Ahojte… ide o to, ze mam tetu, ktora do vsetkeho pcha nos, aj do toho, do coho sa nema co starat. Je to ten typ cloveka, co „vsade bol, vsetko vie” a teraz naposledy, ked u nas bola, ma akurat pekne vytocila. Pytala sa ma, ci viem, co dalej po skole, ked skoncim. Hovorim jej, ze este nemam uplne jasnu predstavu.. tak sa zacala do toho montovat, ze ako je to mozne, ze to este neviem, pritom mam este 2 roky cas do konca studia .. Mladsia sestra si nasla prveho priatela a hned jej a aj mne dohovarala, ze hlavne, nech neotehotnie. Taktiez sa stale montuje do maminy a jej prace (ze vela pracuje, pritom ona sama si sedi dobrovolne nezamestnana doma, lebo jej to vyhovuje..) a tiez do ocina (jej brata)… Stale si nieco alebo niekoho najde a len sa do toho stara a riesi, co nema. Pride parkrat za rok, ale stale sa len do vsetkeho montuje, to by bolo nadlho presne tu vsetko popisat, vypichla som len maly zlomok. Myslite si, ze by bolo dobre jej narovinu povedat, nech sa laskavo stara o seba alebo pre pokoj v rodine byt radsej ticho a odist niekam v case jej navstevy?
buď rada, že príde len párkrát za rok. Buď nebuď doma alebo jedným uchom dnu a druhým von. Je taký problém niekam vypadnúť ke´d príde? Veď musíš vedieť dopredu že bude u vás. Tak sa s niekým dohodni alebo choď sama niekam na ten čas.
Nepracuje, nudi sa tak dava nevyziadane rady.
Mat taku tetu je aj fajn aspon vidis, ze v zivote sa stretnes aj s takymto typom ludi a mozes sa na nej ucit asertivite
Neviem koľko máš rokov, a pozíciu, lebo trochu inak sa berie vyjadrenie od 16r, ako keby si mala 22.
Môžeš ju iba slušne na návšteve akceptovať, pri blbych rečiach ignorovať , alebo odísť von, nech pizúka rodičom ak jej to dovolia.
Alebo jej môžeš odvetit, že o svoj život sa postaráš s rodičmi, nie s ňou, veď sa ani riadne nepoznáte.
B je spravne
Nechat ju mudrovat mamine, chvilku sa zdrzat pri navsteve a potom ist nieco "neodkladne a dolezite" riesit prec 😂
Moj muz ma rad taketo typy, rad hra s nimi ich hru. Keby napr. teta povedala nasej dcere, ktora ma priatela nech neotehotnie, tak moj mu by jej zarucene povedal "neskoro" a pritom sa tvaril smrtelne vazne.
Trenuj na nej, takych budes stretávať vsade.
Nachystaj si zoznam studijnych odborov s komplikovanymi nazvami a ked sa spyta, tak zacni menovat a pozeraj na nu za kazdym tym komplikovanym nazvom zasvatene, akoze ona vie o com je rec a potom ju poziadaj nech ti poradi. Garantujem ti, ze ju minimalne na chvilu staranie sa prejde 😃
jaaaaj, to ma kazdy takeho clena rodiny. Aj ja mam taku tetu - ktora bola navyse cely zivot ucitelka (ucila prvacikov) - takze ona je vlastne zvyknuta,ze musi kazdemu hovorit co ma robit a ako to ma robit...lebo ved prvakom trebalo vsetko vraviet a pripominat. Treba jednym uchom dnu a druhym von. Prikyvnut na nevyziadane rady a spravit si podla seba. Ona sa nudi,nema co robit, tak riesi zivoty inych....
Odísť preč keď je na návšteve. Prípadne do inej izby.
Stara dievka?
Najbližšie by som jej povedala ze uz mam presny plan na dlasi zivot ale neprezradim, nech sa necha prekvapit 😀
No bodaj by sa nemiesala keď sa musí doma. A cudzie životy sa lepšie posudzujú ako ten vlastný. Ja by som sa začala vŕtať do toho jej doma sedenia😂aké to musí byť strašne keď život len tak uteká medzi prsty. 😉
@monikaaa898 a ty rada komentujes😂😂😂
kazdy ma takeho clena rodiny, vidis sa s nim malo, kvalitu tvojho zivota neovplyvnuje, evidentne nema co riesit, jednym uchom dnu a druhym von 🤷♀️