Baby možno hlúpy názov témy ale tak to cítim v súčasnom vzťahu.
Povedzme že nemám bohvieaký vzor otca a veľmi ťažko sa mi žije v súčasnom vzťahu kedy neviem posúdiť čo je v medziach normy a čo je cez.
Ale podstata mám niekoľkoročný vzťah a spoločný voľný čas s partnerom sa vyhradzuje na čas kedy má on voľno ,zohľadňujú sa jeho koníčky, dokonca čas kedy čerpá dovolenku jeho brat. Neexistuje niečo ako kompromis a vtedy si dohodneme nejaký čas pre seba dovolenku atd…
Argumentuje to tým že má zložitejšiu prácu a že v podstate sa mám prispôsobiť jeho životnému harmonogramu …
A ja vlastne neviem či chcem toto do života .. netúžim ani po dieťati lebo sa domnievam že argumenty prídu totožné… len si kladiem otázku či je to workoholizmom, prioritami alebo čím.
Ale žiť tak že v podstate ja nemôžem vymysliet žiadne voľno lebo vtedy nato nie je čas je vyčerpávajúce .
Chapem povinnosti podnikateľov ale keď si jeho brat v rovnakej spoločnosti vie zobrať voľno a on nie je to zvláštne…
Postav sa k tomu ako v tom vtipe a zariad si vlastny program...
Mladomanzel hovori zene:
"Draha teraz sme uz manzelia, chcem aby si vedala aky mam tyzdenny program. V pondelok som do noci v robote na teambuildingu, kazdy pondelok ak keby cokolvek bolo. V utorok mam karty a veceru s kamosmi, to ma necakaj, v stredu chodim do sauny s inou partiou a potom na drink. Vo stvrtok sa ti budem venovat, to ma vzdy cakaj s vecerou a upravena. V piatok idem k mamicke, tam prespim, v sobotu na futbal a v nedelu na pivo. Aj keby co bolo moj program je takyto a nic sa nezmeni aj keby sa stalo cokolvek."
A zena mu na to:
"Dobre drahy, ja mam program vzdy rovnaky, o 21:00 kazdy den mam sex, vzdy o tomto case. A je jedno ci budes alebo nebudes doma, ja mam sex."😊
ja by som to povedala tak, ze v medziach normy je to, co vyhovuje vam obom. Iba vy 2 si dohadujete pravidla fungovania vo vztahu. Namusite kopirovat inych, je to iba na vas. Mas pravo povedat, takto mi to nevyhovuje. Mali by ste si to vydiskutovat k spokojnosti vas oboch. Ak partner nie je pristupny dialogu, potom by bolo vhodne premyslat, ci chces v takm vztahu pokracovat. Obaja ste rovnocenni partneri a nikto nema mat navrch.
tak do istej miery sa treba prisposobovat niektorym pracovnym obmedzeniam, ktore jeden z partnerov moze mat napr. ak by mal muz celozavodnu dovolenku a inokedy sa mu neda alebo ak zena ma vzdy do 5. v mesiaci uzavierku atd.
ale prisposobovanie stylom ja, moja praca, moje konicky, moja rodina a potom ked mi zostane cas na teba a nas - tak to v poriadku nie je
mali by ste mat rovnocenny vztah a byt partneri
Ahoj. Super podcast Ako si nezobrat teľa môže byť pre teba trochu svetlom, inšpiráciou, ako vyzerá človek, ktorý je schopný vzťahu, ktorý je schopný a ochotný milovať (keďže píšeš, že z domu nemáš veľmi mužský vzor.). Prvá časť je super - 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. https://skpodcasty.sk/podcasty/ako-si-nezobrat-...
Toto do života nechceš...
U nas sa manzel prisposobuje mne. Mam narocnejsiu pracu, vyssi prijem, ale je to skor kvoli terminom v praci
Proste je to typ, ktorý riadi a ty sa máš prispôsobiť...buď berieš alebo nie. Je to tvoje rozhodnutie.
Čo nevieš posúdiť, či ty si šťastná a či ti taký vzťah vyhovuje? Lebo iba na tebe záleží, niekto iný s hociakým názorom v ňom totiž žiť nebude.