Trápim sa už príliš dlho

31. dec 2023

Pred 4 rokmi deň pred štedrým dňom som zistila, že exmuz má podvádzal. Zrútil sa mi svet, i keď život s im bol ťažký. Dala som sa po rozvode dokopy, dlhsie som bola sama. Potom som si našla priateľa, ktorý pre mňa znamenal veľa. V mnohom sme si rozumeli, v názoroch, bol dobrý človek. Ale ako v každom vzťahu aj tu boli občas nejaké problémy. Acsina z nich pramenila z toho, že mal stále veľa roboty (áno, mal ich 3), plus mal deti vo svojej starostlivosti. Času na mňa stále menej. Kvôli tomu časté hádky, "pokusy" o rozchod, ale vždy sme to ustáli, lebo som ho ľúbila a myslela, že aj on mňa. Pred 4 mesiacmi sme sa zas rozišli. Ale ja som dúfala zas, že si to musíme poriadne vydiskutovať, kto čo očakáva od vzťahu, čo chceme... Aj sľúbil že príde niekedy, no nejak nestíhal. Potom 2 dni po sebe sľúbil že príde, no zas neprišiel. Mňa to samozrejme zas naštvalo, a on sa ešte urazil. Kontakt sa viac menej prerušil, ja som dúfala, že si uvedomí, čo všetko som pre neho celý čas robila (s čím som vedela pomoct, pomohla som), a že teda príde ešte... Dúfala som, čakala. Pred pár týždňami mu mne prišiel po svoje veci, pri tej príležitosti som mu povedala, čo k nemu stále cítim. On bol odmeraný, že to už nemá zmysel, že vraj chceme iné veci-lenze neviem čo tým myslel, nikdy nič také nepovedal. A proste odišiel, nedalo sa s ním rozprávať. Až teraz viem, že už mal vtedy druhu, podstatne mladšiu od seba. To, čo si o tom myslím, podstatne nie je (že vidí možno veľký dom, auta...). Deň po štedrom dní som sa dozvedela, že si dal na FB spoločnú fotku s ňou do príbehu. Aj keď sme už neboli spolu, ja som nevedela o Tom, že už má druhú, však sľúbil že sa porozprávame, a on už tu druhú mal. Proste sa cítim podvedena, oklamaná, aj využitá a zničená.

Verím v to, že všetko sa pre niečo deje. Tiež, že každému sa všetko vráti. Len to nedokážem pochopiť, prijať, vysporiadať sa s tým. Som na liekoch, zle slim, skoro ne

autor
31. dec 2023

Nejem. A už nevládzem takto.

avonladyba
31. dec 2023

Jeeejda. Koľko máš rokov? Nejaký trtko si nájde druhú a ty si z toho zrútená a chlácholíš sa historkami, ako sa všetko zlé každému vráti. 🤦‍♀️ Nie nevráti. Nájdi si aj ty "tretieho" a nerúcaj sa.

grof_monte_christo
31. dec 2023

Takto to vždy dopadne, keď žena vo vzťahu ľúbi viac ako muž, keď ho vo všetkom podporuje a dala by mu aj to posledné. Ty si tu už písala a takmer nikto ti neodpovedal. Čo iné ti ostáva, ako to zvládnuť, v druhom príspevku píšeš, že máš aj jedno dieťa, nasmeruj pozornosť inam a do budúcna zvàz ďalší vzťah, keď máš sklony sa pre muža takto obetovat a potom rozchody veľmi ťažko prežívať.

deti95060810
1. jan 2024

kašli na neho..načo by ti bol chlap s deťmi. nájdi si radšej chlapa bez detí - menej starostí a prispôsobovania sa.
netráp sa, nepotrebuješ vedľa seba človeka čo podvádza.

marca12
1. jan 2024

Na jednom chlapovi zivot nestoji. Zivot je tak krasny,mozes si ho uzivat plnymi duskami a ty sa ides utrapit pre nejakeho chlapa,ktory ani za to trapenie nestoji. Nezameriavaj sa na nenavist. Zameraj sa na seba. Zapracuj na svojom sebavedomi,aby ta pripadny dalsi rozchod takto neznicil. Nevravim,ze sebavedoma zena nesmuti za chlapom,ale urcite sa z toho nejde zrutit. Nikdy sa neobetuj pre druheho. Rob len to,co ty chces a nie vsetko. Potom ti ozaj neostane nic len smutok.

kamatopo
1. jan 2024

Vy ste spolu nebývali? Vieš chlap čo si hneď nájde náhradu nestojí za to aby si sa trápila. Je to slaboch čo hľadá len hladkú cestu životom. Ty sa ,,zas,,daj dokopy a začni premýšľať čo budeš v Novom roku robiť. A hlavne bez liekov. Zavrela si kapitolu nie knihu. A ja verím,že vždy sa niečo pre niečo deje.

harrisson
1. jan 2024

Každá strata ma nás niečo naučiť. Niekedy sa až časom ukáže, že to tak malo byt. Ten kto iným ubližuje nebude sám nikdy šťastný. Drz sa a pokračuj ďalej 🙂

autor
1. jan 2024

Ďakujem všetkým za príspevky. Nemám 20, ba ani 30. Sama nerozumiem tomu, prečo sa takto zle a nanič cítim. Áno, dávala som do vzťahu veľa, ale vždy preto, lebo som chcela. Lebo som ľúbila. Rozum chápe, že to z nejakého dôvodu takto malo byť. Len vôbec nedokážem ovládať, ako mi je.
Jasné, že pokračovať musím ďalej. Je veľa veci v živote, za ktoré môžem byť vďačná. Ale z ničoho sa teraz neviem tešiť. Viem že raz to prejde. Len som možno chcela radu, ako to urýchliť a fungovať normálne čím skôr.

ljzozv
1. jan 2024

Nechci to urýchliť. Smútok má svoj proces. Má sa odzit, aby človek mohol ísť silnejší ďalej.
Tak je to správne.
Takže plač, hnevaj sa, máš na to právo. Ale skús to bez liekov a bez ublíženia na zdraví. Jesť musíš.
Potom zdvihni hlavu a so vztýčenou hlavou budeš kráčať vpred a možno ťa tam čaká niečo krajšie a lepšie.
Hlavne stále treba veriť.

autor
1. jan 2024

@ljzozv ďakujem, tak asi nič iné nezostáva, len to pretrpieť 🙄
Dnes ráno sa mi podarilo zjesť aspoň polku kaiserky. No s tými liekmi, pred spaním si dávam, ale niekedy aj ráno, keď proste cítim takú vnútornú triasku. A fungovať musím, preto ich beriem. Samozrejme že ak ich nebudem potrebovať, tak ich už brat nebudem. No najhoršie je to niekedy v noci. Keď sa prebudim, prvá myšlienka ide jeho smerom, stiahne mi žalúdok, akoby pichne pri srdci a už neviem zaspať.
Ja viem že pre mnohých je to nepochopiteľné, možno smiešne, trápne. Ale ja neviem nič spraviť, aby som sa takto necítila.

ljzozv
1. jan 2024

Nie je nepochopiteľné. Veľa z nás to prežilo. Nemuselo to byť práve z týchto dôvodov, ale trápenie v živote malo už určite veľa ľudí.
A práve preto ti vedia povedať, že to prejde. Niektoré veci len prestanú tak bolieť, zostanú v duši, ale už nie v takých ostrých trnoch. Ale ty máš problém , ktorý časom len prebolí, prídu iné zážitky, možno iní ľudia a ty už budeš spomínať bez bolesti.
V podstate, keď sa v noci prestaneš budiť, tak si asi za vodou.
Takže fakt si nechaj ten priestor na smútok, musíš si ho odzit. Ale aj tvoj mozog vie, že to nie je až tak katastrofa, lebo nikto neumrel ( aj keď pre teba možno "áno"), ale život ide dalej a svet sa neprestane krútiť. A časom vstaneš so vztýčenou hlavou, prichystana na nové zážitky s novými ľuďmi.

tundra
1. jan 2024

Skus hlavu zamestnat inac,najlepsie cinnostou,ktoru robis rada.Ked je toho na mna niekedy vela a citim,ze to nedavam,tak si najdem cinnost,ktora ma naplna...V lete motorka,v zime len sa prejst,alebo blbosti so psom😁💪.Kazdy ma nieco co robi rad,sustred sa na to.Prajem uspesny rok 2024🤗😉😘

babulkomale
1. jan 2024

Skus knihy Styri dohody a Piata dohoda, mnohym otvorili oci. Drz sa.

j_m
1. jan 2024

🤔… mohla by sa Ti páčiť táto kniha: https://www.google.com/search?q=žiadne+stretnut...
a niečo z môjho prežitia: 25 ročné manželstvo a ani jedna hádka… hmm a u Teba to vylieči lekár: “čas” 😉
Pekný dník

autor
1. jan 2024

Ďakujem všetkým za povzbudivé slová. Skúsim pozrieť tie odporúčané knihy.

@tundra viem že by som sa mala zamestnať nejakou činnosťou, len momentálne sa neviem do ničoho prinútiť. Verím že časom sa podarí ...

grof_monte_christo
1. jan 2024

@autorka A nabudúce sa maj na pozore, keď na teba muž nemá čas. Je to preto, že si ho spraviť nechce, lebo nie si jeho priorita. Neinvestuj dlho čas a energiu do vzťahu, ktorý ti nič nedáva.

autor
1. jan 2024

@grof_monte_christo chápem čo píšeš. Nebolo to však tak vždy. Zo začiatku mal času viac. Len potom sa zmenila jeho situácia, dostal deti do opatery, potom problémy s bývaním, ďalšia práca... Čiže bolo to objektívne, že času mal menej. Ale tiež som názoru, že kto chce, ten čas si nájde... A bolo to už dlhšiu dobu, kedy som mala pocit že nie som vôbec jednou z priorít. Snáď som sa z toho poučila.

grof_monte_christo
1. jan 2024

@autorka Je to síce otrepaná fráza, ale netráp sa pre niekoho, kto sa netrápi pre teba. Keď ťa rozchod takto veľmi zasiahol, možno by bolo vhodné popracovat na vlastnej sebahodnote, na túto tému je veľa dostupnej literatúry aj článkov na nete. Ja chodím na web psychologie.cz.

autor
1. jan 2024

@grof_monte_christo ďakujem, pozriem aj to.

maminkadeticiek
1. jan 2024

Chodis vonku?Sama na kavu,do kina,na prechadzky?

egonsk
1. jan 2024

Netusim preco ste nebyvali spolu a ty si mu nepomahala tak vychovavat spolu jeho deti (aspon tak som to pochopil z tvojho textu), cim by ste boli podstatne viac casu spolu, ale teraz je uz neskoro nad tym smutit a bud rada, ze sa tak stalo este pomerne skoro, kedy ty sa este mozes pozviechat a obzriet sa po takom, kde vas zivot a tuzby budu spolocne a vztah bude napredovat. Stastny novy rok v zdravi ti prajem 🙂

autor
1. jan 2024

@maminkadeticiek nechodím. Samej sa mi vôbec nechce ☹️

autor
1. jan 2024

@egonsk nebývali, lebo to bolo zo začiatku komplikovanejšie. Deti k nemu išli po 5 mesiacoch, len pomaly sme sa s deťmi stretávali a spoznavali. Potom kvôli niečomu museli ísť dočasne bývať do náhradného ubytovania. A to bolo fakt náhradné, kde sa zmestili len oni,trvalo to rok. A len nedávno sa nasťahovali späť do svojho...

pa3q
1. jan 2024

Ahoj. Ak chceš napíš. Pokecáme a nájdeme riešenie. Šťastný nový rok prajem

maminkadeticiek
1. jan 2024

Som si myslela.Presne to je dovod preco si na tom takto zle.Sedis sama a utapas sa v ziali.Kym sa neoblecies a kazdy den niekde sama nevypadnes bude ti len horsie a horsie.Premoz sa,oblec sa a chod na prechadzku hned teraz.!Naozaj,aspon na hodinu.Davam ti slovo ze ti bude uz dnes vecer o kusok lepsie ako ti je teraz ked sa vratis.
Vecer si naplanuj program na kazdy den kde pojdes.Sama alebo s niekym.Odporucam vsak naozaj aby si isla sama,naucis sa byt sama so sebou a to je mimoriadne dolezite pre vnutorny pokoj po rozchode aby ti nerobili program priatelia.Naucis sa byt sama so sebou a mas vyhrate.Kazdy den nieco.1 den do cukrarne na kolacik a kafe a prechadzku kratku cez mesto,druhy den do kina-naozaj skus ist sama, je to obrovsky pokrok ucit sa byt sama so sebou.Dalsi den sama na obed,dalsi den prechadzka a kupit ai nieco pekne v meste.Naplanuj si takto tento tyzden.Uspech zaruceny,ver mi.

autor
1. jan 2024

@maminkadeticiek ďakujem, skúsim. No teraz som v práci, až do šiestej. Dnes určite len domov, v noci kvôli ohňostrojom sa mi nedalo spať. Ale skúsim, vždy keď to bude možné, teda okrem koláčiku či obedu, to by som nezjedla teraz. Ale káva či prechádzka, skúsim to nejak.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
1. jan 2024

@pa3q ďakujem pekne, ak môžem poprosiť riešenie sem. Nechcem zverejniť svoj nick ani v správe.

hendikep
1. jan 2024

Ahoj.. vyrušili ma tam dve veci ..
1. “ Kontakt sa viac menej prerušil, ja som dúfala, že si uvedomí, čo všetko som pre neho celý čas robila (s čím som vedela pomoct, pomohla som), a že teda príde ešte...“
V láske by mali byť ľudia nezištní a nie očakávať že zato že si preňho niečo robila s Tebou teraz bude do smrti … asi si mu v niečom proste nevyhovovala keď nemal potrebu sa ďalej stretávať… to mi príde normálne aj keby v tom čase riešil niečo nové lebo ste boli rozídení… on Ti nesľuboval že v tom sľubovanom rozhovore sa dáte znova dokopy.. len to možno chcel nejak ukončiť a Ty si za tým videla že budete zas spolu..

2. “ To, čo si o tom myslím, podstatne nie je (že vidí možno veľký dom, auta...)” tak prepáč ale keď to takto povieš tak skôr mi príde že o to šlo skôr Tebe … veď keď hovoríš že je to dobrý chlap a chceš s ním byť tak by si mala chápať keď aj iné ženy majú o neho záujem

autor
1. jan 2024

@hendikep k tomu prvému nemá zmysel niečo písať. Z pohľadu iných je to asi tak, ako píšeš, z môjho pohľadu to beriem ako zradu. Keďže mi to nepovedal, vôbec nespomenul. A áno, len som naivné dúfala v niečo.
Vyjadrím sa k tej dvojke. Ja viem, čo ex mal, viem o čo prišiel, viem do akej finančnej situácie sa dostal. A práve preto že som ho ľúbila, som napriek tomu o neho stala (detaily nechcen písať, to že vidí, neznamená že to tak je). Čo si myslieť o Tom, keď ma o dobrého muža záujem žena, ale je mladšia o 17 rokov??? Mne to nejde do hlavy. Je to mladá žena so životom pred sebou a chce muža s 2 deťmi, len tak?
Nikdy som nebola na majetky, všetko čo mám teraz, som si po rozvode zaobstarala sama. A ani počas vzťahu s ex som nijakým spôsobom neprofitovala. Nikdy som to nečakala. Ja taka proste nie som.