Tehotenstvo - rozchod

19. júl 2023

Ženy som v situácii o ktorej by sa mi nesnívalo ani v najhoršom sne.. Podme teda pekne po poriadku.
S bývalim mužom sme boli spolu 7 mesiacov.. Ked sme sa spoznali on mal veľmi ťažké obdobie keďže ho jeho bývalá po 8 rokoch podviedla, z domu všetko pobrala a šla k milencovi.. On sa zrúti, pokúsil sa o samovraždu podrezal si zápästie, bol už predtým tymto incidentom hospitalizovany na psychiatrii keďže sa im vzťah rozpadával kym on pracoval ona sa po nociach flakala a on to nezvladol.. Ale po 3 mesiacoch sme si začali písať a dali sme sa do kopy ja som mu veľmi pomohla a psychicky ho vo všetkom podporovala a on sa citil každý den lepšie, prestal brat lieky lebo sa citil šťastný každému sa chválil že som jeho práva a naša láska bola nádherná.. Bez problémová.. No po par mesiacoch prišli prvé vymeny názorov kôli jeho matke, kôli jeho nevlastnemu synovi ktorého tlačila jeho bývalá na jeho.. Ona mu vypisovala kadejaké škaredé veci na mna a on mi to zatajil no proste boli z toho hádky.. Ale take to napätie trvalo medzi nami par hodín a potom bolo všetko ok. Vzdy sme si všetko vysvetlili a ďalej sa k tomu nevracali.. Ale často mi spominal že je unavený, posledný mesiac vkuse len spať chcel, nemal naladu veľmi sa kumne citovo ochladil a keď som sa jo opýtala prečo sa zrazu takto zmenil tak mi povedal, že je to koli tym hádkam pred 3 mesiacov koli jeho mame adt. 🙈🙈Akože nedavalo mi to zmysel keďže od vtedy bolo medzi všetko ok ani naznak toho ze by sa njevo dialo..
nami všetko úplne v poriadku, ami naznak

syslik81
19. júl 2023

ok a kde je to tehotenstvo? kazdopadne zacala si si so psychycky chorym clovekom kt zrejme svoje lieky nadalej potrebuje.... hold mas smolu ... utekaj od neho -on sa tak lahko dokopy neda

autor
19. júl 2023

Celý mesiac sa správal čudne veľmi čudné.. Povedal mi že rychlo sme sa pustili do tohto vzťahu, že on potrebuje byť sám lebo on ešte neni úplne vonku z toho bývalého vzťahu.. Chápete?? Toto mi povie po 7 mesiacoch.. A najlepšie natom celom je že celý čas o tej Ex ani len jej meno nezmiesol počuť a teraz sa vybral do nemocnice za jej chorou matkou, tak sa stretli a od vtedy su v kontakte aj to som sa dozvedela vtedy keď mi oznámil že on ju ma stále rad a preto sa kumne takto choval... A bomba na zaver... Som tehotná on to vie, prve 2 dni bol v šoku ale zmenil sa kumne bol mili a starostlivy a na 3 den mi oznamil ze on somnou takto žil nevie a že mam ist na potrat..

syslik81
19. júl 2023

ok tak pokracovanie... malokedy suhlasim s potretom..ale ak niesu pripravena sama vychovavat dieta tak hold je to najlepsie riesienie kym sa da..s nim nebudes-milovat ta nebude a ani podporovat ..je zamilovany do inej a ty si mu len pomohla sa ako tak vzchopit ...

vanilkovazmrzka
19. júl 2023

A ty sa cudujes? Ved nemal ukonceny predosly dlhy vazny vztah, ako si mohla cakat, ze vsetky city vymiznu za par dni, a on s cistou triezvou hlavou vstupi do noveho vztahu?

vanilkovazmrzka
19. júl 2023

K tomu potratu - zariad sa podla seba. Ak si zelas mat dieta, a chces ho bez ohladu na to, ze nanho budes sama, tak kasli na jeho “radu” a nechaj si ho.
Ale na to, ze on sa k tebe vrati, sa nespoliehaj…

jaskolka
19. júl 2023

Bohužiaľ, tiež si myslím, že to vyzerá tak, že si bola len "náplasť na ranu" po rozchode. On je ešte na dôvažok očividne veľmi labilny a situácia ktoru by ešte hádam normálny zdravý chlap zvládol a postavil sa aspoň zodpovedne k tomu, čo sa stalo (myslím tehotenstvo) tak on to ani omylom nedá.
Neviem, či si pripravená ostať slobodnou matkou, lebo na 99, 9 %s nim nebudeš v normálnom vzťahu a rodičovstve.
Takže hoci to je ťažké a áno, máš právo byť smutná aj nahnevaná na neho, premysli si teraz veľmi vážne, čo a ako ďalej urobíš ty. Na neho sa nespoliehaj.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dianka3
19. júl 2023

@syslik81 no po 8 rokoch iste k nej stále niečo cíti alebo ju stále miluje a možná aj ona jeho a je dosť možné že budú zase spolu. Ty si mu bola celý čas len butľavá vŕba a teraz ti povedal že s tebou žiť nechce a sam ta posiela na potrat ,nechce teba ani dieťa s tebou. No máš len 2 možnosti bud pôjdeš na potrat a zabudneš na toho psychopata slabo ostaneš sama na dieťa. Každopádne ci už pôjdeš na potrat alebo nie tak nebudeš ani prvá a ani posledná

sense
19. júl 2023

Zrejme ta nemiloval bola si jednoducho "po ruke" ako náplasť.
Škoda ze ste sa ne chránili, pretože neviem si predstaviť po 7mes známosti s labilnym človekom mat naplánované dieťa.
Teraz máš možnosti :
- ist na potrat ako chce on, vzťah sa rozpadne tak ci tak
- dieťa si nechať s vedomím ze ho budeš vychovávať sama a on možno pošle minimálne výživné
- dúfať ze ho prejde sok a budete šťastná rodina (co je veľmi nepravdepodobné)

domka222
19. júl 2023

V podstate má pravdu,že ste sa do toho pustili moc rýchlo. Keď sa tam stretli, zrejme zistil,že to je ešte stále pre neho ťažké a chce byť radšej sám. Ale tak teda žena, tehotenstvo po tak krátkom čase, ja ti neviem. Mohla si trošku aj ty rozmýšľať

majada35
19. júl 2023

Fuuha, kam sa niektoré tak zeniete...zufalstvo? Samota? Alebo záchranársky syndróm? Potom to tak dopadne..

obleckodogymu
19. júl 2023

Som asi veľmi stará škola, keď mi príde pár mesiacov priskoro na to aby sa dal ktokoľvek považovať za lásku nášho života. mne to trvalo 7rokov, veľmi veľa pádov a zlých veci ale našťastie ešte viac tých dobrých ..ale o tom písať teraz nejdem, zbytočne do teba rýpať nechcem😊
Máš 2 možnosti: byť slobodná mama alebo ísť na potrat ..z toho, že ti to navrhol prekvapená nie som, evidentne si preňho žiaľ bola len dočasné riešenie, dieťa sa pritrafilo a on s tebou viac do života nepocita
Takže premysli si ty ako to cítiš, kým je ešte čas veci poriešiť 😊

autor
19. júl 2023

@syslik81 pýtala som sa ho či ju miluje, povedal že nie to nieje láska len ten pocit po toľkých rokoch že ju má rad aj keď nechápem ako ju môže mať rád keď mu úplne zničila život s chcel spáchať samovraždu.. Mne povie že ma ľúbi ale nestačí to nato aby sme spolu žili celý život, ale spraval sa cely čas uplne inak.. Chodili sme k našim, grilovali, chodili na nakupili, spavali spolu proste žili aj napriek tomu co tvrdil rodinny život..

mimka1402
19. júl 2023

Žena maj rozum a choď na interupciu. Za prvé s takým mužom naozaj si mienila budúcnosť? Taky ktorý nevie uniesť celkom bežnú vec v živote a teatralne si podreze zily? Ale no ták. On je psychicky chorý a to sa nikdy nezmení. A možno aj rozumiem žene, že od neho odišla. Žiť s takým človekom je neskutočne ťažké. Inak. Nezabudni na ten fakt, že to potencialny potomok by zdedil aj psychické problémy teda takúto labilitu.

0kristina0
19. júl 2023

Snad mu neskocis na tie reci, ze byvala je fujky a ty si ta ktoru lubi. Tak preco travi cas s byvalou a teba posiela na potrat? Nieco tu nesedi.

miadi
19. júl 2023

Ved ty ho v podstate ani nepoznas. 3m po rozpade 8r vztahu kde je aj dieta je samozrejme moc skoro zacat novy vztah . A ty si urobis dieta s labilnyn chlapom co sa pokusil zabit. Ved si mala utekat od takeho a nie “ zachranovat.” Ty len vidis problem v jeho ex problem je v nom. Ona ho opustila a on sa takto zachoval aby ju trestal alebo citovo vydieral. Malo ti byt Jasne ze to nie je stabilny partner, A teraz si tehotna. Isiel do nemocnice za svojou ex svokrou alebo matkou ex partnerky. Lebo ju chce ziskat spet . On nebude vyhra ani pre tu ex . A aka bola ona hrozna ti urcite on nakecal ze ? Ved ty nevies ako to s nimi bolo. Aspon je uprimny a navrhol ti potrat lebo ta nemiluje nechce s tebou žit. Skusil a zistil ze to nie je ono. Len ste sa mali lepsie chranit. Je to len tvoja vec ci si dieta nechas.. ale nerataj stym ze budete spolu stastna rodinka. On potrebuje odbornu pomoc nie tvoju lasku ..

ropucha6
19. júl 2023

A aka je otazka? No tak sa musis sama rozhodnut, bud si dieta nechas alebo nie, rozhodne treba ratat, ze budes slobodna matka. Zas nebudes prva ani posledna, uz si musis ty zratat, ci to zvladnes.

syslik81
19. júl 2023

@dianka3 no ja uz na potrat asi tazko pojdem - moja ma 9 rokov 😝😅

lienka.7
19. júl 2023

@autorka veľmi nerada toto píšem ako matka 2 deti, ale pre teba je momentálne ten potrat tým najlepším riešením. A milého pána uplne vymazať zo svojho života.
Ako píšeš, je labilny, aj keby to teraz nejako "ustojite" to uz do konca života sa budeš triasť ci mu nerepne a zase vás neopustí?
Problém kvoli matke a kcoli ex, to sú tie najhoršie kombinácie. Keďže ma s ex dieta, v kontakte budú a ty stále v neistote. Ešte k tomu potenciálne problémy s nevlastným synom. Ty budeš skákať ako si on povie? Nestačia ti tu diskusie, či žena do výchovy druhych deti nemoze ani povedať a ešte je aj tak zla?
Nie nie nie, za mna urcite nie.

lienka.7
19. júl 2023

@miadi no však zachraňovala "kamarata", ktorý ju najskor nabuchal a potom odkopol 🤦‍♀️

miimss
19. júl 2023

Uff akože si vo veľmi ale veľmi ťažkej situácii. Ja len dodám toľko že ja som sa spamätavala po skoro 8 ročnom vzťahu asi skoro 3 roky kým som bola opäť schopná začať si nejaký vzťah. Súhlasím s babami vyššie že ten chlap má naozaj psychické problémy a vlastne ani sám nevie asi čo chce.... Myslím že s ním by si šťastná nebola. No nesúhlasím s tým aby si šla na potrat, pretože to bábo za nič nemôže. Ak môžeš tak si ho nechaj, ak máš pocit že to nezvladnes alebo máš obavy z dedičnej predispozície tak ho daj na adopciu. Ja osobne by som nedokázala zabiť dieťa len preto že to vyšlo s človekom ako tento.

stanulienkat
19. júl 2023

Poznáš sa s ním pár dní a očakávad lásku svojho života? 7 mesiacov je absolútne nic. Cudujem sa, že ste spolu tak krátko a ty sa nechránis. Ešte k tomu s psychicky labilným človekom, ktorý sa pokúsi o samovraždu. Dúfam, že máš viac ako 20 rokov, lebo na dospelú ženu je to dosť nezrelé uvazovanie.

dianka3
19. júl 2023

@syslik81 jeejda prepáč moja, to malo byt autorke nie tebe🙈

dianka3
19. júl 2023

no po 8 rokoch iste k nej stále niečo cíti alebo ju stále miluje a možná aj ona jeho a je dosť možné že budú zase spolu. Ty si mu bola celý čas len butľavá vŕba a teraz ti povedal že s tebou žiť nechce a sam ta posiela na potrat ,nechce teba ani dieťa s tebou. No máš len 2 možnosti bud pôjdeš na potrat a zabudneš na toho psychopata slabo ostaneš sama na dieťa. Každopádne ci už pôjdeš na potrat alebo nie tak nebudeš ani prvá a ani posledná

miadi
19. júl 2023

@lienka.7 Ja som mala take prve rande v zivote . Mala som 16 on 17r stretli sme sa na disco a sli sme do McDonald’s 😆kde mi cely cas rozpraval o ex ktora mala 20r a bola “ hrozna .” Ze si koli nej podrezal žilu .. inak krasny chlapec to bol ale blby kto sa chce naozaj zabit mà si rezat po dlzke zili nie z prava do lava. No mala som dost 😀 Ja Neviem niektore zeny asi pritahuju taki zufalci.. este si snim urobit dieta a mat ho do zivotne urcitym sposobom v živote. Koli 7mesacnej znamosti.. a potom bude mat na vikend dieta on a jeho ex co uz nebude ex .. alebo ina baba.. este moze zazit nervy citove vydieranie ze sa pan zabije ak nebude podla neho ..

zuzanka.zuzu
19. júl 2023

čisto rýdzo pragmaticky - s týmto by som sa o genetický materiál nerada delila 🙊

zmrzlinka2021
19. júl 2023

Nezabi to bábätko, daj ho na adopciu. To dieťatko nemôže za vás, ale netreba ho za to odsúdiť na smrť. Určite niekde sú ľudia, čo ho budú ľúbiť. Netrestaj ho.

maranta_leuconeura
19. júl 2023

Nuz, kto chce kam, pomozme mu tam.
Dieta ste pocali predpokladam pri sexe s ktorym ste suhlasili (a dufam ze to bola ,,nehoda", nie planovane, inak stracam vieru v ludstvo). Sama si si vybrala otca svojho buduceho dietata, ktory sa nestihol ani spamatat a uz si nanho skocila. Typicky najprv romanik prve mesiace, vsetko dokonale, potom konflikty a teraz prirodzene rozchod, co sa stava vo vacsine vztahov do dvoch rokov 🤷 Je to tvoj prvy vztah?

autor
19. júl 2023

@domka222 on bol pred rokom na vyšetrení kde mu bolo povedané že mu dávajú 2% nato aby mohol zdravú ženu oplodnit.. Ja od začiatku menstruácie cca od 13 rokov mávam nepravidelný ciklus, každý mesiac beriem lieky ako došla mrcha.. Prva dcérka je plánovaná liekmi aj to spm mala 9 mes rizikové tehu takže nikdy v živote by nas nenapadlo že by som mohla otehotnieť... Ta jeho ex 8 rokov neotehotnela.. Takže toto tehotenstvo je ako zazrak sam lekár sa takto vyjadril

maranta_leuconeura
19. júl 2023

No zbohom, myslela som si, ze mas max 20 rokov a si naivna postpubertacka, nie ze si dospela zena co ma uz aj dieta 😀