Ťažké pocity v sebe

4. jan 2023

Chcela by som sa opytat, co robit, ak sa clovek musi stretavat s niekym toxickym a nie je mozne sa vyhnut, napr. negativizmus v praci alebo niekto zavistlivy a materialisticky trebars v rodine...bola som komfrontovana s navazanim sa, zavistou az to preslo do urazania a abnormalneho kriku, ta zavist bola od osoby starsej len par rokov, ktora ma rodinu a materialne jej nic nechyba...v komfrontacii s takym typom cloveka sa bojim reagovat na cokolvek...nesiem v sebe potom tahsie pocity, kym si to v sebe nejako neurovnam, tahsie sa sustredim na svoje veci...asi by som chcela vediet ako sa s tym vysporiadat, ako sa tym nenechat znechutit a ako sa nebat vyjadrit aj pri tomto type osoby...alebo namiesto priamych otazok, nespravna retorika, citove natlaky rodiny, ze by sa patrilo napr im povedat o mojom vztahu (mam pekny vztah, ale zatial zacinajuci sa) a potom pocuvam od mojej mamy, ze moj vztah asi nestoji za nic, ked nechcem povedat, alebo prekrutene, ze nestoji ona za nic a ze si to nezasluzila a pod. ak sa snazim to prediskutovat, uz sa so mnou o tom nechce bavit. inak mame vztah dobry, ale po tomto sa citim dlho unavena a nesustredena na svoje veci a naladu potom nemam dobru a bojim sa, ze si touto zlou naladou ovplyvnim trebars svoj vztah, nakolko mi na nom zalezi.

ckocka
4. jan 2023

Nediskutovať?

melanta
4. jan 2023

Neexistuje človek, s ktorým sa MUSÍŠ stretávať. Nič také neexistuje. Citový nátlak rodiny? Čo si nesvojprávna? Povedať, že takéto správanie ti vadí a nemieniš o týchto témach diskutovať. Ak to nepomôže, tak proste povedz, že odteraz tam chodievať nebudeš. Fakt nerozumiem tomu, prečo sa ľudia stretávajú s niekým, kto im robí zle, akýmkoľvek spôsobom. To, že je to rodina či dokonca najbližšia rodina na tom nič nemení.

agataharrxch
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
agataharrxch
4. jan 2023

Ahoj, chcela by som ti súkromne napísať správu, avšak nejde to, keďže nevidím tvoj profil, nemôžeš sa mi prosím ozvať prvá

0silvia0
4. jan 2023

Musis sa co najviac odosobnit od tychto reci. Ked mama potom prekruca tvoje reci, popritakavaj jej, ano mama, ten vztah bude mozno stat za nic, ano, mas pravo na svoje pocity, atd. Nech ta neserie co ti o tom rozprava...

lea202
4. jan 2023

Podľa mňa je úplne najlepšia zbraň ignorácia :D To dokáže druhú stranu vytočiť do nepríčetna. A vlastne mňa tiež, takže - vlastná skúsenosť :D

camillegb
4. jan 2023

Ahoj, Nepozname uplne presne tvoju situaciu a preco sa s nimi musis stretavat a pri akej prilezitosti ale skus raz za cas pokazit pravidlo a sprav nieco co chces ty a nie co sa patri (priklad: nestretnut sa s tou osobou, vyhnut sa kontaktu - ked bude potrebne vymysli si novy konicek alebo nieco kvoli comu budes viac “právom” zaneprazdnena a nebude cas na kontakt s nimi, pokial ide o pracovny vztah tak sa zvyknem tvarit vytazenejsie alebo si pridam robotu aby som “nemala vela casu” na toxicky kontakt/obed/konverzaciu cokolvek) a ked sa ti to bude darit coraz castejsie, zacnes ziskavat nadhlad nad situaciou a detoxikujes sa a potom budes vediet co robit aby si sa do toho znovu nedostala lebo mozog uz bude odmietat tolerovat rovnaku situaciu a budes mat aj cistejsiu hlavu mozno aby si to vedela vysvetlit o co ide pokial bude potrebne, ale nemusis vysvetlovat svoje pocity 🙂
Urcite to bude vyzadovat odstrihnutie niektorych kontaktov ale musis robit veci ktore su dobre len pre teba lebo nikto iny si na tvoje dobro nespomenie tak ako ty sama, kazdy sa snazime o to svoje dobro. Velakrat som doverovala ze ostatni vedia co je pre mna dobre a o to im ide ked mi radia co mam robit a ako sa mam spravat ale nie, to viem len sama. Mne pomohla veta ktoru som raz niekde videla napisanu a je to neskutocna pravda:
“You are the CEO of your life. Hire, fire and promote accordingly.”
[Len ty si generálnym riaditeľom svojho života (ako keby riaditeľ firmy). Prijímaj, prepúšťaj a povýš ľudí v ňom podľa toho.]
Podla toho ti mozno aj samej napadne ako situaciu zmenit mozno sposobom aky je tebe najblizsi 🙂 ale neda sa dlho byt s nimi v kontalte ak ti nerobia dobre lebo bud sa na taku osobu tiez zmenis alebo sa nieco pokazi tak ci tak. Takze z toho skus vyjst tal aby si bola zo seba spokojna

tyaja5
4. jan 2023

vsetko sa vyriesit. ty nemusis robit absolutne nic, co ti je neprijemne, proti srsti. ak sa ja s niekym stretavat nechcem, tak to proste nerobim a hotovo. ani kamarata mojho manzela nemusim a vie to. nenuti ma stretavat sa s nim, pretoze vie, aky mam nanho nazor a ten sa nezmeni.

malacibulka
4. jan 2023

Co ta nasilu vyberu z domu a nutia ta s pistolou pri hlave rozpravat s tym clovekom? Nie? Tak hovno musis.

gertrudaosem
4. jan 2023

No jedine sa vyhýbať takým ľuďom. Ja som mala také v práci, strašne mi to ubližovalo, bola som psychicky na dne, úplne vycucana a znicena. Takmer úplne som prestala komunikovať a pozerať sa tomu človekovi do očí, dávam najavo že nemám záujem, iba odtiaľ potiaľ. V rodine? Stretávam sa čo najmenej a snažím sa byť chladná resp. neutrálna, ako keby mimo scénu... Pomáha to.

teleskop
4. jan 2023

no paci sa mi ze ches zlepsit svoj zivot mne tato cesta trvala mesiace, roky ale skoncila sa uspesne, hovoris o roznych toxickych osobach, psychopatoch a na gogoli mas vela rad od odbornikov, ver mi, TUNA RADU NEHLADAJ!