Žienky, budúce maminy . Ako to máte doma? Pomáha vám váš manžel? Aspoň s maličkosťami ako napríklad ,sám od seba vám urobiť jesť alebo umyť riad. U nás nieje ani to.
Včera bola menšia hádka lebo mám zavárat a dovolila som si pošomrat že sa musím trepat aj do pivnice pre poháre aj do obchodu. Jasné že by som išla ..aj tak pôjdem ..
A už bolo zle ..že mám niečo urobiť ,že nič nerobím len na Pc som. Jasné.. môj deň je takýto. Ráno vstanem nachystám ho do práce ,idem venčiť a do obchodu. Klasika ,umyjem spúšť po predchádzajucom dni,niečo uvarím . Upracem malo ,nenamaham sa to je pravda a pozerám seriál .no a? Čo mam ešte robiť,keď už som zachvilu v 8mesiaci . Nevidí maličkosti ,ako mi na ňom záleží aj keď možno toho neurobím veľa ale nepomôže mi on absolútne a ničím a povie že on zarába ..
Áno to je pravda ale hello aj ja som človek ♥️
Ale zas sa ľúbime ..to sú také menšie vady,potom ho to trapy ale nepomôže aj tak 🤦
To si uz na materskej,ci rizikovom? Tiez nerozumiem preco by ti mal tolko pomahat. Ved cely den mas na to..pomaly na etapy to das.. ak uz teraz sa hadate, tazsia situacia nastane ked sa narodi babo..
Tak ked si v 8 mes pohare z pivnice by doniest mohol ...
On pracuje?ty si doma na materskej ci rizikovom?. A z toho co pises tiez moc toho nerobis. ..ale ja chlapa do prace nechystam ved nemam 5 rokov a pi veceri upratujeme vecer...
Preklep chlap nema 5 rokov aby som ho chystala do prace.
Aj ked u nas spolocna domacnost tak aj spolocne domace prace. Pretoze velakrat sa stane ze zene po materskej ostane aj domacnost a aj chodenie do prace...
Tiež som doma a tehotná a manžel mi pomáha, len keď mám dni, že som unavená a nevladzem. Pomáhal by mi aj stále, ale to od neho nechcem, veď pracuje a oddych potrebuje aj on. Robotu si delím na etapy, to najnutnejšie čo treba spraviť, urobím a keď zvýši čas na menej podstatne veci, spravím aj tie. Podľa toho čo píšeš sa cez deň nepretrhnes a na tvojom mieste keby potrebujem pomoc s niečim čo viem, že neuvladzem, tak sa ho normálne opýtam, či by bol taký dobrý a doniesol by mi to a to a nie výčitkou, že si to musím nosiť sama. Nevytváraj si doma zbytočne konflikty za hlúposti.
@fleur1111 čo sa týka jedla ja vždy naložím mu na tanier, donesiem proste obsluhujem..odpracem ,umyjem .a aj tak som zlá . A čo mám sa pretrhnúť cez deň?čo mám ešte robiť ??
Mne manžel ešte aj topánky obúval.Možno by ma aj na rukách nosil, keby som nebola ako veľryba. Mala som krásne tehotenstvo. Naozaj sa o mňa staral ako o princeznú, pomáhal so všetkým a teraz sa takto stará aj o deti. Pri tomto tehu však už zo seba princeznú nerobím, takže musím makať, kedže on je v práci a mne tu pobehujú hladné krky. Každopádne, postoj som zmenila ja, on je stále rovnaký. Užívaj si ešte seriály a kľudne buď taká aká si. Prvému tehotenstvu sa nič nevyrovná. Relaxuj kým môžeš, dovoľ si byť lenivšia, lebo po pôrode si tak skoro neoddýchneš.
@anjelicek26 Nechytaj zas za slovíčka ..bordel nestojí stále ..len vždy na večer je toho kopa keďže každý niečo pobere. Áno mám už dieťa jaaj zabudla som napísať ..aspon si sa mala čoho chytiť,😂😂😂Preskočila si varenie moja , a nákup ..nielen pes.. ale veď ty vieš 😂😂pani dokonala
@mamamasama to o ohýbani ani nehovorím 😂🤦to ja už problém so všetkým ..vstať keď ležím alebo na wc ani nehovorím . Už ma tlačí dobre krpec .sú dni keď mám energiu a niekedy by je tak plano že neviem čo so sebou a toto teplo ..síce dávam ho ako tak ale predsa tých 16kg navyše cítiť .
@mamamasama není to prvé tehotenstvo .🙂tak beriem to aj trochu tak vážnejšie keďže mám okolo 30
Co sa čuduješ poznamkam, ked si o dieťati doma nenapisala, ani či si na rizikovom, vyznelo to ze trochu porobíš a pozeras tv.
@cacianka veď som písala že som v 8mes ,už som ako bomba . Ja viem že chlap robí ale tak trochu sa vcítiť by nebolo zle . Zbytočne su to prieky ale úplne . Fakt by stačilo doma len aspoň smeti zobrať sám od seba alebo naozaj ten riad po sebe . Ale ako som si naučila asi ,tak mam
Ja som tiež tehotná a uz som doma na pn. Keď manžel pride z prace, má na servírované ako v reštaurácii, upratané, oprate. Robím to, lebo ma to baví, nie som povinná to robiť. Nikdy by si nedovolil mi frflat, ak by sa mi nechcelo nič robiť, tvrdí, že ruky má zdravé a môže všetko spraviť sám. Častokrát mi povie, aby som si išla oddýchnuť, že on to a to spraví. Ale ja ho nenechám 😉 lebo je medzi nami láska a pomáhame si.
Môj muž radšej privíta doma bordel a milú príjemnú manželku, než vyupratovane a ja nepríjemná.
Do pivnice pre poháre by som nechodila. Od kedy spolu byvame som napr. ani raz kôš nevyniesla. Len mu ho nachystám pri dvere a on už to vybaví. Raz som ho poziadala, aby išiel zobrať ťažký nákup, čo som nechala v aute. Stále mal na to čas, tak som sa postavila a išla som sama, v tom zistil, že je zle a rýchlosťou blesku ma dobehol, aby to vyložil.
Tak berieš to vážnejšie, lebo máš 30- budúca mamina, ja som rodila obe po 49.tke, pracovala na plný úväzok, lebo v zahraničí sa materská začína až pôrodom a nie pár týždňov pred, pri druhom ma teda už v 7.mesiaci vypísali, a starala som sa o prvé dieťa, keďže malo 2 a pol roka a lietala s ním po ihriskách. Pohyb ti prospeje a nie uškodí, aspoň budeš fit. a 16 kg nie je až taká hrôza, prevažne je to brucho, alebo?
Manžel, či priateľ samozrejme môže niečo urobiť, ale asi si myslí, že si počas dňa dosť oddýchneš 🤪
@vilma7 každá žena je iná . No obdivujem ťa 🙂po 49?to by som nedala veru. Trošku ma to mrzí lebo on si ide aj za kamarátmi a len tak náhodou otázka ..ako sa mám al
@vilma7 ako som písala mávam dní že mám energiu dosť ..a niekedy fakt že neviem čo so sebou ani sedieť ani ležať ani nič 😵.
Toto si napisala:
čo sa týka jedla ja vždy naložím mu na tanier, donesiem proste obsluhujem..odpracem ,umyjem .a aj tak som zlá . A čo mám sa pretrhnúť cez deň?čo mám ešte robiť ??
Ja som nikdy nic take nerobila, nikomu som neposluhovala, niekedy nalozil on mne, niekedy ja jemu, niekedy kazdy sebe, nikdy som nechystala chlapa do prace, ved nie je maly, chystali sme spolu deti do skolky a do skoly....a cuduj sa svete, nepretrhla som sa a aj tak som bola vzdy preñho dobra a obdivovana. Kde robis chybu? No ze sa k nemu chovas ako mama k decku a este mu to nie je dobre, chlap potrebuje silnu zenu, ktora si vie dupnut, povedat svoj nazor a aj si za nim stat. Ked budete mat deti, vtedy uvidis, ako si si naucila chlapa od zaciatku
Ja upratujem varím tak ako predtým keď som nebola tehotná doslova kmitám v domácnosti nonstop. Partner mi pomáha v maličkostiach napr. Vytiahne mi a poskladá vysávač potom ho zas sprace, odvezie ma do obchodu vynáša mi nákup do bytu. Keď som v práci umyje riad (aj keď sa občas stane že to musím po ňom znova umyť 😂) opraví čo mu poviem. A viac od neho nevyžadujem spravím si najlepšie sama a podľa seba a som spokojná. 😀
@july0 ty chodis do prace rovnako ako tvoj muz, ale pises:
Vytiahne mi a poskladá vysávač
vynáša mi nákup do bytu
spravím si najlepšie sama
Pracujete obaja, domacnost je spolocna, takze aj veci v domacnosti by sa mali robit napoly, ono ked pride dieta a muz ta bude 3 roky zivit a ty budes doma, tak je jasne, ze budes robit aj domace prace, ale potom sa vratis znova do prace, plus dieta a domacnost....a vtedy nebudes vladat, ale chlap bude nauceny na pohodlie a nicnerobenie, a zacnu sa problemy. Najlepsie je zapajat a ucit chlapa od zaciatku (ak ho to nenaucila jeho mater), lebo potom bude neskoro, stareho psa novym kuskom nenaucis
Tak keď máš ťažké dni, si unavená, tak vypnes a nebudes robiť nič. Domácnosť a svet sa nezrúti keď namiesto varenia niečo objednas, nepovysavas dnes ale zajtra (príklad). Nemusíš byt zapriahnuta vkuse, ale frflanim nič nezískaš aj tak.
S tym nic neurobis. Jednoducho sú také typy chlapov, kým vidia že vládzeš a neumieras, tak nepohnú ani prstom. Sú ako deti, treba im dookola vysvetľovať čo potrebuješ, lebo takýto chlapi si nič nedomyslia. Ty za to nemôžeš. Len sa musíš naučiť s takým chlapom komunikovať. Musíš mu polopate vysvetliť, že máš už veľké brucho a potrebuješ pomoc. Môžeš ho aj postrašiť, že v tvojom stave môžeš skončiť aj v nemocnici do pôrodu. Potom čo bude robiť? Jednoducho sám od seba nič nespraví, musíš mu povedať čo potrebuješ.
A poprosila si ho aby ti tie poháre išiel zobrať ale išiel s tebou na nákup ak bol väčší ? Veď on nemôže čítať myšlienky. Možno ho to len netrklo
Kúpte si umývačku riadu. My ju doma nemáme a je to riadne nahovno stále taniere umývať. Uľahčí ti to hneď kopec prace s umývaním. Chlapovi prečo nakladáš jesť ? On si nevie naložiť jesť?😒
Prepáč, to bol preklep. Po 40.tke. prvé dieťa asi nie je jeho alebo?
@annamalaga 😁lebo som cvok . Čaká odomňa že mu chutí a ja reku aj od teba by mi .. možno sú to maličkosti čo tu píšem ..existujú iné problémy ,no ja čo na srdci to hneď von ,keď už ma niečo sere
Pobavila som sa... ty si doma, podla textu ani nepracujes, vecer bordel ostane stat, spratavas az rano... maximalne vyvencis psa a potom pozeras serialy? potom ocakavas, ze on po praci bude vecer po celom dni tvoje riady umyvat a ti uvari, ano? Pozri ano - chlap ma pomahat to zene ulahcit, ale ked zena nic nerobi, tak tam nie je potreba pomahat. Zatial nemate babo, co by ti robilo cely den neporiadok, nie si chroma, len tehotna, otocit tu 1 pracku denne a obhliadnut domacnost je uplne easy... pochopis o rok-dva, ked budes mat to rocne tornado doma 😂 Trosku sa vzchop dievca. Zatial nie je potreba, aby ti pomahal... to minimum prace zvladnes. Ja som za rovnomerne delenie ulohy, u nas doma jeden oblieka druhy chysta desiaty, jeden deti odvezie, druhy po ne ide, jeden vozi na tie kruzky, druhy na tie, jeden sa uci s jednym dietatom, druhy s druhym, vecer jeden sprata kuchynu, druhy ulozi deti, jeden povysava, druhy zmyje dlazky...ale mame 4 deti, obaja pracujeme a keby si nekryjeme chrbat, asi by sa to ani nedalo casovo/fyzicky... ked je prace vela - deli sa... ale u vas?