Toxická osoba v živote

2. apr 2023

Mám v živote toxickú osobu, ktorej sa nemôžem zbaviť. Je to muzova ex priatelka s ktorou ma dieta ktore k nam chodí. Je to psychicky chory človek, neskutočný negativista, mam pocit, ze vrátane seba neznasa cely svet a prenasa to ďalej. Nici nam zivot tak, že nam komplikuje vylety, dovolenky. Nikdy nevyhovie ona, iba musime vyhovieť my jej. Blokuje si muza vsade, nema s nou potom ako komunikovať ohladne dietata. Ale ked ona cosi potrebuje vtedy ho odblokuje. A zas zablokuje. Kvoli tomu sme brzdeni vo vela aktivitách kedze kazdy druhy vikend v mesiaci musime prispôsobovať poziadavkam a vrtochom. Popravde uz ma to serie, čakáme druhe dieta a chcela by som zit normálny život, kde o svojom case a planoch rozhodujeme my, nie niekto iný. Na druhej strane chapem, ze je to mužove dieta a chce s nim travit nejaky cas. Ked o nej nie je zmienka všetko je ok. Ale akonáhle sa pripomenie a nieco takto pokazi, dostávam sa k sebe aj niekolko dni. Pritom na nu mam svoj nazor, viem dobre, aky je človek, kolko problémov ma sama so sebou a ze v podstate by som ju mala len lutovat.

gypsomilka
2. apr 2023

No tak ak ma podmienku ze musi kazdy 2vikend byt s dietatom tak prisposobte tie vikendy tomu dietatu a hotovo. Splni si povinnnost a viac s nou nekomunikujte. Tak snad si vedela aj ty do coho ides nie?

jamimo
2. apr 2023

nie, nemusíte sa jej prispôsobovať podľa jej nálad a vrtochov. Dohoda je odvodená od slova dohodnúť sa. Vieš ako sa hovorí: Nemému dieťaťu ani vlastná matka nerozumie. Ako máte vy vedieť, kedy, čo a ako si ona zmyslí? Nemáte vešteckú guľu, alebo psychotronicko-metafyzické schopnosti. Apropó, o starostlivosti o dieťa rozhodol súd? Ako sa dohodli? Ak máte mať dieťa z ex vzťahu, tak asi viete kedy... Ak sa pravidlá a dohoda nedodržujú, riešila by som túto situáciu mediátorom, súdom, kuratelou, všetko písomne.
Nedodržuje pravidlá, smola... takto sa nedá fungovať.

elmivelmi
2. apr 2023

viesco,sama si si znicila zivot,ze si si nieco zacala s muzom kt ma zavazok.

dievcacitajucelist
2. apr 2023

Nič s tym nespravíš. Dieťa je "doživotne" s vami...a tym pádom aj exka...čo chceš spraviť? Dieťa z mužovho života už "nevymažeš" ...nepoznám váš život/vzťah-ty-muž-malá...ale tak snáď ten jeden víkend v mesiaci prežijež či?

som_realistka
2. apr 2023

Každý druhý víkend sa prispôsobujete vrtochom, o a vám organizuje víkendy? Ved muž s ňou má dohodu, predpokladám, keď píšeš o vikendoch, a v dohode je vymedzene kedy kto odovzdáva a ako odovzdáva dieťa, nemusíte sa jej prispôsobovať, stačí dodržiavať dohodu. A vyžadovať jej dodržiavanie.

monika1308
2. apr 2023

@elmivelmi toto hádam nemyslíš vážne že si zničila život . Čo už muž alebo žena ktorá už ma záväzok nemá právo na normálny vzťah s niekym koho miluje ? Vieš ty vôbec aké dokážu byt ženy j*bnute len aby robili napriek svojim ex? Alebo presne k ním patríš ? Lebo takýto názor napísať akože …. Uff to si asi aj môj muž zničil život keď si ma zavesil na krk a môj ex robil ťažkosti …. Och takéto prízemné názory ….
Autorka netráp sa . Treba aby tvoj muž vymedzil pravidla pripadne sa obrátil na súd ak nemajú súdom stanovené veci iba dohodou . Na súde určite pochodi a ex to musí dodržiavať.

zmrzlinka2021
2. apr 2023

A ako to rieši tvoj manžel?

elmivelmi
3. apr 2023

@monika1308 to nieje prizemny nazor ale realita.Mozno tebe sa zadarilo,ale tu citam x tem ako je tazke s ex ,a podobne.Ako je dost slobodnych muzov a preco sa ulakomit na niekoho,kto ma uz zavazok na cely zivot?Ved s tym su povatsine len problemy.Bud robi problemy ex alebo manzel/ka zasa musi sa prisposobovat a starat sa o deti z prveho manzelstva.Mne osobne ,by som kvoli tym detom uz ani nikoho ,druheho nevhcela.Kebyze mam deti,hlavne male a rozvediem sa,uz kvoli detom by som si dalsieho chlapa na krk nevesala a hlavne s nim nezakladala druhu rodinu.

1sally12
3. apr 2023

Súhlasím s @elmivelmi, pokiaľ sa všetci traja zhodnú tak to fungovať môže. Ale často je s túm problém...a ako tu dosť často čítam hlavne s ex. Ale zažila som to aj z druhej strany. Partneri sa dohodnú, že pôjdu tam a tam, zrazu decko zavolá ocinkovi a hneď sa plány zmenia🙄

monika1308
4. apr 2023

@elmivelmi takže deti asi ani nemáš . Ani skúsenosti 😂 to by si inak hovorila keby si sa dostala do takej situácie 😂😂😂 ja som si tiež myslela to čo ty …. Ale človek mieni a pán boh mení . Ty si kľudne ostan sama aj celý život ale neraď iným keď vieš o tom hovno

elmivelmi
4. apr 2023

@monika1308 Mam deti,a prave preto by som im to neurobila ,z lasky k nim.

Uz keby ma ten moj kopol,nezakladala by som si zasa dalsiu rodinu,jedine kebyze nemam deti.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz