Syn ma nechce

22. sep 2022

Môj syn opakuje ,že ma neľúbi, že mám ísť preč , že on mamu nechce , má vyše 3 rokov ...zlyhala som ako matka?

viestta
22. sep 2022

Nie, nezlyhala si. Toto deti v jeho veku hovoria, hlavne keď im mama niečo nedovolí, zákaze alebo nevyhovie im v tom co chcú.

pribinak
22. sep 2022

Je to len obdobie. To prejde. Nedramatizuj.

majkabambulik
22. sep 2022

Presne kopia mojho maleho, ked mal 3 roky-mamku nechceme a podobne. Bola som zufala a povedala to detskej doktorke, ktora ma upokojila slovami- ze deti skusaju hranice a co si mozu dovolit. Nastastie moj milovany manzel maleho hned zastavil, ze tak nesmie rozpravat mamke a ma sa mamke ospravedlnit, lebo on ocko mamku lubi a aj vsetci mamku lubia. Takze par krat maly to skusal a potom ho to preslo. Dnes ma vyse 10 rokov a je to moj milovany mojko, ktory sa ku mne tuli viac ako jeho mladsi surodenci, obhajuje ma vzdy ak niekto nieco na mna povie - napr. svokrovci a neda na mna dopustit. Takze neboj sa!

kataka10
22. sep 2022

Aj synovec mal toto obdobie. A ked zacal chodit do skolky, mama bola to najvzacnejsie na svete. 😄 Takze to neber vazne, lebo ani deti to tak vazne nemyslia.

anjelicek26
22. sep 2022

Deti castop hovoria veci, ktore vyslovene vidia, ze rodica zranuje, ono to je vnutorny pocit ublizenia - tak ublizim aj ja tebe, lebo viem, kde ta to zaboli... to "zmakne" aj trojrocne takuto logiku bohuzial.... kazdy raz, ked ti povie, ze ta nelubi, len mu zopakuj, ze ty jeho ano a nic sa na tom nikdy nezmeni. Ked chce byt chvilu sam, ze to akceptujes, ale ze moze za tebou kedykolvek prijst a vsetko ti porozpravat... predpokladam, ze nedavno nastupil do skolky a cele to ma este v hlavicke rozhodene...

maggie1978
23. sep 2022

Presne toto zažívam teraz, raz neľúbi mňa, potom zasa tatinka. Vždy keď mu niečo nedovolíme, zakážeme...tak sme zlí a neľúbi nás. Beriem to ako obdobie. Má 4 roky.