Ťažký rozchod. Kedy už bude dobre?

simonovamami
28. jan 2014

Žienky ktoré ste rozvedené,poradte prosím. Ako ste znášali rozvod? Ja som opustila manžela,je to už mesiac. Opustila som ho kvôli tomu že mi vulgárne nadával pred dieťaťom za veci ako ked som zabudla posoliť jedlo,alebo nebol čistý uterák v kúpeľni alebo som bola roztržitá a niečo zabudla a tak a objavili sa už aj facky,naposledy riadne silná a to tiež pred dieťaťom,nikdy sa potom neospravedlnil,vždy zvalil vinu na mňa. Inak je to fajn chlap,má dobrú prácu,v domácnosti mi pomáhal,zvykol byť romantický,ale takéto nadávky boli už veľmi časté aj vyhrážanie a tak,už nebol týždeň aby bol kľud. Odišla som a je nemožné vrátiť sa,zo začiatku mi aj chýbal,ale postupne som sa zrazu začala cítiť taká voľná a šťastná a vždy ked on má prísť za synom,cítim až žalúdočnú nevoľnosť a je mi celkovo hrozne zle a ked odíde je to ešte horšie a trvá minimálne jeden deň kým sa spamatám. Proste dostal snád všetky možné choroby po mojom odchode a za všetky môžem ja lebo to má zo stresu a celkovo nechápe ako som ho mohla opustiť,plače a prosíka a hovorí aký je sám. Nechápte ma zle je mi ho strašne ľúto ale nedokážem sa k nemu vrátiť,je mi zle už len ked ho vidím chvíľku. Zlepší sa to niekedy? Prejde ho to? Budem sa aj ja cítiť lepšie ? Malý je odkedy som odišla omnoho šťastnejší

anatalia77
28. jan 2014

@simonovamami ja som druhy rok od muza,rozviedli sme sa,aby sme nakoniec v novom roku nasli spolocnu rec.Paradoxy zivota.
Chce to cas,ten vela vyriesi.

luba28
28. jan 2014

@simonovamami vzdy ked odide,alebo ma prist tak si spomen co ti robil,....a vobec sa neobvinuj,on chce aby si citila ,ze si na vine,....este aj teraz ta psychicky vydiera,...

p.j.jacky
28. jan 2014

@simonovamami NIeje dobry chlap a ani otec,ak ta udrie! Je to tyranie teba a aj tvojho dietata.Tak mi povedali aj na zachrannej linke ked som volala ja ked moj ex mi nadaval ,urazal a rozbijal veci pred nasou dcerkou! Nech ta ani nenapadne sa vracat.Bil ta,urazal,ponizovat a tym tyral aj vase dieta! Nech fnuka asi ma za cim,ty nie bud hrada ze si povedala dost a chces pre seba a svoje dieta lepsi zivot,nez byt otlkana hlava nehlava...drz sa...Zlepsi neboj...pride iny lepsi a ty budes NOVA 😀

hradnapani
28. jan 2014

@simonovamami hlavne mu nijako nedavaj najavo, ze ho lutujes. Pokial toto budes citit vo svojom vnutri, dovtedy ta bude citovo vydierat. Nie je najmensi dovod, aby ti ho bolo luto. Teraz uz musis byt voci nemu tvrda, s nadhladom. Casom to pochopi, prejde to. Ale este bude nejaky cas skusat rozne zbrane, ako celu vinu hodit na teba. Musis sa voci tomu obrnit. nic ine ti nepomoze.
PS: dobre si urobila, gratulujem k tvojmu rozhodnutiu. Dokazu to iba silne zeny 😉

simonovamami
autor
28. jan 2014

@anatalia77
@luba28
@p.j.jacky
@hradnapani
dakujem vam velmi pekne za povzbudenie 🙂 viem musim sa naucit predychat to a ignorovat,presne tak kym bude vidiet ze to ma na mna ucinok tak to bude robit 😒 uz som rozmyslala aj nad takym ze s nim uplne prerusim kontakt,ze bude napriklad komunikovat len s mojim otcom,ze kedy chce vidiet syna a vtedy proste odidem z domu aby som ho nevidela,ale moj otec velmi s takou moznostou nesuhlasi a aj sama viem ze zase jeho by to dost zatazilo psychicky,takze proste len vydrzat asi 🙂

p.j.jacky
28. jan 2014

@simonovamami presla si kus cesty.Tak sa neotacaj naspat. 😉 Ja s ex este byvam a ucim sa ho ignorovat ako sa len da...a ver nieje to jednoduche!

simonovamami
autor
28. jan 2014

@p.j.jacky fiiiha tak to si teda neviem predstavit 😒 nezavidim ti. Nie je nijaka moznost odist? ved to musi byt hrozne stresujuce

eeffka
29. jan 2014

@simonovamami ci a kedy ho to prejde tazko povedat taketo typy zvyknu robit cirkus pre okolie, ako si ho chudacika odkopla, bla bla bla....
ty si len pekne pospominaj ako ti vylepi, ako ta z.ebaval za kazdu debilinuia s pokojom anglicana mu to aj povedz. Preco si ma opustilaaaaaaaaaa? lebo si ma udrel, lebo si ma urazil... lebo .... bez emocii ako verklik a pekne aj pred ludmi
Taky super manzel to bol... ano? a to vam povedal ako ma bil?.... nehanbi sa za seba, nech sa hanbi on

a co sa tyka teba ano prejde to, jeden den rano vstanes a budes v sebe citit, ze ti je vlastne uplne jedno ci zije, pije, dycha a ci vôbec existuje ... moj odhad je, ze cim viac bude "nariekat a robit cirkusy" tym skor u teba tento den nastane

Drzim palec, nech to pride cim skor.

kaktusik007
29. jan 2014

@simonovamami ak ti mozem poradit z vlastnej skusenosti - komunikacia vyhradne pisomna (piseme si maile) a vyhradne a skriktne o detoch - stretnutia, navratenia z navstev, pripadne ak su chori... koniec, nic viac.

to co ti vycita - aj moj mi vycital vela veci, najviac ho ranilo to, ze ked prosim aby sa mohol vratit (u nas sa zbalil zo dna na den on) tak som ho vysmiala.
Bud nad vecou, bude to tazke, ale postupne to bude OK... mne napriklad az ked sme boli rok od seba podochadzalo, ako bol cely tento vztah ze zly od sameho zaciatku... ale to som vtedy hold zial nevidela...

gratulujem ze si sa spod neho vymanila, ak si pride po dieta, ak ta pozdravi, odzdrav, vychystaj dieta, odovzdaj, zakyvaj mu a dovi dopo - nepocuvaj ak ti nieco bude vratviet, prsote ingnoracia... ak bude nieco chciet riesit - povedz mu nech ti to da pisomne, ze sa potom k tomu vyjadris.
a bodka.

zvladnes to!

feejay
29. jan 2014

Ahojte, chcem vás poprosiť o vyplnenie dotazníka pre známu. Dotazník nájdete tu https://docs.google.com/forms/d/1-PpFqjIbOLRfhv...

Ďakujem.