Ahojte dnes som zobrala druhu dávku tetanusu v 2011 som bola očkovaná na 15 rokov ale tu mi povedali přijímá sa každých 10 tak ze ok. Po prvej dávke mi bývalo zle išla som dnes aj na druhú v marci mám tretiu a potom 10 rokov pokoj a pre očkovanie už len jednou. A nechápem prečo teraz mi dali tu druhu dávku keď mňe dali prvú vakcínu v auguste to mi nestačila toez len jedna za pre očkovanie? Ja viem nemala som doklad o 2011 že som bola na Slovensku na vakcine. Ale veľmi sa cítim zle ja viem ze môžem mať z toho príznaky aj zlé. Ale nedá sa na to predavkovat? :dávajú to do tela jedna radosť
@httpsusanne teraz to už budem mať zapísané a pamätať si ze najbližšia o desať rokov a len jedna. Ved to prešlo 10 rokov. Hovoria ze aj keby sa mi niečo stane nejaká nehoda s autom hneď by ma stým preockovavali. Zevraj predavkovat na to sa nedá. 😏
By ma celkom zaujímalo ako sa dá pri autonehode nakaziť tetanom, resp. či sa vyskytol aspoň jeden takýto prípad kedykoľvek kdekoľvek.
Mimochodom, vedľajšie účinky treba hlásiť lekárovi, aby boli zaznamenané v zdravotnej dokumentácii, hlásené príslušným orgánom a dohľadateľné.
@nikita606nns Očkuju vás 3x pretože ste nedodali alebo vo vašej karte nie je úplná dokumentácia o ockovani proti tetanu. Čiže k Vám pristupujú akoby ste ockovana nebola, predávkovať by ste sa nemali, keďže ubehlo viac ako 5 rokov od posledného očkovania proti tetanu.