Prepáčte za vopred blbu temu. Možno to sem ani nepatrí. S ročným synom sme boli na odber, výsledky ma viac ako vyborne. Po roku konečne nemusíme davat 8 vitamínov denne. Dnes sme to medzi rečou spomenuli svokrovcom, ktorí sa pýtali ako sme dopadli. Muž povedal že sa doktorka vyjadrila že ma synček všetky výsledky vyborne tak s vitaminmi končíme a uvidíme alo bude ďalej. Svokrovci sa do nás totálne pustili, že c a D vitamíny musíme davat. Ja som povedala, že doktorka je doktorka a ona sa snáď rozumie lepšie. V tom svokra na mna vybehla, že veď počkaj, ja poviem synovi a bude mu vitamíny davat. No ja neviem. Je ona normálna? Začala kričať, že sme nezodpovední. Podotýkam. Syncek sa narodil v 28tt čiže ona ani sajnu nemá o tom, čím sme si prešli. 3 mesiace v nemocnici. Doma Prvé dni 4 hodinové spanky za 24hod. Ale to teraz neriešim. Dakujem za vaše postrehy
No ja ti neviem ale vitamin D sa uziva do 2 rokov minimalne a odporuca sa aj dalej a vacsinu roka 🤷♀️ aspon tak instruuju pediatri, C podla mna nie je nevyhnutne ale D sme davali do 2 rokov, nakolko v tejto zemepisnej sirke mame vitaminu D malo a u deti do 2 rokov je extremne dolezity a instrukcia bola davat kazdy den (normalne nam predpisovala Vigantol dalej)
Tak náš na narodil v 41+3 dni a aj keď je zdravý a má všetko v poriadku cčko mu dávam hlavne teraz v zime. Ale ak má v strave tie vitaminy nevidím dôvod prečo by ste ho dávať mali. A dčko sa dáva tuším
A aký význam má vysadiť C, D?
D je vysoko odporúčané a C neublíži
Svokrovci chcu malemu dobre, ved C a D dietatu neublizi, naopak v zime by si davat mala, to ti povie kazdy pediater...
Ak vam lekarka povedala nedavat nedavajte.. odychnete si aj vy. Viem o com pisem bolo super zrazu nedavat dietatu nic aj ked o chvilu sme davali nieco ine ale aspon chvilu som nemusela striehnut ake lieky vitaminy do akeho jedla zamiesat aby mi to zjedol a aby som nezabudla.. drzim malemu bojovnikovi prsty v nedelu mal bol sviatok predcasne narodenych. Tak vela stastia.
@jajanka31 ďakujeme❤️ áno, doteraz milión kontrol u doktorov. Poctivo sme 5x denne cvičili. Vitamíny na hodinovej báze a jednoducho keď sú výsledky ďaleko viac ako v norme tak doktorka vie prečo tak povedala. Ale čo si svokrovci dovolili ma odrovnalo.
Presli ste si tazkym obdobim a svokra urcite nerobi spravne , ze sa takto do Vas miesa, ale co sa tyke D vitaminu, to je velmi potrebne, samozrejme treba sledovat fontanelu, aby predcasne nezarastla, ale D naozaj treba.a C vitamin zvysuje imunitu, svokra to urcite dobre myslela
Tak im povedz ze davas dalej C aj D ze si sa radila s doktorkou a uz mas pokoj.. ved nie su pri vas stale. Bohuzial mas ponaucenie ze vsetko nemusia vediet...
@jajanka31 veď to. Starajú sa do nás večne. Musíme stopnúť lebo mi je z nich zle. A už aj manžel vidi, že robia naprieky
Stav vitaminov a mineralov predsa nie je staticky, dynamicky sa meni a stav vitaminu D obzvlast. Rozumiem, ze sa riadite predovsetkym nazorom vasej lekarky, ktorej doverujete, ja som ti vyzdielala nasu skusenost.
Podla toho co pises ale evidentne nie je problem vitamin D a C, ak by to bola izolovana situacia povedala by som ti, ze to nemyslela zle a mozno ma len obavy. Len evidentne je tato tema o niecom uplne inom
autorka, prepáč, budem zlá, ale prečo sa obraciaš na MK? ak máš nejaké pochybnosti, popros lekárku, nech dá urobiť z krvi dieťaťu hladinu vitamínu D. a nech ona rozhodne, či a v akých dávkach ho dieťaťu podávať/nepodávať. nadbytok (predávkovanie) vitamínom D môže spôsobiť poškodenie obličiek, čo by som vôbec neriskovala. snáď lekárka je študovaná na to, aby rozhodla. ale ako píšem. ak máš extra pochybnosti o pediatričke, trvaj na odberoch a pozri sa na ne (vypýtaj v labáku)...
ja som vždy dala na radu pediatričky. áno, aj môjmu dieťaťu bol odporúčaný vitamín D, je to bežná prax a vec, ale len pár mesiacov. ty uvádzaš, že dieťa má už viac ako rok. tak daj na slová pediatričky. nechceš mu zničiť ľadviny, že nie? 🙂
@lonely66 veď presne to. Výsledky sú veľmi dobre a povedala, že nechce zaťažovať telíčko. Že ma zatiaľ dosť
Co ja viem, nam tiez vsade kazali aby som davala Dcko, "teraz v zime kludne aj dve kvapky". No, ked mala rok aj nieco tak jej vyslo vysoke Dcko a mala ho zakazane. A tiez najprv krutili ludia nosom, ked na otazku: davate Dcko, ano? Som povedala nie, lebo mame zakazane.
Mozno chce doktorka zistit ci bude vsetko ok aj bez uzivania vitaminov.
tak jej dôveruj. čochvíľa pôjdete znovu na nejakú preventívku a podľa nových výsledkov rozhodne, čo ďalej.
@petamich úplne z nás chce urobiť neschopakov. Strašne nás nazlostilo jej správanie
Ak to mate na dennom poriadku, tak by to vytocilo kazdeho 😬
obzvlast po tom vsetkom, co uz mate s drobcom za sebou a skor si to zasluzilo oslavu, ze je vsetko v poriadku a hodnoty vyborne
autorka, ak u nej nežijete, tak obmedz kontakt a vyriešené
Autorka, riadne preháňaš.
@petamich áno, cela moja rodina šťastná, synceka vybozkávali. A svokrovci. Fuh, nezodpovední ste. Žiadna pochvala, žiadne emócie 🥶 len negativizmus dookola. A už toho mame dosť
@lonely66 muž mi to navrhol po dnešku tiež, súhlasila som
Co ja viem.. Syn má poruchu (?) neviem ako to nazvať, prosto nevie spracovať vitamín b7, čiže mu ho musíme davat každý deň, do konca života.
Ked sme to oznámili rodine, všetci boli radi, že je to "len" to. Svokra ze ona by mu to nedávala, že zbytočne do neho pcham chémiu atď atď atď... Ja som to vôbec neriešila, nie je doktorka, takéto reči beriem jedným uchom dnu, druhým von. Ale možno je to tým, že sme spolu raz za mesiac, keby to počúvam často, išlo by mi to na nervy. Rob ako povedala doktorka, svokru si nevšímaj.
Keby sa slušne spýtala, aké sú výsledky a čo odporúča lekár, ok, svokra v pohode.
Keby len slušne povedala, že by ste mohli zvážiť podávať c a d, ešte ok
Ale že začne kričať a vyhrážať sa, tak to slušné veru nie je. Zvážte obmedzenie kontaktov, podávanie informácií a nech sa teta ukľudní. Inak vnúča bude vidieť veeeeeľmi sporadicky. Hlavne manžel nech si uprace v hlave a pochopí, zatiaľ sa javí že začína mu svitať, aká je matka prepnutá
Dakujem za postrehy. Áno, to, čo si dovoľujú je cez. Vždy to tak bolo. Nikdy nepochválili, len samé zle veci videli.
Ako pustiť sa do vas je cez ale céčko a decko sa dava do dvoch rokov. Aspoň decko. Aj náš ma skvelé výsledky a decko dávame. Dávame kvapku ráno a to je všetko plus céčko. Nam hned doktorka nasadila decko a aj keď šla a prišla nová sa pýta ci dávame. V lete sme nedávali to netrebalo ved slnko jr ale teraz nie a vitamín D treba.
D sa ma davat toboz v zimnom obdobi
Aj ked ho ma teraz v norme a mesiac uz nebude misiet
no to ti zase zmenili názov témy 😀 😀 bože, kto toto robí (mení názvy tém), by mal doštudovať aspoň základy slovenského jazyka a 3x po sebe prečítať, čo za hlúposť dokáže napísať...
C nemusíš, ale D sa dáva. To ti povie každá pediatrička. To treba dávať.