Ahojte, mám teraz také obdobie, že sa cítim zúfalá, vyčerpaná a bezcenná. Potrebovala by som vypnúť, nájsť si čas na seba. Donedávna sme sa s manželom pokúšali o dieťa, ale nedávno sme to vzdali, tak aj z toho sa potrebujem spamätať. Nepotrebujem nevyhnutne ležať celý deň na gauči, ale aspoň od takých väčších stresov vypnúť. Nedá sa mi to, manžel sa snaží zahnať smútok aktivitou, ťahá ma napríklad na bicykel. Pohyb typu prechádzka, plávanie mi nevadí, ale bicykle fakt nemusím, vždy zostanem po nich totálne zničená. Alebo ďalší víkend chce ísť so mnou k svokrovcom, lenže to je zase ďalšia kapitola, takí sú niekedy drzí až uštipační že až. Skrátka to už nedávam, mám pocit že mi rupnú nervy a začnem ziapať hlava-nehlava.
Veď nech ide ty oddychuj ako uznáš za vhodné sama.
Keď sa postavím za svoje, tak mi začne vyčítať, že som neprispôsobivá, a ako ma to vychovávali, a to mi je vždy ľúto
A jeho kto vychoval keď svoju ženu nevie pochopiť?
tak mu to skus povedat na rovinu od duše tak ako to citiš .. možno zaberie len čast
na tu vyčitku že si neprispôsobivá sa ho spýtaj prečo si to myslí, on to zorganizuje a ty to máš robit lebo on si to tak ventiluje
kup si kupele na 14 dni , spytaj sa ho či chce ist ak nie tak chod proste sama, nemusíš sa tam s nikym bavit , ani nič .. je to divné ale na vypnutie je to super, ked nikto nič po tebe nechce a ležíš alebo si čitaš alebo spíš kedy ty chceš a tebe vyhovuje
nie sme stroje ktoré sa daju naprogramovat a byt vo všetkom po vôli lebo si žena a sa to patrí a sa to očakava a je to tak zvykom , nemusíš nič znašat ani sa až tak prispôsobovat
A co by si najradsej robila? Nebolo by fajn niekde na dovolenku vybehnúť, welnes alebo niekde do hôr na mierne túry? Vyvezie ta hore lanovka, tam sa poprechádzať, dat si niečo dobe na jedenie, pitie a znova lanovkou dole.
Alebo co by sa ti páčilo?
Povedz ze svokrovcov proste nezvladnes ani iné návštevy.
mimochodom takto speješ k riadnemu vyhoreniu a rozpadu vztahu .. máte byt číslo dva nie 1+1
prečo sa musíš prispôsobovať ty jemu? Veď navrhni nejakú aktivitu ty a nech sa prispôsobí muž.A keď odmietne,tak mu vyčítaj,že ako ho to vychovali...
Začni ,organizovať aktivity ty a jednoducho mu oznám,že idete tam a tam vtedy a vtedy,že teraz začnete oddychovať podľa teba a keď sa mu nepáči,nech s tebou nejde.
Prečo si necháš skákať po hlave?
Tak ja si myslim, ze spolocne aktivity utuzuju vztah. Len sa treba dohodnut na kompromisoch, aby ste boli obaja spokojni.
Autorka, pises, ze sa snazite o dieta a zatial nic. Svokrovci su ustipacni na tuto temu?
Ako dlho sa snazite? Absolvovali ste uz nejake vysetrenia? V dnesnej dobe je na pricine neschopnosti splodit potomka viac neplodnost muza, ako zeny. Tam treba zacat, lebo vysetrit muza je jednoduchsie, nez zbytocne pchat do zeny hormony a pod.
A rob, ako ty citis, ked nemas chut nikam ist, tak nechod. Tvoja mama ta neporodila na to, aby si o teba niekto obtieral topanky a hovoril ti, co mas a nemas robit
Depresia. Manžel to nemyslí zle, pohybom sa uvoľňujú “hormóny šťastia”. Najhoršie je, že vás vyčerpáva a psychicky oslabuje váš vzťah. Nedoplňujete sa, naopak, vy sa navzájom obmedzujete. Beriete váš vzťah ako samozrejmosť, jasné, rozumiete si, no to u vás na napľňajúci vzťah nestačí.
Chodte na dovolenku, slnko, teplo, a zmena prostredia more vam obom spravia dobre.
Vie o tom, ze neznášaš bike a ze ti vadia poznamky svokrovcov? Povedz mu to. Potom mas dalsie moznosti, nahovor kamosku a chodte aspon 5 dni niekam k vode, vi welnes. Dalsia alternatíva, zober si tyzden dovolenku, ked je muz v praci a sprav si tie dni posla seba. Ono je to tazke, ked on neakceptuje, ze nieco nechces a potom si hned zla. To nie je rozumne spravanie tvojho muza ale to si musite povedat medzi sebou.
čo sa týka tých poznámok, popros ich že ta zranujú , aby ich nehovorili, že snaha je a že nepridávaju
za seba musíš bojovat sama, nauč sa to .. lebo len ustupuješ všetkým
Rob, čo tebe robí dobre na duši ❤️ a bodka. Nič nie je horšie, ako to, keď robíš, aby si sa iným zavďačila.. lebo na konci dňa ostaneš len sama so sebou a budeš rozmýšlať, či si robila to, čo si chcela ty.. alebo to, čo chceli iní 🫶🏼 ak tak nechceš ísť, nechoď, pojdeš inokedy.. s kľudom mu povedz “chcem mat čas pre seba”