Tehotenstvo, svadba, byt a zbytočné hádky

jarabica123
30. sep 2011

Milé tehuľky, veľmi ma trápi jedna vec, som v 5tt, na babatko sa s priateľom tešíme, je pravda, že ešte spolu nebývamea nie sme zobratí. Viem, mali sme na to myslieť skor, ale čo keď už sa stalo. Veľmi sme sa to báli povedať našim. Budúci svokrovci to vzali normálne i keď boli v šoku, ale máme na to vek a už podľa mňa aj najvyšší čas. Moja mamina tiež zo začiatku super, tešila sa, ale teraz akoby sa otočila o 180 stupňov. Priateľovi rodičia sú na tom finančne dobre a chcú nám kúpiť byt a aj ho zariadiť. Lenže moja mamina to nechce, že aká to bude hanba keď ja prídem len na hotové ako nejaká chudera. A ako sa bude cítiť ona. Baby ja neviem čo robiť. A ešte chce aby sme sa hneď vzali, lenže my teraz nechceme, viem, že sa budem zbytočne stresovať, a stresovať bude najma moja mamina. Oan je jednoducho klbko nervov. Baby tak ma to trápi, nechcem aby si myslela, že je od všetkého odstrčená, priateľovi rodičia sú napriek tomu veľmi dobrí ľudia. Baby ako ďalej??

maminuska
30. sep 2011

@jarabica123 nerieš mamu a ako to berie ona. Nie si zodpovedná za to ako to ona vníma.
Ak chceš ísť do toho bytu čo ti kúpia svokrovci no tak choď, chudera nechudera, teraz je dôležité aby ste priviedli dieťa do vášho spoločného hniezda

jankaja
30. sep 2011

@jarabica123 mamu teraz nerieš, pravdepodobne to ešte nemá spracované, je to krátka doba. Dôležité je myslieť na to a ísť za tým, čo je dobré pre vás dvoch, neskôr troch.

orchis
30. sep 2011

neodmietaj pomoc svokrovcov, ved kazdy pomaha tak ako moze. tvoja mamka by si to mala uvedomit, ved ona by ti zase mohla pomoct prave tym, ze by pre teba vytvorila akusi psychicku pohodu, byt napomocna v obdobi tehotenstva a potom ked sa male narodi. ale hlavne, uz budes mat svoju vlastnu rodinku a o tej by ste mali rozhodovat ty a tvoj priatel. treba si vypocut rodicov ale neriadit sa ich odporucaniami aj proti vlastnej voli. sadni si s nou a vysvetli jej svoj pohlad na veci, musis byt neustupciva, pevna vo svojom rozhodnuti. mozno ako kompromis by ste mohli rychlo zbuchat tu svadbu. no ak sa s nou neda dohodnut, rob si veci podla svojho a mamku nechaj nech sa schladi.

exupery
30. sep 2011

Aj ja chcem takych svokrovcov 😉 ...ale uprimne,aby to nedopadlo tak,ze o par rokov ti budu vyhadzovat na oci,ze vsetko co mas,ti dali oni a podobne,vies-rodinne vztahy a peniaze nejdu moc dokopy...

annaopialova
30. sep 2011

ahoj podstate tvoja mamina sa preto neprijemne citi lebo ona ti tak vela nemoze dat dnesnej dobe nie kazdy ja bohaty ale zapamataj si ze ak budete spolu byvat a budu vo vasom v ztahu hadky tak tvoj priatel ti mozno vykrici ten byt co vam chcu jeho rodicia kupit a to nesmies dovolit

kvetinqa
30. sep 2011

Ked nie ste manzelia, tak byt bude priatelov a nie tvoj, tak by som neriesila to, ci ti niekto nieco vykrici, lebo nebude mat v podstate co. Rodicia buduju zazemie pre svojho syna a na tom nevidim nic zle. A mamu neries. Ona to spracuje. Cakate babo, zacnite zit podla toho, ako to citite vy.

anjelicek26
30. sep 2011

Presne - ak nie ste svoji, kupuju byt pre syna - a nie pre vas, bude pisany na neho. Neviem co je na tom hanba. Moj manzel mal dom uz vtedy, ked sme spolu zacinali a teraz co? Som ja nejaka chudera? Alebo sme mali kupovat dom dalsi, aby som mala dobry pocit, ze som aj ja nieco "priniesla" do vztahu? Ved je to smiesne. Sme rodina, mame spolocne deti, ved je to vlastne jedno, kto, co a ako. Hlavne, ze nam nic nechyba a detom tiez nie.

ivankaalenka
30. sep 2011

Opytaj sa mamy aky ma komplex a hlavne jej oznam, ze nech ta nestresuje aby mala zdrave vnuca. A nech sa hlavne nestara, ze je to TVOJ ZIVOT. Nezaoberaj sa nou. Zameraj sa na seba, bud teraz trochu sebec!

wieruss
30. sep 2011

@jarabica123 tvoja mamca mi pripomina trosku moju svokru... bez urazky je to super zena, vzdy pomoze, ale ked sa vyskytne nieco tak ona hned vidi ten najcernejsi scenar a tu najhorsiu variantu , ktora sa da urobit ...
priklad: mm prisiel o pracu, hned riesil druhu, reakcia svokry : boze moj, co teraz, ako hypoteka, vezmu nam byt, kde budeme potom byvat s babom , mali by sme predat auto a atd. 😉
Najlepsie co som zistila , ze zabera, je hned dat jasne STOP dalsim rozvijaniam a dat svoj argument, v tvojom pripade, ze proste budete mat spokojny zivot bez hypoteky, nech nestresuje 😉 a svadba bude potom ked si nasetrite korunky, co Vam pojde ovela lahsie kedze nebudete mat hypo a bodka... dalej nediskutuj 🙂

bodka13
30. sep 2011

... pre tých dvoch mladých zamilovaných,ktorí sa tešia na spoločné dieťatko je to úplne normálne a nevidia na tom nič zlé.....ale jej mamina s tým má problém,vlastne problémy-myslím,že ju trápi že ona nedokáže dcéru tak hmotne zabezpečiť a potom má strach,že ak sa tí dvaja mladí rozídu,čo bude s dcérou a dieťaťom,kde bude bývať....

naty1987
30. sep 2011

@jarabica123 neviem preco by si sa mala citi ako chudera ked vam svokrvci kupia byt??? ved je teraz uz ina doba a ked su na tom finance dobre tak preco nepomoct?? nechapem! len bud rada ze vam pomahaju aj zariadia byt a ty budes aspon bez starosti co sa tyka bytovej otazky
mamu by som nerisila bud ju to stresovanie prejde alebo si na to zvykne nic ine jej nezostava a svadba?? ked ju vy nechcete tak ju nerob len preto aby bol klud v rodine ty budes len nastvana ze je to narychlo ze je ti zle a vobec si ju ani nemusis uzit
mna tiez tlacila mama do svadby a ja som povedla jasne nie! brat sa budeme az ked mimco bude mat rok dva a mozno nikdy 😀

orchis
30. sep 2011

baby, uz by mala poznat svojho priatela trosku lepsie a aj keby jej raz pri hadke vyhodil na oci nieco take tak by som mu dala poriadne najavo to ako sa ma to dotklo, ale fakt poriadne. ak ta lubi tak to uz druhykrat neurobi.ja tiez nemam tolko peniazkov ako moj priatel, pochadzame z inych prostredi, ale nikdy by som sa neobavala toho, ze mi to raz vykrici.
a okrem toho ak by sme vsetky vstupovali do vztahov s uvahami o tom ako by nam ti nasi milacikovia mohli v buducnosti ublizit, tak to by sme boli stale same. ved ked sa pre niekoho rozhodneme, tak asi mame na to dobry dovod, nie 😉

naty1987
30. sep 2011

@bodka13 po istom case/ rokoch ked sa zacnu hadat zistia ze neni dobre byvat spolu tak potom aj s mimco moze ist do podnajmu aspon zatial kym sa situacia nejak nevyriesi proste vzdy je riesenie! ale naco riesit toto???????.......................................

anjelicek26
30. sep 2011

@naty1987 - my sme sa tiez brali az tento rok a obaja drobci nam boli za svedkov, dcerka niesla prstienky... bolo to viac ako dojemne. Aspon nikdy nebudeme musiet zodpovedat otazku - a mamiiii, mna ste na svadbu nepozvali,ci kde som bol ja???

alenka600
30. sep 2011

@jarabica123 Ahoj, ja Ti k tomu poviem tolko - cakas dieta, citis sa na to, mas pocit, ze mas na to vek. Tak sa podla toho spravaj, to znamena nebud ako pierko vo vetre, ze ked zafuka z tej, alebo z tej strany, tak sa ohnes dolava, alebo do prava.
Si dospela zena? Si. Citis sa na to byt matkou? Citis. Si pripravena niest zodpovednost za dieta? Ano. Tak v tom pripade sa nesmies nechat manipulovat maminou, aj ked jej pohnutky su dobre. Ona zije Tvoj zivot? No mala by si ho zit Ty.....
Musis byt aj pripravena na to, zze raz Ti to niekto vyhodi na oci a Ty musis byt dost silna na to, aby si ho poslala pekne tam kam patri 🙂)))
Takze ak si silna zena a matka, tak nnevahaj a chod do toho a zi svoj zivot. Ak ale nemas odvahu ist vlastnou cestou, tak si to zvaz ......

sisaha
30. sep 2011

@jarabica123 mozno preto chce, aby ste sa hned vzali, aby ste ten byt nadobudli ako manzelia a teda ak by nebol pisany na svokrovcov, ale na vas, tak sa stavas automaticky spoluvlastnickou. Napisem ti ako by som to riesila ja. So svadbou by som cakala. Si len na zaciatku tehotenstva, akekolvek stresy nie su ziaduce. Co sa tyka pomoci svokrovcov, ja by som bola stastna, keby sa mne tak niekto snazil pomoct, ked sme si budovali byvanie. Pomoc by som neodmietala. Nech vam teraz pomozu, neskor po materskej si mozete zabezpecit byvanie bud novym bytom, alebo cast bytu splatis svokrovcom, aby si sa dostala na list vlastnictva (to je len moja dobra rada do buducnosti, aby ta o 10 rokov nikto na ulicu nevyhodil) 😉

sisaha
30. sep 2011

a este dodam, ze vobec by som sa necitila ako chudera, ktorej niekto kupuje byvanie. Tvoj priatel tiez nema nic a kupuju to jeho rodicia, takze s holym zadkom ste obaja. to ze tvoja mamina nemoze pomoct, no a? Nie kazdy je v dobrej fin.situacii, aby si mohol dovolit kupovat detom byt.

ita78
30. sep 2011

A nedajú sa tvoji svokrovci naklonovať??? 😀 Aj ja chcem takých!!! 😀 Moja,nerieš maminu,vysvetli jej,že tu ide hlavne o vaše šťastie- tvoje, priatelove,mimčino... Kde by ste inak bývali? Či on doma,ty doma...akože rozdelene? Chcete byť spolu,chú vám pomôcť,tak to by som brala ako výhodu,nie tému na zamýšlanie sa. Keď si to vezmeš z inej stránky,tak ako by to bolo? Vzali by ste si hypotéku,ty na materskej,priatel večne v práci zahrabaný,aby vás uživil,furt len nervy,potom aj výčitky...A to by bolo lepšie?To by mamine už neprekážalo?To by už nebola pre ňu hanba,kebyže sa vadíte ? Toto je na dlhú debatu... 🙂 Podľa mňa,svokrovci sa ku tomu všetkému postavili velmi pekne,chcú vám pomôcť,nie hádzať polená pod nohy.Áno,lúbiš svoju maminu,ale ak ona lúbi teba,tak nech ti dopraje,a nie stresuje.A ak ti má priatel niekedy v budúcnosti vyčítať,že si prišla na hotové alebo že nemáte na zaplatenie splátky za hypotéku,tak podla mňa je to úplne jedno.Ak má niečo vyjsť,tak to aj vyjde,ak sa má niečo pokašlať,tak sa aj pokašle. Hlavu hore! Všetko bude OK!!! 😉 😉 😉

veronicka1901
30. sep 2011

No teda, klobuk dole pred takymi svokrovcami 🙂, ja by som takuto pomoc urcite prijala 😀
Co sa tyka tvojej mamy, ake riesenie ma ona? Ved niekde byvat musite aj s babatko, ak chcete tvorit kompletnu rodinu 🙂.

veronikam
30. sep 2011

Sama si si zodpovedna za svoje stastie, tak urcite si sprav podla seba 😉

bodka13
30. sep 2011

@naty1987 ja to neriešim...mňa len napadlo,čo asi behá jej mamine po rozume 😉

jarabica123
autor
30. sep 2011

Baby velke DAKUJEM, ste uzasne🙂)) Tak ste mi pomohli, nikedy staci ozaj troska povzbudit a zivot je hned lepsi a krajsi. Ved my zeny toho zvladneme vela, pretoze sme silne! Este raz dakujem, mate to u mna 😉

leeenka26
2. okt 2011

@jarabica123 na tvojom mieste by som prijala ich pomoc a absolutne nebudes vyzerat ako chudera. Keby nechceli, nedaju. Ked maju taku moznost, bud len rada. Mat dobrych svokrovcov je dnes velky zazrak a ojedinely jav. A mamina je mozno nestastna ze ona nema take moznosti. Skus to ignorovat, ju to prejde. A ked nie, tak je to jej problem. Predpokladam, ze si dospela, ty vies co robis. Skus sa s nou porozpravat, jemne jej naznac, nech ti neriadi zivot. Mamy maju niekedy taku tendenciu. Viem o com hovorim 🙂)