Tehotenstvo a zlá situácia

2. nov 2022

Keby ste boli na tom finančne zle, teda rozumej, že obaja máme prácu, ale nemame vlastné bývanie, chceli sme si brať hypotéku (zatiaľ sme neuvažovali, že spolu tak ďaleko sme neboli), žiadne finančné zásoby... A teraz som otehotnela. Tá známosť je cerstva, aj keď sa momentálne ľúbime. Nechali by ste si dieťatko? Sama to neutiahnem hypoteku, prácu, dieťa, a ten muž je úplne nová známosť, teda poznáme sa 3 mesiace. On sa vyjadril, že to dieťatko chce a že ma miluje. Neviem či to zvládneme. Ja som tiež názoru, že chcem si dieťa nechať, ale mám obavu finančne, resp.obavu, že by som zostala naň sama.

autor
2. nov 2022

Teda ja som financie mala, okrem plánovanej hypotéky, ale boli to peniaze, ktoré už rátam do bývania, že musím dať.

lucinka5051
2. nov 2022

Mas odpracovane aby si dostala tehotenske? Matersku? Je schopny vas uzivit z jeho platu? Ak ano ja by som si dietatko nechala...

autor
2. nov 2022

@lucinka5051 ano materskú by som mala peknú.

autor
2. nov 2022

Ja neviem ani koľko on zarába, ale vraj dosť mi povedal. Ale tak nedá sa držať ešte tak na neho, že isto ma neopustí, aj keď teraz vyzerá dosť zodpovedne, tak snáď to tak aj je.

lucinka5051
2. nov 2022

Tak to zvladnes 🙂 byvanie teda pocka, vsak porodis mozes byt rok doma, dietatko do jasli a vratis sa do prace 🙂 a do 8 mesiaca tehotenstva mozes tiez robit 🙂

lucinka5051
2. nov 2022

3 mesiace su malo ale tak hadam je charakter a pre nieco s nim si 🙂 keby nie tak musi platit vyzivne na dieta 🙂

jankalukasova
2. nov 2022

Ak chceš napíš mi správu. Mám pre Teba povzbudivý príbeh...

lucia147852
2. nov 2022

Sorry, ale to v čom žiješ nie sú finančné problemy pre ktoré by si mala uvažovať, ze dáš preč dieťa. To už je rozmaznanost. Byt počká. Dieťa už je tu, žije v tebe. Akého otca si mu vybrala, to už uvidis neskôr. Ale to dieťa je aj tvoje, nie len jeho.

ruza123
2. nov 2022

Ja som otehotnela po 6 mesiacoch znamosti - mala som pracu, ale byvala u rodicov, manzel bol nezamestnany a tiez byval u rodicov..sme spolu skoro 12 rokov a cakame 4.dieta 😉..financne sme ok, mame svoje nehnutelnosti, rodicia nam nijako nepomohli..ked tak spatne rozmyslam, bol to velky risk, ale mala som stastie na normalneho muza, napriek tomu, ze bol velmi mlady (23r.) a uz sme mali prve dieta, spolu sme dokazali vybudovat skvele zazemie pre nasu rodinu..drzim palce, aby to bol aj tvoj pripad 😉

autor
2. nov 2022

@lucia147852 No ja nemám vlastné bývanie. A keby som na materskej, nemám ani príjem. Dostatočný si bývanie zabezpecit. O to mi len ide. K mame sa vrátiť nechcem.

lenkadenisa
2. nov 2022

@autorka ja som bola tehotná po 4 mesiacoch od zoznámenia, vzali sme sa, čakáme spoločné druhé, žijeme pekne ❤️ všetko sa dá zvládnuť... ale my sme to od začiatku chceli, proste sme si neskutočne sadli.

ckocka
2. nov 2022

Nechala by som si dieťa iba v prípade že sa viem postarať aj sama ak by to s chlapom nevyšlo. Zostať závislá na niekom koho poznám tri mesiace sa mi javí ako priama cesta do pekla.

autor
2. nov 2022

@ckocka no veď toto, že sama sa postarať neviem 😔

stanulienkat
2. nov 2022

Nie, nenechala. Cudzi clovek, nepoznate sa (po 3 mesiacoch sa to neda), neista buducnost, bez byvania. Preco sa s cudzim chlapom nechranis?

ropucha6
2. nov 2022

Tak trosku neskoro to teraz riesit. Pises, ze nejake peniaze mas, budes mat tehotenske aj matersku. V najhorsom by si predsa byvala asi v prenajme tak ako doteraz, ak by vam to nevyslo, riesila by si vyzivne a sla naspat do prace. Akoze ja som zastanca zabezpecenia sa pred detmi a isto by som ti neradila ich mat, ale zas tvoja situacia sa mi nezda tak katastrofalna ak uz je zamiesene.

janickacrazy
2. nov 2022

Ja ked som neplánovane otehotnela, bola som študentka na VŠ, nemala som ani korunu, tie drobné z brigády ani nerátam, partner ma opustil, dieťa som si aj tak nechala. Do práce ma ako tehotnú už nikto nechcel zobrať. To boli finančné problémy. Ty máš prácu, máš aj partnera, vlastné bývanie poriešite neskôr. Budeš mať nárok na materskú, nebudeš úplne bez penazí. Určite to zvládnete.

janinah
2. nov 2022

@ckocka akoby interupcia cesta do pekla nebola...

autor
2. nov 2022

@janinah ja si hlavne myslím, že niekedy nestačí na spoznanie sa ani 10 rokov a nie je to žiadna záruka, že niekoho dobre poznám. Vždy po konci vzťahu je to prekvapenie ako sa muž zachová.

konikkon
2. nov 2022

Určite by som si dieťa nechala a s budúcim oteckom by som urýchlene začala riešiť všetky potrebné otázky ohľadom budúcnosti, aby dieťa prišlo do kompletnej a harmonickej rodiny. V prvom rade by som sa teda určite vydala a hneď v zápäti riešila bývanie. Či už hypotéku alebo podnájom, to už závisí od vašej (oteckovej) finančnej situácie... Ak sa teda ľúbite a rozumiete si.

fiafia
2. nov 2022

@ckocka s týmto názorom súhlasím. Je to priveľkú hazard a byť na niekoho odkázaná,nerobí dobrotu.

mandzula
2. nov 2022

@janinah kto v peklo veri, pre toho je, kto nie, pozera sa na to inak, nechajme kazdeho, nech sa moze rozhodnut podla svojho vedomia a svedomia.

ckocka
2. nov 2022

@janinah Hovorím o sebe, ako by som sa rozhodovala ja. Ak to niekto cíti inak, rozhodne sa inak. Ale ja sa rozhodujem primárne podľa rozumu, nie podľa citov.

nicegirl369
2. nov 2022

Mas v sebe uzasneho maleho cloviecika, ktory nemoze za financnu situaciu a chce zit. Ver mi, ze to zvladnete. Ked sa ti narodi a bude vyrastat, budes pri pohlade naň najstastnejsia, ze si neurobila hlupost a nesla na potrat. Neurob tu strasnu chybu. Ver mi, ze ho vychovate a budes ho velmi lubit…

lija22
2. nov 2022

dieta ano. vztah ber s rezervou. ale triezvo si preberte a zapiste financie, co kto kolko. este mate cas co to nasetrit. tento papier si odloz

autor
2. nov 2022

@nicegirl369 áno ja viem, že ho budem ľúbiť, ale asi by som neprežila byť naň sama 😔 čo sa dúfam nestane.

lenka2232
2. nov 2022

Neber to tak negativne,asi to tak malo byt..a mozno chlap bude aj super otec🙂nevyskusas,nevies..urcite si babatko nechaj,budes to neskor lutovat,ak by si sla na potrat

ropucha6
2. nov 2022

@autorka, sama mozes ostat s dietatom aj ked mas manzela…nikdy nevies, co ti zivot prinesie.

zuzanalila20
3. nov 2022

Spýtala by som sa ho narovinu, či ma miluje tak, že si ma vezme za manželku. Podľa reakcie by som sa rozhodla, či s ním zostanem. Dieťa by som si v situácii, akú si popísala, určite nechala.