Trpím depresiami, zožeriam sama seba vo svojom vnútri

5. jún 2021

Ahojte. Mám taky problem, že trpim ako keby depresiami. Navonok v podstate nič nedam najavo, no zožieram sa sama b mojom vnútri. Moj priateľ mi povedal, že mu je luto, že nemá svokrovcov. Bohužiaľ som z rodiny, kde matka zomrela, súrodenci sa odsťahovali do iných miest a otec je senilny senior. Predtym, čo mal priateľku si uzasne vychádzal s jej rodičmi.. a mne je to strasne luto, ja rodinu nemam, som len ja. 😓 a veľmi tým trpim, uplne cely život. Nemá mi kto pomôcť, nemam sa na koho obrátiť, čo si nezariadim sama, to nemam. Navyše, strasne sa vo všetkom podcenujem, neverim si a tak si privolavam do života negatívne myšlienky.. chodila som k psychológovi ale nepomohlo, tak som sla k psychiatrovi a ten mi dal lieky, no ja nie som blázon a žiadne antipsychotika nechcem brat.

lenkakravcova
5. jún 2021

Každý má nejaké problémy. Ja a ani manžel nepochadzame z usporiadaných rodín a tiež sa nad tým niekedy zamýšľam a pri tom viem že to nie je možné zmeniť,, musíš sa od toho odrezať, inak ta to bude stále trápiť. Si zdravá, si mladá..nepremrhaj roky života trápením sa vecami za ktoré nemôžeš a ktoré neovplyvníš.

77daniela77
5. jún 2021

Stavaju sa aj horsie veci,kazdy ma nejake problemy,si mlada,zbytocne sa nezaoberaj minulostou,tes sa z toho co mas,planuj si buducnost na ktoru sa mozes tesit🤔

podmostom
5. jún 2021

Tvoj priateľ by ti nemusel pripomínať, že nemáš okrem ocina žiadnu rodinu, to je od neho trocha netaktne, povedz mu, že ťa to zranuje. Inak sa mi zdá že to príliš prezivas. My všetci raz prídeme o rodičov, niekto skôr, niekto neskôr. Sme už dospelí a musíme vedieť fungovať sami. Neviem ci máš deti, ale môžem ti povedať, že mne ten pocit rodiny dáva môj muž a deti. Naši bývajú ďaleko, vidame sa málo. Ale to som chcela povedať, že ten pocit z rodiny, ze niekam patrím co som prežívala v detstve, teraz prežívam so svojou rodinou. Máš priateľa, môžte mať deti, kamošov.. pekny plnohodnotný život. Nesmut už za tým čo nie je,ale teš sa z toho co máš a môžeš mať.

sofiella
5. jún 2021

A co kamaráti, kamarátky? Nemáš nejaké dlhorocne, ktoré sú už rodinnými priateľmi? Ja sa niekedy viem skor spolahnut na kamarátku ako na niekoho z rodiny?
Urcite sa tvoj život naplni, ked budeš mat svoje deti. Hlavu hore!

slovakboy
6. jún 2021

Ahoj Autorka. Cítiš že trpíš depresiou a že sa podceňuješ. Tie dve veci trošku súvisia. Skus si povedať : “Mám sa rada” a potom si povedz : “Mám sa rada a prijímam sa aj taká aká som. Aj bez rodičov. “ Povedz si to nahlas minimálne dvakrát denne a opakuj to aj viac krát po sebe. To umožní tvojmu podvedomiu zmeniť tvoj pohľad na seba. Ráno aj večer sa pozri do zrkadla a v myšlienkach sa objími. Viem že to nebude ľahké. Dokonca aj povedať si že sa máš rada ti môže byt najprv ťažké. To bude dôkaz že to treba cvičiť. Len keď sa budes mat rada budes vedieť mat rada tým správnym spôsobom aj iných. Neobviňuj sa kvôli rodičom ani kvôli priateľovi. Ver mi že viem ako ti je. Nepomôže ti povzbudenie - netráp sa. Buď k sebe milá. Si božská bytosť. Ty si ty a nikto iný. Si jedinečná v celom vesmíre. Si od počatia dokonalá. Nie si bláznivá ale ak máš depresiu lieky ti pomôžu sa vyliečiť. Nápis viac a bližšie čo ťa zožiera.

anniezuzana
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anniezuzana
28. jan 2023

Ahoj, depresie bývajú ťažšie, je z toho východisko

https://www.youtube.com/watch?v=ooSzArxb3SQ

🥰