Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.
No jedine žiadať od neho prispievať na domácnosť, nerobiť mama hotel, neprat, nevarit mu. Nech sa stará o seba. Vtedy mu aj tých 500e bude dobrých a keď nič nula bodov jedine nechať padnúť na hubu a vyhodiť. Nevyhnes sa tomu ak mu chceš pomôcť.
Každý keď začína zarobí menej a keď získa prax je to viac alebo môže robiť súkromne.
Skúsení automechanici zarobia oveľa viac ako 500euro.
@ledgerka Presne toto si myslím aj ja, ale nemohla by som kľudne spávať. Nemá kam ísť, nenechám ho predsa na ulici.
@mpg Syn prax nemá, nemá žiadne skúsenosti, raz som ho donútila ísť pracovať so mnou do výrobnej haly, ale robil všetko preto, aby ho vyhodili a tak sa aj stalo, k práci pristupoval tak, že len postával a nič nerobil
Najhoršie je, že neplatí ani zdravotné poistenie, už mu prišla výzva na úhradu dlhu.
a z coho zije? davate mu peniaze?alebo ked ide von, na urade nie je?ako si to on vsetko predstavuje
@malinovka333 On nikam nechodí, nemá žiadnych kamarátov. Peniaze mu nedávame, sporí si peniaze, ktoré dostane k meninám či narodeninám. Vôbec sa netrápi tým, čo bude, je mu to jedno. S manželom nakupujeme, varíme, teda má strechu nad hlavou aj jedlo.
@malinovka333 keď mu s manželom nadávame len sa smeje, ja už neviem čo robiť.
0 je viac ako 500?? 🤔
tento pristup ma vzdy fascinoval.. , ak uz moze mat u vas full servis gratis, nema zaujem mat vlastne peniaze? na dake konicky, ci cas straveny s kamaratmi? na cestovanie, ci casom vlastne byvanie? na kavu, ci kino s frajerkou? na svoje handry? na benzin, ci listok na autobus? 🤔
Nech ide do sveta. Tam sú vyššie mzdy (to ze i vyššie náklady zisti sám). Taka výhovorka, že za 500€ nebude robiť by u mňa neprešla.
@denden77 No ako to povedať, on je len doma vo svojej izbe, buď na počítači alebo spí. Nemá ani záujmy, kamarátov, priateľku.
Brať od neho dáku sumu na stravu a bývanie,to predsa niečo stojí....nikdy sa nepohne ďalej,ak bude mať jedlo aj strechu nad hlavou,dala by som mu tak 2-3mesiace na hladanie bývania a práce a potom von z domu,nič lepšie preň nemôžeš urobiť,aj ked to vyzerá strašne dieťa si takto vyhodiť...a hlavne musí vedieť,že to ultimátum myslíte s manželom úplne vážne.
@lenkakravcova To by som od strachu nespala, veď nevie ani nájsť ordináciu zubára v našom meste. Akoby mohol ísť do sveta :(
kto nepracuje, nech neje. to si nemozete vsetci traja sadnu a dohodnut podmienky fungovania? ak sa nebudu dodrziavat tak budu take a take nasledky .... na co mu nadavate, ked sa na vas smeje, prepac aj mne ste do smiechu. o vsetko je postarane a sem tam si vypocuje vase nadavky a vsetko bezi ako ma. najedeny, opratane, elektrika funguje, tak co by sa snazil..
@janinah Toto sme s mužom skúšali, ale on sa len smeje. Nič nám nedá, myslím, že si je vedomý, že ho nevyhodime.
toto vyzerá na zlyhanie pri výchove, co si si zasiala, to teraz zbieras
Nechcem, aby to vyzeralo drsne, ale chyba sa javí hlavne vo Vás. Je jasné, že bude využívať pohodlie domova, kým nie je nútený postupovať inak. Môže to pre vás ako rodičov skončiť aj horšie, sú také prípady.
Tiež si myslím,že ste si vychovali,to máte. Toto je sila fakt. Buď by išiel robiť alebo z domu.
No v prvom rade by som začala odpojením internetu a prestat mu varit(navar len sebe a mužovi).
A nevieš náhodou kto za to môže? Že by rodičia? Si predstav, že by bola ešte povinná vojenská služba. To by si nastúpila miesto neho?
Prepáč, no niektorí rodičia si za neschopnosť potomstva môže sama.
@liz_lemon Ako vychovali? Robili sme čo bolo v našich silách. Myslím, že bol dobre vychovávaný, obaja s mužom sme vždy pracovali, nikdy u nás neboli hádky, bitky.
Jaaj. Ja som nevedela ze je mentálne postihnutý. V tom prípade go dajte do ústavu. Tam pracovať nemusí. Postarajú sa o neho.
@lenkakravcova Čo to píšete, nie je postihnutý ani mentálne ani nijak inak.
no vychovali ste ho na prd. ak chces nieco s tym robit a menit to tak zacnite od seba ved vy ho v tom podporujete, vypni internet, neper mu nevar a uvidis ze sa rozhybe. ato ze nevie si najst ordinaciu moze kto ? hadam nie tvoja suseda.. ked ti pride exekucia ked neplati zdravotku tak sa z toho inak pototo ... nema vobec zaidnu zodpovednost ..
tak nech sa prekvapí...s úplnou vážnosťou mu obaja to ultimátum dajte...ak nie,tak 1.mája má kufor pred dverami a vy vymenený klúč na dverách do bytu...a nepopustiť..je to kruté,ale inak s ním nepohnete,je to lenivec a závislák,takto sa nežije....príp. sa chodt eporadiť so psychologom,ako to vy ako rodičia zvládnuť,aby ste sa netrápili viac ako treba....ja už dospelé deti mám,viem o čom sú dnešní mladí,ale toto by som netrpela ani náhodou....
Tak chceš povedať ze dospelý chlap netrafil k zubárovi? Bud je postihnutý alebo sprostý. Fakt nič iné nejde v úvahu.
Mi nehovor ze dospelý človek nevie zájsť k lekárovi sám. Ja som od 6 r cestovala do školy sama autobusom (a späť),, v 18r som študovala v Prahe (1000km od svojho domova) a on chudáčik netrafil k zubárovi v meste.
Zadok si utiera sám? 😂
Myslím že to trochu preháňas a robíš z neho decko. Nechaj zodpovednosť za jeho život konečne na ňom a prestaň robiť veci za neho.
treba mu odpojit internet a odstavit ho od stravy, na uvod 😉
@lenkakravcova Tak on nikam nechodí, je len doma.
Chápem ze ho nechceš vyhodiť, aj keď je to to najlepšie čo by si mu mohla spraviť aby sa spamätal. Tak treba dat striktne ultimátum bud sa do určitého dátumu zamestnas alebo sa vystahuj. A dodržať to!!! Neboj sa, dobre si rozmysli ci pôjde na ulicu z mama hotelu alebo začne robiť. To co momentálne robite je najhoršie pre jeho budúcnosť, čo s ním bude keď sa poberiete aj s mužom, nebude sa schopny postaviť na nohy. A ako automechanik sa môže mať veľmi dobre keby sa trosku posnažil.
Presne to treba spravit, vyhodit ho so sveta. Inak nikdy nebude robit.