Ahojte. Chcela by som sa vyrozprávať a možno sa poradiť či toto vypadá na syndróm vyhorenia. S manželom sme 12 rokov, z toho 3 manželia. Vzťah bol super, aj sme sa smiali spolu, vypočul si ma, to som na ňom mala najradšej. Vždy mi každý hovoril že mám byť vďačná akého dobrého chlapa som si našla. Keď sa nám pred 2 rokmi narodila dcérka, kúpili sme dom. Vzťah sa zmenil. Manžel mal veľa vybavovačiek s domom, aj ho to neskutočne bavilo, že sa nám tak nevenoval, žil len domom. Na druhej strane mal z domu aj veľké stresy. Do toho som ja nejako nezvládala novú rolu ako matka, myslím nezvládala domácnosť. Mali sme neporiadok a nepravidelne navarené. Manžel do práce cestuje na 2 noci do Čiech. Prácu má dlho, bola v pohode ale posledný rok sa im práce nakopilo. Práca ho tiež znervózňuje. Ide o to že manžel je furt nervózny a bez nálady. Keď príde domov je unavený a veľa spí. Výchova dieťaťa je teda 90% na mne. Cítim sa nedocenená a bez pomoci niekedy. Ale to by som "prehltla" a neriešila. No manžel má furt zlú náladu, buď len stále rozmýšľa nad robotou a čo v dome spraví. Nevenuje sa nám. Je ticho. Často sa ho pýtam či má krízu so mnou. Tvrdí že to vôbec není o mne. Hovorí že má nervy z roboty a domu. ALE nerieši to. Ja viem že prácu moc zmeniť nemôže ale robotu okolo domu si robí aj sám, lebo furt vymýšľa ďalšie a ďalšie vylepšenia. Je to jeho hobby ale je z toho vyhoreny lebo potom nemá čas na oddych. Ja už neviem čo mám robiť. Psychológa nechce, on moc psychiku nerieši. Myslíte si tiež že to vyzerá na vyhorenie? Ako mu mám pomôcť aby bol spokojný a taký ako predtým. Jeho rodičia mali a majú harmonické manželstvo, výchova super. Ešte dávnejšie mi hovoril že mu chýbajú dotyky, pohladenie z mojej strany odkedy sa malá narodila. Musím to začať robiť aj keď sme si odcudzení a ani on mi lásku nijak neprejavuje. Ďakujem za "vypočutie".
Super, ze si to takto uvedomujes...dieta sa stalo stredobodom a to vela chlapom "vadi", v zmysle, ze nemaju zeninu 100% pozornost. Trosku sa mu skus povenovat, ako si spominala dotyky, pochvala..intimne zblizenie... Drzim vam palce 🙂 vsetko raz prejde
otvorene ti napíšem, že mu chýba sex, venuj sa mu po tejto stránke a bude to OK
@sima338 ja mu to často hovorím. Aj včera, ale už začína mať na to nervy, že ho zaťažujem ďalšími problémami, ktoré on nevidí a nepovažuje za reálne. On má v hlave roboty a vybavovania a nechce počúvať že má problém v ďalšej sfére. Ja som zástanca toho že všetko treba vykomunikovať, on nie.
@zuzzinka
@lucka_ke
Jeho najväčšie potešenie vo vzťahu pred dieťaťom bolo mojkanie a pozornosť. S tým som ja prestala, za prvé ja som na to až tak nie a som vyčerpaná z venovania sa malej. Ale uvedomujem si že po intímnej stránke to musí klapať a musím sa premôcť a začať prejavovať lásku aj jemu. Iked je na mňa hnusný, tak sa mi to robí extrémne tazko. Toto ho môže zmeniť na kludnejšieho človeka, myslím a dúfam!
áno, vyzerá to, že ho to zmohlo, lebo dom, do toho v novej roli otca, plus robota, dostal sa do toho kruhu frustrácie a podráždenosti. Asi aj preto veľa spí, lebo pred tým takto pomyselne ,,uteká". V prvom rade si s ním daj rozhovor, k psychológovi ho neposielaj, na to veľa chlapov nie je, lebo oni žijú v predstave, že si treba dať v hlave veci dokopy sami, bez pomoci.