To sú tí muži

4. jan 2022

Ahojte. Dnes som sa po vadila s mužom, od rána som nebola doma, prišla som domov hladná a smadna.. Tak som si naloziola jest.. Začala som jest, prišiel muž do kuchyne a to si mne nenalozila? Hovorím ako žartuješ? Povedal mi zze zas myslím iba na seba, išiel do roboty urazený bez jedla, so slovami aspoň tu kávu si mi mohla zaliať.. Úplnú nechuť mam vôbec ieco robiť pre neho..

elizabet173
4. jan 2022

ako si si naučila, tak máš. Keby nebol zvyknutý na to, že to má doma ako v reštaurácii, tak by to neočakával.

liljana
4. jan 2022

Uprimne? Je ponizujuce, aby od teba niekto cakal na nabratie jedla. Ale ako si si ho naucila, tak to mas. Urobit to ako zdvorile gesto, nabrat jest je nieco pekne a zaroven nieco extra. Nie vyzadovana samozrejmost. A zbadas to az vtedy, ked ty si unavena, hladna, chora a tebe nikto jedlo nedonesie.

kiwi3
4. jan 2022

a co on je bezprizorny, ze si nevie nabrat a zaliat kavu? asi je zvyknuty na plny servis, ale ajtak mi hlava neberie, ze nema kusok sebareflexie...

ivkazba
4. jan 2022

Pár dní dozadu som tu čítala diskusiu (nezapojila som sa) tiež na tému hádky z mužom. Tak som sa vtedy zamyslela, že koľko krát sme sa s mojim chlapom pohádali za celý rok 2021. Potom som sa pýtala aj jeho, že či som to dobre spočítala a potvrdil mi môj počet. NULA. Nula hádok za celý rok 2021. Ale akého partnera si človek vyberie a ako si nastaví vzťah, tak má. Možno s tou nulou tiež vybočujeme z normálu, ale mať takéto stavy, ako tu niektoré píšete, že ste na nervy, nevládzete, nebaví vás to atď... ja tomu nejak nechápem.

autor
4. jan 2022

Tak keď ideme v nedeľu obedovať na beriem obed, keď proste navarím tak na beriem.. Ale nie to robiť takýmto štýlom ale toto ma po otcovi jeho otec by si tiez obed nenabral sám, počká keď mu ho naberie žena. A to on tiež čaká, keď ma požiada aby som mu spravila kávu tak mu nemám problém spevniť.. Ale keď príde do kuchyne ty si mi ako nenabrala? Urazí sa jak decko tak som mu povedala ruky predsa zdravé máš a takto sa so mnou baviť nebudeš. Odišiel do prace hladný bohužiaľ.. A ďakujem za názor.. Len som chcela vedieť kde je chyba, vo mne ako som si ho naučila tak mam. Taky človek ako je on sa nedá preucit.

elizabet173
4. jan 2022

@ivkazba nie, nevybočujete, na jednej strane je to dobrý alebo zlý výber partnera, na druhej štýl spolužitia, ktorý si pár stanoví a na ktorom frčí a tretie je to, že sa nestačím diviť, aj som to spomenula vo viacerých témach, kvôli akým sprostostiam sa dokážu ľudia pohádať. Veď partnerstvo nie je o tom kto z koho, alebo aby jeden mal vždy navrch

diusqa761
4. jan 2022

Ale však to je len taká hlúpa haštierka žiadna veľká hádka. On sa naštval že keď chystáš sebe že sa aspoň jeho neopýtaš a ty že si nenaložil sám a nenechal ťa v kľude najesť. Ak sú toto vaše jediné problémy tak máte krásny život. 🤗 U nás ja aj chlap robíme tak že keď si jeden robí kávu/nalieva vodu/alebo ide ohriať jesť tak sa automaticky pýtame toho druhého či si dá tiež. Už prihodiť jeden hrnček alebo tanier nám ani jednému ruku nedoláme. Je to slušnosť sa aspoň opýtať ale zasa by sme sa isto nehádali keby mne kávu nezalial.

hederamonstera
4. jan 2022

Nechapem to naberanie jedla druhemu…uz len to, ze kazdy si naberie kolko zje a aj z toho dovodu, ze vsetci maju svoje ruky a ja nie som sluzka. Staci, ze to musim vymysliet, nachystat, uvarit, upratat. Este naberat..to urcite.

ivkazba
4. jan 2022

Tak čo sa jedenia týka, napríklad u nás varím iba ja, ale chlap prestiera, odloží po jedle všetko do umývačky, zapne ju, ostatné veci z linky a zo stola poodkladá, vykladá veci z umývačky, vynáša smeti. Tvoj muž toto videl doma. To je čiastočný problém. Ale hlavný problém je, že si si ho hneď od prvého dňa spoločného bývania nenaučila inak.

elizabet173
4. jan 2022

ale no tak, keby nebol zvyknutý na to, že ty navaríš a ešte aj naberieš, tak to neberie ako samozrejmosť. Keby bol od začiatku navyknutý na to, že minimálne v nedeľu varí s tebou, alebo aspoň naloží a sprace riad, tak by sa po rokoch nečudoval. Nedá sa preučiť? No asi by si sa divila, keby mal inú ženu a tá by sa neunúvala ani navariť, ako by sa preučil. Keď chceš zmeniť jeho, musíš zmeniť v prvom rade sama seba. Minimálne nerozmýšľať štýlom - odišiel do práce hladný, bohužiaľ. To je hádam jeho problém, nie? Nemá štyri roky, aby si mu ty mala jedlo naberať a zalievať kávu.

elizabet173
4. jan 2022

áno, chyba je aj v tebe, aj v výchove, ak ho nechceš svokre vrátiť s reklamáciou, tak máš teraz super šancu sa s ním porozprávať a zmeniť to. Ofučaný bude, ale hádať by som sa určite nehádala, iba dodržiavala to, čo som si zaumienila, aj keby chodil do práce hladný ešte týždeň. V kľude, bez urážania a znevažovania, bez hádok.

opica_skorica
4. jan 2022

@ivkazba presne, su odkukané veci z rodiny, ale spolocny zivot, ten si dvojica tvorí spolu.

7lenka11
4. jan 2022

ženy, ja sa vám veľmi čudujem, že si aj v 21. storočí takto "vychovávate" mužov, že sú zvyknutí, aby ste ich obskakovali a robili im slúžky.. môj muž bez frflania hocikedy uvarí obed, dnes išiel vyzdvihnúť do reštaurácie a to som ho ani nemusela prosiť, ani som sa nepýtala.. sám s tým prišiel, len sa ma opýtal, čo mi má doniesť.. v našom vzťahu funguje maximálna rovnocennosť

sense
4. jan 2022

Môj bol naučený postaviť sa od stola a nechať to tam,.... Tak som mu veľmi rýchlo povedala ze ja nie som jeho mama aby som po ňom pratala a nepracem ani po dcére, ta vie ze keď odchádza od stola tanier ide a nou.... Keď som tam ten tanier par krát nechala, pochopil ze to myslím vážne. Jedlo mi nenaberam, výnimka keď som akurát do varila à kávu mu tiež nerobím.

janetinka27
4. jan 2022

ked pridem domov, muz mi zohreje, naberie, ja sa zatial prezleciem, dam prat. a ked pride on, tak mu zohrejem a podam ja. ked si varim caj, tak sa spytam, ci mu mam zaliat kavu a naopak. tak sme si zvykli, lebo sa mame radi. ale tu su len prispevky o tom, ako kto z koho a kto sa na koho ide urazat a ten druhy mu ma za to vyhadzat veci z okna a tak. tu by som sa nic nepytala, vyrieste si to doma

javorinska
4. jan 2022

tak pokial ide o to ze ste pohadani, tak teraz je asi vsetko ako olej do ohna, radsej nech vychladnete obaja a potom sa v klude porozpravajte.

dzupi898
4. jan 2022

má ruky, má nohy, je dospelý tak čo čaká akože? že sa budeš o neho donekonečna starať alebo čo? ja tomuto ozaj nerozumiem, keď prídem ulietaná alebo niečo muž mi naberie jesť sám od seba, na večeru sa ho opýtam keď si niečo robím či chce aj on alebo niečo podobné, ale nič neberieme ani jeden alebo druhý ako samozrejmosť

luccija
4. jan 2022

@ivkazba ja som tiež počítala za 18 r spoločného života som mužovi 0x naberala jesť🙂on to neznáša a ja som to nikdy doma nevidela, aby si otec sadol ako dieťa v škôlke a mama mu nabrala.Autorka nemáš sa prečo cítiť vinna ty si nebola doma on mal dosť času si nabrat, spraviť kávu aj obidvom.Nechaj ho tak on bude hladný a zmeň toto obskakovanie.Mne by sa zhnusil taký chlap a ešte vydiera a uráža sa

zuzanockamt
4. jan 2022

@ivkazba a koľko rokov spolu žijete v jednej domácnosti?

zojazoja
4. jan 2022

Presne ako @javorinska napisala.. Este nevychladol.. Nikto z vás.. Vychladnite a porozoravajte sa

habibim
4. jan 2022

Ono, muži sú cudne bytosti, by som povedala až nejaké z inej planéty... Ale to si aj oni myslia o nás ženách...
U nás je to takto - ideš niekam? Pýtam sa.. Hej idem von, alebo idem po materiál, alebo idem do prace, záhrady, na drevo bla bla hoci kde.. Moje za tým je - vieš, že večera je o 18.00 a kto príde neskor, naberá si sám..
Čiže, áno, kto si ako naučí tak ma... Ale ako píše
@ivkazba tiež som sa zamýšľala nad tým, koľko x sme sa pohádali min.roku a vyšlo mi asi dva x aj to hneď v danej minúte prehrmelo... Zrejme rokmi v manželstve, počtom deti a iných veľa vecí nad hlavou sa nám nechce ešte aj hádať i strácať drahocenný čas.. Alebo je to tým, že máme dosť veselý život aj bez nich...
@zuzanockamt podľa mna nie je rozhodujúce koľko rokov je kto v spoločnej domácnosti... Lebo niekto povie mladí zaľúbení tak im je všetko jedno, alebo starí prešli už spolu viac ako polovicu života, tak im je všetko jedno... My sme boli aj mladí aj zaľúbení aj plní hádok a momentálne po 11r.manzelstva sme akosi zreli..
Zhrniem to, keď prídem odniekiaľ unavená nabehana hladná a smadna... Prvé čo urobím utekám do kuchyne a keď si naberám skriknem na neho ak je inde - chceš aj ty? Vrav teraz kým stojím, lebo potom padám na hubu a užívam si svoju minútu oddychu

zuzanockamt
4. jan 2022

@habibim ja si myslím, že počet spoločne odžitých rokov, veľa spoločne preskákaných radostí a starostí, spoločné deti, to všetko má vplyv na vzťah. Ja ťahám s mužom už 19-ty rok.

ivkazba
4. jan 2022

@zuzanockamt rok, žijeme v spoločnej domácnosti hneď od prvého týždňa vzťahu, ale to si nemyslím že je dôvodom. Zažila som vzťah kde sme sa ani po 15 rokoch za celý rok nepohádali a to som ja vychovávala jeho dcéru. Na to budeš mať aký argument, keď nemôžeš použiť argument že sme spolu krátko? Proste ak má človek partnera debilka a je submisívny, tak je jedno či sú spolu rok alebo 40.

zuzanockamt
4. jan 2022

@ivkazba Netreba byť vzťahovačný 🙂 pýtala som sa zo záujmu, či ste spolu už dlho, to je celé.

ivkazba
4. jan 2022

@zuzanockamt vôbec to neberiem osobne. Skôr mi ide o to, že ide o ľudí a nie o dĺžku vzťahu.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hopsadobrandejsa
4. jan 2022

Ja sa miestami sam seba pytam co za peklo musite mat poniektore doma ked dojde k vaznym problemom.

A to on ma akoze polamane ruky, ze si jedlo nevie nabrat sam a na zaklade tohto odchadza urazeny a hladny do prace? To mas doma male decko ci ako?

Ja ked som doma a zrobim si kavu tak mne mama nepovie " a mne si nezrobil?", ale normalne slusne " aj ja by som si dala kavicku" tak jej ju urobim. Nikto z nas nikomu necita myslienky.

Ja suhlasim s Ivkou, ako si to nastavite tak to mate. Urazat sa pretoze ti partnerka nenabrala jest je ozaj detinske. Mozno ta berie ako sluzku, nie ako partnerku a preto sa urazil.

Keby mi kamos povedal, ze je s zenou pohadany lebo mu nenabrala jest tak by som sa nezdrzal smiechu.......to je proste natolko smiesne, ze by som to skutocne neudrzal v sebe. 😀

littlefiona
4. jan 2022

@diusqa761 presne takto aj my fungujeme, že vždy sa ten druhý opýta, keď si ide robiť niečo jesť, alebo nabrať si jedlo, urobiť kávu, alebo čaj. Ja aj môj partner to berieme ako samozrejmosť a neviem si predstaviť, že by som ho vyslovene len ja obsluhovala.

klaudiaden
4. jan 2022

A to mi príde ako také nejaké obyčajné hašterenie, lebo podľa mňa sú aj oveľa horšie a prudšie hádky.

habibim
4. jan 2022

Ženy, ja sa smejem dodnes na jednej situácii, keď manželova sesternica každé ráno o pl 6tej vyprevadzala z domu svojho muža, keď šiel do prace.. Jedno ráno ho nevyprevadila, lebo celú noc nespala, neviem co mala aké problémy, a on to ráno keď odchádzal, vybral jej vchodové dverí z panti a nechal ich tak, oprete o stenu... Bola zima a hneď sa zobudila na to, že jej fúka do domu... No, tu máš, keď si ma nevyorevadila... (dnes má ona 65
a on skoro 70r.,cize staré školy, ale aj tak nonsens) Akoze vážne vám vravím, podaktorí sú z iných planét.. Ale toto zlaté pravidlo, že ako si naučíš tak máš, je na nezaplatenie