Syn odstrkovaný matkou

deana100
7. máj 2022

Dobrý vy ako matky aký máte názor keď jedna mama ma dve deti s prvého vstahu syna a z druhého vstahu dcéru a ten syn mám pocit že je odstrkovani práve matkou.my ho zvikneme brat po oslavách v mojej rodine a ona ho pošle svojmu otcovi keď ma jeho sestra narodeniny a ma veľkolepú oslavu podľa mňa to je choré nakoľko mám aj ja 2 synov a nikdy by som toto nespravila deťom.... V čom to je keď je takto odstrkovani podľa mňa to ona nemá v poriadku.

dskjhfdlkdjhl
7. máj 2022

@deana100 ved sa jej opytaj, preco to robi.

diamond007
7. máj 2022

@deana100 každé dieťa je iné, jedno viac môže inklinovat k matke, druhé k otcovi a naopak. Samozrejme že my dospelí to vieme korigovať. Jedno s vychováva ťažšie, druhé ľahšie v niektorých obdobiach. ty s tým nič nespravis, ak s tým nechce spraviť niečo sama matka

komplikovana
7. máj 2022

mozno je nastvana na svojho ex a svoju zlost si vybija cez syna. Ktohovie, do hlavy jej nevidime, ale urcite to v poriadku nie je. Chudak dieta, moze mat z toho dost velke psychicke problemy.

vierka0508
7. máj 2022

Tento model poznam velmi dobre. Bohuzial otcim moc neprijal dceru svojej zeny ktoru mala ona s inym a patricne jej to davaju najavo. Vylety si planuju ked je ona u otca, takisto aj oslavy...neviem kde dali tieto matky rozum, pre mna je to nepredstavitelne takto odstavit vlastne dieta. Asi to robia kvoli chlapovi.

pribinak
7. máj 2022

@vierka0508 ale toto nie je problém partnera, skôr problém matky že je takto nastavená, že proste vytesnuje dcéru z rodinného života

Pre nirmalnu matku by mala byt priorita c. 1, aby nový partner prijal dieťa

Takéto mamičky asi viac rozmýšľajú rozkrokom ako tým čo majú v hlave

kittykat22
7. máj 2022

@deana100 tato tema mi pride skor ako ohovaranie nez, ze hladas riesenie. Niesu to tvoje deti a nie je to tvoja vec. Tvoj nazor na vec asi nikoho nezaujima. Neobhajujem matku - ale niekedy mozu vztahy z povrchneho pozorovania vypadat inak, ako sa maju v jadre. Zeny ako ty nieco vidia a zacnu klebetit na oslavach, po rodine, po znamych a este to zavesis na konika. Mozno by bolo lepsie keby si sa nabuduce spytala na rovinu ak ta to tak velmi pali a ak ti je dietata luto, tak mozes ponuknut pomoc s riesenim - ak bude zaujem. Ale tym, ze budes cerit vody, nikomu nepomozes.

vierka0508
7. máj 2022

@pribinak no ved aj autorka pise, ze je odstrkovany matkou. Ano suhlasim co pises, a čoraz viac sa s tym stretavam ze to prve dieta ktore ma zena s ex je odstrkovane.

vierka0508
7. máj 2022

@deana100 jedine co mozete urobit ak sa vas to tyka, neviem v akom ste vztahu, netreba na to pred dieťaťom poukazovat. Treba robit vsetko pre to aby sa dieťa u vas citilo dobre a co maju doma to nezmenite nikdy

pribinak
7. máj 2022

@vierka0508 žiaľ

andreatytler
7. máj 2022

@deana100 Trochu tomu nerozumiem. Otec toho syna ma sestru a ona ma velkolepu oslavu a matka toho syna posle dieta na tu oslavu. V tom nie je nic chore.

vierka0508
7. máj 2022

@andreatytler chlapcova nevlastna sestra ma narodeniny (ziju v jednej domácnosti) a jeho prave vtedy poslu k ocovi aby na tej oslave nebol

ivankalaco
7. máj 2022

@deana100 Nenapísala si vek dieťaťa..podobný prípad poznám, pubertiak ( 13) robí matke problémy, je drzí, mladšiemu bratovi (6), ktorého má jeho matka s novým manželom robí zle, pokazí im každú oslavu a pred návštevami sa správa ako neandertálec, matka ho neodstrkuje, ale snaží sa toto jeho správanie eliminovať v poslednej dobe tak, že ak má jeho brat nejaký sviatok, pošle ho na víkend k otcovi, čo plne schvaľujem..jeho vlastný otec ho nechce do svojej starostlivosti, ale štve ho proti ex a jej novej rodine.

vierka0508
7. máj 2022

@ivankalaco takto jeho spravanie neeliminuje, este viac bude robit zle. Dieta ma asi nejaký problem ktory treba pomenovat a riesit a nie ho vykopnut z oslavy a tvarit sa ze bez teba sme stastna rodina a takto nam to lepsie funguje.

andreatytler
7. máj 2022

@vierka0508 Aha... dakujem.

ivankalaco
7. máj 2022

@vierka0508 tam by pomohol iba zákaz styku s otcom, sama som bola niekoľko krát svedkom jeho správania, keď prišiel od otca, otec mu vtĺka do hlavy, že otčim mu nemá čo rozkazovať, že matka mu má robiť slúžku a nie skákať okolo toho malého pankharta a jeho otca..

vierka0508
7. máj 2022

@ivankalaco ano su rôzne pripady, niekedy dieta stve otec proti mame a jej novej rodine, inokedy matka kasle na decko lebo ma novy zivot. Dieta je tam vzdy len obet.

deana100
autor
7. máj 2022

@diamond007 jasné

deana100
autor
7. máj 2022

@komplikovana presne tak

deana100
autor
7. máj 2022

@vierka0508 ja si tiež myslím že to není normálne... Jedno dieťa velebia a druhému kašlú na hlavu ja mám dvoch synov ale nikdy by som toto nedopustila.

deana100
autor
7. máj 2022

@kittykat22 ja som sa len opýtala čo vám to reže oči.

deana100
autor
7. máj 2022

@ivankalaco nie on ma 15 a podla mňa není normálne aby matka keď ma s druhým partnerom dieťa odstrkovat to prvé dieťa ale beriem keď je to takejto situácii ako vy píšete je to normálne ale nie tak že chudá dieťa.

deana100
autor
7. máj 2022

@kittykat22 nikto nikoho neohovara.....

zdenka11081983
7. máj 2022

@deana100 moja ma 15 rokov najstaršia a tiež proste s nami dakedy nechce ísť. Uz 15 ročne dieťa má aj svoje záujmy. Tiež si možno dakto mysli, ze by som ju odstrkovala, no moja by im to raz dva vysvetlila 🙂

marseillefan
8. máj 2022

@deana100 ale veď ty nevieš, či je dieťa odstrkované... jedine, že ho matka neberie na oslavy, ale na to môže byť milión rôznych dôvodov... možno tam sám nechce chodiť, je v puberte, neznáša možno tú rodinu... nevieme detaily, tak zbytočne sa to tu celé vôbec rieši.

nini1978
21. nov 2022

@diamond007 nezmysel.
Ak keby jedno dieťa preferovalo spoločnosť matky a druhé otcovu, absolútne nemáš čo korigovať.
Matka má svoje deti rovnako rada a pokiaľ to tak nie je,je niečo v neporiadku s matkou.
Iné je,keď má jedno z detí zdravotné problémy ,tak matka automaticky dáva viac pozornosti tomu.
Ale pokiaľ sú deti ok,láska je jednoznačne rovnaká.

nini1978
21. nov 2022

@deana100 nie je to normálne
Matka si spája prvé dieťa možno s jeho otcom, predpokladám, zlá skúsenosť,zlý vzťah.
Ale to jej nedáva žiadne právo odstrkovat staršieho syna a preferovať dieťa z druhého vzťahu