Ahojte. Bola ste niektorá v podobnej situácii, 2 detičky šťastná rodinka, dohodnutí obaja, že viac deti nechceme. Dávali sme si pozor, beriem antikoncepciu a priznám sa jeden deň som ju vynechala, zabudla som si ju zobrať, keď sme sli k mojej mame kde sme neckane prespali, ale tak popravde aj v minulosti sa mi to stalo a nič sa neudialo. Nikdy by mi nenapadlo, že jedno vynechanie to môže takto narušiť, ani sex sme v tých dňoch nemali. A zrazu bum, pozitívny test…. Som v soku, strasnom soku. Muž mi vyčíta že som ro urobila náschval, prisaham neurobila, co mám robiť. Na tretie sa necítim… ale myšlienka ísť na potrat ma desí ešte viac ako porodiť a starať sa o tretie. Mame 2 malé deti… neviem co mám robiť som zufala … muž povedal, že keď si to nechám od nás odíde … takze teraz niesom sklamaná len z tehotenstva,
ale aj z manzela ….. 💔😢
Prosím nesúďte, len poraďte. Dakujem
To už čo je za muža..podieľať sa na tom áno, ale už prevziať zodpovednosť, to nie..no každopádne nech trochu vychladne, snáď nie je fakt taký chrapúň, že by toto urobil...Zvládnete to, aj keď to možno na prvý pohľad tak nevyzerá. ❤
Ak tvoj muž na 100% nechcel ďalšie deti, mohol podstúpiť zákrok.
Inak vždy existuje šanca, že sa môže "zadariť". A to si ešte aj tabletky užívala a tlačila chémiu do seba, vždy jej aj možnosť, aby on používal kondómy.
To mi je ľúto, dúfam, že z neho hovorí len šok. Ale obviniť ťa, že si to urobila úmyselne?
A ešte vydierať, že od vás odíde, no to je "otec roka", ak chce opustiť aj svoje malé deti.
Nech ho niekto dobre preplieska. (myslím slovne)
@unicornlady áno, som v soku z tej reakcie… je starostlivý, modré z neba nám dá a tato reakcia💔 neviem co mám robiť, aj keby sme neboli spolu mat 3 deti sama…. 😭
@ivkav5 áno… som sklamaná a ďakujem za pekne slova
@pribinak :(
vsak aj on bol v tej situacii , ze ste prespali u rodicov necakane.
tak preco ta obvinuje z umyslu to urobit naschval.
toto si musite vykomunikovat, lebo tie vyhrazky odchodom ak porodis tretie /spolocne/ dieta sa mi zdaju strasne nefer a pomstychtive, nato zepodla tvojich slov je starostlivz a da modre z neba...
Ja som bola v tej istej situácii. Rozdiel bol len v tom , že ja som antikoncepciu nevynechala a bum tretie 🙈bola som z toho totálne na prášky prvé dni fakt suca na psychiatriu keď som sa vytrapila s dvomi deťmi ktoré som mala do roka a konečne začali chodiť do škôlky 🙈🙏tiež som mala myšlienky že pôjdem na potrat , ale potom som si povedala že pre niečo sa to stalo a nedokázala by som žiť s pocitom že som tretiemu nedala šancu na život 😓
Rozdiel bol len v tom , že môj muž ma od začiatku podporoval a nedával mi nič za vinu , veď sme boli pri tom obaja . Povedal , že ma podporí nech sa rozhodnem akokoľvek . Dnes som v 7 mesiaci❤️tešíme sa všetci , a najviac asi fakt ten môj muž 😀neľutujem svoje rozhodnutie .
Nechajte manžela vychladnúť , možno to je fakt len ten prvotný šok, aj keď jeho postoj ma zaráža veď vy to predsa tiež nebudete mať ľahké 🙈držím palce aby sa to všetko čo najskôr dalo do poriadku nech sa rozhodnete akokoľvek 🫶
no muž sa správa ako ďalšie decko.. ak tak veľmi nechcel tie deti tiež mohol pre to niečo urobiť.. byť tebou dieťa si nevezmem obzvláśť ak sama s tým nie si ok.. celý život by ťa to mátalo a manželstvo by sa tým tak či tak narušilo... ale čo s manželom.. hádam len počkať nech si to nechá rozležať v hlave a uvidíš či s ním bude rozumná reč.. zas nech nerobí teatro kvôli trom deťom...
ak je starostlivý a dal by vám modré z neba tak to bol len asi šok aj pre ňho a zareagoval trochu nesprávne no...nechaj ho nech trošku vychladne, porozprávajte sa o tom pekne, vykomunikujte si to ako dvaja dospelí ľudia...držím prsty a verím, že nám tu čoskoro napíšeš, že sa na bábätko tešíte 🙂
dokonca aj keby si to urobila a sla na potrat... mala by som v takom pripade velmi zly pocit, keby ostal muz so mnou a dalej sa hral na spravneho ocinka a manzela s tym, ze ja som musela urobit nieco pod jeho vyhrazkou.
za take slova by sa moj muz musel velmi velmi vela prosit a ospravedlnovat. Nenechala by som sa tak urazat a obvinovat.
My máme tiež 2 deti a tiež sme dohodnutí že tretie nechceme ale keby sa nám toto stane môj muž by toto nikdy nepovedal. Aj ten tvoj dostal len šok. Veď už to jedno naviac vychovate. Neboj bude dobre tehotenstvo trvá 9 mesiacov potrebuje sa len spamätať.
@negymama asi tak... nútiť ženu aby si dala vziať dieťa lebo jemu sa to nehodí celkom úbohé
Moj muz moc nechcel ani druhe. Nakoniec s nim suhlasil, ze aby najstarsi nebol sam. A potom ked som chcela tretie, hovorieval, ze urcite nie. Ze ak nahodou otehotniem, tak by chcel, aby som isla na potrat. Ze tri su strasne vela. Co cert nechcel, otehotnela som 4 mesiace po druhom porode, muz bol strasne nasraty, ale teda ja som mu jasne dala najavo, ze som sa neoplodnila sama, a ze si mal davat hlavne on pozor. Dlho to rozdychaval a teraz by nase najmladsie nedal za nic na svete. Miluje ju najviac.
Drzim ti palce nech vsetko dobre dopadne. A ak je taky starostlivy a milujuci otec ako si pisala, prenesie sa aj cez tretie a casom si uz nebude vediet predstavit zivot bez neho. ❤️
Ja len ze ziadna antika nie je 100%.
Mozno za to nemoze ta jedna “nevzata” tabletka. Ale proste-to babo je silnejsie. Ktovie.
Kazdopadne reakcia muza by ma v tomto stave polozila. Takto sa vydierat ☹ verim ze je len v soku.
My mame 4 deti ale teda najvacsi sok bol práve pri 3.tehotenstve.
Žiadna antikoncepcia nie je 100%,mohlo sa zadariť aj keby si brala ako treba. Pán manžel by mal vychladnúť a začať sa správať ako dospelý.
Mohol sa chrániť aj muž, ale napíšem ti príklad z môjho okolia. Kamoška dve deti, nastúpila do práce neodrobila ani rok, ale chceli jej predĺžiť zmluvu a bum tehotná aj napriek ochrane(kondóm) bol to šok , časom sa to otriaslo, lebo plánovali tretie ale neskôr. Po tretej dcére sa znova vrátila do práce a po roku bum tehotná aj s telieskom, bolo to u nich kadejako a znova sa to otriaslo len kupovali väčší dom.
Muza neobhajujem, ale zjavne regoval v soku. Dajte si tyzden a potom to preberte spolu znovu.
@angeli121212 tu nejde len o to nutenie na potrat.
ale hlavne tie vyhrazky odchodom a nedovera k nej, ze to urobila nascvhal. Mne to pride skor ako pomstychtivost..."nasila si to na mna nashval, tak just to decko nebudes mat"
lebo chapem keby sa im stalo, ze cakaju postihnute dieta, alebo su v extremne zlej fin. situacii alebo maju 6 a cakaju 7dme. Ja by som to sice ani v tom pripade neurobila, resp. urobila by som viac pre ochranu ak som v situacii dieta nechcem...
ale nesudim, rozhodnutia druhych.
My sme tak cakali stvrte, po tretie dieta sme planovali a chceli, stvrte necakane. akoze viac som z toho bola zhrozena ja. stavali sme dom, tri male deti, najstarsia mala 6 ked som zistila, ze som tehotna so stvrtym. Ale moj muz ziadne vyhrazky ci obvinovania. Spolu sme zamiesali spolu prijmeme zodpovednost.
a nasledne sme rozhodne zvysili ochranu a piate uz nikdy nebolo a som uz po prechode, takze ani nebude.
To je hrozné, že má tvoj chlap takýto prístup. Ale skutočne je to aj jeho problém, nakoľko bol asi informovaný, čo sa môže prihodiť, keď máte nechránený sex. 👍
Muž asi nevedel ako inak ti vyjadriť svoj hnev. Ale nemyslím si, že by to myslel vážne. No tak budete mať tretie, nech sa modlí aby to neboli dvojičky ako sa stalo známym. 😉 . Nechaj ho to predýchať.
Nechaj mu ešte pár dní a opýtaj sa znova… musí si to nechať prejsť hlavou, takmer každý chlap to tak má..
Tak to je blbec. Keď už tak nechcel dieťa, tak nemal hádzať celú zodpovednosť za to na teba, ale pekne krásne používať kondómy alebo ísť na vazektómiu.
Normálne mu povedz, nech odíde - že to ho od výživného a hanby v rodine neuchráni (bude pred ostatnými len ako zbabelec, ktorý opustil tehotnú ženu, lebo sám nepoužíval ochranu). Peniaze bude platiť rovnako, len nebude mať rodinu, ženu, sex a starostlivosť. Stratí hlavne on.
Ak si to rozmyslí, lebo mu dôjde ako preháňa, tak nech sa automaticky objedná na vazektómiu. Nespoliehaj sa na HAK. To nie je dlhodobé riešenie.
@betulinka1 tiez mam znamych co chceli ostat pri jedinacikovi, ona nikdy nechcela velku rodinu ze im staci jedno.
uz bol chlapec aj dost velky, tahal na pubertu, ked nakoniec pristali , ze daju aj druhe. A bum dvojicky, takze su nakoniec velka rodina s troma detmi.
Tak toto je riadna blbosť veď bežne sa vynechaju tabletky počas pauzy aby prišla menštruácia a nikto neotehotnie
@negymama ale veď jasné tiež to tak beriem.. proste akoby sa jej muž zbavuje zodpovednosti.. ale keď sú raz manželia tak v dobrom aj zlom a nie že v zlom zrazu všetko hodím na manželku a ja sa z toho vyzujem a dovi...
@pikachu999 🙈 ty si prečítaj ako funguje antikoncepcia...
@pikachu999 plánované vynechanie podľa typu tabletiek je predsa niečo úplne iné ako náhodné vynechanie počas brania.
Toto sa presne stalo mojej kakoske...neplánovane tretie tehu, muz sa jej vyhrážal, že sa rozvedie ak si ho nechá,,,išla na prerušenie...a muz sa s nou rozviedol, a ako dovod uviedol, že nedokáže prijať, že zabila ich dieta, ze o neho nebojovala
Čudujem sa.z vôbec pripustaš možnosť interrupcie.to tretie dieťa už existuje a je rovnako tvoje ako prvé dve.Muz nech sa skludni.uz takí hrdinovia boli a potom to nechcené dieťa ľúbili nadovšetko.
Muž nech prestane byt hystericky a postaví sa k celej veci ako chlap a preberie zodpovednosť