Ťažké obdobie pre dieťa po rozchode

24. aug 2023

Ahojte, veľmi v skratke, už dlho sme žili s ex zle, nešťastný život a naťahovalo sa to iba preto, lebo vo vzťahu bol môj syn z prvého vzťahu. Konečne som 2rokoch odišla, prázdniny fungujeme tak, že syn je častejšie u ex (berie ho ako otca a ja tiež, lebo sme tak žili odkedy bol bábätko) keďže ja som cez týždeň v práci a má tam všetkých kamarátov. Chcela som, aby bola ore neho zmena čo najmenšia a najviac prijateľná. Od septembra už chcem, aby chodil max na 2 víkendy v mesiaci, nech máme svoj život a normálny režim. Viem, že je to pre syna nová situácia, ale vždy ako má ísť somnou, je to o tom istom.. Chce byť tam, lebo je s kamošmi, snaží sa odďalovať odchod (tj má ísť štvrťrok ráno, vyjednáva aby išiel aspoň večer a pod.). Neustály kolotoč a ja sa to snažím chápať, spracovať v sebe a nenechať sa vytočiť, ale absolútne sa mi nedarí. Lebo sa s ním nedá normálne rozprávať, stále má na všetko argumenty. Má 9. Vždy mi rupnú nervy a s krikom už len poviem, že sa už na túto tému viac nemienim dokola baviť. Nechcem to tak, naozaj by som s ním chcela prebrať veci v kľude, ale on je povaha, kedy si ide len svoje jedno a to isté dokola. Potom mám výčitky a je mi to ľúto. Pocity sú asi prirodzené, ale ja som vnútorné naozaj šťastná, že som po rokoch odišla od človeka, kde som bola klamaná, podvadzaná a zhnusil sa mi. No synove pocity ma trápia a ubližujú mi.

Neviem vlastne čo od diskusie čakám, asi to len muselo ísť zo mňa von 😥
Tak možno uvítam, nejaké vaše skúseností, keď ste prežívali niečo podobné.

simona20201309
24. aug 2023

Bol by problém nájsť si bývanie blízko ex? Toto mi príde ako najlepšie riešenie. Mal blízko teba aj kamarátov

lucyso
24. aug 2023

ja zažívam niečo podobné.... dcéra 13.. puberta.. Tiež by som jej niekedy najradšej povedala aky jej otec v skutočnosti je..:( :/... klamár, neverník, manipulátor atd atd.. ale nepoviem... príde na to sama časom.
on byva na dedine, ja už v meste a tiež mám pocit, že je dcéra radšej s nim ako so mnou. mám pocit, že sa vzďalujeme.. ale vždy to radšej v sebe zadusím a držím.. 🙂. verím, že čas to spraví...

autor
24. aug 2023

@simona20201309 sme blízko práveže. Preto som to riešila, aby mal počas roka stále aj kamarátov po ruke. Asi robí zlobu len to, že sú prázdniny a nemáme režim a zatiaľ je viac tam, ako doma. Mám pocit že čím viac je tam, je potom horší odchod.

tamitamitami
24. aug 2023

Aký je ex človek? Ty a ex rozišli ste sa v dobrom?
Píšeš že syn berie tvojho ex ako svojho otca a on jeho ako syna. Tak by som k tomu aj pristupovala za určitých podmienok.

Dohodla by som si s ex niake pravidlá ako budete fungovať (dohodnúť sa môžte dajme tomu v štvrtok po škole príde k nemu a v sobotu ráno príde domov). Upozornila by som ho aké povinnosti musí syn spraviť aj keď je u neho (úlohy, večierka a proste pravidlá ktoré si nastavila ty).