Mám 43 rokov a 3 dcérky. Nemám syna. Muž má 46. Vytáčaju ma neustále trápne narážky od rodiny, ze kedy ideme pre chlapca. Aj teraz. Išli sme sami na vikend a švagriná hneď: no , dúfam že prídeš tehotná. Vzhľadom na na vek mi to prídu maximálne trápne poznámky. My sme obaja s tým ok za chlapca nemáme. Ani neviem, čo sa chcem opýtať. Je to nevhodné alebo to len tak mne príde?
Vhodne to nie je, ale ty to zbytocne prezivas. Povzniest sa nad hlupe reci cloveku ulahci zivot... Tych okolo nezmenis, zmanit mozes len to ako sa k veci postavis
Vrcholne nevhodne. Co sa staraju? Povedala by som im nech sa staraju o seba, ty mas tri krasne deti a ste stastni. Nech si podryvacske reci nechaju. Fuu jak som vytocena, to preco sa ludia tak pytaju? Ved to nevies ovplyvnit...
Normalne by som jej povedala: to nemyslis vazne, ved ja uz na menopauzu pomyslam a ako tak na teba pozeram, aj ty by si mala.
Ja by som povedala Daj pokoj! a ďalej neriešila. Nemá to cenu.
Ďalšie dieťa začnete zvažovať, až keď vás všetci počtom dobehnú. 💪🏻 u mna toto funguje stopercentne, lebo vacsinou majú reči na počet, či zloženie rodiny jednodetní 😂
Mam skvelych priazelov, manzelia. Maju 3 zdrave deti, 2 z toho uz dospele, najmladsi na zs druhy stupen. Sme rovnako stari. Ja mam deti 3r a babo. Ked som bola 2hy raz tehotna, tak kamiska , ze teda este to tretie aby bolo dievcatko. Tak som sa s oboma dohodla ze v pohode - pokial budeme tehotne spolu😁 - vzhladom na vyssi vek nas oboch 🤪. Lebo macrovat moze, odrodila vsetky 3 pred 30tkou 🙂 Ale my sa mame radi, brali sme to s himorom.
Skus im aj ty navrhnut aby rodili 4 te v 43 - 44 rokoch! Ci budu mat dalej blbe reci.
Proste vam dopraju chlapca...my mame 3ch, ja skoro 40r, manzel 43 deti 12r,9,7r a tiez niektori stale nedaju pokoj...cudzi co zistia ze 3ch ani nehovorim ze hned...este dievcatko vam treba...stvalo ma to prve roky po tretom, teraz uz hovorim, ze 3 ch mi uplne stacia, uz to neriesim. Rodina ziadne hlupe poznamky nema.
...a svagrina ma aspon 3 deti? Lebo inak by si jej mohla povedat, ze ty si si svoju "povinnost" splnila...1 dieta za teba, 1 za manzela a 1 statu na zvysenie poctu obyvatelstva...co pre to robi tvoja svagrina? 😁
Ja mam tiež 3 dcéry a takéto narážky na chlapca počúvam bežne. Manžel na to zvykne povedať, že chlapec bude až 5. Samozrejme,kazdemu musí docvaknut, že sa to neudeje, keďže tiež už mám pred 40tkou, manzel po, najmladšia ma rok a pol. U nás proste 3 dcéry sú to, čo sme chceli a bodka. Ja na to zvyknem povedať, že možno bude vnuk. Inak takéto reči nevediem voči ostatným a osobne mi prídu trápne takéto otázky. Ale neriesim.
Inak ja nechápem tie blbé otázky od ľudí kks ako co sa starajú. Mňa sa dneska tiež na oslave všetci pýtali kedy bude chlapec aj môj svokor v kuse. Máme 2 dievčatá ja už viac detí nechcem. A ja im vždy na rovinu poviem ze u mne táto kapitola je už dávno uzavretá a tehotenstvo prenechavam pre mladšie. Síce ja mam len 35r.
Dievcata sú super a ešte tri, to je sen. Ja by som s usmevom odpovedala, že určite nie, takto sme baby v riadnej prevahe a nebudeme riskovat doma dalsieho chlapa🤣🤣🤣
ber to tak, že ľudia sú neokrôchanci bez štipky taktu. Ako sa hovorí: Blbí lidi taky lidi, Pánbúh je má taky rád 😉
Povedz, ze cakas na vnuka.
Ďakujem všetkým za povzbudivé slová. Naša najmladšia má 3 roky. To.bolo tiež pri pohľade do kočíka aj od ľudí na ulici: nevyšlo to? No, ako matku má srdce bolí keď sa na ňu pozriem a počujem od dakoho: škoda že nie je chlapec.
Netrap sa tym. Ludia stale riesia cudzie veci, lebo je to jednoduchsie ako riesit vlastne 😂 ja mam sice len dvoch chlapcov, ale pri druhom to tiez bolo, ze to nevadi, ze bude chlapec, ze mozno este tretie. Tak som kazdemu povedala, ze ak by nejake bolo, tak to aj chcem rozhodne chlapca a sla som dalej...
Tak to je neuveriteľné, ľudia sú riadne drzi. Skús nejakú stiplavu odpoveď sa naučiť odpovedat.
V tvojom okolí sú zrejme samí retardéri...😂
@autorka Ahoj. Zaujala ma hlavne posledná veta z tvojho posledného príspevku. Daj na to veľký pozor. Ak niekto povie: „Škoda, že nie je chlapec!" - vždy nahlas zdôrazni, že ty ju miluješ práve preto, že je dievča. Alebo jednoducho povedz, že si chcela práve ju. Hoci je ešte malá. Okolie totiž môže tvojej najmenšej dcére podsunúť pocit, že ona v niečom zlyhala, že je menejcenná, nebodaj nechcená. A odbúrať to bude problém.
To aký dement povie na zdravé dieťa krásne dievčatko, vetu že škoda 🤦🏻♀️ normálne by som šla do útoku, aby sa zahanbili, a ak nepomôže druhý krát obísť. Vrchol drzosti.
Neblázni, aby Ťa srdce bolelo pre také trápne poznámky. Obrni sa, nepripúšťaj si to tak. Ver mi, že sú aj omnoho nepríjemnejšie, netaktné poznámky na citlivejšie témy. Priprav si dáku "drzejšiu" odpoveď a budeš mať svatý pokoj.
A uz si rodine viackrat dostatocne jasne a dorazne povedala, ze viac deti neplanujete? Lebo ak sa vzdy len nejak zatvaris a jednoznacne nedas najavo, ze ste s plodenim deti uz skoncili, tak si zrejme rodina mysli, ze este chcete pokracovat alebo ze vam chyba chlapec.
Ja nepovazujem taketo otazky za nevhodne, nemam problem odpovedat na akukolvek otazku. Nie som citlivka. Osvedcilo sa mi reagovat priamo a na rovinu alebo to otocit do vtipu.
Ja mám dvoch synov a raz mi povedal niekto, že však tretie bude dievčatko. A ja hneď: ja len synov chcem mať, dievča by som ani domov nezobrala.Že vážne? Myslím to veľmi vážne -hovorím...Na sprostý komentár sprostá reakcia. Odvtedy je kľud.
Nech tvoj muž zakaždým povie, že každý kráľ mal tri princezné
Inak toto "nevyšlo to" je fakt hrozné. Veď vidia, že vyšlo, však tu je, zdravá a pekná, čo už mohlo nevyjsť?
najkrajsia odpoved je : Kazdy kral ma tri dcery 🙂
Normalne drzo by som nieco odvrka, na styl tak hadam v mojom veku uz mam dost. Alebo ci im nie je trapne sa taketo hluposti pytat. Hlavne blizki ludia ako svagrine a pod podla mna nnemusia byt ofukovani sladkymi princeznami.
Ja mám troch synov a tiež sa ma ľudia zvyknú pýtať, či dáme ešte dievčatko. Ja sa len zasmejem a poviem dajte pokoj 😅 to väčšina pochopí.
A samozrejme, že keď sa najmladší narodil, tak boli aj sprosté reči 🤷 čo ti poviem, ľudia sú všelijakí. Jedným uchom dnu, druhým von.
ja mám to isté, akurát, že s chlapcami.. snažím sa to nebrať k srdcu, ale tiež mi je smutno z tých komentárov. A počúvam, to od ľudí, čo majú svoje vytúžené obe pohlavia.
Úplne bez srandy som toto počula od sestričky v pôrodnici pár dní po tom, čo som porodila dievčatá -dvojčata a vedela , že doma mam ešte jedno dievčatko 😏.. že ešte chlapca by to chcelo .. akože mňa to vtedy tiež zarazilo 😂 ..
Keď sa ťa niekto spýta na chlapca, odpovedz, že si chcela deti, nie chovnú stanicu alebo "wau, to som si mohla vybrať pohlavie dieťaťa? No škoda, že som to nevedela skôr" zaručene tie sprosté reči prestanú 😉