Trápi ma, že priateľ k ničomu syna nevedie

13. jan 2024

Viem , blba doma keď teraz vidíte všade na internete tu dokonalosť , ale trápi má to tak či tak len ten internet keď vidim mi pridáva 😒
Mám priateľa 8rokov , mame 2 deti , syna 6rocneho a dcérku ročnú.
Môj priateľ je ten typ že v práci je tak do piatej , príde ide na pol hodinu na wc a do sprchy , najesť , potom ľahnúť na gauč , potom keď tak sa ideme prejsť po dedine na hodinku a zas okolo deti a zaľahne o 20tej už do postele. Okolo deti mi pomôže , to nemôžem povedať. Ale nemá žiadne záujmy , nesoferuje, najradšej sedí buď doma alebo max prejde sa po dedine , nerád chodí hoci kam.
No a trápi má ze nič neučí nášho syna. Keď teraz vidim tých oteckov ako idu si synom a učia ich lyze , snowbord , bravaju ich kade tade do garáže , s motorkami ,autami , kadejaké športy …. A ten nás chudáčik … 😒
Viem ze ho nezmením , každý sme nejaky ale ja sa tým tak trapim vnútorne ze ho k ničomu nevedie. Doma sa snim hra akurát tak ze sa pretekajú do postele , alebo naháňajú s varechami a proste strašne nezmyselne veci a ja mu nechcem nič hovoriť lebo povie ze sa mi nič nepáči. Radšej ani nechcem vedieť ako to máte vy , len asi take pochopenie hľadám pripdne podobne prípady ako to zvládate ,riešite …
(Viem , ťažko už “plakať nad rozliatym mliekom”…)

anjelicek26
13. jan 2024

Aj sranda a hry su vo vyvoji velmi dolezite a robit mu dobry priklad - pracujem, milujem teba - moje dieta, milujem moju zenu - tvoju maminu, pomaham v domacnosti...toto su tiez faktori, ktore musis zohladnovat...

Co sa tyka napr. mojho manzela, tak "vedie" deti k minimalne veciam, lebo maju dost odlisne zaujmy... jedine, co sa im prelina je tenis, to hraju vsetci, aj si chodia cez vikend zahrat, plus muz lieta male lietadla, to chalani radi chodia s nim, ale nie kvoli lietaniu, ale kvoli tomu, ze s nimi otoci k moru a necha ich vyblaznit sa v piesku a zas domov (je to len dve hodiny od nas)... inak klasika vozi ich na treningy, vecer sa ucime na striedacku ja s jednym on s druhymi dvoma a naopak...

Kazdopadne... tebe vadi, ze tie zaluby nema vlastne hlavne tvoj muz, ze? Moj toho ma dost, az moc obcas... ja ti neviem, ktora alternativa s toho je dobra, kedze tiez som full time v robote a casto sa miname rano sa vidime 15 minut a potom vecer kym ulozime deti som ja uz unavou na odpadnutie prip. on ma zasa tenis, futbal, stretko s lions clubu (momentalne je prezident, tak musi ist zakazdym)...takze tak no...

Kruzky a sporty, k tomu btw. vies viest syna aj ty, nemusi len muz... moji robia tenis, hadzanu, gymnastiku, plavanie, starsi uz chodi aj do fitka a chodia k poziarnikom...obaja jazykovka k tomu, mladsi ma aj zbor, umelecky kruzok...je toho vela, ale lepsie, ako sa flakat no...

tanyan
13. jan 2024

Nemáte v okolí nejaké krúžky, kam by mohol chodiť? Nie každý rodič má schopnosti a chuť, ale môže sa rozvíjať aj vďaka mimoškolským aktivitám. Futbal, hokej, skauti, turistika... Snáď by ho tam aspoň odprevadil a priviedol potom domov.

dzulli1980
13. jan 2024

Veď vždy máš možnosť prihlásiť dieťa na nejaký krúžok, či? ... môj muž v tomto tiež nie je ideál, no zaplatí, odprevadí dcéru tam, kde ju to naučia ... a majú pekný vzťah, vôbec to nie je o tom dieťa niekde odložiť, jednoducho to on nevie, naučia ju to iní ... kúsok preháňaš, či?

reanda
13. jan 2024

a tvojmu muzovi chyba v zivote lyzovanie, snowboard, alebo cokolvek? z tvojho opisu to vypada, ze nie a ze je spokojny so svojim zivotom tak, ako ho zije.. keby mu nieco zo spomenuteho chybalo, tak sa za tym asi snazi ist a nebude mu stacit prechadzka po dedine.. ako vies, ze tvoj syn nie je po otcovi a tiez mu to v zivote nebude chybat? a ani nepotrebuje, aby ho k takym veciam niekto viedol.. teraz to ma ako? vnimas na nom, ze mu nieco chyba, ze sa doma nudi, ze by tuzil po nejakych takych aktivitach? a co ty? ty rada lyzujes, snowboardujes? ved k tomu mozes ked tak vies syna ty.. a tebe nevadi, ze je muz taky domased? trapi ta to len kvoli synovi? lebo ak ti vadi celkovo styl vasho zivota, tak si si asi nevybrala vhodneho partnera.. ale ked naozaj riesis len to, ze syna by mal muz viest k roznym aktivitam, lebo tak to vidis u inych a tak je to asi spravne, tak to bude ozaj skor iba problem vymysleny z hlavy..

reanda
13. jan 2024

plus ak by aj syn mal potrebu viest aktivnejsi zivot, ako jeho otec, tak otec nie je jediny clovek, co ho k tomu moze doviest.. do zivota mu moze prist ktokolvek, kto ho povedie, kam bude treba.. na to sa mozes spolahnut a nemusis sa vobec trapit

andrejka1974
13. jan 2024

Moji synovia chodili na hokej väčšinou som ich tam vodíka ja , muž býval v práci do 18.30 ja som sa starala o deti skús syna ty dať na nejaký šport a časom to zvládne aj sám a ver že časom aj tvoj muž sa rad pôjde pozrieť na úspech svojho syna mám teraz 15 ročnú dcéru a tá chodí už pár rokov na karate a štyri mesiace na motokáry mala už veľa pretekov ,kde sa bol pozrieť aj hrdý tato a vermi väčšinu som to riešila ja pretože som mala viacej času

rebrambora
13. jan 2024

Radsej ti nebudem pisat ako je to u nas teda, ale salenie je dolezite takisto. Ak chces syna viest k sportom, prihlaste ho na kruzky.

dskjhfdlkdjhl
13. jan 2024

Ved syna k sportu nemusi nutne viest otec, rovnako ho moze k tomu viest aj matka, nemusi to byt ziaden chudacik, ako pises.

natalia1619
14. jan 2024

Ja ti napíšem len k tým sieťam, never im. Poznám rodiny co vyzeraju na sieťach ako dokonale rodiny všetko vesaju na fb, hlavne keď sa chcú pochváliť. Dovolenky, výlety ako strašne sa ľúbia a sú šťastní spolu. Realita je taká že jedna ide od výplaty do výplaty, majú dlhy/pôžičky, ale na dovolenku a nie len jednu majú. Druhá je zas taka ze otec pije a to dosť. Matka je leniva/zdeptana, nič poriadne nerobí akurát cigareta jedna od druhej. Je to ich život nech si každý robí čo chce, ty si zariad život ako ty chceš. Chceš ísť na výlet? Chod. Kľudne aj bez muža, ja tak chodím. Možno príde na to ze chce byť s vami a rozhýbe sa.

lili1313
14. jan 2024

Tak to blaznenie je super a keď chceš, aby ho niečo ucil, tak mu povedz. Konkretne a pripominaj, posielaj. Trvaj na tom že ty to neurobíš. Bicykel, korčule, lyze, plavanie... Ak to pravdaže on sám vie. Ty zabezpec podmienky, pomôcky a on nech ide na vec. Pohovorte si o tom vopred že on to vie super a treba to naucit aj dieta.

reddflowerlife
14. jan 2024

Mna by taky muz co len sedi doma ako leziaci pacient na dochodku ani nepritahoval… neviem, ked si s nim bola pred detmi si si nevsimala taketo veci?
Ved mu normalne povedz, ze ti vadi, ze syna k nicomu nevedie (avsak vidim problem aj v tom preco je stale len “priatel” po 2 detoch a nezobral si ta )…

anna_anicka83
14. jan 2024

A kde vidíš tých oteckov, keď nikam nechodíte😉My, čo sa nám na lyže podarí raz za rok cez jarné prázdniny vidíme detičky väčšinou v lyžiarskej škôlke. Prečo nezajednáš pobyt, nezoberieš detí a syna na lyžovanie a vy na prechádzku. A prečo otecko? Ja som moje deti učila napr. korčuľovať. Aký ty vedieš aktívny život? Áno, máš malé dieťa, ale aj tvoj muž je v robote a asi je typ, čo potrebuje relax a nie naháňať sa po aktivitách. U môjho muža napr. nehrozí žiadna garáž ani dielnička. A mne teda vôbec nebude ľúto, že môj syn nebude mať s kým majstrovať. Ak k tomu bude inklinovať, niekde si ho to nájde. Mám kamoša, čo nevie ani bicyklovať, ani nemajstruje a má so synom super vzťah. Brával ho sem-tam na zápasy a teraz sa malý rozhodol, že chce ísť na hokej. Však aj v škole sa dostane medzi chalanov a môžu ho zlákať na šport a podobne. To šalenie, láska, záujem a starostlivosť je naozaj dosť.

majlo1234
14. jan 2024

A ty si akcna? Tak ho ved ty? U nas muz tiez nebajkuje, ani nelyzuje, ani nekorculuje, proste ziaden aktivny sport, prechadzky tiez nula bodov, tieto aktivity robim ja a budem k nim viest aj deti. Moj muz je vasnivy rybar, hubar a kutil. To da deckam on. Nuz sme odlisni, tak to riesime osve

belllinka
14. jan 2024

A ty sa akým športom a záľubám venuješ? Veď s ním na tie korčule, bike, lyže vybehni ty.

salamistka
14. jan 2024

Mám dcéru, ktorej som sa snažila ukázať všetko, čo som vedela, od prác v domácnosti až po rôzne športy, bicyklovať ju naučil môj otec, plávala so mnou a korčule s kamarátkou...ale keby som mala syna, robím to rovnako, varíme spolu, staviame stavebnice a pod., nevedela by som mu však ukázať, ako opraví/vymení/namontuje/inštaluje hocičo, takže by sa mu v tomto musel venovať otec...niektorí otcovia to ale v sebe nemajú, resp. dieťa ich v garáži vyrušuje, zavadzia, aj môj muž bol ako dieťa v tomto odkázaný na seba...ale ako dospelý ovláda všetko čo potrebuje, a keď nie, zavoláme niekoho 😃 neboj sa, deti veľa vecí odkukajú od ostatných...a celý život sa učíme, nemusí stihnúť všetko v detstve.

danica2711
14. jan 2024

a k čomu vedieš deti ty, keď ti pasivita tvojho muža tak vadí? Či myslíš, že matka je len na varenie a upratovanie?

lauriik
14. jan 2024

Prosim ta a vie vobec tvoj muz lyzovat, korculovat alebo cosi co by mohol syna naucit? A ty nieco vies?
Ja mam teda dve dievcata (ale myslim, ze s chlapcom by to bolo rovnake) ale ucila som ich bicyklovat aj korculovat ja. Lyze chodime vsetci. Moj muz ked robi okolo domu tak baby s nim a vsetko mu pomahaju. Ked sa montuje nabytok tak deti podavaju srobiky. To su take normalne veci, tiez urcite obcas nieco montujete, skladate alebo co. Mozu to robit spolu, ak ma syn zaujem.

ivangeline
14. jan 2024

Ak mu to nikto nedal,ako to ma dalej dat on? A ak mu aj dal ale nezaujalo ho to...? Stara sa. Zabavi. Viac nez dost. Doetatu treba najma pozornost.

vilma7
14. jan 2024

Tak my napríklad s manzelom lyžujeme aj plávame, ale na lyže sme mu zaplatili učiteľa, plávať pôjde tiež do krúžku. Nech ho naučia lepšie ako to ovládame my.
A teda nech sa hrajú ako sa hrajú. Podľa mňa je dobre, že sa mu ako tak venuje. Sú tu otcovia, čo sú v zahraničí a nevenujú sa nijako.

kivivi
14. jan 2024

Ak jedine, k comu tvoj muz privedie tvojho syna bude to, ze bude dobry na svoju zenu a bude sa venovat svojim detom, tak vyhral na plnej ciare. Vies, kolko zien sa stazuje, ze ich muzi sa s detmi vobec nevedia hrat? Ze cela starostlivost o deti je na zenach?
Mimochodom, moj muz lyzuje velmi dobre, ale deti sa ucili v lyziarskej skolke. Plavat sa tiez naucili v skolkarskom kurze, lebo darmo viem plavat, naucit ich plavat neviem.
Sport nie je problem, aby sa tvoje deti naucili v hocijakom kurze, kruzku. Ale ako sa spravat k zene a detom sa maju naucit v prvom rade v rodine. Ak mas pocit, ze je tvoj muz malo akcny, raz za cas ho niekam vytiahni ty. Ale podla mna mas napriek tvojej nespokojnosti dobreho chlapa a super otca pre svoje deti.

lujza123
14. jan 2024

Nemôže ho viesť k niečomu, co ho samého nebaví 🤷🏼‍♀️
Ale môžeš to stále urobiť ty!

Co týka záujmov : majstrovanie v garáži, auta, motorky, futbal, rybačka je síce pravda ze to obľubuje veľa mužov, ale zďaleka nie všetci. Z môjho okolia chlapov co poznam tak takéto hobby ma skôr menšina. Je síce pravda ze som z mesta tak tu sú ľudia celkovo menej sebestačný, ale aj tak. Ked bude syn (alebo možno aj dcéra) chcieť cestičku si nájde

sidicek
14. jan 2024

Netráp sa nad tým, kúp loptu a miesto prechádzky nech si aspoň kopú. A neskôr ho das na krúžky. Ďalej ak pôjde muz niečo robiť, aj ked len oskrabat auto, tak mu hneď pripoj syna.

lija22
14. jan 2024

mna zarazilo, ze nesoferuje. fuu takze rozvazas ty? nezvycajne, zemuz nesoferuje