Ahojte, vcera som tak na jednej diskusii zachytila, ako jedna pani druhej poradila knizku, ktoru by si mala precitat aby sa citila lepsie.....a tak ma napadlo...urcite skoro kazda z nas mala uz obdobie, kedy sa citila neista vo vztahu , nepochopena, ze je nanic, ze nic nefunguje v jej vztahu s muzom, ze nie je stastna....a podobne....je jesen a nastupuju jesenne depresie a mozno by sa zial tema, kde by sa davali tipy na dobre trefne knizky o vztahoch muza a zeny, o stasti...ktore by tym, co potrebuju, mozno pomohli najst cestu ako pochopit veci, ktoresa deju v partnerstve/manzelstve....aby im pomohli najst stastie......nie meditacne knizky, ano knizky o Bohu a podobne......najlepsie nieco TREFNE, VYSTIZNE, mozno VTIPNE.....tez napiste ci vam tie knizky pomohli, v com su dobre a podobne....
ja prikladam tip od tej panej zovcera:
Xavier Crement : Dost Bylo Kokotu /pardon, ale fakt sa tak vola a bola poradena babe, co fakt mala takeho muza/ ...mam ju stiahnutu, zatial neprecitanu, ale je vtipna🙂
hauke Brost: ako pochopit muza
John Grey: Muzi su z marsu, Zeny z venuse
Tesim sa na dalsie tipy
Sherry Argovová- Prečo si muži berú potvory.....je to o tom ako funguje mužské myslenie,prečo majú muži radi s sebavedomé ženy a prečo sa z milých dievčat stávajú takpovediac "rohože "..... JOSEPH MURPHY -Moc nášho podvedomia....o pozitívnom myslení a budovaní si štastia
Som sa zasmiala, že: Dosť bolo Kokotu. 😀 😀 Naozaj trefné.
O tej "Muzi su z marsu, zeny s venuse" som pocula, vraj je velmi dobra na pochopenie vztahu a muzskeho myslenia. Myslim, ze ked muz podvedie zenu, netreba z toho robyt koniec sveta, aj ked sa tak citime. Casom sa na to budeme pozerat inak a dobra kniha podana este aj vtipne je urcite super. Ta JOSEPH MURPHY -Moc nášho podvedomia....o pozitívnom myslení a budovaní si štastia je tiez fajn, ale pokial nie je zena dost silna osobnost, len sa zamoce v tom, ze si vlastne za vsetko moze sama. "Dost bolo kokotu" tak to uz hej. Zivot treba brat s humorom. Inak by nas piclo.
@usiko ahoj odkial si stiahla tu knihu? ja som si teraz objednavala z martinusu a z pantha rei a tuto by som si tiez rada precitala.Nechce sa mio tretí krat platit postovne.. Na pochopenie muzskeho a zenskeho sveta su dobre aj Evitovky... Lahke knizocky na odreagovanie... Ja odporucam kniku 4 DOHODY. Je to o vztahoch a normach vseobecne..
ja odporúčam 5 kníh, ktoré som prečítala a ktoré ma v živote veľmi ovplyvnili:
1. knižka od Janet Woitiz - Dospelé deti alkoholikov - je to o tom, ako sa dospelí ľudia možu vysporiadať so svojimi problémami, ktoré majú korene v detstve. nielen ľudia, ktorí zažili alkoholizmus otca či mamy, ale aj týranie, zanedbávanie či inú traumu z detstva - ako to ovplyvnilo ich chovanie v dospelosti, aké vzorce správania si preniesli, (ne)schopnosť byť asertívny či sebavedomý, atď. ...
2. kniha od Robin Nowoodovej : Ženy, které milují príliš" - o tom, prečo si stále vyberáme zlých partnerov a priateľov pre život a ako to zmeniť.
3. kniha od Štefana Kleina - "Vzorec šťastia" - výborná kniha, skôr odborného charakteru - čo je to šťastie, prečo ho nemôžeme pociťovať stále, prečo sú niektorí ľudia šťastní hoci nemajú nič a naopak...
4. kniha od Clarissa Pinkola Estés - "Ženy, ktoré behali s vlkmi" - taká cesta do hlubin ženské duše, žena má byť hrdá na to, že je ženou, na svojich predkov...
5. kniha Vagína monológy od Eve Ensler- odporúčam určite, alebo ísť na divadelné predstavenie - dojemné, žartovné, kruté aj citlivé čítanie - nielen pre ženy.
jo, este mam doma:
preco muzi klamu a zeny placu
preco muzi nepocuvaju a zeny sa nevyznaju v mapach,ale este som necitala....citali ste ich niekto?
len davam do pozornosti, ze Cocoti maju aj pokracovanie. 😀
je to vlastne trilogia. Este stoji za precitanie "Kokoti" jsou vecni" a "Spiknuti kokotu"..
no a celkom fajn citanie je aj knizka od Plzaka "Manzelsky svar". Taky iny pohlad na hadky a nezhody medzi manzelmi a pripadne usmernenie ako ich viest spravnym smerom. Samozrejme podla autora, ze ano. 😀
"Aby pohar nepretiekol "Michael Ryan
Ja som po rozchode čítala Partneři a rozchody od Jeronýma Klimeša. Akoby som čítala o sebe 😀 😀 😀 Popisoval psychologiu nielen vzťahu partnerského, ale aj vzťahu v rodinách, medzi známymi a o tom ako nás to ovplyvňuje. Napr ked na niekoho zavoláme, aby prišiel a potom sa ofučíme, že na nás dlabe. Táto situácia bola rozkreslená v komikse a rehotala som sa, že aká pravda. Žena prišla k dverám, niečo povedala a potom urazene odišla. On vtedy vyšiel a že čooo a potom nechápal, prečo odišla, ked ho volala. Celá situácia, aj z jeho pohľadu bola taká, že kým ona stála pri dverách, tak si on mrmlal, počkaj, dokončím a prídem. Lenže ona to zamrmlanie nepočula a kedže sa takáto situácia opakovala dosť často, ona už bola riadne vytočená, aký je ignorant.
Popisuje aj to, za akých vplyvov je možný návrat po rozchode. Ja si pamätám len to, že pokiaľ sa partneri chcú k sebe vrátiť iba preto, že si dovtedy nenašli iného partnera, tak ich další rozchod bude emotívnejší a devastačný.
Iné je, ked si obaja uvedomia, čo sa stalo a čo chcú zmeniť, vtedy to stojí za zváženie, záleží indivinduálne.
Tak ako je rozdiel, ak bol rozchod pre zaľúbenie sa partnera do tretej osoby. Vy prechádzate porozchodovou fázou, chodíte na terapie, psycholog s vami vedie ozdravný proces a ste niekde inde ako váš ex partner, ked príde za vami s prosbou o návrat. Vtedy stojí za zvážanie podľa toho, v akom zväzku partneri boli a čo ich spája. Ak to boli samostatné jednotky, návrat neodporúča, ale ak manželia, či nebodaj druh a družka s deťmi, tam treba iný prístup.
http://www.martinus.sk/?uItem=33811
baby a nejake filmy nepoznate na tuto tematiku?pochopit muzske myslenie 🙂 🙂 🙂 🙂
Alan a Barbara Peasovci píšu geniálne knihy na tému rozdiela medzi mužmi a ženami. Vďaka nim som veľa vecí pochopila a zlepšilo to naše spolužitie a moju psychyckú pohodu. A celkom som sa pri nich nasmiala 😀
Mne velmi po rozchode pomohla kniha od Helen Fein: All the rules: time tested secrets how to captude the heart of Mr Right. Knihu som preluskala niekolko krat, velmi vela rad si zobrala k srdcu. A ono to naozaj ffunguje. Teraz mam mojho Pana Praveho 🙂.
Od Nekrasova, Prehnana materska laska. Pre mna zatial top kniha tohto druhu.