Ahojte.. mam taku dilemu. Všade sa teraz píše o toxických ľuďoch, ako si dávať na nich pozor a že sú to hrozní ľudia s ktorými si neradno začínať.. lenže čo ak som ja toxická osoba? Väčšinu definícií sedí, možno nie až tak, ale nejakým spôsobom sa vo všetkom nájdem.. dá sa to nejak zmeniť? Celkom ma to trápi 🙄
@januska12323 napr. Keď sa s mužom nezhodneme, riešim to tichom. Nebavíme sa aj niekoľko dní. Dosť často používam slzy ako formu vydierania, napr keď sme mali doma choré dieťa a dosť som sa bála byť s nim sama, tak som možno až prehnane chcela aby ostal doma aj manžel.. potom sa viem dosť pohádať za pravdu, ked viem že ju mám a strašne mi vadí keď mi niekto oponuje..alebo mi vadí keď viem že niekto niečo povedal, a ja viem ako to povedal a človek prekrúca veci .. neviem je toho vela, fakt sa v tych definíciach najdem skoro vždy keď čítam takéto články a na jednej strane viem že nejakym sposobom to tak je a na druhej strane to neviem zmenit, skúšala som to aj tak že sa nenahnevam za každú hlúposť, ale dlhodobo to nejde.. proste vzdy to napr riešim tym tichom..
zaciatok je priznat si, ze mozno robim niekde v komunikacii chybu. Ak vies presne, kde ju robis a co by si mala urobit namiesto toho, uz mas napoly vyhrane. Tieto veci clovek casto robi automaticky, preto sa vedome musis zastavit, ze nie, teraz takto nebudem reagovat, skusim inak. A potom len vela vela trenovat, nech si zautomatizujes nove zvyky.
No áno vydierať slzami je veľmi toxicke
Ak si uvedomujes že robíš chyby a si ochotná sa zmeniť a skutočne meníš správanie tak aby si s ľuďmi lepšie vychádzala tak toxicka nie si. Toxický ľudia si nikdy nepriznaju chybu, sú vždy ti najlepši, ich názor je jediný správny a vždy je na vine niekto iný.
tiez si myslim, ze taketo nieco sa teba vobec netyka🙂 uz len to, ze si si to priznala, je dobry bod pre teba. kazdy robi chyby, nie uplne stale sa spravame vzorne, ale to este neznamena, ze sme pre niekoho toxicky.
Ked ma pocit, ze si takyto clovek, tak treba zacat to menit, ak teda mas o to zaujem. Toto co robis by sa ani mne nepacilo a teda je dobre, ze si to uvedomujes, ze to nie je OK.
Ak vydierať plačom,tak to by sa ani mne nepáčilo a brala by som ťa ako toxický osobu,aj ak by si sa napr vyhrážala,že kým nebude epo tvojom tak odídes ale hocco. Ale ak hádku riešiš tichom, tak v pohode, to mi príde také že radšej ticho ako sa hádať a kričať,nadávať. Ale ja vždy po takom itchu prídem a už sa konštruktívne rozprávame, že to ticho je skôr de mňa,nie je môj cieľ tretsat teraz človeka tichom.
Veľke plus je u Vás, že si to uvedomujete, poznám ľudí , ktorí si to nepripustia , alebo neuvedomujú.Vy s tým môžete niečo urobiť a podľa toho ako píšete,tak to zvládnete ✊🍀
podľa mňa ak by si bola toxická osoba, nikdy si nepriznáš, že robíš chyby ani nad sebou v tomto kontexte neuvažuješ.
Je fajn, že vidíš aj svoje negatívne stránky. Skús tie slzy a tichú domácnosť iba pretransformovať do slov, do komunikácie a budeš lepšie čitateľnou partnerkou.
Mozes na sebe pracovat. Je normalne chciet ticho. Treba vsak povedat alebo druha strana musi byt uzrozumena,ze nerada riesim konflikty hned v navale emocii,potrebujem byt xhcilu sama/ticho a neskor sa k tomu vratime. Napr. To je konstruktivne. Akekolvek vydieranie je zle. Pri hladani pravdy je lepsie ist spolocne a diskutovat,nez prudko presadzovat svoje,zavisi od situacie. Dobre je byt trpezlivym a mat cas. Niektore konflikty sa nevyriesia za den. Spolocne riesenia sa hladaju aj dlhsie. Tiez ma tie definicie toxickych ludi stvu. :D Kazdy druhy je taky alebo aspon niekedy taky.. Za mna toxicky clovek je priam neschopni zmeny a pri kazdom konflikte sa s nim tazko vychadza..
Autorka veľmi ti tlieskam 😘👏 označiť seba za toxicku osobu to chce veľmi veľký nadhľad 👌
Klobúk dole pred tebou ❤️ a ako riešiť? Poradiť veľmi neviem ale skús nejakého kouča, psychológa alebo nejakú blízku osobu, ktorej sa môžeš zdôveriť 😘 veľa šťastia a optimizmu ti želám 🍀❤️
Ono toxicka ci narcisisticka osoba si len ťažko pripusti, že ňou je. Záleží aj ci ta situácia donuti určitým spôsobom reagovať aby si si zachovala svoj pocit istoty. Napríklad keď ti niekto vedome klame a prekruca a ty vieš ze mas pravdu, tam neviem prečo na seba vzťahujes toxicitu, keď bude skôr na strane klamara. Ale to teda len v prípade, že si druhú osobu ku klamaniu nedohnala svojimi predchádzajucimi reakciami. Co chcem povedať je, že je to cele komplikovane 😅 a treba na to cely psychologicky rozbor aj s históriou a nie len si vybrať co sa ti hodí.
Ja si nemyslim, ze by si bola toxicka osoba, ale pouzivas citove vydieranie (plac) a mas prejavy pasivnej agresie (ticho). A s tym treba pracovat, pretoze takymto spravanim si mozes narusit vztahy s ludmi okolo seba.
Mne by napriklad velmi vadilo, ze sa vzdy musis hadat za svoju pravdu. Tiez mam vo svojej blizkosti takeho cloveka a komunikovat s nim, ked ma "svoju pravdu" je absolutne nekonstruktivne. Vidi len svoje stanovisko, svoj pohlad na vec a vobec neberie do uvahy, ze ludia mozu mat rozne prezivanie a vnimanie. A je to nesmierne unavne.
Je ale skvele, ze si toto svoje negativne spravanie uvedomujes. Takato sebareflexia mnohym chyba. Teraz musis na sebe zapracovat a vedome ovladat svoje reakcie.
Este Ti dam priklad toxickej osoby. Sme v praci kolektiv cca 40 ludi. A mame kolegynu, ktora ma problem s uplne kazdym. Prisla do konfliktu s personalistkou, ekonomom, sekretarkou, ITckarmi... ale to my vsetci sme zli a ona sama stoji proti celemu zlemu svetu, ma smolu na zakernych ludi vo svojom zivote a musi sa bit za pravdu, ktoru ma ona...
toxickí ľudia sú také typy, ktoré z teba vysávajú dobrú energiu. sú konfliktní a všade, kam prídu, tak sa nálada automaticky horší. tiež som mala takú osobu vo svojom blízkom okolí, kontakty s ňou som našťastie pretrhla a neľutujem. jej blízkosť mi vyslovene vadila. toto, čo si napísala ty, ver mi, nie je opis toxickej osoby🙂
Vy nie ste až tak toxická ako nezrela osobnosť, závislá a narcisticka. Používate pasívnu agresiu, to je ticho v domácnosti ako stratégiu ako sa vyrovnať s frustráciou, používate histrionske- hysterické nástroje - plac na manipuláciu.
Smer terapia. Ešte to nie je stratené,keď máte takuto sebareflexiu, väčšina porúch osobnosti nemá takýto pohľad na seba a neuvedomujú si to ,že to je nie je ok.
Dievčatá, wow, ďakujem vám za názory.. a teda že ste mi nedali na frak, a že na tom nie som až tak zle.. ďakujem za rady, skúsim na tom popracovať 🙏
v kazdom cloveku sa najdu niektore crty narcistov alebo manipulatorov alebo inych toxickych ludi. Tam je ale rozdiel v tom, ci si to clovek vie alebo nevie uvedomit, ci si o sebe naozaj mysli ze je neomylny, ci ho tesi ked druhy clovek co najviac trpi, napriklad ked ho pri hadke zosmiesni alebo co najviac ponizi, mozno aj pred inymi ludmi... a tak podobne... alebo napriklad taky narcista vo vas vyvola rozne negativne pocity svojim ponizovanim, pasivnou agresiou (ano to je ignoracia vo vztahu - najhorsi druh pasivnej agresie, mne osobne sa dost hnusi), vycitkami alebo prekrucanim reality a potom vam tie pocity vycita a tresta vas za ne a on je obet, na ktoru ste vy zli... pokial si ale svoje negativne vlastnosti vie clovek uvedomit, priznat, a vie ich pomenovat a je ochotny zacat pracovat na naprave, pripadne sa vie ospravedlnit ked nieco pokasle a priznat si chybu, s najvacsou pravdepodobnostou "toxicka" osoba nebude... ja som zrovna vcera nad tym rozmyslala a tiez som "objavila" veci ktore sa mi nie moc pacia, ale som odhodlana pracovat na sebe :D a niektore by som uz napriklad neurobila...
Toxická osoba ani na sekundu nepripustí,že by mohla byť toxickou....čiže určite niesi....
Neries, fenomenom tejto doby je vsetko pomenovat 😂.a nic sa nesmie, vsetkci musime byt dokonaly v praci, doma, k detom, extremne rozmyslat, hollywoodsky usmev a ako nam je dobre a nikoho nic netrapi. Riad sa sama sebou, pocitmi a siesty zmysel. Ja to radsej ani neregistrujem tie blaboly. Pokial niekto neni totalny psychos, reze seba, okolo ludi, a vsetko to zle tak je to v norme.
Skús viac popísať situácie prečo si to myslíš.