Predstavte si, vcera aa nasi rodicia stretli, np bez nas, kedze nie sme doma. Tento mesiac mame svadbu. Moj svokor jasne dal najavo mojej mamke, ze snubenec je dobry chlap, tak aby som ho neskazila. A to ma ma vraj rad, ved ma vola Saska. Tam asi este bude problem, kedze svokor zije len pre neho, aj napriek tomu, ze sme v Irsku.
mama sa mala opýtať čo znamená dobrý chlap - pre každého to môže to byť niečo iné, a čo myslí tým skazením? žeby sex? 😝
mamu asi prekvapil - ale pri mne by si to starý zlizol....😉
@alex_zalez Tvoji aj jeho rodicia su dospeli a (predpokladam) aj svojpravni ludia, tak hadam sa vedia normalne rozpravat a reagovat v roznych situaciach.
V tomto pripade by som cakala, ze mama a otec sa ohradia a zastanu sa dcery ak sa o nej skaredo niekto vyjadruje.
Na tvojom mieste by som to s buducim svokrom neriesila, petoze to nepovedal priamo mne a mamka by mu dostatocne odpovedala, takze by uz nebolo potrebne nieco riesit.
@alex_zalez uz si to tu riesila pred par dnami, ze mas problem, ze svokor je pre nejaku tragicku rodinnu udalost nadmerne zavisly na synovi.
mas ist byvat k nim pod jednu strechu, mate mat svoj prerobeny byt na poschodi svokrovskej chalupy.
mas pocit, ze si sice prijata do ich rodiny, ale s obozretnostou.
bojis sa, ze budu konflikty a v nich budes automaticky tahat za kratsi koniec, lebo svokrovci si nadmerne ochranuju syna a ty budes vzdy ta zla.
snubenec je k rodicom ako jedinacik extra ohladuplny a opatrny, aby ich v nicom neranil.
ty z toho nemas dobry pocit, lebo to komplikuje vase rozhodnutia.
myslis, ze ked tu temu tvoris este v niekolkych dalsich blogoch, tak sa na tom nieco zmeni?
kludne pokracuj v tej minulej (ak si ju nezmazala).
zachovaj historiu riesenia, lahsie ti poradia. alebo si skor vsimnu, kde presne vazi problem, lebo im ako cudzim udrie do oci prv ako tebe, co si v tom zamotana a chyba ti nadhlad.
máš ísť bývať ku svokrovi? Tak to by som si rozmyslela...to bude kontrola na bežnom poriadku....Skôr by som volila bývať blízko ale nie spolu pod jednou strechou...rozmysli si kým je čas, lebo potom sa to bude riešiť len a len horšie...
Zmazala som, aby si to nevsimol niekto z okolia a nemutila spm vody. Netusim, co povedala moja mama, neviem to od nej, nebpl caa zavolat jej, pre pracu, ale viem to od jej brata, ktoremu to povedala. Nebolo to dokonca povedane priamo, ale riadne naznacene. A co sa mi este nepaci, ze ho svokrovci nevolaju Kamil, Kajo, ale Kajko, Kajusko. 32 rocneho chlapa! A nechodim sa sem vyplakavat, ale vyrozpravat. Ved predsa, su veci, ktore nechcem rozoberat v okoli., kvoli diskretnosti
U nas sa take hlasky pouzivaju bezne, absolutne by som sa nad tym nepozastavovala. Aj rodicia su kazdy ina povaha, moja mama by mu drzala polhodinovu prednasku ako ona nas dobre vychovala a pod. Uz nad tym len mavame rukou.
@moonlight1210 dakujem za trefnu odpoved. Vyssienspomonam vymazanie tej predoslej. Vazim so kazdu spravu, komentar, ppucenie ci ponaucenie, ako aj diskusie inych na nrovnaku a podobnu problematiku. Dokonca cp sa tyka svadby, zacinaju dost strkat nos svokrovci, co sa mi nepaci, ale polovička vyjadruje moj suhlas tym, ze je to nasa svadba, a my to chceme tak, alebo tak. Kedze spolu isty cas zijeme, nasli ame si system a sklbili zvyky z oboch domacnosti dl nasej spolpcnej, zaroven sme si vytvorili nieco vlastne, co nam obom vyhovuje a funguje.
@alex_zalez jedna vec: nadmerne ochranovanie dietata sa nikdy nezmeni, ak uz je to v rodine zvyk.
naozaj by si si uz len musela niecim svokra obtocit okolo prsta, aby si tam dokazala existovat.
ja by som nesla do spolocneho byvania v ich dome. trvala by som na vlastnom. a dalej od nich. nie ani blizko.
ich zavisly vztah pretrva aj vzdialenost. ale vzdialenost ho pomoze udrzat viac pod kontrolou.
vasich informuj, ze si musia zvyknut na taketo hlasky.
do takehoto vztahu by som nic nehovorila, len respektovala, presla mlcky a snazila sa podla moznosti udrzat tuto temu neotvorenu pri navstevach.
ak do nej niekto rypne, budu len hadky a dusna atmosfera. zmenit na tom nic nezmenite. len to mozete obratit vo svoj nespropech a pohadanie sa dvoch rodin.
budte ti, co si udrzia odstup a nadhlad. od jeho otca sa to cakat neda.
Este dodatok, co ocakvam, ze bude pre nich vyzerat zle no zaroven to tak nie je, ze veci, ktore si hovorime a planujeme, napr.ze nepojdeme na svadbu jeho sesternici, kedze sa chceme vratitndo prace, je moj napad, no jenspolocny, vieme, ze treba zarabat a dvojmesacnu dovolenku nepreplatia. Ale typujem, ze bude, ze ja nechcem, a podobne. Pri čom rada by som islay ale z neba mi peniaze nespadnu, a nestoji mo svadba niekoho, kpho som este nevidela za vyppved v praci, a prost o karieru, ktpru si par rokov budujem. Alemuu pocukem, jej Saska, to sa musi dat a bla bla bla. Ale. Obaja vieme, ze sa neda, pretp tp necham na nom
@moonlight1210 Jaaaaj to je ona... ze sa rozhodli prerobit si vrche poschodie, ale rodicom to este laskavo neoznamili?
A ja by som toto neriešila.....nepovedali to vam do oci, tak to nechaj tak....rodicia sa ta urcite zastali a svokor sa mozno len boji,ze ostane sam....co nemusi, ak bude v pohode...ale to snad casom pochopí....
@alex_zalez Ked nieco take nastane, ze to skonci tak ze to bolo iba tvoje rozhodnutie ze ty nechces ist, tvoj drahy by si ta mal zastat a nenechat to len na tvojich pleciach 🙂 Ale kazdopadne kasli na reci inych, ak im to vysvetlis a aj tak to nepochopia a nieje co s nimi riesit. Predsa si necches robit problemy v praci 🙂
@alex_zalez mlady maju byt sami.aspon prvy rok,dva.
Budete mat co robit zvyknut si na spolocnu domacnost.ak ste aj spolu byvali po sobasi je to aj tak ine.zaväznejsie...
Nikdy by som nesla byvat po svadbe s niekym.
Potrebujete cas aami pre seba.
Mozno po case ale hned iste nie.a uz vobec nie k svokrovcom.
Predsa ine je ked sa pristahuje zat ako nevesta.
Bude to tazke a rataj s tym ze dpokojna asi nevudes.pravdepodobne ani stastna.
a nebolo to len neuvazena a blbo podana poznamka? niekedy ludia neuvazia co vyslovia a vyznie to urazajuco, hoci v skutocnosti to nemysleli zle..
@alex_zalez neboj ešte veľa vecí ťa zarazí. 😁😁😁
Osobne si myslim, ze niektori ludia, vacsinou asi zeny, su prilis vztahovacni a precitliveli. Starsi maju v sebe kus cynizmu a sarkazmu, co mnohym v dnesnej dobe chyba, a potom ti mladi maju tendenciu urazit sa za kazde male krive slovko.
@alex_zalez z teba uz citit voci svokrovcom dost averziu. ja nevidim problem, ze ich syn je kajo, kajko, kajusko - je to ich syn a vzdy bude. cely zivot ho tak zrejme volali. mali by ste zvazit to spolocne byvanie - ty s takymto nastavenim to nezvladnes. nemusi tam byt ani okaty problem, ale skratka nie si nastavena na spolocne byvanie so svokrovcami, ktori su na svojho syna upati ...
@tyrkysova_kobyla nieco na tom bude, len ti starsi by si tiez mohli rozmysliet co a akym stylom rozpravaju, lebo neviem akoby rozdychali, keby dostali odpoved v podobnom zneni, rovnakym sarkazmom, ba az cynizmom, ti starsi radi maju sarkazmus a cynizmus, ale len ak tak oni mozu rozpravat 🙂
V tomto prípspevku robíš somára z komára...ale ty sa tu ešte napíšeš a nasťažuješ a naplačeš --mám pocit,lebo z tých vzťahov rodičia-Kajuško, svokrovci -nevesta kuká kopa problémov.Byť ty moja dcéra ,tak ti rovno poviem- vykašli sa ty na Kajuška aj na s ním zlepených rodičov a hľadaj si normálneho " Kamila",chlapa ako má byť ,ktorý vie rodičom povedať- ďakujem za všetko,odteraz budem žiť s a pre svoju manželku a rodinu.
pride mi to ze podla toho co pises toto nieje asi jediny problem, ktory ta trapi. radsej sa vykasli na tento vztah a ukonci ho. najdi si normlaneho chlapa, ktory si ta bude vediet zastat pred hocikym a to aj pred vlastnymi rodicmi
@alex_zalez mama mala odpovedať, že len aby sa mladý neukázal ako dáky hajzlik. Aký požičaj, taký vráť. Nič si z toho nerob. So svokrom to neries, preber to len a frajerom, ale len raz, aby vedel, že otec strelil vedľa. Ak by sa to opakovalo, aby zasiahol. A mamu nabrifuj do budúcna ustipacnymi odpoveďami.