Tešila sa vaša svokra rovnako na všetky vnúčatá?

nataly3087
14. feb 2022

Dobrý deň rada by som vedela vaše skúsenosti moja svokra veľmi túžila po vnúčatku čo sa jej aj splnilo minuli rok priateľova sestra porodila prvého vnuka. Ja som momentálne v 6tt a radosť svokry nieje vôbec rovnaká ako pri prvom bábätku... Im počas tehotenstva prispievala stále finančne nakúpila im plno veci a nám nič stále len počúvam ako to finančne nezvládneme a že nech nečakám že ona nám bude prispievať. Zostala som tehotná neplánovane tento rok budem maturovať priateľ má dobrú prácu ja brigádujem a moji rodičia nám zatiaľ tiež dosť pomáhajú... Jej sa to nepáči stále ma tlači do toho aby som po pôrode bola doma len 5 mesiacov a potom šla pracovať že o dieťa sa bude starať ona čo sa mne ani priateľovy nepozdáva. Nechce aby sme kupovali niečo malému že sak podedime po jeho sestre...Nemám problém aby dieťa malo obnosené veci ale jej vadí aj že chceme novú vaničku kočík postieľku napríklad. Už som z toho zúfalá mam pocit ako by sa netešila na ďalšie vnúča prosím boli ste niekto v podobnej situácii ako ste to riešili? Ďakujem

ejbyk
14. feb 2022

No úprimne v 6tt som ešte skoro ani ja nevedela že som tehotná...a nie ešte svokra, názory, vybava pre dieťa, kočík...oheň na streche....
Stále hovorím bože bože divnu dobu to žijeme...

irusa
14. feb 2022

a máš financie na nové veci ????? myslím, že je rozdiel vzťah mama a dcéra a svokra a nevesta..... pokiaľ dokážete vyžiť , tak kľudne buď s dieťaťom do troch rokov doma... ale zázraky nečakaj, že ti bude niekto pomáhať...každý pomôže koľko chce ...vy ste rodičia a vy sa starajte.....

ajka0207
14. feb 2022

@nataly3087 si zatiaľ v 6. tt, kým budeš mať bábätko tak sa postoj svokry môže zmeniť desat raz. Mamy sa väčšinou viac tešia na dcerine deti ako na synove. Nevravím že je to tak všade. Ale moja svokra teda viac pomáha svojej dcére. Ja som s tým ok, nechcela by som aby mi svokra kupovala veci alebo chodila variť.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucka_ke
14. feb 2022

si v 6tt, ja som začala nakupovať okolo 20tt a svokra nám nedala nič a tu sme... druhá vec je, že máš 18 a zrejme si bez financií a ešte dlho budeš, tak zrejme z toho má obavy a tie sú silnejšie ako radosť z vnúčatka

sid515
14. feb 2022

@nataly3087 prečo čakáš finančnú pomoc od svokry?(alebo od kohokoľvek)? Vy ako rodičia ste zodpovední za seba a už aj za dieťa, ktoré v tebe rastie. Keď sme niečo od rodiny dostali, bolo to keď sa bábätko narodilo, ale nič sme od nikoho nečakali preboha 🤦‍♀️

nataly3087
autor
14. feb 2022

@cocolino234 práveže samostatný sme už rok bývame spolu v priateľovom dome ktorý je po babke a prerobili sme ho na vlastné náklady nikto od nej nepýtal nejaký príspevok... Nevari nám nenakupuje všetko si hradíme sami usudzujem to aj hlavne z toho že nepovie inak ako "to decko" kedy ideš s tým deckom k doktorovi kedy sa má to decko narodiť... Pritom je to veľmi milá žena ktorá sa vie tešiť z maličkosti.. Ale nespoznávam ju v poslednej dobe nehovorím ze nechcem podedene veci ale plienky a také veci by som rada mala nové.. Aj do prace by som šla ale nie hneď po 5 mesiacoch príde mi to skoro skôr to ona myslí tak že sa bude musieť starať o dieťa lebo to nezvládnem aj keď neviem z čoho to usudzuje keď vyše roka sme samostatný

nataly3087
autor
14. feb 2022

@sid515 nečakám finančný príspevok bolo to zle pochopene nechápem len tie reči co ona stále hovorí ze nám nepomôže aj keď to nikto nepýta

mamina1419
14. feb 2022

@nataly3087 bývaš so svokrou alebo bývate samostatne ?

nataly3087
autor
14. feb 2022

@lucka_ke mam dobre platenú brigádu a priateľ má dobre platenú robotu už viac ako rok sme samostatný niesom bez financií

nataly3087
autor
14. feb 2022

@mamina1419 samostatné ale v jednom dvore

sid515
14. feb 2022

@nataly3087 tak jedným uchom dnu a druhým von. Ukáž jej, že sa o seba viete postarať a že jej pomoc neočakávate 🙂

mamina1419
14. feb 2022

@nataly3087 tak jej vždy len povedzte aj s priateľom že vy to zvládnete a nemusí sa báť. Ak sa dá ako kopček dvor predelit aby ste mali vlastné spravte to. A kľúče od domu jej určite nedávajte. A čo sa týka práce normálne jej povedzte že do práce pôjdeš kedy uznas za vhodné ty a ona sa nebude musieť starať. Priateľ si ťa aspoň zastane ?

nataly3087
autor
14. feb 2022

@sid515 snažím sa ale keď mi to dennodenne opakuje tak na to neustále myslím... A už som naozaj bola z toho na nervy nevyplýva to na mňa dobre

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nataly3087
autor
14. feb 2022

@mamina1419 dvor sa bohužiaľ nedá predelit domy sú pri sebe. Priateľ si ma zastane.. Skôr sa s ňou v poslednej dobe háda stále kvôli tomu že stále do mňa rype 5 rokov so mnou nemala problém aj keď som bola mladá ale odkedy som tehotná ako by som jej vadila

babulkomale
14. feb 2022

@nataly3087 ja sa vyjadrim len k pomahaniu. Ano, moja zlata obetava svokra pomaha hlavne svojej dcere, ale je to preto ze ju vychovala ze skoro nic nemusi, a preto, ze ma zdravotne problemy. My sme si riesili vacsinou vsetko sami, ja som samostatna a nepotrebujem neustale kohosi aby ma ofukoval.
Svokru mam rada a radsej ju setrim a rozmaznavam 🙂 hnusi sa mi vyuzivanie inych aby sa starali o moje deti a o mna.
Navyse, my sme mali starsie dieta skor a teda svokrovci este pracovali.
Deti sa k nim samy pytaju a radi tam travia cas.

nataly3087
autor
14. feb 2022

@viestta píšem to tak preto lebo pri prvom vnúčatku sa išla roztrhať a odkedy vedela ze bude na ceste stále niečo kupovala zhanala a pri našom ma len reči že nebude míňať ide mi čisto o to aký je tam dôvod alebo to teda používam ako protiklad že prečo pri jednom áno a pri druhom nie

gubcikova
14. feb 2022

Akože si v 6tt dozvedela si sa to asi keď si bola v 3tt. Takže 3tyzdne podľa tvojich slov sa s ňou tvoj priateľ háda,lebo ona stale rýpe.A ty chceš už v 6tt aby vám kupovala niečo.🙈🙈🙈 Bože môj.Ani moja svokra mi v 6tt nič nekupovala,iba sa pýtala ako to zvládneme to je všetko.

nataly3087
autor
14. feb 2022

@gubcikova nie nechcem aby kupovala.... Ide mi čisto o tie reči ktorými stále rype

zuzliq
14. feb 2022

@nataly3087 v 6tt ešte nikto nevedel, že som tehotná. Povedali sme to rodičom až v 13tt, dovtedy sme si to nechali ako tajomstvo. Trošku spomal, nechaj jej čas.

gubcikova
14. feb 2022

@nataly3087 už s tvojich komentárov a úvodného príspevku je zrejmé že chceš aby vám kupovala,lebo stále len spomenieš švagriná má a ty nie

lucka_ke
14. feb 2022

to tam žiješ s priateľom od 13ich???

nataly3087
autor
14. feb 2022

@gubcikova hovorím o pristupe

nataly3087
autor
14. feb 2022
nataly3087
autor
14. feb 2022

@lucka_ke budem mat 20 rokov v septembri sme spolu 5 rokov rok žijeme spolu

janickacrazy
14. feb 2022

@nataly3087 možno má obavy, že to nezvladnes, keďže si veľmi mladá a bojí sa, že sa bude musieť o vaše dieťa starať ona a tak ma takéto blbé reči. Moja svokra mi tiež nepomahala s malým, ale keď švagriná čakala dieťa, tak sa išla potrhať. V kuse jej chodila pomáhať a keď prišla ku nám, tak nechápala, že mám navarené, upratané a malý sa sám v kľude hrá v izbe. U mňa si sadla a dali sme kávu. U švagrinej behala s kočíkom 3 hodiny po vonku v 35 stupňoch, lebo švagriná si nestihla upratať. No neriešila som.

jaskolka
14. feb 2022

Mňa skôr prekvapuje, že keď si v 6 tt, a svokra "stále pôsobí, že sa netesi" kedy ste jej to stihli povedať? Lebo nech rátam, ako chcem, tak viac ako 1-2 týždne ešte nemôže ti vedieť, čiže ani jej odhováranie a "zlý postoj" nemôže trvať extra dlho, aby si už bola z toho zúfalá a dedukovala, že sa netesi na vnúča
Možno sa obáva, ako to zvládnete, keď ty ešte nepracujes(brigáda je brigáda, nie je to práca na plný úväzok)
Nové veci vám vôbec netreba, ak na tom finančne nie ste extra super dobre, tak je to zbytočné vyhadzovanie, lebo skutočne bábätko potrebuje minimum toho, vôbec nie kopy veci a rôznych blbosti, len "aby bolo". Ja som čakala prvé dieťa v rodine manžela, kocik nám bohato stačí doteraz z Poľska, oblecko mal syn ( a stále ma z bazáru a Pepca, na to ze rýchlo rastor
Okrem toho nie ste manželia, možno aj to ju mrzí, alebo vás vzťah nebrala až doteraz vážne,len ako takú pubertalnu lásku, ktorá syna raz omrzí, ktovie.. Nemôžeš porovnať seba ako ešte ani nie nevestu a jej vlastnú dcéru, bohužiaľ, to vždy bude rozdiel
A napokon, keď ja som bola v 6 tt, svokra nemala ani potuchy, že som tehotná, až niekdy v 12 sme to oznámili.
Takže kľud, a uvidíš, ako sa všetko vykrystalizuje

rivini
14. feb 2022

@nataly3087 uprimne, co si cakala? Priatelova sestra je jej dcera. A nie je to svokra, kedze nie ste zosobaseni, nie si pre nu oficialne ziaden clen rodiny. Navyse maturantka, no tiez by som na jej mieste neskakala od radosti. A mimochodom, moju maturitu mam uz daaaaavno, pradaaavno za sebou, slusne zarabam a svojmu dietatu sme vzali vanicku, aj postielku po svagrinej detoch..