Ani neviem, či mi tu pomôžete, možno sa len potrebujem vyplakať...
Možno v každej škôlke je dieťa, ktoré bije deti je viac menej samotár a kričí. V našej je to môj syn..
Má štyri a začal tam chodiť až teraz. Do toho bol stále chorí, takže je v podstate stále v adaptácii.
Ale nie je to tým on je taký aj doma.
Mne je to veľmi ľúto.
Rozprávam sa s ním, snažím sa ho motivovať, podplácať a nič. Má asi takú povahu.. ale zase sa takto správať nemôže. Či s tým? 😟
Ako sa k tomu stavia manzel? Asi musi viac zakrocit otcovska sila
Z vlastných skúseností: nič s tým neurobíš ty si doma a on v školke bez teba. Dôležitá je ale nonstop komunikácia s učitelkou aby oni videli že si im nápomocná. Hľadajte riešenia spolu. Nech sa mu skúsia o kúsok viac venovať ak sa dá, častejsie mu meniť hry, zapájať ho, chváliť, odmeňovať. Ver mi zlepší sa to.
Doma to isté.
Má staršieho súrodenca?prečo kričí nemá nejakú diagnózu?
Psychológ, neurológ, vylúčiť diagnózy, vyšetriť sluch atď atď. Mimo škôlku doteraz nebol nikde socializovaný s inými deťmi? Na ihrisku, detské centrá, v rodine???
ma 4 je to daco nove ,,, nechaj ho chvilu nech si zvykne..v skolke asi maju neaku skusenost s detmi kt podobne zacinali .. skus sa najskor poradit s ucitelkou .. nie vsetko je hned diagnoza a na psychologa - je to dieta uci sa zvyka si ...
@syslik81 píše, že je taký aj doma, čiže nie je to tým, že prišlo do života niečo nové. Takže čím skôr to začne riešiť, tým skôr uľaví dieťaťu. Možno nie je problém u dieťaťa, možno je problém v nej a v prístupe. Ale ak je taký aj doma, tak čakaním to len oddiali. 4 ročné dieťa je už dosť veľké, aby nekričalo a nebilo.
Čiže aj doma bije? Dospelých? Čo robíte keď to spraví?
Tak ak je taky aj doma, treba to riesit doma... prisnejsie zakrocit, pevne (a nemenne) tresty a pravidla, nie zakazovat vsetko, ale mat schemu uplne jasnu pre dieta a pre rodica, prekrocis - trest, zvladnes pomozes - odmena, pochvala. Ano psycholog je na mieste, lebo tie ostatne deti za jeho "nevychovanost" nemozu... ak je to diagnoza, je to ine, treba s nim potom pracovat a vysvetlovat veci inak, pripadne riesit asistentku. Hlavne ale riesit (aj ty mozes ist k psychologicke bez neho sa najprv poradit, pokecat o nom) a nie cakat, ze sa to "nejako" vyriesi same alebo s toho vyrastie... tie bite deti v skolke si nejake opakovane traumy a sikanu nezasluzia...
Mám známu čo učí v škôlke a vravela že 4 ročne deti sa ťažšie adaptuju , v podstate boli o rok dlhšie doma s mamou....
...a mne to príde že si chce vydobiť že zostane doma s tebou. Sú deti ktoré si takto vedia aj chorobu navodiť len aby tam nemuseli ísť, proste len nech je doma .
Resp. Stále vysvetliť že doma byť nemôže ste v práci a hotovo, nájde si kamosov, budú robiť aktivity...
Bije doma, bije v škôlke …..túžbu dávno nie je čas a priestor na vysvetľovanie. Tu už nastal čas na odborníkov: psychológ psychiater
Diera treba podchytiť kým je ešte malé. Platí ohybaj má mamko pokial som ja Janko
Už cez leto som premýšľala,či nepôjdeme k psychológovi. Rodina má stále odhovárali,že to nie je potrebné a,že som precitlivela. Doma s manželom ťaháme za jeden koniec. Ak malý niečo vyparatí vie, že príde nejaký trest. Teraz máme,že príde o nejakú hračku. Už si to pomaly začína uvedomovať, takže po upozornení sa snaží udržať. Nahlásim nás k psychológovi... Uškodiť to nemôže
Je skvelé, že s manželom ste za jedno. To je základ toho, že uspejete. Rodinu nerieš, s nimi vôbec nepotrebujete riešiť, že diskutujete so psychológom. Dnes ešte stále veľa ľudí psychológa vníma ako niečo negatívne, zahanbujúce. Tak neriešte to s rodinou. Ak psychológ zhodnotí nejakú diagnózu, budete s tým vedieť konečne pracovať. Ak ju nezistí, budeš spokojná, že máš istotu že ide iba o správanie, ktoré je možné odstrániť. A pomôže vám niektoré situácie zvládať inak. Áno, môžete aj čakať ako niektoré radia. Ale načo, prečo? Veď toto je stresujúce nielen pre teba a muža, ale aj pre to dieťa.
@drobcek26l ďakujem, bude komunikovať aj s učiteľkami. Minule som sa pýtala, tak mi len vravela,že mu niekedy vybehne rúčka na deti, ale nejako to nedramatizovala,tak som si pomyslela,že to nebude zlé. No a dnes ráno som počula jedného otecka ako sa sťažoval ,že mu poškrabal syna. Chcela som, aby sme si to vyriešili hneď. Aby to povedal priamo môjmu synovi, aby videl dôsledky svojho správania, no kým sme prišli z wecka bol preč.
No neviem, ale keby že moje dieťa poskriabe iné dieťa, tak aj keby tam rodič nebol, nakricim na neho tak že si to zapamätá poriadne. To sa nerobí. Však môže niekomu skrabnut do oka a potom čo? Chces do konca života splácať nezvratné poškodenie zdravia očî niekomu? Lebo ak sa niečo také stane, tak odškodné nebude 200€ ale možno 20.000€ a viac. To nie je sranda. Či by tam bola lebo nebol rodič toho dieťaťa, to svoje, ak by niečo také urobilo, by som poriadne zjazdila.
@lenkakravcova tak určite sa s ním o tom porozprávam, ale nebudem na neho kričať pred ostatnými deťmi, ktoré ani nevedeli o čo sa jedná a nebol tam už daný rodič. Keby malý neplakal možno by som to riešila s tým chlapčekom a s pani učiteľkou,nech sa to vyrieši ale takto to určite nemalo zmysel. Už sme objednaný k psychológovi, nech nám poradí.
Podľa mňa pri malých deťoch to nemá zmysel riešiť neskôr. Oni si to potom ťažko spoja. Niekedy aj verejná hanba pred spolužiakmi nie je na zahodenie.
Do toho stavu aký máte ste dospeli možno aj kvôli tomu, že ho prehnane chránite pred dôsledkami jeho vlastných činov.
@lenkakravcova ťažko povedať... Ak doma vystrája upozorním ho, ak to preháňa príde trest. Neviem... Myslím,že určite nie sme benevolentní, no zjavne sme niekde urobili chybu.
vyzerá to na diagnózu...a iné problémy nemá?
Možno ťa upokojí to, že niekedy je lepšie keď má dieťa prejav smerom von - že udrie teba, ako smerovaný na seba - že si ubližuje keď mu nie je po vôli. Psychológ vám pomôže, nemusí ísť o diagnózu, ale prv to treba vylúčiť.
Rozprávala som sa s učiteľkou a tým,že je poobedna o ničom nevedela. Vravela mi,že je niekedy "akčnejší",no že sú tam deti, ktoré viac vystrájajú. Teraz mi príde,že preháňam. No uvidíme,čo nám povedia u psychológa.
my sme zase teraz presne na opacnej strane. Moj syncek nechce chodit do skolky lebo ho tam bije jeden chlapcek. Uz skor sa stazoval ale teraz to zaslo az tak ze mi rano place a place ze nechce ist lebo ze ho sotil az si udrel hlavicku. Moj je zase z tych tichsich chlapcov co velmi toho v skolke nenarozpravaju ale chodil tam rad. Tak sme z toho s muzom smutni lebo kym ho presvedciim aby tam isiel mam co rano robit. Uz sme to riesili s oboma ucitelkami aj mu slubili ze budu davat vacsi pozor tak uvidime. Drzim prsty autorka aby sa to vo vasom pripade vyriesilo lebo tie deti co ich vas syncek bije si to nezasluzia. 😞
No , tak vlastnym placom to dosiahnes istotne! Aj podplácaním, dohováraním a motivovaním! 😄😃🤣 kludne mu dovoluj, bude si dovolovat dalej..... , a to je škoda, že chlapca rozmaznanstvom vychováš.
@kassandra25 🤦
odignorujte niektore osoby..prisli sa tu len vybit, frustrovane a nespokojne a tu sa citia na ,,koni,,. Nenechajte sa rodinou odhovorit od psychologa... ved problem tam je a psycholog nie je zlyhanie ale krok vpred.
@lalu_sk111 vďaka za empatiu ♥️
nerozumiem komentárom ľudí, ktorí prídu iba vypustiť jed a reálne nedokážu poradiť.. k psychológovi sme už objednaní. Dúfam,že to nebude nič vážne a bude stačiť len zmena prístupu.
Podplácaš ho? Tým akože čo pozitívne docieliš? Čo z neho vychováš týmto postojom? Má asi takú povahu? Takže v pohodičke, vyrastie z neho človek, ktorého budú všetci nenávidieť lebo bude kričať a biť ľudí ak ho nepodplatíš. Ale veď je taká povaha. Ach jaj. Je niečo, čo má rád, čo rád robí, teší sa z toho? Ale hlavne, riešila si to s odborníkom? Ak kričí a bije deti, ak kričí aj doma a bije aj doma, tak rieš to s odborníkom. Pomôže zrejme hlavne tebe, aby si vedela, ako k nemu pristupovať. A prestaň ho podplácať, hneď.