Dobrý vy ako matky aký máte názor keď jedna mama ma dve deti s prvého vstahu syna a z druhého vstahu dcéru a ten syn mám pocit že je odstrkovani práve matkou.my ho zvikneme brat po oslavách v mojej rodine a ona ho pošle svojmu otcovi keď ma jeho sestra narodeniny a ma veľkolepú oslavu podľa mňa to je choré nakoľko mám aj ja 2 synov a nikdy by som toto nespravila deťom.... V čom to je keď je takto odstrkovani podľa mňa to ona nemá v poriadku.
@deana100 každé dieťa je iné, jedno viac môže inklinovat k matke, druhé k otcovi a naopak. Samozrejme že my dospelí to vieme korigovať. Jedno s vychováva ťažšie, druhé ľahšie v niektorých obdobiach. ty s tým nič nespravis, ak s tým nechce spraviť niečo sama matka
mozno je nastvana na svojho ex a svoju zlost si vybija cez syna. Ktohovie, do hlavy jej nevidime, ale urcite to v poriadku nie je. Chudak dieta, moze mat z toho dost velke psychicke problemy.
Tento model poznam velmi dobre. Bohuzial otcim moc neprijal dceru svojej zeny ktoru mala ona s inym a patricne jej to davaju najavo. Vylety si planuju ked je ona u otca, takisto aj oslavy...neviem kde dali tieto matky rozum, pre mna je to nepredstavitelne takto odstavit vlastne dieta. Asi to robia kvoli chlapovi.
@vierka0508 ale toto nie je problém partnera, skôr problém matky že je takto nastavená, že proste vytesnuje dcéru z rodinného života
Pre nirmalnu matku by mala byt priorita c. 1, aby nový partner prijal dieťa
Takéto mamičky asi viac rozmýšľajú rozkrokom ako tým čo majú v hlave
@deana100 tato tema mi pride skor ako ohovaranie nez, ze hladas riesenie. Niesu to tvoje deti a nie je to tvoja vec. Tvoj nazor na vec asi nikoho nezaujima. Neobhajujem matku - ale niekedy mozu vztahy z povrchneho pozorovania vypadat inak, ako sa maju v jadre. Zeny ako ty nieco vidia a zacnu klebetit na oslavach, po rodine, po znamych a este to zavesis na konika. Mozno by bolo lepsie keby si sa nabuduce spytala na rovinu ak ta to tak velmi pali a ak ti je dietata luto, tak mozes ponuknut pomoc s riesenim - ak bude zaujem. Ale tym, ze budes cerit vody, nikomu nepomozes.
@pribinak no ved aj autorka pise, ze je odstrkovany matkou. Ano suhlasim co pises, a čoraz viac sa s tym stretavam ze to prve dieta ktore ma zena s ex je odstrkovane.
@deana100 jedine co mozete urobit ak sa vas to tyka, neviem v akom ste vztahu, netreba na to pred dieťaťom poukazovat. Treba robit vsetko pre to aby sa dieťa u vas citilo dobre a co maju doma to nezmenite nikdy
@vierka0508 žiaľ
@deana100 Trochu tomu nerozumiem. Otec toho syna ma sestru a ona ma velkolepu oslavu a matka toho syna posle dieta na tu oslavu. V tom nie je nic chore.
@andreatytler chlapcova nevlastna sestra ma narodeniny (ziju v jednej domácnosti) a jeho prave vtedy poslu k ocovi aby na tej oslave nebol
@deana100 Nenapísala si vek dieťaťa..podobný prípad poznám, pubertiak ( 13) robí matke problémy, je drzí, mladšiemu bratovi (6), ktorého má jeho matka s novým manželom robí zle, pokazí im každú oslavu a pred návštevami sa správa ako neandertálec, matka ho neodstrkuje, ale snaží sa toto jeho správanie eliminovať v poslednej dobe tak, že ak má jeho brat nejaký sviatok, pošle ho na víkend k otcovi, čo plne schvaľujem..jeho vlastný otec ho nechce do svojej starostlivosti, ale štve ho proti ex a jej novej rodine.
@ivankalaco takto jeho spravanie neeliminuje, este viac bude robit zle. Dieta ma asi nejaký problem ktory treba pomenovat a riesit a nie ho vykopnut z oslavy a tvarit sa ze bez teba sme stastna rodina a takto nam to lepsie funguje.
@vierka0508 Aha... dakujem.
@vierka0508 tam by pomohol iba zákaz styku s otcom, sama som bola niekoľko krát svedkom jeho správania, keď prišiel od otca, otec mu vtĺka do hlavy, že otčim mu nemá čo rozkazovať, že matka mu má robiť slúžku a nie skákať okolo toho malého pankharta a jeho otca..
@ivankalaco ano su rôzne pripady, niekedy dieta stve otec proti mame a jej novej rodine, inokedy matka kasle na decko lebo ma novy zivot. Dieta je tam vzdy len obet.
@diamond007 jasné
@komplikovana presne tak
@vierka0508 ja si tiež myslím že to není normálne... Jedno dieťa velebia a druhému kašlú na hlavu ja mám dvoch synov ale nikdy by som toto nedopustila.
@kittykat22 ja som sa len opýtala čo vám to reže oči.
@ivankalaco nie on ma 15 a podla mňa není normálne aby matka keď ma s druhým partnerom dieťa odstrkovat to prvé dieťa ale beriem keď je to takejto situácii ako vy píšete je to normálne ale nie tak že chudá dieťa.
@kittykat22 nikto nikoho neohovara.....
@deana100 moja ma 15 rokov najstaršia a tiež proste s nami dakedy nechce ísť. Uz 15 ročne dieťa má aj svoje záujmy. Tiež si možno dakto mysli, ze by som ju odstrkovala, no moja by im to raz dva vysvetlila 🙂
@deana100 ale veď ty nevieš, či je dieťa odstrkované... jedine, že ho matka neberie na oslavy, ale na to môže byť milión rôznych dôvodov... možno tam sám nechce chodiť, je v puberte, neznáša možno tú rodinu... nevieme detaily, tak zbytočne sa to tu celé vôbec rieši.
@diamond007 nezmysel.
Ak keby jedno dieťa preferovalo spoločnosť matky a druhé otcovu, absolútne nemáš čo korigovať.
Matka má svoje deti rovnako rada a pokiaľ to tak nie je,je niečo v neporiadku s matkou.
Iné je,keď má jedno z detí zdravotné problémy ,tak matka automaticky dáva viac pozornosti tomu.
Ale pokiaľ sú deti ok,láska je jednoznačne rovnaká.
@deana100 ved sa jej opytaj, preco to robi.