Teta v Taliansku sa mi vyhráža, že ma vyhodí na ulicu

domikerny
1. apr 2021

Dobrý deň , potrebovala by som pomoc . Momentalne som u tety v Taliansku , kedže bývam na Slovensku nemam sa ako dostať , let mam až 11 . Teta sa mi vyhraža že ma vyhodi na ulicu ( teda že sa mam už zajtra zbaliť a vypadnuť ) ako by ste to riešili prosim vas ? nemam vôbec kam isť ... vopred ďalujem za každú radu 🙏🏽

lindous
1. apr 2021

Ako to teta odôvodňuje ? Predpokladám, že ťa nechce len tak z ničoho nič, zo dňa na deň vyhodiť, niečo sa muselo stať ??

svetliii
1. apr 2021

a prečo ťa chce vyhodiť na ulicu? z akého dôvodu?

simply_aura
1. apr 2021

Hmm...Nad touto otázkou sa musím zamyslieť...Teta mi príde vyšinutá, je to trochu drzé...Ja by som utiekla alebo sa ubytovala v nejakom hoteli-aj keď teraz to moc možné nie je. Máš nejakých kamarátov alebo inú rodinu v Taliansku? Skús sa opýtať ich(ak máš), ak nie, skús si nájsť nejaký hotel.

simply_aura
1. apr 2021

@lindous to by aj mňa zaujímalo.

miriam11
1. apr 2021

@domikerny a co si spravila? Neverím, že len tak jej to skrslo v hlave.

domikerny
autor
1. apr 2021

@simply_aura praveže nemam nikoho , prepačte ale nechcem to tu moc rozoberať ... mame nejake nezhody ... Ja som momentalne vyšla z ded nerobim , dostavam 300€ z našetrených peňazi 🙈takže na hotel toľko penazi nemam .

simply_aura
1. apr 2021
simply_aura
1. apr 2021

Keby som bola v Taliansku v rovnakej časti ako vy pomohla by som vám🙂

sense
1. apr 2021

A kde si v Taliansku? Ist skôr ale vlakom prípade napísať na FB do nejakých skupín ohľadom cestovania

domikerny
autor
1. apr 2021

@simply_aura ďakujem za ochotu 🙏🏽 neviete aspoň o nejakej stranke kde sa da zohnať odvoz ... 😏

domikerny
autor
1. apr 2021

@sense Turin

domikerny
autor
1. apr 2021

@sense ďakujem

sense
1. apr 2021

@domikerny tak chod vlakom za 13 - 14 hod si v Bratislave a 300e by na lístok mohlo stačiť

domikerny
autor
1. apr 2021

@sense idem to pozrieť 🙏🏽

sense
1. apr 2021

@domikerny z Turína do Milana potom cez vetonu insbruck Wien Bratislava 13hod 44 min

maximilie
1. apr 2021

@domikerny netusim co sa mohlo stat
Ale ked ta prichylila, nemôžeš do toho 11 sklopiť usi, trosku sa prispôsobiť? Možno sa ospravedlniť a nejak to spolu skúsiť vydržať? Bolo by urcite lepsie, keby ste sa nerozlucili v zlom a tych par dni ešte vydrzat

liljana
1. apr 2021

Flixbus Turin-Wien 3.4. so 8:30, 102,98 eur
https://shop.flixbus.sk/search?departureCity=40...

domikerny
autor
1. apr 2021

@liljana 🙏🏽🙏🏽

andrea78
1. apr 2021

@domikerny Z akeho dovodu Ta chce vyhodit, vyhana Ta? Ked Ta povodne raz do 11teho ubytovala, tak sa asi nieco stalo? Skus to
nou vydiskutovat, mozno sklopit na chvilu usi, neporadi Ti nikto, pretoze si nenapisala dovod, resp. o co ide, ze prislo k takejto situacii.

sasesoe
1. apr 2021

@domikerny ahoj, len k tomu cestovanie, pozri ake su aktualne podmienky pre prichod zo zahraničia na SR - niečo som zachytila, ze je potrebne sa registrovat cez ehranica, pozri viac na tomto webe -
https://korona.gov.sk/cestovanie-do-sr-od-22-3-...

judar
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domikerny
autor
2. apr 2021

@judar ďakujem za vaše vyjadrenie určite si z toho niečo zoberiem 🙏🏽 ale svoj komentar by ste mali trochu zvážiť 🙏🏽 trochu dosť uražka “ tak nemaš nikoho 🤦🏽‍♀️ ... predpokladam že ma poznate dosť dobre ked ste napisali taký konentar . ( okrem toho pišem že som vyšla z ded )

lujza123
2. apr 2021

@domikerny akože prinajhoršom sa dá ísť stopom. Niektorí ľudia takto precestovali celý svet

. Ale v tvojej situácii najrozumnejšie co môžeš spraviť je ospravedlniť sa tete (a v tejto situacii je úplne jedno ci hádka bola právom alebo nie) a poprosiť ju ci by si nemohla ostať do dňa odletu alebo ci ti nepomôže nájsť aspoň lacný hostel alebo útulok pre bezdomovcov.

A vziať si z celej situácie veľké ponaučenie.

Jediný komu môžeš naozaj dôverovať si ty sama, či doma alebo v zahraničí.

Vždy treba mať plán B.

Všetky slová aj činy majú dôsledky. Niekedy sa človek musí ovládať a držať jazyk za zubami aj keď sa mu deje niečo nespravodlivé.

lujza123
2. apr 2021

@domikerny skus túto stránku, vieš tam zohnať nocľah zdarma alebo za par drobnych u niekoho na gauci. S trochou angličtiny a intuície sa netreba báť. Ľudia vedia byť zlí ale tak isto aj nezištne pomôcť v ťažkej situacii
https://www.couchsurfing.com/

domikerny
autor
2. apr 2021

@lujza123 🙏🏽🙏🏽

domikerny
autor
2. apr 2021

@lujza123 ďakujem 🙏🏽