Trauma z detstva

28. júl 2024

Ahojte. Už mi ťahá na 30r, ale stále ma to drží, alebo rsp su dni keď na to nemyslim, sú to aj mesiace, pokým sa mi niečo nezasníva podobného.. dnes sa čudujú prečo hovorim, že som mala pokazene detstvo .. sníva sa mi niečo podobné, alebo rsp všetky zlé sny sa odohrávajú tam kde som vyrastala...
K veci a v skratke .. nikdy som nezazivala hadky rodicov, lebo nas otec "opustil" matkina verzia... ale zazivala som hadky starych rodicov, pricom nie je raz stara mama bila dedka, doslova ho týrala, slovne ponizovala a urazala.. nie raz vykrikovala ze ho zabije a ja som toto vsetko prezivala a zazivala ako maličká .. je to opodstatnená trauma z detstva ?? Ako sa z toho dostať? Keď nebol obeťou dedko, tak sme boli obeťou ja a mama .. opluté a titulované.. no ja som bola jedina, ktorá sa bránila vracanim, oplula mna, vratila som ..

Teraz Už mam svoju rodinu, odišla som preč od nich stovky km.. ale sny, v snoch sa mi to vracia, alebo v tom dome sa mi odohravaju vsetky zle sny, alebo ako ma stara mama väzní s detmi .. teraz čakám babo, takze hormóny asi su viac intenzívnejšie, preto tie sny mam casto ...

Da sa to aj po takej dlhej dobe sa z toho dostat ? Je to podla vas opodstatnena trauma?

pribinak
28. júl 2024

Áno je to trauma a rieši sa to u psychoterapeuta

autor
28. júl 2024

@pribinak da sa aj po tolkych rokoch z toho dostať ?

pribinak
28. júl 2024

To je individuálne

marianarem
28. júl 2024

Neexistuje nic ako opodstatnena trauma. Trauma je proste trauma a ty ju evidentne mas. Kazdeho traumatizuje nieco ine, kazdy je aj inak citlivy, naozaj sa neda povedat, kto ma pravo citit traumu a kto nie.
Urcite s tym chod k psychologovi. Ak si to pamatas, tak sa da s tym dobre pracovat a kludne aj s odstupom mnohych rokov. Niekto si pricinu svojej traumatizacie vobec nevie vybavit, tam to byva tazsie.

olimuc
29. júl 2024

Smer odbornik, porozpravaj mu o tom a pomoze Ti … to znie ako babka s nediagnostikovanou demenciou alebo alzheimerom … len ako dietatu Ti asi nikto nevysvetlil, co sa deje (mozno ani u lekara nebola a ty si bola prilis mala)

autor
29. júl 2024

@olimuc nie , Stará mama má urcite nejaku psychickú poruchu, ale demencia ani alzaimer to nie je, cudzi clovek by povedal, že je uplne normálna

dominikamacakova
29. júl 2024

Ty si už písala viacero tém. To čo si zažila je strašné a môžeš z toho mať regulérnu traumu, ktorá ovplyvňuje tvoj život.

autor
29. júl 2024

@dominikamacakova nepisala som este o tomto nikde, teraz prvy krat