Syn chce súrodenca od rozvedených rodičov

ecoli
24. jan 2019

Dobrý deň, známi maju 6ročneho syna.. Spolu nežijú už skoro dva roky. Malý sa dožaduje súrodenca, ale jedine od nich.. Spolu... Ako mu majú čo najlepšie vysvetliť ze to nepôjde? Riešili ste niečo také niekedy? Ďakujem za rady.

cawes
25. jan 2019

6rocne dieta je dost velke nato aby to pochopilo. Sama mam 6rocneho a s otcom nezijeme spolu. Asi vela zalezi od toho ako dlho su rozvedeni. Ale urcite si s nim sadnut a otvorene povedat ze ocko a mamka spolu neziju a ze deti vznikaju len ked sa dvaja velmi lubia. Nieco na ten styl.

tosomja
25. jan 2019

S deťmi treba vela rozpravat, deti maju bohatú fantáziu, ale bohužiaľ, v niektorych situáciách sa musia vratit do reality. Podla mna syn este stale nepochopil, ze ocko a mamka spolu nežijú. Bud maju velmi blízky vztah, alebo pred synom hraju divadlo. Mozno by aj nova priatelka alebo opačne novy priatel mali zapájať do rozhovorov. Nie je az taky maly, aby nepochopil, ze sa to neda. Hlavne neublizit dietatu. Ale ani seba netrapit klamstvami.

lujza123
25. jan 2019

@ecoli jasne aj moja dcera chcela surodenca, na to sa pyta asi kazdy jedinacik. Aj napady dat nas s ex dokopy (pritom sme rozideny uz davno, spolocny zivot si nepameta).
Normalne mu narovinu povedat ze nemozu mat spolu dietatko lebo uz spolu neziju + porozpravat sa s nim umerne veku ako vznikaju deti. Myslim ze aj ked je to len dieta zasluzi si normalnu uprimnu odpoved.

moonlight1210
25. jan 2019

@ecoli a nema maly aj take skryte dufanie, ze kvoli babatku by zas vsetci zili spolu?
Nech si skusia u neho aj toto opatrne zistit.
Aj deti vedia ist oklukou na veci, po ktorych tuzia. Resp. spojit prijemne s uzitocnym. Aj surodenec, aj rodina zas pod jednou strechou.

17juraj17
25. jan 2019

@ecoli Prepac ale mne to pride ako fakt blba otazka. Proste nebude a je. Co tam vysvetlovat. My sme so zenou stale spolu a deti by mohli ukecavat ako chcu na dalsie. Proste nebude.... Tato vec je otazka dospelých a nie decka v skolke...

tanickalab
25. jan 2019

Taktiež mi príde najvhodnejšie povedať mu to na rovinu. Že už si s ockom navzájom nerozumiete a preto nemôžte splodiť ani ďalšie dieťatko (jeho súrodenca). Má dosť rozumu na to aby to pochopil a jasné, že súhlasím s tým, že sa treba s ním veľa, veľa rozprávať

vlasica19
25. jan 2019

Pokial pochopil co znamena, ze sa rodicia rozviedli tak pochopi aj to preco nemoze mat dalsieho surodenca

sarinka2012
25. jan 2019

@ecoli Ahoj, ja som rozvedená a mám 6 ročnú dcerku, od seba sme asi 2,5 roka a dcerka sa síce nedožaduje surodenca od nás spoločne ale pýtala sa ma raz asi pred rokom že či niekedy budeme ešte spolu. Tak som jej pekne vysvetlila že to sa už nedá, keď sa dvaja už nelúbia tak je lepšie ked sa rozídu a že sa to v živote stáva ale len medzi partnermi, tj. my dve ako mama s dcérkou alebo mojou mamou ako babkou sa môžeme pohadať, mať nezhody, že možno príde čas ked bude väčšia a nezhodneme sa na názoroch ale vždy budeme "my" vždy aj ja aj tato ju budeme ľúbiť nech sa deje čokolvek a že "rozchody" nie su medzi detmi a rodičmi. Možno som jej to vysvetlila veľmi dospelácky a na naš vzťah sa nepýtala ale mala som potrebuje jej k tomu povedať že čo sa stalo medzi tatom a mamou sa nestane nikdy medzi nami dvoma lebo logicky ona tie vzťahy nevie ešte rozlíšiť, ale pochopila to a úplne sa uspokojila s takouto odpoveď.

pupava36
28. jan 2019

@17juraj17 presne tak, moja dcéra má brata ktorý má 1 rok a už 2 týždne mi pili uši že ona chce mať ďalšieho súrodenca. Jednoducho nebude a hotovo. Len moja dcéra bude mať iba 4 roky takže ona asi moc nepochopí prečo ďalšie dieťa nebude. Ale 6 ročne to pochopiť už musí. No na druhej strane môže to byť aj tak ze ten chlapec chce znova spojiť matku s otcom a mysli si ze dieťa to vyrieši. Alebo možno ho nahovára otec aby to mame stále hovoril lebo sa k nej chce vrátiť. Možno by bolo dobre sa s chlapcom porozprávať.