Svokrovi nemajú záujem o vnúča

15. aug 2023

Svokrovci nemajú záujem o vnúča, ja nechcem aby ho strážili aby som mohla ja niekam ísť. Ide o to, že svokrovci bývajú v zahraničí, chodia na Slovensko tak 4-5 krát do roka a veľa krát sa stalo, že k nám ani neprišli. Nejde o mňa a ani o ich syna. Ide o ich jediné vnúča. Má len dva roky. To si chcú nechať ujsť toto najkrajšie obdobie?
Keď sa ich aj manžel spýta že či prídu tak povedia že nestíhajú 🤷🏽‍♀️ akože nechápem. Máme im aj niečo povedať alebo to nechať tak?
Manžel je z toho smutný, radšej idú za kamarátmi ako pozrieť vnúča. Mňa to mrzí hlavne kvôli nemu…

uhnakova
15. aug 2023

Keď nemajú záujem, nemáš veľmi čo urobiť. Z vlastných skúseností ti poviem, že postupne sa prestaneš trápiť. Stačí, aby prešlo pár rokov.

januska12323
15. aug 2023

Dieťaťu chýbať nebudú preňho sú to cudzí ľudia.

luccija
15. aug 2023

Asi vzťahy nebolo dobré?to nech si rieši muž, keď nemajú záujem vidieť svojho syna určite ich netrápi vnuk.Aj takí sú ľudia...

nikpa
15. aug 2023

Čo by ste im chceli povedať? Vnucovať sa nemá význam. Ak nechcú, je to ich rozhodnutie. Je to síce smutné ale zrejme majú iné priority.

pinkgirl
15. aug 2023

Nuž, nedonútiš ich. Nevytvorili si puto s vnucatkom a teda ich to za ním neťahá. Kamarátov majú už celý život, a majú ich radšej - v zmysle že s nimi radšej budú tráviť čas.
Môžeš skúsiť viac na nich tlačiť a to tak, že keď prídu na SK tak nebudeš čakať kým prídu k vám, ale zbališ rodinu a zájdete za nimi tam kde budú - pozrieť ich, ukázať im vnúča. A počas roka budovať vzťah cez videohovory, komunikovať s nimi denne, alebo pravidelne v nejakej schéme aby sa z toho stal zvyk.
Ale v konečnom výsledku, ak nebudú chcieť, nevymôžeš si ich pozornosť.

simsalabim
15. aug 2023

Je to smutne, ale nic s tym nenarobis. Moji svokrovci boli taki tiez. Moje deti to oplakali, mne to bolo vzdy luto, ale nic ich nezmenilo. Ked zomrel svokor, z 3 deti ani jedno ani slzu nevyronilo… chybal tam citovy vztah 🤷‍♀️

mandzula
15. aug 2023

Úprimnú lásku a záujem si nevyprosíš ani nevyhrozíš. A ako tu už bolo napísane x-krát, nie všetci starí rodičia vnúčatá potrebujú, chcú si konečne žiť svoj vlastný život podľa svojich predstáv, nie podľa predstáv iných.

andrea_82
15. aug 2023

Evidentne nemaju zaujem nielen o vnuca, ale ani o vlastneho syna. Kaslala by som na nich, ich skoda.

euka210
15. aug 2023

Nezmenis to a zmier sa s tym...poznam babku, ktora byva v rovnakom meste ako dcera s rodinou a deti postrazit jej pride svokra 100km vzdialena. Su taki, ze zaujem o vnucata nula bodov...

blancheporte
15. aug 2023

Teba to prestane trápiť po pár rokoch.... nemôžeš ich nútiť,aby mali záujem o vnúča. Tam nie je láska k vnúčaťu. Poznám to z vlastnej skúsenosti. Najprv ma to stálo,tak som začala hucat do muža,že prečo sa tak svokra správa a teraz? Teraz ju ..... A tiež má len dvoch vnukov,mojich synov. No čo už!!!

mamina7070
15. aug 2023

nedonutis moja dcera ma uz cez 20 a nespoznala by ich keby ich stretla a nechybaju
a muza podpor objim ho on nemoze za svojich rodicov

prasiatko30
15. aug 2023

A kolko krat ste boli vy u nich v zahranici? Preco nechodievate ku nim aj vy? Ono ak pridu na sk na par dni a maju nejaky program naplanovany tak asi fakt nestihaju. Na kolko dni su na sk ked pridu? Na sk byvaju pri vas alebo musia este cestovat po sk aby k vam dosli? Ono je nieco ine prist na sk 5x na 15dni a 5x na2-4dni. A nieco ine za tie 2-4dni precestovat este dalsich 200 km po sk cestach aby mohli aj vnuka pozriet. Vsak si na rd sadni do auta/na lietadlo a chod ich pozriet aj s vnukom

luccija
15. aug 2023

@prasiatko30 to sú výhovorky sú starí rodičia čo letia pol sveta kvôli rodine a vnúčatám.Ked prídu 5x na SK je trápne nenajst si deň, dva. Ale nič neostane len to akceptovať.

blancheporte
15. aug 2023

@prasiatko30 snáď pre starých rodičov by malo byť vnúča prednejsie ako kamaráti. Ale to už je ich voľba.

prasiatko30
15. aug 2023

@blancheporte aj nevesta ich moze ist navstivit do zahranicia dieta je uz dist velke aby zmaklo cestu. A stari rodicia asi nie su taki stari aby nemali aj ine zaujmy a mozno fakt chcu navstivit aj svojich kamaratov a ako hovorim je nieco ine ak avokrovci ziju v blave a mladi su v kosiciach a stari rodicia pridu na 4dni na kamaratove narodeniny

rebrambora
16. aug 2023

Jasne. Svoje si uz odchovali, teraz si zasluzene uzivaju vylety.
Plus, nie kazdy je rodinny typ, mozno Su travit cas len v dvojcii a to, ze som s niekym rodina neznamena, ze sa musime navsetvovat. Aspon su uprimni.

ahhola
16. aug 2023

Ach jaj, bolestna situácia vo vašej rodine💔aspoň tvoji rodičia sa k vnukovi majú? A o to viac to tvojho môže trápiť. Boli aspoň na krstinach, dôjdu na Vianoce?
Implantovat im starorodičovský cit zatiaľ nejde...
Nech len užívajú a seru na rodinu, však raz...
Moja babuška (1911) mala 7 vnúčat a na káre nás v lete styroch viezla, tlačila do kopca🤕do vinohradu😄a kamarátky sa jej prihovárali...Maryskaaaa to sú secky tvoje a ona... To sú len nékeré😄

oranzovyvevericnik
16. aug 2023

Poviem ti to z pohladu decka, ktore vyrastalo bez babky a dedka. Nechybalo mi nieco, co som nemala. Moze to zamrziet, ale deti su silne, ked mu to neskor vysvetlis, urcite pochopi. Hlavni ste pre neho vy-rodicia. V rodine sme mali vselico, a viem, ze ked sa diala nespravodlivost tak moji rodicia na to upozornili a riesili, nebolo to tak, ze budme aj cez mrtvoly za dobre, lebo sme rodina. Som im velmi vdacna, lebo ma to naucilo vela, a nenecham sa citovo vydierat len preto ´´lebo rodina´´.

mara66
18. aug 2023

Je to smutné, ale asi si vystačia sami. Kamarátka bola jedináčik a stále bola doma sama, rodičia sa nepohli jeden od druhého, stále niekam labzovali, ale bez nej. My sme jej hrozne závideli, že má dom pre seba a nikto ju nesekíruje, ale ona závidela nám ten domáci ruch, ktorý ona nepoznala.