Tri možnosti ohľadom bývania

11. nov 2023

Dobrý večer,riešime otázku bývania a máme tri možnosti. Ku ktorej by ste sa najviac prikláňali?
Prvá-u svokrovcov,s možnosťou si prerobiť dom na vlastnú bytovú jednotku vrátane vlastného vchodu.
Druhá-v obecnej skoro novej bytovke.
Tretia-niekde v podnájme.
Ďakujem za všetky odpovede a zároveň aj argumenty pre a proti.

pribinak
11. nov 2023

1. nie, to skôr či neskôr budú problemy, takých tém je na koni milión. Pouč sa z chýb ostatných
2. za mna najlepšia voľba 😊😊
3. toto je pre mna riešenie len na krátky čas. Zaplatíš určite viac ako v obecnom byte a nevieš aký ten prenajímateľ je človek

patka06
11. nov 2023

Prvú možnosť by som úplne vylúčila
Pri druhej a tretej by som zvážila náklady, čo je cenovo výhodnejšie
Predpokladám, že druhá možnosť.

tundra
11. nov 2023

V zasade by mali mlady byvat sami,za mna:
1.nie
2.👍
3.podla okolnosti

juliacenc
11. nov 2023

2. Jedine ze by vztahy so svokrovcami boli extremne nadstandartne priam dokonale, alebo ak su svokrovci slepi, hluchi, a nevychadzaju z domu

tundra
11. nov 2023

@juliacenc 😅

januska12323
11. nov 2023

1. Nie
2. Alebo 3. Podľa ďalších vecí.

pietra
11. nov 2023

1. Ak by svokrovci tu prerobenu cast na vas aj prepisali a zaroven by to naozaj fungovalo ako samostatna bytova jednotka, teda nechodili by tam ako sa im zachce, tak by som do toho aj isla.
2. Aj tato moznost je prijatelna. Zavisi od toho, ake podmienky si obec dava, napr. ci poskytnutie byvania obcou nie je nejako casovo ohranicene.
3. Kedze su k dispozicii predchadzajuce dve riesenia, toto by som uplne vylucila. Su to zbytocne vyhodene peniaze

walentina7
11. nov 2023

Ako ti vôbec napadlo čo i len uvažovať o prvej moznosti? Okamžite vylúčit. 🙈

andula1961
12. nov 2023

a mat svoje byvanie to ste neuvazovali

vanilkovazmrzka
12. nov 2023

Vsetko zalezi na vasich pracovnych a financnych pomeroch.

Ja by som si vybrala 2. ale to neznamena ze to je pre vas najlepsia moznost.

olimuc
12. nov 2023

1. Nikdy, Predstav si, ze sa rozidete … mas holy zadok a par drobnych z prerabky, aby si zacala znova v podnajme. Nic Ti nebude hovorit pani a verit v to, ze sa nemoze nic stat je velmi naivne 2. 👍 obecby byt bude napisany na 2 … keby nieco, chlap ma kam ist a ty mozes ostat a snad to utiahnes 3. Podla financiï. V kazdom pripade mysli len za seba …. Ak spolocne tak rovnaky podiel …

panonia
12. nov 2023

Jedine obecny byt.

alickapusinka
12. nov 2023

Obecný byt ak by ste dostali by bolo dobré. A určite aj menej ako komerčný prenájom. Otázne je že dokedy bude trvať zmluva v nájomnom byte. Koľko rokov.

alickapusinka
12. nov 2023

@walentina7 ako ju to napadlo tak normálne. Predstav si toto že vylúčiť by mala tu možnosť ak by inú nemala ako mnoho iných mladých rodín tak by bola dobra aj ta možnosť.

sasa1310
12. nov 2023

tak za mňa je absolútne najhoršia tá možnosť číslo 3.

19mmm71
12. nov 2023

2

walentina7
12. nov 2023

@alickapusinka tak to by som radsej ostala slobodná bývať so svojimi rodičmi. Chlapa ktorý mi nevie ani zabezpečiť poriadne bývanie by som ani nechcela.

beata_k
12. nov 2023

1 nikdy
2 ak tak chcete v obci zit
3 ak je to mimo obce a vy sa potrebujete rozkukat po okoli

beata_k
12. nov 2023

@walentina7 A preco by to mal zabezpecovat vylucne chlap? Ty nechces pridat ruky k dielu? Iba sa zviest?

valeria_h
12. nov 2023

Keďže nepíšeš o vlastnom bývaní, predpokladám, že Vám hypo asi nedajú. Čo je v poriadku, takých ľudí bude len pribúdať. Za mňa je najhoršie bývať so svokrovcami. A medzi zvyšnými možnosťami sa rozhodni podľa ceny za nájom, vzdialenosť do práce atď.

pupavka234
12. nov 2023

@walentina7 videla si ty ceny nehnutelnosti? A ked si to nedokazes zabezpecit sama, preco by to mal vediet chlap? Ty si nevies zabezpecit byvanie ani sama pre seba, ale chlap ma vediet zabezpecit byvanie hned aj pre teba a pripadne aj deti? Nehovorim ze je to nemozne ale zena co si nevie kupit ani garzonku a caka od muza ze kupi hned cely dom, to je trochu nepomer.

walentina7
12. nov 2023

@pupavka234 nech berú úver ako tisíc iných mladých ľudí. Určite by som chcela bývať sama,aj keby jeden celý plat išiel na poplatky. Ja také tie byvania u rodičov nemôžem pochopiť. Každý ľutuje dať peniaze na svoje byvanie, ale kupia si tym tú slobodu, ktorá je na nezaplatenie.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
walentina7
12. nov 2023

@jj298 ked nebude mať na splátky tak byt predám, vyplatim banku a moze sa vrátiť k svokre kedykolvek.
Tak ci tak pise, ze dom by museli prerobit na samostatnu jednotku,plus prirobit vlastny vchod. To tiez nebude zadarmo. Ked sa už mám uverom zadlžiť, tak aspoň niečomu čo bude naše a nie svokrovcov. Moja svagrina prerobili si v dome poschodie vrazili do toho kopi penazi, strechu prerabali,fasadu novu a už pár rokov tam sa vadia pokope a tak by odisli a nemajú kam lebo peniaze minuli na prerábky. No kto chce kam...

autor
19. nov 2023

Ďakujem za každý príspevok. Ono reálne to bude až budúci rok,ale tak snažíme sa to riešiť už teraz. Máme samozrejme nejaké úspory,ale nejako nemáme potrebu niečo vlastniť,resp sa po štyridsiatke zadlžiť do konca života. Manžel pracoval v štátnej sfére,kde sme nemali žiadne zázemie a kedykoľvek ho mohli preradiť napríklad zo Žiliny do Humenného a podobne,čiže u nás nejaká predstava vlastného bývania nepripadala do úvahy a žili a bývali sme len v "služobných bytoch". Ale tiez sa prikláňame najviac asi k tomu obecnému bytu. A samozrejme,nikto na to nečaká a nikto to nechce,ale keď tu starý rodičia nebudú,tak potom by sme riešili ten rodičovský dom.
@walentina7
Ďakujem za radu,ale svojho manžela by som určite nevymenila za žiadny byt alebo dom. Máte asi dosť skreslené predstavy o živote. A druhá vec,vy asi tiež nebudete moc schopná,nakoľko píšete ,že by ste ostala bývať u rodičov.