Pomoc,môjho synčeka celá rodina rozmaznáva.Ma tri roky a je to prvé vnúča v rodine.Babky mu všetko kupujú,zoberú ho do obchodu a nech si vyberie čo chce.Ja mu kupujem len na sviatky ako sú narodeniny meniny a Vianoce.Aj medzitým neaku maličkost sladkost alebo pracovné zošity má rád.Take úlohy ako bludisko,hádaj rozdiel,spojovacky a podobne.Kupim mu raz za mesiac,on to spraví za dva dni a chce ďalšie.No nič,nemôže mať všetko každý deň.Aj manžel ide na nákup zobere aj malého so sebou a v obchode malý chcel auto,malý chcel toto hento a kúpi mu zakaždým.Nervy na to mám,lebo synček už je na tom tak zle že zakaždým chce niečo.Kazdy deň hovorí že chcem autíčko nové,chcem Kinder vajíčko aby sme išli do obchodu.Vysvetlujem mu že nemôžme každý deň niečo mu kúpiť.Ze nemáme toľko peniažkov a treba nechať hračky v obchode aj pre ostatné deti.No ešte to tak nechápe.Ked vidí že všetci okolo by mu všetko kúpili,ja jediná to chcem zminimalizovat.Este to nechápe že nemôže mať všetko čo chce.Ako mu to vysvetliť?Rodine som hovorila neraz nech mu nič nekupujú,že to nemám kde uskladňovať.No aj tak kúpia.Mama mi hovorí že ja ako dieťa som nič nemala lebo nemala peniaze,tak teraz to chce vynahradiť synčekovi.Ako chápem aj ju,no odtiaľ potiaľ.
Aj mojmu starí rodicia vsetko kupuju, ked pre neho idu do skolky hned v jednej ruke dzusik v druhej daco “dobre”…podarilo sa mi to aspon obmedziť na take tie zdravšie verzie😀 ale uz vie, ze doma to tak nefunguje, aj s nami ked ide do obchodu moze si vzdy jednu vec kupit, ale on tym, ze starká kupuje somariny si vzdy s nami vyberie bud jablko alebo tak co starká nekupuje… hlavne si to výbav s mužom, on musi ist príkladom, ak ho nauci ist proti tebe a bude tebe oponovať budete mat s ním trápenie lebo bude robit to iste a teba porazi
Syn u svokry tiež ma priam "darčekový raj" ide s nou vonku, ich cesta vedie okolo obchodu, a vždy odtiaľ ide s Kinderkom, lentilkami, nejakým Brumikom,alebo nejakou malou hračkou, také tie somariny, čo majú pri pokladni, autíčka s cukríkmi a a podobne. Švagor detto keď ho berie na prechádzku tak viem, že malý príde naliaty džúsikom, minimálne dve lizatka čokoládová tyčinka bude v ňom... S tým nič neurobím, akurát u nás manžel tiež sa snaží nekupovat mu každú blbosť, čiže fakt len u babky je malý natlačený tým.
Zase nezomrie z toho raz za čas.
Ú vás manželovi treba vysvetliť ze takto to nefunguje u babky ok, ale doma musíte obaja mat rovnaký postoj.
No manžel má na to taký názor že nekúpi tak začne plakať a on nechce aby malý plakal tak radšej mu všetko kupi
buď rada... moje nemá kto rozmaznávať. sú 3 dievčatá a svokrovci majú 15 vnúčat tak akurát tak dostanú niečo na Vianoce a to je všetko ....naposledy to bolo po 10 e.... 😉
Autorka: vysvetli manželovi, že jedna z úloh rodiča je vydržať silné detské emócie, hlavne tie negatívne. Inak z dieťatka ľahko môže vyrásť manipulator. Ak sa chce vyhnúť nepríjemným situáciám v obchode, tak skrátka dieta do obchodu nebrať.
Maly sa casom nauci pri kom moze vymyslat. Ak nepovolis tak pri tebe revat v obchode nebude. Pro ostatnych ano a nech si to vyzeru ;)
Keď pán manžel nevie vydržať pár minút revu teraz nech si chystá lieky. O pár rokov ho asi načisto porazí. A ostatným vysvetliť čo už sa ti zdá cez nech nekupuju ale úplne tomu nezabrániš.
Nie je to celkom tak, ze ked deti maju vela, nebudu si veci vazit. V psychologii existuje pojem "nedostatok". Ak deti trpia v rannom veku akymkolvek nedostatkom (emocionalnym alebo materialnym), v dospelosti si to chcu kompenzovat. Velmi tazko budu spokojne. Deti by mali mat dostupne vsetko, akurat postoj rodicov je dolezity. Musia rozumiet, ze veci nie su zadarmo, ze rodicia pracuju, aby zaplatili nakup, kazdu vec si treba vazit a treba sa vediet aj podelit. Ale nie o vyradene veci, ale o hracky, ktore maju pre dieta cenu. Moje deti maju vela hraciek. Darceky sa sypu z kazdej strany. Ale vedia si ich vazit. A ked niekde sme a poviem, nie (napr. dostali ste minuly tyzden, dostanete to neskor) tak neprotestuju. Aj v hrackarstve si velmi dlho vyberaju, co sa im paci. A vedia to aj odovodnit, preco. Moja rada: nechaj babky babkami a vy s muzom iba vychovavajte k hodnotam.( My napr nekupujeme plastove, su zatazou pre zivotne prostredie. Deti to chapu. Alebo napr. syn nema zbrane, lebo hra na bitku sa nam nepaci atd)
@nique Podeliť sa s inými vie s hračkami,aj si ich váži,myslím tým že zahrá sa a pekné uloží do regály hračku na miesto.Plysakov dá do postele s nimi spí.Ako o hračky sa stará,upratuje.Nehadze ich ani nenici.Ked vidí že máme veľa hračiek,ja som začala predávať.A teraz už aj malý ide za mnou že toto a toto chce predať že sa s tým už nebude hrať.
No nás vnúčik ma 2 babky 2 dedkov🤣👶🙆♀️ tety, ujov... Keď mu všetci kúpia po jednej hráčke k Vianociam, môžu si otvoriť hrackarstvo. Zasa je blbé prísť s hoľou rukou... Nám babusa v nedeľu doniesla kofilu a stačilo. Minule mi hádzalo reklamu na vodnú podložku s rybičkami, idem k nim a už ju mali😃.treba babky usmerniť, ze máte len byť, nie halu na hracky/budúci plastový odpad.
@deti95060810 ved oni dostali najväčšie dary... Bratrancov a sesternice👨❤️💋👨
Zariadila by som „dedsku izbuvpre babky tetky a dedkov ujov, tam doniesla vsetky blbosti co pokipovali a nech sa s tym hrsjuvoni. Kompenzuju si deficit z mladosti na ukor charakteru vasho dietata. Posli ich tiesit si svoje kompenzacie k psychologovi. Muzovi ozrejmi ake nasledky bude mat jeho chovanie do buducna. Rodina ako by sa urazila, tak by sa aj odrazila. Pokial nie, ich problem. Oni totiz odmietaju respektovat teba! Ja som Bohu vdacna, ze byvame dost dalej od rodiny. Nikto nam do vychovy nekeca, staci ze my rodicia nemame vzdy rovnake nazory 😏 Dohodli sme sa ale od zaciatku, nase dieta, nase pravidla! A cuduj sa svete, ani byt nemame nafukovaci. Takze rodina kupije po dohode s nami, alebo poslu peniaze. Vasim mozes navrhnut, nech mu namisto kazdej blbosti odlizia (u seba doma) do pokladnicky a raz rocne daju na ucet. Zacuduju sa samy, kolko take hracky a kinderka rocne stoja. Vy mu za to kludne potom mozete kupit hudobny nastroj, kruzok a pod.
Iba jedno jedine by som neobnedzovala- tie zosity na ucenie, ked ho bavia. To nech sa babky kludne vyburia 😃 Ved ho to rozvija.
Drzim palce
Ja žijem v zahraničí, keď prídem na SK tak tam ho rozmaznávajú, nezakazujem mu nič. Priateľ mu tiež všetko kupuje. Keď mal obdobie vzdoru, každý deň som mu musela kúpiť nejakú sladkosť s hračkou aby aspoň v autobuse vydržal. Teraz ma 9 a nechce skoro nič. Musím ho nútiť aby si niečo vybral
3 rocny velmi dobre chape ked mu povies nie. Chape ked mu povies ze tu hracku mu nekupis ze ju netreba ze nie su vianoce alebo narodky Alebo ze ta hracka stoji moc$ alebo nie je podla teba dobra. Ty neries druhych . Dedkovci su taki chcu nejak kompenzovat vnucatam co nemohli dat svojim detom. A chcu sa zapacit. ( mame babinu modre z neba by im dala .. a svokrovci zas vzdy boli ten minimalisticky typ ze netreba nic ..) ty ako rodic mas mat autoritu aj napriek vplyvom okolia. Vela x sme sli s detmi okolo hrackek v obchode stym ze nekupime ale mozu sa ppzriet . Syn mal chvilku obdobie v 2.5r ze pytal kazdy den novu hracku no nedostal a prestat pytat. Hraciek maju vela aj tak . Minule sme sli kupit Lego stym ze kazdy si moze vybrat 1 vec maly si vybral Lego za $60 a jeho velka segra si vybrala hula hoop za $1 😂a spokojni boli obaja. Len ty si Musis zvyknut ze rodic musi robit aj nepopularne rozhodnutia ze je pre to dieta dobre pocut aj nie .. hoci to pocut nechce. Bud rada ze mas rodinu ktora ho rozmaznava. Je jedine vnuca Mozno ked budes mat 4 deti tak to hnet bude ine 😆ale aj Keby si mala len jedno dieta . Zial dedkovci su nato aby dali kolko chcu co chcu nech maju radost oni aj vnuca. Ale aby si dieta veci vazilo a nepytalo viac to uz je tvoj job naucit ho . Ze tvoj dom tvoje pravidla.
( riesit by si mala len muza Lebo rodicia by mali byt jednotni)
babky sú tu na to, žiadne odtiaľ-potiaľ 😉 otec je problém, že nemáte rovnaký názor