Trpím v tomto živote preto, lebo ma prenasleduje karma?

29. okt 2020

Prezila som sikanu, tyranie rodicov, detsky domov, sexualne zneuzivanie, mam psychicke ochorenie panicku uzkost, trpim aj fyzickym ochorenim, ktore je viditelne a vysmievali sa mi zan v skole, byvaly partner ma bil, dalsi ma oklamal a vyuzil, mala som macicku, ktoru mi zabili zli ludia, ledva pracujem, iba prezivam, som v zivote na vsetko sama a nikoho nemam, cely zivot som v podnajmoch a zijem v strachu, co so mnou bude ked vazne ochoriem a nebudem moct platit, vsetko je drahe. Bojim sa aj zit dalej, budem mat 32 a doteraz som zazila v zivote velmi malo pekneho. Preco musim tak strasne trpiet, ked som nikomu nikdy neublizila, kazdy den sa pytam, preco ja? Od narodenia az doteraz. Matka ma tak nenavidi, ze ma preklinala od kedy som sa narodila, moze byt sila toho prekliatia tak velka, ze sa ma zmocnila? Bola som u vestkyn na precistenia, ale asi to nepomaha. Nebolo by lepsie sa zabit ako cakat na dalsie zle veci? Niektori vravia, ze to je karma minuleho zivota, ale preco musim trpiet v tomto zivote, ked ja neviem, co bolo kedysi? Ja v to ani neverim, ale ludia tak hovoria. Co mam ale robit? Ako to zastavit? Cakam iba zlo a iba to najhorsie, nemam ziadnu vieru ani pozitivne myslenie uz. Na co je takyto zivot :(

pribinak
29. okt 2020

Pohľadaj si psychoterapeuta a naštartuj sa. Kraviny že karma z nejakého iného života to nijako nepomôžu

karpina
29. okt 2020

Naozaj je velmi smutné čítať, čím si si v živote musela od detstva prejsť. Nezúfaj, možno sa karta zvrtne a prídu aj radostné časy do tvojho života. Poradila by som ti psychologa, ktorý by ti pomohol pozerať na seba inak a pomohol by ti zvládať stres. Tvoje sebavedomie je niekde na nule, aj s tým by bolo dobré popracovať. Neboj sa života, vždy sa nájde vychodisko a riešenie. Pracuj na sebe a budeš odmenená.

83lenka83
29. okt 2020

Detstvo si ovplyvniť nevedela ale tvoj život v dospelosti áno, všetko to zlé čo sa ti stalo je o zlých rozhodnutiach bohužiaľ.

nnnuuunnn
29. okt 2020

Chyba je v Tvojich rodicoch, co Ti sposobili. Na vestice never, jedine co Ti moze pomoct je psychoterapia, spracovanie traum z detstva, klamsta o Tebe, ktorym si uverila, pocit menejcennosti, ktory Ti nahrali ako program do hlavy rodicia. Pomoct Ti mozu aj knihy napr. Ti viem odporucit knihu Nedostatocny pocit vlastnej hodnoty. Lahko a zrozumitelne sa cita, takmer ako casopis, napriek tomu, ze je venovana psychologii. Tam sa najdes, dozvies, preco konas ako konas a ako to zmenit. Ostatni ludia len reaguju na to, ako im nevedome ukazujes ako sa maju k Tebe spravat. Ked si budes vazit samu seba, budu si Ta vazit aj ostatni. Je to smutne, cim si musela prejst, bohuzial niektori jedinci by radsej nemali mat deti, ked im toto urobia.

tinapa
29. okt 2020

Tvoj ďaľší život závisí od toho ako sa nastavíš. Vždy je dôvod ďalej žiť pre seba, pre druhých.. V naších hlavách sú zbytočné strachy, úzkosti, ktoré nás prenasledujú.. a záleží od nás ako ďaleko ich necháme zájsť. Skús si to pomaličky, ale isto prestaviť.
Napr. na jednej prednáške bola myšlienka, že sa človek má každý deň ráno na seba usmiať do zrkadla a povedať si: Ďakujem ti. Chválim ťa, zvládneš to. Aj ja som to určitý čas praktizovala. No u teba, keď si prežila toľko tráum od detstva, pomôže asi len výborný psychológ, psychoterapeut. Nečakaj, ale konaj.. Myslím, že najdôležitejšie v živote je, keď ťa niekto pochopí, aj keď to bude cudzí človek. Možno máš v svojom okolí niekoho, komu by si sa mohla zdôveriť a vyrozprávať sa. Súrodencov nemáš? Kamarátku, hoci jednu?? V práci niekto? Je ťažké počúvať depresívneho človeka, hlavne, keď je to dookola to isté.. Ale vyrozprávať to s dávkou nadhľadu isto zvládneš.
Poradím ti napojiť sa na Pavla "Hírax" Baričáka, jeho prednášky majú hlavu a pätu, má aj "múdre" knihy Šľabikár šťastia Strachy, vzťahy, sloboda.. napr. Možno to bude začiatok nového života. Aj keď je teraz situácia aká je, môžeš vyjsť aspoň pred dom, kde bývaš a zhlboka sa nadýchnuť, vedome si povedať- ako je krásne, svieti slnko alebo niečo iné pekné... Kúp si kvietky, robia radosť.. Rob to, čo ťa baví, nájdi si nejakú činnosť.. Zmeň napr. farbu na stenách. Ja som si dnes pre radosť napr. kúpila nové obliečky s potlačou kvetov v Lidli.. 🍀🌞

tini27
29. okt 2020

Ahoj, mrzi ma to, čím si si prešla. Neviem ti dat skvelú radu, lebo “mysli pozitívne” sa neda len tak... neviem odkial si, no ak chces, kludne napis spravu, mozeme pokecať 🙂 mozno ti to dobre padne ;)

bluka2
29. okt 2020

Možno by sa ti podarilo nájsť zmysel života v nejakej nezištnej činnosti?
A pustiť sa do tých traum z minulosti. Podľa mňa by sme všetci na tom boli podobne, keby sme nemali lásku rodičov a zažili to čo ty. Bohužiaľ to nikto neodcini, ale poriešiť to môžeš... Bude to ťažká práca, ale väčšinu života máš ešte pred sebou, tak čím skôr sa do toho pustis, tým skôr uvolnis miesto tomu peknému. Je veľa možností, videá, knihy, psychoterapia, emdr terapia...

mirola
29. okt 2020

Velmi tazko sa mi cita co pises. Kasli na karmu. V tvojom pripade by som vyhladala dobreho terapeuta ktory sa venuje psychodynamickej mozno az interpersonalnej psychoterapie. Zaklada sa na teorii od Fromma, jej priamy zaklad je v psychoanalyze, ale nie je taka narocna ani dlhotrvajuca. Clovek do 3 rokov rozvija svoje nevedomie, preto si ani to ranne detstvo nepamatame. Dynamicka psychoterapia pojednava o tom, ze negativne ranne zazitky sa ukladaju v tvojom nevedomi, ale to je dinamicky motivator vzorcov spravania a vnimania sveta. Pri tejto terapii prezivas, otvaras negativne zazitky a terapeut ta vedie k pochopeniu. Riesi vztahy k sebe samemu, sebahodnotu, destrukcne spravanie, medziludske vztahy, zvysuje tolerancu schopnost a pomaha zvladat bezne zivotne situacie ci uz v praci, alebo osobnom zivote. Urcite to ma vacsi vyznam ako nejake cistenie cakier a neviem ake hovadiny. My sme strojcami svojho stastia nase psyche.. niekedy mu treba trosku dopomoct.

asia83
29. okt 2020

Chýba vám pozitívne myslenie. Urieknutia neexistujú, verte v dobro. Karma áno, ale ani tá netrvá večne. Neľutujte sa, nemyslite na minulosť, tá bola, neviete ju ovplyvniť ani zmeniť. Jediné, čo viete ovplyvniť, je prítomnosť. Myslite na to, že každý na tomto svete má svoj význam a cenu. Ste hodnotná bytosť. Zamerajte sa na svoje záľuby, čo vás baví robiť a venujte sa tomu. Choďte medzi ľudí a nevšímajte si, čo hovoria.

slobodnamama777
29. okt 2020

Si podla mna velmi sikovna, len chybu robis s tymi vesteniami velkú. No prekliaty sme vsetci skooro, jasne jed ti nadavali, vsetky traumy, to nosis v sebe to sa da vela o tom, je to prekliatie a zakliatie vlastne, cela zla sa na tebe stalo, potrebujes oporu, lasku, mudrost rozum. Fakt si sikovna ako zvladas zivot, vsetko. Az na to vestenie. Bojuj, nevzdavaj sa, zivot je velni krátky a rychlo prejde a umrieme.zamysli sa co potom. Je to v tebe ze si pistuhnuta psychicky z toho zla, zle spravania k tebe, hlavne od rodicov a blizkych, ale vidis ako si to zvladla.

aiti
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
verkaveverka
30. okt 2020

Si ďalší prípad toho, čo sa stane, keď sa 2 neschopní nezodpovedni kkti rozhodnú mat decko a doyebat mu sebaúctu a život. Problém je v tom ako ti fotrovci zničili sebavedomie. Neboj, nie si sama, čo je v takejto situácii. Vyhľadaj psychiatricku pomoc, veštenie sú oyeby. Skus tráviť čas v prírode, športom. Skus Wim Hofovu metódu, dodáva energiu aj hormóny šťastia. Kým sa nedáš dokopy, myslím svoje sebavedomie, ani chlapa nehľadaj, lebo to bude opäť nejaký zakomplexovany tyran

verkaveverka
30. okt 2020

A ešte: nič ako karma neexistuje, ľudia sa tým len utešuju. Proste si sa zle narodila.

arianna25
30. okt 2020

Nemusis trpiet ziadnu karmu, zakliatie, nic! Musis najst v sebe posledne zvysky silna bojovat. A silniet. Velmi zle veci si zazila. Uz je to zle za tebou a opakus si dookola, ze Ta caka uz iba to dobre. Vyrozpravaj sa psychlogivke, alebo psychologovi a ponoze ti to. Ver tomu.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
30. okt 2020

@karolinakr Vsetky body ´splnam´, vsetko toto sa mi v zivote neustale deje. Matka ma nenavidi od narodenia. Som nechcene dieta. Vykrika dodnes, ze som je zivot znicila. Ja uz nemam silu na nic, ani rano z postele vstat. Som uplne v koncoch. Chodievam sem tam aj do kostola, mne uz nepomoze nic.

autor
30. okt 2020

@verkaveverka Ako mi pomoze psychiater. Asi mi da lieky na nervy? Nejake antidepresiva? Potom mi uz konecne bude dobre? Ja uz ani neviem kto som. Som tak stratena v zivote ako nikto koho poznam.

autor
30. okt 2020

@aiti Dakujem...

autor
30. okt 2020

@asia83 Snazim sa, velmi...ale coho sa chytim, to sa mi sype v rukach...nevladzem uz...

autor
30. okt 2020

@slobodnamama777 Nezvladla, ja to vobec nezvladam :( Chyba mi aj moje zvieratko, ktore mi zabili. Strasne mi chyba laska. Nemam nikoho. Som na svete uplne sama aj tak umriem. Chlapom neverim, blizku kamaratku nemam. Som sama a uz sa to nezmeni. Bojovala som cely zivot, uz nemam silu bojovat...Ale musim, co mi ine zostava...Aj takyto ubohy zivot zit...

autor
30. okt 2020

@mirola Chcela by som chodit k psychologovi, ale u nas je iba sukromny a velmi drahy. Neviem, asi si dam naozaj napisat lieky nech mam pokoj...

autor
30. okt 2020

@tinapa Dakujem...

autor
30. okt 2020

@nnnuuunnn Dakujem

autor
30. okt 2020

@karpina Dakujem

kittykat22
30. okt 2020

psycholog ti lieky nepredpise nie je to doktor. Ty potrebujes psychiatra. Psychiater je lekar - a je to odbornik. Pokial mas za sebou pohnutu minulost tak sa nepotrebujes vykecat, potrebujes realne pomoct. Psychiater je zdarma, potrebujes odporucanie od svojho praktika. Na terapie sa dochadza 1x tyzdenne - aspon 2 roky a viac. Terapia - s medikaciou - alebo bez, mozno ju ani nebudes potrebovat nie je jednorazova zalezitost. Ale dokaze velmi pomoct.

karolinakr
30. okt 2020

Napiš mi s pravu aj pod vymyslenym nickom napišem ti niečo viac ak chceš

daisylucky
30. okt 2020

Máš depresiu (preto všetko tak zle vidíš), úzkosť, potrebuješ antidepresiva, tie ti predpise psychiater. Môžeš ísť k nemu aj bez odporučenia. Keď sa dáš trochu dokopy, potrebuješ psychoterapiu. Na 25 sedení máš nárok aj cez poisťovňu, ale trvá to dlhšie, kým ta vezmú. Cez psychoterapiu sa dá zbaviť aj starých traum (a tých si si zažila celkom dosť). Ja chodím na psychoterapiu súkromné raz týždenne už rok a pol a ešte som stále všetko neporiesila.
V každom prípade, uľaví sa ti len ci toto porozprávaš dákemu odborníkovi (viem, o čom píšem), či už psychiatrovi, psychoterapeutovi alebo hoci aj hneď tu https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=101...

eliska13
30. okt 2020

Nedostala si lásku od blízkych nemáš pocit bezpečia, hodnoty určite si vybav psychologa kde sa porozprávať a nájdeš nezaujatu osobu, ktorá Ťa vypočuje.Mas nárok na zadarmo sedenia od poisťovne, ak to nepomôže tak psychiater a lieky. nie.Na prekliatie a karmu neverím
Pomohlo by Ti nájsť si kamarátku, kamaráta cez zoznamku je vela ľudí, ktorí bývajú sami a nemajú nikoho skús vydolovať v sebe niečo pozitívne kúp si novú mačku...

slobodnamama777
31. okt 2020

No to mas myslienky podobne ako ja. Presne tak si vravim..chyba mi laska ale ze fakt zivotne, prijatie, pochopenie ( naozaj som ju nezazila), nemam nikoho...presne, som sama, bojovala som, snazila sa a uz akoby nevladzem. Musim ale este vydrzat, nevzdat sa, nic ine mi.neostava iba zabojovat. Zvladla si vela, si sikovna, sikovnejsia ako ja. Ver mi. Najlepsie by bolo keby si si nasla nejakeho dobreho muza..
Tabletky mozes vyskusat antidepresiva. Chod k doktorovi. Ja Ta teraz silno objimam a budem na Teba mysliet tam kde som. Naozaj mi ver. Keby si bola pri mne tak Ta vystiskam riadne a pohladkam po vlaskoch. Budem s Tebou v myslienkach, v srdci Ta nosit. Nie si sama .......

lucik106
9. nov 2020

Hej dievča, stop. To, čo bolo nezmeníš. Myslím, že je čas vyhľadať psychologa, terapeuta. Ale to hlavné je v Tebe. Nikto nemá takú moc nad tým vsetkym, len TY aj keď o tom asi nevieš. Hľadaj niekoho, niečo, čo Ti pomôže sa naštartovať. Ak chceš napíš mi IP. Čo ziskaš tym, že by si si zobrala život? Oberies sa o možnosť zažiť lepšie chvile, nez boli tie, v ktorych si žila. A karma? Po prečítaní Tvojho príspevku, ja myslím, že si si to už ods.... se vším všudy. A vidíš, si tu. Zvládla si to. Aj pád na hubu je pohyb dopredu. Teraz nie je čas premýšľať nad karmou, teraz ries, aby si sa dostala do stavu, kedy sa budeš vedieť postarať sama o seba. Vyhľadaj pomoc, hovor o tom. Všetky rany, ktorými teraz trpís sa zmenia na jazvy a jazva je pevnejšie tkanivo ako zdravá koža.