Mám v živote toxickú osobu, ktorej sa nemôžem zbaviť. Je to muzova ex priatelka s ktorou ma dieta ktore k nam chodí. Je to psychicky chory človek, neskutočný negativista, mam pocit, ze vrátane seba neznasa cely svet a prenasa to ďalej. Nici nam zivot tak, že nam komplikuje vylety, dovolenky. Nikdy nevyhovie ona, iba musime vyhovieť my jej. Blokuje si muza vsade, nema s nou potom ako komunikovať ohladne dietata. Ale ked ona cosi potrebuje vtedy ho odblokuje. A zas zablokuje. Kvoli tomu sme brzdeni vo vela aktivitách kedze kazdy druhy vikend v mesiaci musime prispôsobovať poziadavkam a vrtochom. Popravde uz ma to serie, čakáme druhe dieta a chcela by som zit normálny život, kde o svojom case a planoch rozhodujeme my, nie niekto iný. Na druhej strane chapem, ze je to mužove dieta a chce s nim travit nejaky cas. Ked o nej nie je zmienka všetko je ok. Ale akonáhle sa pripomenie a nieco takto pokazi, dostávam sa k sebe aj niekolko dni. Pritom na nu mam svoj nazor, viem dobre, aky je človek, kolko problémov ma sama so sebou a ze v podstate by som ju mala len lutovat.
nie, nemusíte sa jej prispôsobovať podľa jej nálad a vrtochov. Dohoda je odvodená od slova dohodnúť sa. Vieš ako sa hovorí: Nemému dieťaťu ani vlastná matka nerozumie. Ako máte vy vedieť, kedy, čo a ako si ona zmyslí? Nemáte vešteckú guľu, alebo psychotronicko-metafyzické schopnosti. Apropó, o starostlivosti o dieťa rozhodol súd? Ako sa dohodli? Ak máte mať dieťa z ex vzťahu, tak asi viete kedy... Ak sa pravidlá a dohoda nedodržujú, riešila by som túto situáciu mediátorom, súdom, kuratelou, všetko písomne.
Nedodržuje pravidlá, smola... takto sa nedá fungovať.
viesco,sama si si znicila zivot,ze si si nieco zacala s muzom kt ma zavazok.
Nič s tym nespravíš. Dieťa je "doživotne" s vami...a tym pádom aj exka...čo chceš spraviť? Dieťa z mužovho života už "nevymažeš" ...nepoznám váš život/vzťah-ty-muž-malá...ale tak snáď ten jeden víkend v mesiaci prežijež či?
Každý druhý víkend sa prispôsobujete vrtochom, o a vám organizuje víkendy? Ved muž s ňou má dohodu, predpokladám, keď píšeš o vikendoch, a v dohode je vymedzene kedy kto odovzdáva a ako odovzdáva dieťa, nemusíte sa jej prispôsobovať, stačí dodržiavať dohodu. A vyžadovať jej dodržiavanie.
@elmivelmi toto hádam nemyslíš vážne že si zničila život . Čo už muž alebo žena ktorá už ma záväzok nemá právo na normálny vzťah s niekym koho miluje ? Vieš ty vôbec aké dokážu byt ženy j*bnute len aby robili napriek svojim ex? Alebo presne k ním patríš ? Lebo takýto názor napísať akože …. Uff to si asi aj môj muž zničil život keď si ma zavesil na krk a môj ex robil ťažkosti …. Och takéto prízemné názory ….
Autorka netráp sa . Treba aby tvoj muž vymedzil pravidla pripadne sa obrátil na súd ak nemajú súdom stanovené veci iba dohodou . Na súde určite pochodi a ex to musí dodržiavať.
A ako to rieši tvoj manžel?
@monika1308 to nieje prizemny nazor ale realita.Mozno tebe sa zadarilo,ale tu citam x tem ako je tazke s ex ,a podobne.Ako je dost slobodnych muzov a preco sa ulakomit na niekoho,kto ma uz zavazok na cely zivot?Ved s tym su povatsine len problemy.Bud robi problemy ex alebo manzel/ka zasa musi sa prisposobovat a starat sa o deti z prveho manzelstva.Mne osobne ,by som kvoli tym detom uz ani nikoho ,druheho nevhcela.Kebyze mam deti,hlavne male a rozvediem sa,uz kvoli detom by som si dalsieho chlapa na krk nevesala a hlavne s nim nezakladala druhu rodinu.
@elmivelmi takže deti asi ani nemáš . Ani skúsenosti 😂 to by si inak hovorila keby si sa dostala do takej situácie 😂😂😂 ja som si tiež myslela to čo ty …. Ale človek mieni a pán boh mení . Ty si kľudne ostan sama aj celý život ale neraď iným keď vieš o tom hovno
@monika1308 Mam deti,a prave preto by som im to neurobila ,z lasky k nim.
Uz keby ma ten moj kopol,nezakladala by som si zasa dalsiu rodinu,jedine kebyze nemam deti.
No tak ak ma podmienku ze musi kazdy 2vikend byt s dietatom tak prisposobte tie vikendy tomu dietatu a hotovo. Splni si povinnnost a viac s nou nekomunikujte. Tak snad si vedela aj ty do coho ides nie?