ahojte,mam 25 a tri deticky ( 6 rocnu ninku,2 rocneho lukaska a 6 mesacneho tomaska) dve deticky boli planovane to tretie sa postastilo,mam ich vsetky velmi rada no niekedy uz nevladzem,nemam naokolo nikoho kto by mi pomohol a manzel ten zoberie maleho na 10 minut a je unaveny ,radsej bude 5x za den upratovat cely byt ako by mal byt s nim.minule mi povedal ze on uz nevladze ,ze ho uz nebavi starat sa o to tretie babo,ze on by sa radsej zabaval chodil na motorku...neviem co mam robit,som smutna z toho
@tigris20 - ber to tak, ze to na neho moze byt skutocne vela, tri malinke deti daju zabrat komukolvek, ved ho nechaj. Tipujem, ze chodi do prace, pomaha v domacnosti, je to aj tak dost.
Vyclen si nejake peniazky, zaplat opatrovatelku, aj ked len tri hodiny v tyzdni a chod sa "nadychat" cerstveho vzduchu bez deti, to velmi pomaha, clovek precisti hlavu, stihne kadernicku, kozmeticku, pokupi si nejake oblecko, stihne kavu s kamoskou. Raz za mesiac si dupni a chodte von ako par - my toto dodrzujeme zo zeleznou pravidelnostou - skvele nam to padne. A tiez nemame ZIADNU rodinu naokolo.
A dovol manzelovi raz za cas vybehnut z tohoto kolotoca, nech si pojazdi na motorke, ono ten "ulet" potrebuje kazdy z nas, rutina cloveka zabija. Nemaj mu to az tak za zle ;) Urcite to vztahu pomoze, ked mu trochu popustis, dovolis, prijde uvolneny, oddychnuty.
@anjelicek26 uplny suhlas....
@tigris20.... ked rad upratuje, tak nech uprace a ty sa mozes venovat detom. Viem, ze aj ty chces cas na seba a bola by si rada keby bol muz vtedy s detmi....ale nefunguje to tak ani u nas. Cez den sa venujem detom, vecer domacnosti a v noci sebe.... od desiatej do polnoci (to ma dcerka budicek) si citam, lakujem nechty, doprajem si extra dlhu sprchu...a pod. A ked chcem byt s muzom sama.....na to mame piatkove noci alebo sobotne rana.
Ak si chcete niekam vybehnut...raz za mesiac sa urcite najde par eur navyse na opatrovatelku....nemusi to byt draha profesionalna....staci nejaka mlada baba z okolia, ktora si urcite rada privyrobi.... a nemusite chodit na celu noc....ani na drahe vecere do restiky....staci 2 hodinova prechadza po meste, drink v miestnom bare, muz nech ta prevezie na motorke.
Muzovi daj raz za cas vychadzky...nech ide s kamosmi na pivko, dovol mu tu motorku raz za cas....
Ty si na oplatku vybehni s kamoskami na kavicku...ja neviem, ale ke uz idem s kamaratkami na kavu vacsinou sa oni staraju o moje deti 😀 a ja mam na chvilu pokoj...popritom poklebetime....
Ahoj,ja mám tiež tri deti,síce dve už dospelé a najmladšia sa narodila s 13,5 ročným odstupom.Obaja s manželom sme mali po 40-tke.Takže sa zdalo,že energie bude už menej,ale pri tej najmladšej mi manžel najviac pomohol.Stíha aj prácu,aj kamarátov,tenis aj rodinu.Čo je najdôležitejšie je všímať si každú pomoc,nie hľadať chyby.Pochvala funguje nielen na deti,ale aj na dospelých A ak človek robí veci,ktoré nemá rád,tak mu to nesmierne odoberá energiu.Rodina je aj partner,nie len deti.Treba sa porozprávať a nechať tomu druhému aby sa venoval aj tomu,čo má rád,to mu dodá energiu aj do iných činností.Si ešte mladá,človek sa učí žiť vo vzťahu celý život. Treba si uvedomiť,že manžel je rovnocenný a nie je náš majetok. A najdôležitejšie je všetko riešiť cez lásku.
@tigris20 ahoj chapem ta ze uz nevladzes :( ani ja a to mam dve deti a tretie v brusku...
Ale aj nasi chlapci potrebuju odpocinok a vypnut...
Moj muz chodi kazdy piatok s kamaratma na pivko...
A aj ho pustam na dovolenky sameho na potapanie do Egypta 1rocne... Proseje mu to a aj si od nas odpocine a nebo my ideme do CR na vikend...
A hovori sa ze po 7 rokoch je kriza vo vztahu ze sa partneri hadaju a pomalu rozchadzaju :( a mozem povedat ze nie je to pravda 🙂
My mame teraz ten naj,naj vztah,lebo mu davam aj trocha volnosti...
Ani ja tu na SK nikoho nemam a na vsetko som tu sama a dom tak velky ze by tu mohli byvat 3rodiny a este dom prerabame 🙂
dakujem Vam,ste zlate.ja mam dobreho manzela,nehadame sa , len ma to tak zamrzelo ked mi to povedal a aj trosku sklamalo. moj nechodi nikam len cez leto ide 2x do tyzdna na motorku takze je v podstate stale s nami.pisete ze treba nechat tomu druhemu priestor aby sa venoval tomu co ma rad,on ma rad motorky a aj chodi,no ja som nikde nebola sama 2 roky pretoze moj maly je strasne na mna naviazany a konecne vyrastol ze by som mozno aj mohla ist niekam tak prisiel dalsi drobcek,bol to sok ale uz by som si bez neho nevedela predstavit zivot .ked ma ti traja nahnevaju ,najmensi sa na mna usmeje a hned je vsetko prec🙂 nejak toto obdobie vydrzat a snad bude lepsie🙂 vyrozpravala som sa a hned mi je lepsie🙂
@tigris20 no ono je to v tom ako je kto pripravený na dieta. Písala si že Vás to oboch zaskočilo tehotenstvo .
My sme tretie tehotenstvo plánovali , pre manžela to bolo prvé,napriek tomu som videla ako je zaskočený z toho že sa mnohých vecí musel dočasne vzdať, u neho to bol hlavne golf.
Golf nie je otázka dvoch hodín ale celodennej neprítomnosti , napriek tomu mi povedal že hádam si ešte niekedy aj zahrá ( a tiež mi to nebolo príjemné ), teraz chce ešte jedno svoje biologické dieťa a ja sa pýtam čo potom ? Či aj mne nepovie že ho to už nebaví , že chce chodiť a hrať a tak .
Ale my sme sa dohodli že ked budu turnaje pôjde, vezme so sebou aj syna a ja zostanem s babami doma. Celý den nebudu doma, niekedy aj dva dni , ale zas mne stačí na dve hodky si vybehnut s kamoškami na kávu a len tak poklebetit.
Muži nie su nastavení na starostlivost o deti , aj ked na tom trváme ( a myslím že oprávnene ) cítia sa určitým spôsobom obmedzovaní. Je veľmi mylné očakávať od nich že sa dobrovolne a vďačne všetkého vzdajú v prospech rodiny , taká sebareflexia im nie je vrodená .
Celý výsledok podla mna záleží na diplomacii a komunikácii ženy.
maminuska to mi aj on hovori ze chlapi nie su na to stavani ... ale zena ta musi byt multifunkcna,obetovat sa pre vsetkych. to by ste potom mali uz 4 deticky? aj moj mi hovori ze zoberie obe deti von ,ale to si neoddychne clovek pri takom malom dietatku ,darmo ze bude o dve deti menej. a ty si myslim ze tiez by si si neoddychla pretoze urcite ti uz lozi a to treba stale za niím chodit,venovat sa a to 6 mesac.tiez.
@tigris20 môj mi to síce nehovorí , al srší mu to z každého poru 😀 . Vieš mne stačí že mi vypadne syn ,je v puberte a je to fakt des , takže som ušetrená aspon jeho kecov.
Tigris nemusiš sa obetovať, to som si kedysi aj ja myslela, ale dievčatá tu na modrom koníku ma jasne vyviedli z omylu , nemusíš byt v žiadnom prípade 100 %. Boli obdobia kedy som myslela že padnem na kolená a môj manžel v CZ si pokojne ráno vstal , išel do práce, prišiel z práce pozrel telku a ja som behala ako debil medzi prácou , detmi a domácnostou.
Dnes je sutuácia taká , že pravidelne chodí cez týžden domov, pravidelne pomáha s detmi a to hlavne s tou najmladšou ( tá je jeho biologická ), neriešim už že nestíham žehlit jeho košele kludne mu nabalím neožehlené a on si ich večer u seba vyžehlí , alebo to že ked príde domov nie je vždy navarené.
Prestala som byt 100 % a myslím že to po mne nikto ani nevyžadoval, to len moja debilná utkvelá predstava.
@maminuska suhlasim s tebou. ja som tiez pomaly pripustila, ze sa vsetko neda na100 percent, moj muz chodi dost neskoro. zehlim ked je cas, a ked nie je tak nezehlim. uz sa stalo ze isiel aj v neozehlenej. lebo ich mal 15 ozehlenych a 3 oprane nie, a on zrovna tu neozehlenu potreboval... ziadna ina nebola dobra. zobral si ju aj taku... no nezblaznim sa. odvtedy je u nas aj bordel, ale aj vacsi klud. starsi to aj slovne povie, ze je fajn ze som taka kludna a hrame sa alebo citame..
alebo chalani su strasni jedaci, tak niekedy fakt zjedia vsetko, a nestiham pre neho navarit a ma inu, studenu veceru. no mne to vadi a jemu nie... tak sa snazim brat s kludom
aj to ze ide na futbal a podbne
@maminuska moja najstarsia tiez nieje manzelova ale venuje sa jej ako keby bola. tak to ja mam este male deticky,takze take nieco ako puberta este neriesim ,i ked manzel ten sa sprava ako keby bol este stale v puberte 😉 ja sa snazim aby bol stale poriadok i ked mame male deti a aj aby bolo stale navarene aby bol kazdy spokojny,aby sa manzel vracal domov z prace s radostou nie ako niektori radsej idu este na pivo ako by mali prist domov . musim byt taka aby si nahodou nenasiel inu,viem ze ma lubi,zeby mi nikdy takto neublizil ale sa bojim. neviem,ale asi budem musiet nieco vypustit ako ty lebo to nebude dobre,o chvilku dcerka pojde do skoly ,dalsie starosti pribudnu a to viem ze on sa s nou ucit nebude lebo nema taku trpezlivost ako ja .
@tigris20 máte krásny vzťah a to určite netreba pokaziť. Chápem, že si sa potrebovala zo svojej boliestky vykecať. U nás je to takto. môj budúci manžel má z prvého manželstva 2 baby, ja mám 1 babu a teraz sa nám narodila spoločná princeznička, takže človek by si povedal, že super tatko, už vyškolený a aj vek má na to aby bol kľudnejší a usadenejší. A týždeň vyzerá asi takto: Pondelok...ráno vstane, zobudí 8 ročnú a idú do školy. Potom je celý deň v práci. Dojde domov hladný, naje sa je s nami povinných 30 min a už má nos otrčený dakde k susedovi, návrat domov okolo 18-19,00h. Utorok... to isté iba v ružovom, streda....pozor zmena, večer má tréning v ping pongu, dojde o 21-22,00h. Štvrtky a piatky majú zápasy, takže návrat domov okolo 22.00. V sobotu sa snažím celou silou ho udržať aspoň trochu doma ale treba ísť susedovi pomôcť 🙂 🙂 , večer treba z celého únavného týždňa vypnúť a ísť k susedovi na pivko, návrat domov okolo 02,00h - spánok v druhej izbe, pretože má zákaz ak pije ísť si k nám ľahnúť. Nedeľa...treba vyspať opičku, naobedovať sa a poobedie strávi so svojimi kočkami z 1 manželstva. Návrat domov okolo18,00h a to je neskutočne unavený.
Ale musím ho pochváliť, občas sa stane, že ostane aj doma, ale vidím na ňom, že sa moc premáha 😀 😀 😀 . Takže, chlapi sú rovnakí, či majú 25 alebo 45 rokov 😀 😀 😀
@tigris20 predovšetkým sa treba zbavit strachu že si najde niekoho iného, ked si bude chciet nájst inu tak si aj najde, a to aj ked by bolo doma 100 % ( alebo či práve preto ? 🙂 ) Neviem čím to je ale práve tie najväčšie mrchy si dlhodobo udržuju chlapov 😠 .
Ja som s tým tiež dlhšie bojovala, len mu nedať zámienku aby odišiel alebo aby si našiel niekoho iného a práve chlapi čo maju doma všetko , ničím ho manželka nezaťažuje nevedia čo od rozkoše ..........
Ak budeš všetko robit v takom krčí len aby ma nenechal , to akokeby si pritahovala.
@maminuska vieš čo...je to aj vekom, ale radšej nech je spokojný vtedy, keď chce byť doma, ako trvať na tom a bude zbytočne nervózny a podráždený. Takto, keď sa rozhodne ostať doma, si ho určite viac užijeme ako keby mal byť doma z donútenia. On nieje taký moc domácky typ...ale to som vedela aj pred tým 😉 . A ja mám o starosť menej 😀 😀 😀 . Priznám sa, že občas mi to aj vyhovuje, nikto mi nechrápe pri večernom programe. 😀 😀