Tie ktoré sa trápite. Je za tým manžel či svokra?

nela82
15. júl 2012

Dost caso tu citam zeny,ktore su zufale zo svojich manzelov...no tusim,ze este castejsie citam aj staznosti na svokri... ☹ 😒 🤐
Sama mam asi najlepsieho manzela,mame pekny vztah-no asi nemoze byt az-tak vsetko krasne...

katren
15. júl 2012

@nela82 preco nie???? ja mam skveleho manzela, este lepsiu svokru/svokrovcov 😉 do nicoho sa nestara, rano nam nosi pecivo /naco budeme chodit obidve dod obchodu??/ , ked treba, je s detmi, vzdy sa mozem na nu spolahnut.....jasne, ze sa aj nezhodneme, ale ze by sme sa pohadali, alebo by mi nieco na nej/nich za tych 6 rokov manzelstva tak velmi vadilo....nie......niekedy idem za nimi po radu skor ako volam vlastnej mamine.... 😅
byvame sami, ale aj nie....byvame vedla seba a mame spolocny dvor....takze len prebehneme a sme vedla u babky a dedka 😀 😀 😀 nepamatam si, kedy som naposledy v nedelu varila obed 😅.....proste ja som velice spokojna so svokrou 😎 😀 😀 😀

monika15
16. júl 2012

@nela82
ja som toho nazoru ze svokry urcite su hnusne sorry....
mozna niketo ma dobru ja sa nevadim......
ale akoze ked sa do vsetkeho mota kontroluje, hucka syna proti neveste tak sorry ale je ot obycajna svian :((((((

halienka
16. júl 2012

@nela82 ono je to asi tým, že manželov si vyberáme, svokry nie 😀 ale kľudne môžeš mať šťastie a mať dobrú svokru 😉 bohužiaľ aj zlú, s tým moc nepohneš. Treba sa potom zariadiť tak, aby zasahovala do vášho života čo najmenej, upriamiť ju na vnúčence a zbytok je už váš život a vaša vec 😉

poleva
16. júl 2012

@nela82 súhlasím,patrím medzi také čo šťastie nemajú / o svokre /

dada1212
16. júl 2012

myslím,že často je to prepojené, že muž má manželku a deti na druhom mieste, prvoradá je svokra-jeho mama, prípadne aj švagriná-jeho sestra a tie ho huckajú a on dá na ňu alebo na nich.
málokedy je to tak, že ak sú proti neveste, tak muž s nimi obmedzí kontakty a neovplyvňujú ho alebo ak sa muž nespráva tak ako by mal, že by bola jeho rodina na strane nevesty.

carodejnica
16. júl 2012

Aj my raz budeme svokry, tak sa teším ako na nás budú nevesty nadávať... 😉
(ja mám super manžela aj svokru)

kucanka
16. júl 2012

@nela82 ja mám asi najúžasnejšieho chlapa na svete 😀 ale s jeho rodinou to je horšie... Jeho nevlastná mama na mňa vyletela tak že ma už v živote nechce vidieť (mám iný názor na výchovu a na oslavy ako kstiny...) ☹ a jeho mama sa ozve tak raz za mesiac 😖 keď si spomenie že aj vnuka má 2 ulice od seba a ide voziť. A na posledy sa jej nepáčilo že môže len na hodinu ísť. To bolo cez to príšerné teplo... Aspoň že naši sa zaujímajú o svojho vnuka 😉

sparocka
16. júl 2012

Ja sa musím tiež pridat k tým,čo majú úžastneho manžela a svokru. Nemôžem na nich povedal jedno krivé slovo.

lujza123
16. júl 2012

@nela82 no tie problémy s manželmi čítavam aj ja..niektoré úplne bežné miniproblémiky čo sa vyskytnú v každom vzťahu ale nad niektorými ostáva rozum stáť. Kde preboha tie ženy stratili úctu k sebe a svojim deťom že žijú s takými idiotmi čo ich len vyciciavajú ako upíri. Tam neviem či sa dá vôbec poradiť, mňa keby niekto fyzicky, psychicky, ekonomicky týra alebo je to lenivec a darmožráč tak by som od neho zdrhla bez rozmýšlania čo najrýchlejšie ako by sa dalo...nie sa pustila do "záchrany vzťahu" dalším dieťaťom a zakladania témy manžel alkoholik alebo manžel ma týra len preto aby som sa mohla postažovať a neriešit.
Zo svokrami je to ťažšie, tie si nikdo nevyberá ale myslím že až na pár beznádejných prípadov vela vecí sa dá vyriešiť aj priamim rozhovorom zo svokrou, trochou benevolencie a tolerancie voči svokre...chce to len snahu na obidvoch stranách
Tieto témy velakrát pomôžu hlavne v tom že človek zistí aj názory nezaujatých ludí..potom velakrát zistí že to čo považoval za nehoráznosť ostatné žienky by vôbec nerozrušilo a naopak to čo považuje za normálne správanie podľa názorov zistí že má problém.

anksunamonka
16. júl 2012

dievčence, ja som na tom tiež zle, čo sa týka svokry. Ona ma nenávidí, po novom sa už rok nebavíme, ani nevídame. 7 rokov sa pretvarovala, že ma má rada. Potom sme sa chceli vziať, a prišlo peklo. Lebo po 7 rokoch vzťahu mne ide len o to, aby som sa vydala a pripútala k jej synáčikovi, mimochodom je jedináčik. Rozhádala sa aj s mojou rodinou, lebo nevedela a nemohla pochopiť, že mojim rodičom nevychádzalo zaplatiť 1000 eur za svadobnú hostinu, tak som si to vyrovnala sama. Naši prežívajú z výplaty do výplaty, kdežto svokrovci sa topia v peniazoch, počas veľkej noci boli v istanbule na dovolenke, práve teraz sú v Dubaji.... drahé šaty, voňavky, šperky..... Proste si žijú na veľkej nohe a kvôli 1000 eurám si rozhádali aj svatovcov. Lebo oni svoju stranu vyrovnali, tak mali aj moji zaplatiť. ach jáááj, dlhý príbeh ten môj, nebudem vás zaťažovať podrobnosťami. Najlpšie na tom je, že hucká môjho manžela, že JA nenávidím deti, preto ich stále nemáme. Keby ona vedela, že už sa 3 roky snažíme bezúspešne a každý príchod mrchy je pre mňa dňom plného smútku, že "zas nič"....
Proste, svokry sú zlé, nechápavé a neľudské tvory (česť výnimkám, ale 1 lastovička leto nerobí)
Ja som so svojou nadobro skončila, a aj keď ma to veľmi trápi, ale ja som im nič nespravila, a oni sa tak urazili....

bonaquaba
16. júl 2012

Nemyslim si,ze svokry su zle, len sa asi nenasli dve spravne povahy,ktore by si sadli a rozumeli si, to je presne take iste ako s ludmi, s niekym mame super vztah a ineho sme radi,ked nevidime, ale vsetko je urcite aj o kompromisoch a samozrejme, ze svokry by sa nemali prilis starat do maldych ked chcu pomoct nech pomozu,ale nech neocakavaju, ze clovek si bude kazdu ich radu brat k srdcu a ruky nohy im bude bozkavat, sme dve rozne generacie a o to je to tazsie, ze oni zili v inej dobe ako zijeme my

zmrzlinkams
16. júl 2012

ja mam tiež skveleho mužika aj ked niekedy ma vie nahnevať ale to sme my ženy ked niečo neni tak akoby sme my chceli ale nedám nanho dopustiť malu lubi nadovšetko a muž pri mne stoji vo všetkom dokonca mame nezhody so svokrou a on stale stoji pri mne !
so svokrou bolo všetko v poriadku na začiatku aj som si ju chvalila často že som rada že neni problem medzi nami a dodnes ako neni len je problemik niekde inde - a to vo švagrinej.Svokra sa zo svojou dcerou 3 roky nebavila lebo ona odišla velmi skoro zdomu a to preto lebo začala robiť velmi zle kradla veci z domu zlato a ine veci, ukradla kred. kartu a vybielila učet, mame nikdy nepomohla len sa flakala za to moj muž ten musel byť s mamou v kuchyni a pomať a ona mohla všetko a tak to dnes aj vyzera! Na našej svadbe sa dali dokopi chceli sme s mužom aby sa dali dokopi - den pred svadbou sme si boli so svokrou sadnuť a ked sa dozvedela že sme aj ju pozvali tak to bolo same prečo a načo sme tu p...u pozvali a pod. na svadbe sa porozpravali a všetko sa urovnalo medzi nimi a dnes sem ty najhorši - samozrejme žiadna vdaka z jej strany. ked mala problemy vždy jej muž pomohol ja som aj robotu vybavila ale nevažila si to a museli ju vyhodiť z važneho dovodu čo urobila samozrejme mame natarala niečo ine a ja som ta zla a z jej strany vdaka žiadna - len ohovarať, klamať na nás a ine veci. k svokre sme chodili skoro každu nedelu na obed ja som u nich zaviedla to že sa gratulovalo k sviatkam aspon maličkosťou, robila som im torty, piekla za každym ked sme tam šli koláčik, vianočne koláče piekla aj pre nich a robila som to velmi rada, svokra ma aj v robote pochvalila pár krát aku ma nevestu a mna to potešilo. ale zrazu ostala švagrina tehotna a vela veci sa od vtedy zmenila, ona slobodnam, žije v podnajme s priatelom, ktory vraj na nu kašle a vtedy sme sa nejako odlučili - nám sa nedarilo mať babo a preto ona bola teraz ta ospevujuce, obedy prestali byť obedami a navštevami skončilo to len pri navštevach na sviatky, svokra viac nevedela že ma nejakeho syna a nevestu! nakoniec sa nám podarilo babo myslela som si že sa to trošku zas urovna a na začiatku bolo aj faj pokial nám asi v polov. tehu svokra nepovedala že nám dám na kočik vtedy sa všetko zlomiila a švagrina začala robiť špekulácie za našim chrbtom podrobne nebudem pisať len to že moja dcera videla babku a dedka asi 5x lebo neni zaujem, nezavolaju ako sa mame, ked tak musime zavolať my aby sme ich počula, návšteva u nás bola len raz, obedy tie su tabu, a to aby sme mi mohli dojsť taktiež.to že by dceta niečo dostala tak ani nevravim (ak dostala niečo ale ked porovnam to čo dostalo ine vnučatko tak !! ) ked zavolame že sa chceme staviť, dojsť pozrieť tak zväčša neni čas a pod. a to su obaja na dochodku. čo si mám o tom všetkom myslieť - trapi ma to už velmi dlho a muž ten stoji pri mne a vravi že ja a mala sme jeho rodina a ked ho vlastna krv nechce tak on sa doprošovať a nasilu niekam tlačiť nebude ale vidim na nom a citim to hlavne že ho to mrzi trapi a určite aj boli aj ked to neda najavo vonku. ja by som mu tak rada pomohla ale on mi vravi že kašle na to tak ja sa radčej nestaram a nepripominam lebo si myslim že je to len jeho obrana aby ukazal že je silny. mam niečo urobiť aby sa to zmenilo? mám niečo podniknuť alebo to nechať tak a čas ukáže a svokra si oči otvori a zisti ako ju dcera využiva, zneuživa, vyžiera a pod. lebo ona variť lava je, mama ta jej navari odnesie, postara sa o nu aj finančne lebo ona chudatko a keby vedela všetko o nej a vedela by pravdu a vela veci čo ani netuši tak myslim že by to skončilo tak ako to bolo na začiatku nerozpravanim sa. nechcem sa do toho starať ale uričte raz dojde ten den kedy to všetko buchne lebo myslim že každy ma len jedny nervy a ked muž vidi ako mamu niekto klame a ta je zaslepena a nechce vidieť pravdu tak to sa teraz neoplati asi musi sama na to dojsť. svokor ten by chcel ale zas on neni general rodiny a tak tam je radčej ticho. čo by ste vy urobili na mojom mieste ?? myslim že švagrina by si zaslužila pár faciek za to čo robi!

anksunamonka
16. júl 2012

@bonaquaba tak sa potom tie rovnaké povahy nestretávajú dosť často 🙂 😵 😀
a stará generácia očakáva od mladej, že sa prispôsobia a kompromisy väčšinou strácajú svoj zmysel...
bohužial, stále platí to staré : sýty hladnému neverí a len ten vie čo to je, kto to zažil, resp. zažíva.

bonaquaba
16. júl 2012

@zmrzlinkams ja by som na tvojom mieste zabudla na to,ze mam svokru, kedze sa vam vyhyba,ked jej zavolas, ze pridete a ona, ze vtedy nebudete doma tak dovi dopi, obcas by som jej zavolala a to je tak vse, ked nema zaujem, tak nech si nemysli,ze sa jej budes doprosovat ako tvoj mm povie, jasne, ze ho to trapi a aj bude, ale ked vidi, ze matka nema zaujem, tak sam ti povedal, ze ty si jeho rodina s dceroua vy ste pre neho dolezite, a na svokru by som zabudla, obcas, ked by som sa pomylila by som jej zavolala ako sa maju a to, ze pridete na navstevu ani nahodou a jej to zrazu bude v hlave vrtat, ze sa ani nepridete ukazat, skus aspon mesiac tam neprist a ani jej nezavolat a urcite si zacne spytovat svedomie aj ked neviem co je zac, ked sa s vlastnou dcerou nedokazala tri roky rozpravat, neviem je to tvrdy oriesok tvoja svokra a radsej nemat asi ziadnu ako taku co len prieky robi

bonaquaba
16. júl 2012

@anksunamonka ako pises, kym clovek nezazije nevie ja som mala vybornu svokru dobre sa o nas starala aj mi stale vyvolavala, kedy prideme a ja som nikdy nemala cas a zrazu ked tu nie je, tak by som bola taka rada, keby mi zazvonil telefon a bola by tam svokra a spytala sa, ze kedy prideme, ze nas caka, vzdy nas na vikendy cakala s otvorenou narucou a bola stastna,ked sa mohla potesit s vnucatami 🙂

nela82
autor
16. júl 2012

@katren si stastna zena 😉 Kiez by som to mohla napisat aj ja.. 😒
Manzel je super,myslim,ze lepsieho chlapa uz by som urcite nenasla..no mojim trapenim je svokra.. ☹ Urcite nepatrim medzi nevesty,ktore len pri pomysleni na svokru gulaju ocami a pri stretnuti s kamaratkami v kuse nadavaju a osocuju...Momentalne to vsetko naozaj zle znasam a jednoducho citim potrebu to sem napisat ☹ S tymto sa len tak hoci komu clovek nezdoveri a tu sa mi o tom lahsie pise a aspon viem,ze nie som sama..
Prvy rok po svadbe bolo vsetko krasne-idealne.Po dvoch mesiacoch som otehotnela-tesili sme sa na babo 🙂 Ked som skoncila v nemocnici a vsetky zeny co tam so mnou lezali na izbe nadavali na svokry ja som len pocuvala a tu moju som chvalila...Vtedy mi jedna povedala,aby som pockala zopar rockov a potom uvidim..no,mala pravdu 😒 Od zaciatku sa starala-riesila vsetko za nas-co si obliect do kostola..mesta..co si kupit,nekupit...no tym,ze som mala 20 rokov-chcela som byt tou dobrou-prehliadala som to...vsetko som si akosi nepripustala..Po svadbe navrhla manzelovi,aby jej daval vyplatu a ona nam bude setrit 😨 😨 😨 😨 😕 To nas zaskocilo-no dalej sa to neriesilo-samozrejme ze nepristupili sme nato.. 😅
Bolo toho vela..no postupne som si to vsetko zacala uvedomovat az po narodeni syna-cize po roku..No vsetko som v sebe dusila...mala som zdravotne problemy so zaludkom zo stresov-chodila som po vysetreniach-bola som na gastre...vraj zo stresov-no tych bolo dost.. 😔 No nedala som to na sebe vediet..akurat som si poplakala a zivot isiel dalej.No rokmi sa to vsetko stupnovalo a dookola pocuvat urazky,narazky,radit aj vtedy ked ty radu nepotrebujes,kontrolovat vo vsetkom co robime-ako robime-preco robime..kam ideme,kedy prideme,preco takto varim,preco tolko varim...je toho velmi vela.Boli dni ked mi to az tak nevadilo..kedsom si povedala-nechaj to tak,mozno sa to zmeni..no nestalo sa.Teraz budeme mat 10 vyrocie svadby a je to cim dalej tym horsie ☹

Ja som najhorsia nevesta na svete,lebo si poviem svoj nazor a vobec,ze si ho dovolim povedat..Som najhorsia,lebo uzjednoducho nevladzem a uz sa mi nechce pocuvat ako nas psychicky depta...

Mojmu synovi ked mal asi 5 rokov povedala nech jej nehovori babka,lebo ona nie je jeho babka...vraj synove deti nie su vlastne vnucata ☹ 😠 😠 😠 Podla nej by sa chlapci ani nemali rodit 😢 😢 😢 Co sa zabijem ked ich mam dvoch? 😢 😔

Je toho velmi vela...az sa to zle pise..no urcite nepatrim medzi tie zeny,ktore si cele dni vysedavaju pri cigaretke,vinku niekde s kamatkou...Nepijem,nefajcim,neflakam sa,robim co sa da...aj tak som stale len ja ta zla.. 😔 Niekedy uz nevladzem...

Mam stastne manzelstvo,dve deti...no aj tak niesom stastna..spokojna v zivote...

S manzelom si berieme aj jeho celu rodinu-nie len toho chlapa..

nela82
autor
16. júl 2012

@lujza123 len je horsie ak si to svokra silou-mocou tvrdi to svoje..a iny nazor ako ten jej-je nepripustny...poznam to-viem o com pisem...

Co sa tyka tych manzelskych problemov...tie sa nam nastastie vyhybaju-no touto diskusiou som len chcela povedat,ze aj ked mame stastne manzelstva...niekde inde to skripe...

lentilka29
16. júl 2012

ja mam celkom fajn muzicka...a svokra,o nej ani neviem ze je..zavola,pride,ale nestara sa,sme sami sebe panmi,vo svojom....nemam problem v tomto..manzel ma svoje muchy,nie je dokonaly,ale je chapavy,mily,stara sa o nas,lubi nas....

zmrzlinkams
16. júl 2012

@bonaquaba no prieky tám robi hlavne švagrina a svokra jej všetko žerie tak to je ten problem ktovie čo ona o mne natarala. napr. som sa uplne náhodou dozvedela že ja som vraj povedala že obnosene vec pre dcerku nikdy a to neni pravda v živote som to nepovedala. boli sme raz u nej na obede a pochvalila som sa jej že kamoška mi dala dve igelitky vecičiek že sa tešim kedy ich budem triediť a ona že od kedy vša si povedala že ty len nove chceš a hned sme si s I...(švagrina) povedali však sa zbada ked bude všetko kupovať, ostala som obarena s otvorenymi ustami sedieť v kuchyni a nechapala som ja že odkial to ma že ja som take nikdy nič nepovedala a ona však I.. mi povedala že si jej to vravela no a ja ešte nebola Kajka sa svete som mala nachystanu skrinu plnu vecičiek do 1,5r čo mi kamošky dali alebo čo moja mama po nás schovala ešte aj po nej su tam nejake 4 dni som ešte tehotna to prala a žehlila triedila a ukladala do skrine - kupovane no ja som možno kupila zo pár kuskov čo som surne potrebovala a ináč nove su tie čo som podostavala, ešte aj plienky mam po nás čo sme boli malinky, mna sa to dotklo a vyslovene ma urazilo to ktovie čo ona ešte o mne svokre naklamala aby ona bola ta pekne a ja ta K....a. 😖 😠 ☹
kašlem na nich my jej fakt nejako moc nevolame a osobne sme boli spolu niekedy koncom juna ked sme boli na pohrebe a to tiež mala drzosť švagrina mi na pohrebe mojho muža krstneho povedať za chrbtom že som p...a povedala to svojej mame a myslela si že som to nepočula ale počula som to takže tam je u nás ten pes zakopany a svokra ako svojej dcerke všetko žerie. však sa zbada už minule sa sťažovala že nikedy si zapatrošila taku kapsičku so svokrovou zdravotnou kartičkou a bolo tam 70e a nevie ich najsť - muž mi potom povedal ked sme boli sami že si mysli že sa to len tak nestratilo vždy to tak bolo ešte ked boli len deti.. ale škoda vravieť. ja sa so švagrinou nerozpravam a muž tiež nie ona v našom živote uplne skončila al to je dlhy pribeh niečo mi urobila čo som povedala že už nikdy viac nebude ubližovať ani mne ani mojej dcere a skončila som snou a ona sa ešte dokáže tvaritť akoby sa nič nestalo ja nič ja nevina.....len škoda že na to všetko doplaca aj svokor toho mi je velmni luto .už sme aj viac ako mesiac spolu nekomunikovali a nevolali si tak pochybuje že ked si vtedy neuvemila tak jej to nedojde ma tam skoro každy den dceru ta knej chodi na tyž. odychovať tak nema ča myslieť na to že ma nejakeho syna a vnučku.....dcera ju vyťaži dosť. a raz sa mi stažovala ako ju poprosila o to aby jej povysavala a ona že si chodi k nej odychnuť a nie robiť.... ja ked idem k mojej mame na navštevu tak jej navarim, upracem pomožem a beriem to ako samozrejmosť a nie ona čo je na MD dojde k mame odychovať a pritom doma nič nerobi ani nevari lebo to nevie mam jej vari a nosi jej to alebo jej da peniaze nech si niečo kupia.... 😠

monika15
16. júl 2012

@zmrzlinkams
svokra bude zrat dcerine dzady... ako synove....
takze podla mna vykasli sa na nich a tes sa ze mas MM a krasne dieta......

zmrzlinkams
16. júl 2012

@nela82 niekdy si aj ja sama poviem čo je horšie či to že sa svokra stale stara a je nonstop medzi nami alebo to že nás ugnoruje a nepozna poriadne vlastne vnučatko.
ono v podstate by som mala byť šťastna že nás svokra nerieši a kašle na nas, ale napr. aj mne by sa zišlo keby nám občas niečo dala ako dava prvemu vnučatku kajke by sme mohli aspon niečo kupiť. mala by som byť spokojna nevesta lebo nám svokra nelezie do života ale nejako niesom, mrzi ma to že to trapi muža aj ked to neda najavo a kajka teraz to nevnima ale ako jej mám vysvetliť ked bude väčšia a opytama sa prečo ma babka a dedko nalubia a D... ano, no bude to ťažke zatial to nechcem ani riešiť možno sa to rokmi všetko obrati a zmeni ale myslim že je nás viac čo sme dufali že sa niečo zmeni a nezmenilo sa to .
neviem teraz posudiť čo je horšie ale myslim že na psychiku je horšie to čo robi svokra tebe obdivujem take ženu čo zvladaju taketo situácie a v podstate by som mala byť šťastna a spokojna. ale zas ked niekto z vás robi niečo čo nieste tak je to velmi smutne a na obhajobu sa nezmnožeme.

zmrzlinkams
16. júl 2012

@monika15 som velmi šťastna že mám takeho muža po boku však aj to je jedna z veci čo švagrinu serie to že jej na nu kašle z visoka nikam snou nechodi všade chodi sama, a jej vadilo aj to že muž so mnou chodil na sono a po vyšetreniach ked som bola tehotna aj ked som nebola tehotna, proste chodime ako rodina ked sa niekam ide a jej to vadi to že si zoberie malu na ruky a hraje sa snou to že ju kočiku ona proste strašne zavidi a vadi jej to ale ona si vybrala aky život bude mať dlho spolu chodili aj ked sa nezobrali ale maju spolu dieťa velmi ho chcela a planovala ho nebola to nahoda a vedela aky je tak ona si vybrala nech si to teraz žerie. ja som šťastna a pyšna na svojho muža že je taky aky je a stoji pri nás 🙂
čo je to dzady?

monika15
16. júl 2012

@zmrzlinkams
dzady heheheh 🙂)) 0t o cu hlupoty.... ked niekto je taky jak tvoja svagrina tak to sa hovori dzady ihihihihihihii

zmrzlinkams
16. júl 2012

@monika15 jej super budem vedieť aspon na buduce nevedela som že sa tomu tak hovori 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

cenculinka
16. júl 2012

@nela82 paci sa mi ta posledna veta 🙂

anavila
16. júl 2012

@monika15 ahoj, nechcem sa ta nejako dotknut, ale vo vela pripadoch ani nie svokry su hnusne, ale nevesty tiez niesu bez chyby. Niekomu nepasuje nic, ani ked je clovek k nemu mily, ale ani ked povie svoj nazor, osobne poznam taketo pripady. Ked svokra donesie rano rozky, je to vtierka, ked nedonesie, zas je zle, že nedoniesla...proste su zeny, ktore svokru neznasaju a to len preto, že je to SVOKRA, treba mat na pameti ze je to matka tvojho manžela, a to je dost dolezita rola. Nehovorim, su svokry, ktore su neznesitelne,ale vela neviest pozera na kazde slovo, na kazdy skutok, len aby mohli na ňu kydať. To tiež nieje pekné, podla mna. Ked su to normalne povahy, kludne sa mozu zhodnut a nazivat si v pokoji, a nemusia im vadiť kadejake malichernosti ako napr. malemu kupuje lizanky, alebo malemu dovoli hrať sa v mláke....ved odjakziva to tak bolo, starkí furt viac deťom dovolili ako rodičia a tak to treba trocha rešpektovať. A vzťahy medzi manzelmi su tiez o tom, kto je aky tolerantny, a kto ako miluje viac seba alebo toho druheho. Tolko moj nazor. 😵

monika15
16. júl 2012

@anavila
ja sa tiez nehadam ale keby ti svokra chcela rozbit to pekne co mas, a vzdy ked mas nieco naplanovane s dietatom tak to treba zrusit, maly nemoze nikde a potom u nich v zahrade sa nicoho nemoze dotknut ma nakresnely kruh kde sa moze pohybovat a potom ho aj biju.....
tak akoze sorry ale tu chyba v neveste neni..... :(((((((((
vola 12 krat za den a mm musi tam ist 3 krat za den minimum.....
takze asi tak.
napr. som mala vcera narodky vedela ze ideme na jazero... tak rano volala mm 5 krat za 20 min cirkusy ...
a mm bol tam od 2 poobede do 11 do noci a ja som bola dom a s malym sama.... namiesto jazera sme sedeli na 7 poshcodi v 35 stupnovej horucke dnuka......
hej.... takze zas sa opakujem toto neni chyba nevesty....

anavila
16. júl 2012

@monika15 ja ta chapem, tvoj pripad mozno je taky, ako ho opisujes,ja som len povedala ze nie vsetky svokry su take mrchy jak ich opisuju nevesty...a reagovala som len na tvoju vetu : "ja som toho nazoru ze svokry urcite su hnusne sorry...." ale drzim ti palce aby si to vydrzala...nechcela som sa ta nijako dotknut. pisala som to vseobecne

makmitka33
16. júl 2012

u nás je svokra to, čo nám rozbíja rodinu, čo nenávidí, a čoho sa chcem zbaviť !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

monika15
16. júl 2012

@anavila
ja viem ja len hovorim 🙂)))

predtym bola ako med.... som bola velmi rada a potom bum :(((((((
ako fakt......
a keby si pocula jej vyroky, narodky oslavuju len chudaci bo cakaju darceky na co nemaju .....
CHAPES TO !!!!! :((((( to ona je chudera asi... bo nemaju nijakych znamych a jej tiez okrem mna a mm nikto
nepovie happy bday no ale po vcerajsku uz ani ja jej nepoviem..... :((((