Trestný čin - problémy s otcom

27. sep 2022

Ahojte, dnes sa stala mojej mame nepríjemná vec. S otcom nežijú už vyše pol roka spolu, manželstvo bolo vždy zlé, on je závislý alkoholik, tyran, agresor. Hrozný človek. Sú pred rozvodom a on to nezvláda. Dnes sa nabúral mame do mailu, kde má správy z bánk, výpisy, faktúry a podobne a zmenil jej heslo, stratila prístup. Vyhráža sa jej správami, že jej zničí život, že ju oberie o všetko. Popravde, on už nemá žiadnu súdnosť, nevníma realitu ako je (objektívne hodnotenie). Neustále si vydobýja pozornosť, vždy negatívne. Ostal úplne sám. Ak pôjde na políciu, pomôže to nejako? Má z neho opodstatnený strach, vyhrážky v sms, priznanie, že jej zmenil heslo a že tým to nekončí. Má nejaké možnosti ako mu už konečne klepnúť po prstoch? Bude to stačiť? Raz už bol vykazaný z domácnosti, keďže ju zbil. Nedostal podmienku ani iný trest. Ďakujem

pukina
27. sep 2022

ak ma dokazy uchovane, urcite ano, treba ist na policiu a nenechat sa nimi odbit

matullienka
27. sep 2022

Každý záznam na polícii, ktorý na neho podá bude mať ona k plusu pri rozvode tak určite áno

liljana
28. sep 2022

Naburanie do mailu, sieti,.. by uz mal byt dnes trestny cin. Je to kradez osobnych udajov. Vyriesit mail, pripadne zalozit novy, zmazat jeho cislo, nereagovat, nestretavat.

autor
28. sep 2022

@liljana keď on je typ človeka co si počká za rohom. Človek je radšej keď vie na com je keďže v jeho hlave je riadny chaos a tým ze sa vyhráža a píše aspoň vieme co môžeme čakať. Je to šialenec. Darmo je to môj otec ide z neho strach. Na polícii bol už 2x pre iné veci a vždy to zhodili zo stola ze sa s tým nedá nič robiť. Rodičia spolu nežijú ale on mamu čaká hocikde chce sa rozprávať dookola niečo vyčíta dožaduje sa pozornosti. Ono ani tak nejde o samotný email ako o to ze zasa urobil niečo čím prekročil hranice a co bude nabudúce? Xkrat jej lozil do mobilu kontroloval kade chodí spehoval. Aj keby niekoho mala tak co? Nežijú spolu a toto manželstvo neplní funkciu manželstva už dlhé roky. S rozvodom je to s nim ťažké nespolupracuje nechce dokladat papiere a mama všetky potrebné nemá. Klame vymýšľa si domysla robí z ničoho veľkú drámu. Nedá sa s ním poradiť už sme zúfalí :( už moje maloleté deti cítia z neho napätie (lebo však dedo ma pravo s nimi hovoriť) kedykoľvek telefonuje ociernuje pred nimi celú rodinu tak už som zatrhla hocijakú snahu kontaktovať moje deti. No len čo ďalej

autor
28. sep 2022

@pukina dnes išla. Držím palce lebo fakt už nevieme co s nim

mariaveronikag
28. sep 2022

držím palce aj ja 🙏

isis234
28. sep 2022

Držím palce. Verte, že sa to vyrieši vo váš prospech. Nedajte sa odradiť, trvajte na zápise u policajtov.Skústei v mieste bydliska na úrade sa o tom porozprávať s kompetentným človekom. Isto pomôžu. V niektorých mestách sú i právne služby zdarma.

elysiacik
28. sep 2022

Ak má dôkazy, tak jednoznačne smer polícia. Tam sa tak isto proste nesmiete nechať obdiť, nech spravia zápis a potom to už budú musieť riešiť. No ak máte správy a podobne, tak právo je na vašej strane