zdravim..po dvoch rokoch sme sa rozisli s priatelom... dovod neznamy,vraj sa neciti na vztah. znasam to velmi zle, nikdy predtym ma rozchod takto nepolozil .. som este na strednej skole , no bojim sa ze ani na tu sa teraz nebudem vediet sudtredit.. kazde rano okolo tretej sa budim a do rana uz nezaspim aj ked velmi chcem. Robili sme spolu totalne vsetko , vsade. zrazu akoby som ani nemala vlastny zivot, pretoze vsetko je spojene s nim. vsetko mi ho pripomina. A predstava ze bude aj s inou zenou ma uplne ubija.. samozrejme , k tomu vsetkemu som este chudera .. chcela som silou mocou udrzat kamaratsky kontakt, no on odmieta.. vraj aj napriek tomu ze som mu "nijak neublizila". Pri rozchode som velmi plakala, samozrejme pred nim.. zle.. robi si zo mna posmesky,ma z toho neskutocnu atrakciu a skvely pocit ze este aj po tom ako ma odbil som ja ta krotka ,ktora by rada vychadzala dobre. Prezil tu niekto nieco podobne? Mam pocit ze mi z toho uplne prepne..
prezila som ale iba okrajovo podobne cas zahoji rany jazvy ostanu musis zacat zit s kamaratmi a najde sa novy frajer
Radim ti ,nemysli nanho,okrem studia sa daj trebárs na nejake kruzky, rec,rucne prace chod s kamarátkami do hor na vikend,Akonahle zacnes nanho mysliet, zacni nieco citat, alebo lustit krizovky,alebo upratovat.A nepchaj sa mu,Naopak ,ignoruj ty jeho.Si este mlada,zivot mas pred sebou.Ak si veriaca obrat sa na nejakého sväteho, aby ti pomohol.Moznosti, ako zabudnut je vela
musis sa s nim stretavat?hm?ci sa tomu vyhnut neda?
ak da...vyhybaj sa,nejatri si rany...a ako radia baby,cas to poriesi...ale boliet to este moze...aj dlhsie
no rozhodne sa niecim zamestnaj...nieco rob,niekam chod...to prejde...nic neboj
@k37 daj tomu cas. Vsetko sa zda ako tragedia, ked si este na strednej skole. Dva roky su strasne vela, ked mas 16-17. Ked budes mat 46, bude sa ti to zdat ako nic.
A @sykorkauhliarka ma dobru radu, zacni zit s kamaratkami. Pamatam si zo strednej, ze vela bab sa vykaslalo na kamosky, ked si nasli frajera, a po rozchode sa cudovali, ze na ne nikto nema cas. No kto by mal, ked sa s nimi dva roky vdaka frajerovi v podstate ani nebavila?
@k37 akože... naozaj plačeš za niekým, komu si na smiech?? spamätaj sa, ale rýchlo... že si smutná je ok, niekto ti ublížil, sklamal ťa, podrazil, bolo by čudné, keby si sa na tom bavila, aj slzy k tomu patria, ale zas odtiaľ potiaľ... nemali ste spoločný dom, hypotéku, deti, to sú ešte len porozchodové sračky v pravom slova zmysle a nie dva roky na strednej... načo s ním potrebuješ vychádzať dobre hneď teraz? veď to je čistý masochizmus... daj tomu čas, možno o rok o dva budete môcť byť kamaráti... ale tesne po rozchode sa dožadovať kamarátstva - to je ako "mrzí ma, že ti zdochlo to roztomilé šteniatko, ale veď môžeš si ho nechať" ... asi by si si ho nechcela nechať, že?
A do budúcna - nauč sa vážiť si samu seba, nech si ťa môžu vážiť aj ostatní...zapamätaj si,že za chlapom a za autobusom sa NIKDY !! nebehá - príde druhý... a nestavaj celé svoje šťastie na jednom človeku... nikdy... ani keby si s ním mala 10 detí...
Máš prázdniny, volaj kamoške a padajte sa korčulovať nech vám nerastú megazadky po sviatkoch, do kina na nejakú komédiu, zajtra venčiť psov z útulku nech ste na čerstvom vzduchu a keď tam máte plaváreň tak si dajte aspoň 10 bazénov 😉
@k37 Je to pubertak a vychadza to aj z jeho spravania.... So mnou sa rozisiel priatel po dvoch rokoch, ale my sme zili spolu v zahranici a mame spolu syna... Nesnaz sa udrziavat s nim nejaky kontakt, chapem, ze ti ublizil a ty chces byt stale s nim v kontakte.. Ale mozes mi verit, ze to je to najhorsie co by si spravila...Nikdy by si sa z neho nedostala....Prerus akykolvek kontakt, nepis mu, nevolaj, nestretavaj sa s nim.... A otrepana fraza: Cas vylieci vsetky rany.... Ale je to pravda 🙂 Ja som prerusila kontakt s byvalym a po troch mesiacoch som bola ok po dalsich troch som si nasla priatela 🙂 Hovor si stale, ze on nebol pre teba ten pravy a boh ma pre teba niekoho lepsieho, ze ta caka urcite nieco lepsie ako bol tvoj ex.... Sustred sa na dokoncenie skoly a hladanie prace/brigady.... Prajem vela sily a ver mi, ze o par mesiacov sa na to budes divat uplne inak, daj tomu cas 🙂
Je to tazke lebo vsetko sme doteraz robili spolu,cize ak sa nechcem vzdat mojich terajsich zaujmov, budem ho mat nonstop na ociach..
@warholette presne tak aj ja som 2 a pol roka zila iba pre frajera a som sa odcudzila s kamaratkami ze sme si nemali co povedat...este do toho som chodila na internat tak som bola upne mimo
@k37 neda sa zaujmy si ponechat a najst si na realizaciu iny priestror?
naco sa chces tyrat?
nema zmysel mu uz nic dokazovat....kasli na neho..pracuj na sebe a sebe dokazuj....a ver,ze baby ti tu napisu a pisu z vlastnych skusenosti....kazda sme si co to zazili....
No ta brigada je asi fakt fajn napad .. to mi ani nenapadlo.. skusim nieco.. ved viem ze 100rokov ma to drzat nebude. Aj to ze som sprosta. Stale myslim na to pekne co bolo , co sme planovali a mam pocit ako keby uz v zivote nemal byt v mojom zivote normalny chlap lebo vsetci su o nicom a s nim som si sadla maximalne...ano viem že to su uplne tupe reci,keby som take nieco citala pred polrokom od niekoho cudzieho tak asi len prevratim oci , ze co riesi. Len to sa lahko hovori a tazsie kona. Rada by som v sebe tie negativne myslienky potlacila, ale nie vzdy sa to dari..
skus sa odreagovat sportom. tam prides na ine myslienky aj inych priatelov... nic ine ako cas nepomoze, aj ked to asi nechces pocut...
Moja ☹ ešte si pamätám ako ti je ☹ ach to bolo sĺz a otázok prečo? Pocit, že sa mi zrútil svet...aj dva mesiace mi to trvalo, že som radšej zašla na vecko ako stretnúť ho počas prestávky...
Moja spolužiačka ma naučila : Buď ma chceš alebo ja teba nechcem. ...a je to pravda ☺
Ak sa máš týrať pohľadom na neho, vykašli sa na to, čo bolo doteraz, mladosť je o skúšaní nových vecí, just sa pozri iným smerom - na iný šport, iný hud.štýl, iný koníček, uč sa iný cudzí jazyk ☺ uvidíš, pôjde to a keď stretneš toho pravého, tomuto pošli sms : Ďakujem 😉 ...ale ver, že kým ho stretneš, ešte asi rozchody prídu...a asi aj z tvojej strany a potom asi pochopíš, že keď vidíš, že niekto sa nevie od teba odpútať, chceš sa mu zhnusiť...a niekto to robí práve takýmto krutým spôsobom - žartovaním na tvoj účet...
Dakujem velmi za vsetko co tu pisete 🙂 pomaha mi to velmi
Stalo sa mi nieco podobne, bola som este na strednej. Prva velka laska, prvy sex, prvy pre ktoreho som bola zaujimava. Potom ma poslal dokelu, strasne som ho chcela naspet. Prebrala mi ho kamoska, dokonca mi aj rozchod oznamila ona. Chvilu som sa z toho dostavala, stretali sme sa v praci(brigade) este pol roka. Rozisli sme sa v novembri, schudla som 5 kilov, taka ziva mrtvola. 25. decembra som mala rande z jednym chalanom z autoskoly. Ani som poriadne nevefela, ako vyzera. Som s nim dodnes, mame 2 deti😊 Kamoska si toho byvaleho dokonca zobrala, dopadlo to katastrofalne, uz su rozvedeni. Co vsak chcem povedat je, ze to mas ponaucenie a vyzvu zaroven. Mas moznost zmenit svoj zivot. Tym, ze z tvojho zivota odisiel, urobil miesto niekomu lepsiemu. Hlavu hore, to prejde😉
A čo vieš dievča raz sa mu to môže vrátiť karmaje zdarma.. Neboj nič otras sa život ide ďalej príde iný lepší nechcem aby to znelo, ako klišé no o pár týždňov, mesiacov sa môžeš na tom smiať. Samozrejme ak ty budeš chcieť hlavne nerob to čo on. 😉
Skus si najst v knihkupectve knihu Kriza a tvorivy pristup k nej... pomoze ti to v buducnosti pri comkolvek tazkom, krizovom - skusit vyuzit cas krizy na svoju zmenu, lebo ked je cloveku dobre, len tazko to meni. Ked je mu tazko, tak taky jeho vnutorny hlasok mu radi, ze nieco sa musi stat, nieco treba robit a treba ten hlasok pocuvat a venovat sa sebe, rozvoju seba.
@vorkola to som jej chcela napisať presne to čo ty presne načo sa mu bude natlačať vnúcovať karta sa otoči teraz sa smial ON jej pride čas kedy sa ty budeš smiať jemu presne treba si najsť nejaku aktivitu bol nezreli na vzťah ked sa rozhodol z ničoho nič odijsť najdeš si lepšieho časom všetko preboli ver mi.
Bola som na to podobne...po pár dňoch smútok nahradil hnev,postavila som sa na nohy a zrazu som si sama sebe pripadala smiešna a patetická🙂 časom som sa dokázala na ex pozrieť triezvo a zrazu som nevedela čo som na ňom videla ...bol to typ ,,všetko viem, všade som bol, obdivujte ma'' ale v podstate nič nevedel s sám nedokázal ...4 mesiace po rozchode som stretla úžasného muža,ktoreho som si po roku vzala , kúpili sme si dom s veľkou záhradou v ktorej na jar staviame nový dom a o chvíľku sa nam narodí prvé dieťatko ...môj manžel je môj najlepší priateľ,spovednik, všetko robíme spolu a milujeme sa každý deň viac a neviem si predstaviť že keby sa somnou vtedy ex nerozišiel tak by som nemala nič z toho čo mám teraz.. takže hlavu hore-kde osud zavrie dvere,t am otvorí okno😉
@k37 čo bolí, to prebolí. Proste musí, aby si sa pohla ďalej. Rana od života a poučenie, aby si sa takýchto típkov vyvarovala. Neponižuj sa pred ním, o to horšie, že si z Teba ešte robí aj posmech. Ženská, kde máš hrdosť? Zatni zuby a venuj sa tomu, čo Ťa baví, určite sa niekde doma nezatváraj. Príde čas, kedy sa karta otočí, aby Ťa chlapček ešte neprosil. Ži svoj život, určite príde niekto, kto si Ťa viac zaslúži, a potom sa budeš smiať Ty - kto sa smeje naposledy....
Skoro kazda z nas to zazila 🙂 Kazdu z nas to bolelo. Ja som sa po rozchode zamerala na to, aby som mu nedala najavo ako mi chyba. Ani za nic. A snazila som sa vyzerat super. A samozrejme ze sa vratil. 🙂 Aj ked to bola len taka chvilkova naplast, cas pomahal. Ak ti je smutno plac. Pretoze aj tak sa dostava vonku smutok. Ak ti je velmi tazko, tak sa porozpravaj aj s mamou, urcite je jedna z nas a zazila si to tiez. 🙂
Preco rozmyslas nad tym, ze bude s inou babou? Preco nerozmyslas nad tym, ze ty budes s inym, lepsim? Preco chces niekoho, kto sa ti vysmieva? Spoznaj najprv svoju vlastnu hodnotu, zacni mat rada seba viac ako jeho. Urcite si skvela kocka, zabudla si na to?
Ďakujem baby, ste važne skvele ! Vobec som nečakala takuto podporu, je super vidieť koľke z vas si prešli tym istym ..a so šťastnym koncom🙂 mamka je super, snaži sa ma podporiť ale ma mnoho svojich , važnejšich problemov a nechcem do nej nonstop hučať.
Podla mna sa treba vedome sustredovat na ine veci a inych ludi. Potrebujes dusu, co ta vypocuje a potom kopec chalanov, s ktorymi treba chodit von. Nic zavazne, ani nezavazne, len si rozptylit myslienky, hovorit o inom (s chalanmi nebudes preberat svojho ex), mozno ''randit'', ale len tak, aby si spoznala novych ludi, nie nejakeho skveleho frajera. Pomaha to 🙂
Brigada je tiez super napad... zaujmy su super napad... zvladnes to, skoro kazdy niecim podobnym presiel.
Nájdi si brigádu, ak už nemáš. Robota je najlepší liek.