Svokrovci si nevážia darčeky

5. nov 2020

Ide ma rozdrapiť od jedu , minule Vianoce sme im kúpili wellness pobyt nech si idu oddýchnuť, pobyt prepadol lebo sak malo času nato mali, iba rok, 200€ vyhodených v lufte.
Teraz nedávno mal svokor narodeniny , je po porážke už pár rokov ale ma veľké bolesti v chrbte a v nohách svokra mu kúpila fyzioterapiu pár sedení , my sme mu kúpili na odporúčanie lekára olej s CBD , čaj na ukľudnenie a dobrý spánok s CBD, masť pálivú s CBD, nejakú čokoládu s CBD a pár drobností, zaplatili sme zato 130€ lebo veď mal okruhliny..
proste vždy si odtrhneme od huby my aj malému , aby sme potešili aj ich a stojí to v skrini a sada na to prach ani sa toho nedotkne a neni to nejaky starý páprda. Nemá ani 60.
Take mám nervy, za tie peniaze sme mohli malému kúpiť oblečenie alebo hocičo iné, ozvali by ste sa ? Povedali by ste im nato niečo? Či to ani nemá význam riešiť to?

autor
5. nov 2020

A nepíšte mi tu veci typu “som zvedava aká vďačná svokra budeš ty”
“Už teraz sa bojim akú nevestu donesie môj syn”

limetka69
5. nov 2020

ano na drzovku by som impovedala, ze nam tie peniaze v rozpocte chybaju a oni ich vzdy zahodia, a ze nech odomna nic necakaju viac.

pribinak
5. nov 2020

Aby som sa vyhla presne tomuto že darček stojí v skrini a padá naň prach tak sa oslávencov pýtam čo by ich potešilo.
Ak povedia že nič nepotrebujú a podobne, kúpim fľašu a čokoládu a vybavené a presne tomuto na čo máš ty nervy sa vyhnem
Ak nemá ani 60, tak asi o dajake maste a čaje ako 80 ročný dedo nestojí
Čo už. Ste pozceni do budúcna. Že víno čokoláda spolu max 30e

ivkazba
5. nov 2020

Ja by som im kúpila niečo, čo viem, že majú radi a že to využijú. Darčeky vyberám podľa toho, komu ich idem dať, nie či sú podľa mňa dobré. Takže mne až tak nevďační neprídu. Príde mi, že ste im kúpili nevhodné darčeky.

nely1704
5. nov 2020

Ja nechapem prečo si vobec s darčekami robíte take starosti.... veď je dospelý človek nech si kúpi čo potrebuje.... Vy by ste už mali dopredu predpokladať, ze u nho s darčekami nepochodite

karhu
5. nov 2020

ponozky, mydlo, flaska, kava cokolada..to vyuziju..kde sa originalita neceni, naco sa "spúčať"

nely1704
5. nov 2020

Určite to nemá význam riesit, veď on Vás o to neprosil a mohli ste predpokladať, ze to dopadne ako minule

lujza123
5. nov 2020

Povedala by som im to aspoň v štýle že keď to nechce nech vám to vráti.

A skúsila by som im vymyslieť praktickejsie dary (v ich ponímaní).
Mojej babičke sa doma roky hromadili luxusné kozmetické výrobky (lebo ona bola verná indulone a mydlu) a drahé výživové doplnky ktoré jej podarovala rodina. Škoda peňazí.
Začala som hej dávať lacné, ale pre ňu praktické darčeky typu zástera z čínskeho obchodu, 10 l oleja a podobne. Tie ju naozaj potešili aj ich využila.

Neviem tak skúste, nejaký lacny rýľ ci náradie do zahrady, bandasku oleja na vyprážanie, poukážku do kauflandu atď.

cookie29
5. nov 2020

Ja dost suhlasim, preco si odtrhnut od huby, ked vies ze na druhej strane to nepotesi. Nehoda sa stat moze, ale nie pravidelne. Bud sa opytat alebo potom len symbolicky... ale zase kupovat a potom byt zatrpknuty :( neprospieva to nikomu. Ja priznavam, ze darceky vyslovene neznasam prave pre toto. kolko veci mi lezi v skrini alebo lapa prach. Oni vyhodili peniaze a mne to otravuje zivot. (malemu svagrina kupila rifle za 70€... ja viem, ze pre nu to nic nie je, ale pre mna hej. A ja som mu nikdy rifle nedala, keby bola dala poukazku na 10/20€ tak jej budem vdacna)

autor
5. nov 2020

@ivkazba lenže on nemá nič rad on sa neteší z ničoho cely deň od rana do večera iba pinda ako ho všetko boli preto sme ten darček nakombinovali so svokrou aby mu ten darček pomohol ku zdraviu ne aby ho potešil

nely1704
5. nov 2020

Aj moj svokor NONSTOP pinda , a dookola menuje čo ho všetko boli a aj keby sme mu kúpili virivku a saunu, ktorú by mal v dome, ani by na ňu nepozrel 🙂 ešte by bol urazený.... keď raz nemá záujem tak nemá a Vy mu už nic nekupujte, poučte sa z toho a rešpektujte ho, že je aky je lebo INY UŽ NEBUDE 😎

guiseppinka
5. nov 2020

Tak ak to bolo predebatovane so svokrou, tak nech to zacne pouzivat... nech mu to svokra dava. Ja si pamatam ako ocovi rodicia kupili od smejdov strasne drahe hrnce, boli odlozene, lebo potom si uvedomili, ze boli desne drahe a netrebalo im ich (logiku nechapem, ale dajme tomu). Raz im oco povedal, ze teda ked ich uz maju, tak preco ich neuzivaju... Tak im ich vytiahol a zacali ich pouzivat. Nakoniec boli celkom fajn... A co sa tyka darcekov, tak ja osobne neznasam dostavat darceky, neznasam ten moment prekvapenia, lebo vacsinou dostanem nieco "velmi potrebne" o co nestojim alebo nepotrebujem. Ked vsak poviem, ze chcem to a to, tak reakcie su naco mi to bude, preco tolko penazi...

Inak ten pobyt by ma nastval viac, ale tento rok sa ozaj moc vyuzit nedal, max v lete...

katyann
5. nov 2020

aj zdravý starší chlap, ktorý sa ničomu nevenuje, je ťažko obdarovateľný, nie to ešte chorý, ktorý iba "pindá", že ho všetko bolí

lujza123
5. nov 2020

Nie každý má vôbec v úmysle si nejako pomôcť so zdravotným stavom, nedajbože niečo preto urobiť.
Sťažovať sa ci hltat tabletky proti bolesti to áno, ale zmeniť životosprávu ci použiť účinné lieky tak to v žiadnom prípade. Obzvlášť tato generácia starších mužov, fakt nehrozí.

ndrag
5. nov 2020

Poznam nieco podobne a uz kupujem dotycnej osobe ako darceky iba veci/ sluzby, ktore viem, ze by si aj sama kupila ak by to nedostala. Vsetko "ine" co som jej dala ostalo nevyuzite niekde v kute stat. Niektori ludia proste nemaju radi nic ine okrem toho, co uz maju zauzivane, ale nehnevam sa za to, lebo to nezmenim.

maryon1
5. nov 2020

Mňa by zaujímalo, či si sa s výberom darčeka pre svokra, keďže mal okruhliny, a chcela si investovať viac peniazkov, poradila so svokrou. Alebo si z vlastnej vôle, pretože sa mu to "hodí" nakúpila oleje, čaje s cbd a neviem ešte aké podľa teba super výrobky. Vieš, môj manžel dostal na narodeniny od svagrovcov tiež takéto "super výrobky", nemenovanej značky, super akurát tak pre nich.nas teda vôbec nepotešili, nevyužili sme ich, tiež na ne padal v skrini prach. Aj som bola sklamaná, pretože my sme vždy na väčšie sviatky dali fľašu, a obalku s peniazmi, nech si kúpi každý co sa mu hodí, pripadne si uhradí trovy oslavy taka väčšia rodinná oslava v restike nestojí malo.

sisaka
5. nov 2020

To sa da niečo take kúpiť na Slovensku? To sa čudujem... ale k téme, to nie je o nevdacnosti ale o tom, že neviete, čo v skutočnosti poteší, ale kupujete niečo, čo si myslite, že bude pre neho dobré bez toho, aby ste si zistili skutočný záujem. Možno by si svokor dal radšej za štamperlík kvalitnej slivovice, miesto čaju na ukľudnenie alebo prečítal zaujímavú knihu miesto predraženej čokolády... Keď neviem, čo oslávenca poteší kupujem univerzálne veci a nenasieram sa na to, že niekto neocení veci, ktoré nechcel

ukulela
5. nov 2020

Toto by ma mrzelo. Konzultujete dary priamo s nimi, či také chcú.Lebo naozaj sa nemusia cítiť na wellnes a tak ... ja mám rada darček ako prekvapko, mňa by ste potešili. Ale napr moja svokra je obalkovy tip. Na každý sviatok dostanem obálkou😀 možno aj tvoji by viac využili obálku a kúpia si, čo uznajú za vhodné ....

ckatka
5. nov 2020

Nuž...všetci chcú vaše dobro....nedajte si ho vziať 🤦‍♀️🤦‍♀️😂

Ide o to, že darčekom by sme mali potešiť druhého. Od srdca. A nie napĺňať nejaké svoje túžby a predstavy. To nemá zmysel darčeky ani darovať....bez ohľadu na to koľko stoja.

Poviem ti príklad...mamin priateľ raz medzi rečou povedal že je z chudobnej rodiny a vždy sníval ako dieťa o tom, že bude mať celú krabicu banánov sam pre seba.
O dva roky na 50tku ju dostal...A dodnes spomína ze to bol najlepší darček aký kedy v živote dostal 😂😂😂 a pritom to bolo cojaviem...20€ v akcii.
Čiže poučenie...každý...aj ten najväčší frflos...o niečom sníva. Desaťkrát mu kúpiš symbolicky bonbobieru a fľašku...A jedenásty niečo na čo bude celý život spomínať. 😉

autor
5. nov 2020

veď píšem že na odporúčanie lekára tak asi o tom vedela svokra , dohodli sme sa , ona kúpi fyzio my toto.

ivkazba
5. nov 2020

Skús mu najbližšie kúpiť nič. Ako ostane prekvapený. Veď keď nič nechce, z ničoho sa neteší, všetko ofrfle, tak najbližšie by nič nedostal. Veď darčeky majú byť prekvapko, tak toto by zrejme bolo.

autor
5. nov 2020

@ivkazba no on je presne z tých “neopovážte sa mi niečo kúpiť, nič nechcem” a človek dojde s vínom a čokoládou a nadáva 👍🏼

marca12
5. nov 2020

Na peniaze sa vykaslat skor by ma mrzelo,ze si nevazia darcek. Treba sa slusne ozvat. Aj na ten wellnes ste ich mali dotlacit. Spomen tie maste,preco ich nepouziva.

autor
5. nov 2020

@ivkazba a hlavne ani nejde o to čo mu kúpiť nabudúce , ale či im to mám nejak povedať čo si otom myslím minimálne že sa to nepatrí takéto veci, keď to nechce nech to povie pôjdeme to vrátiť

marca12
5. nov 2020

To su fakt blbci,prepac

nyusika
5. nov 2020

napisem za seba - darcek-prekvapenie je pre mna nocna mora.

ivkazba
5. nov 2020

Neopovážte sa mi niečo kúpiť, nič nechcem - vyslyšala by som jeho želanie. 😀

simca06022011
5. nov 2020

Ja by som sa neozvala, lebo to ze kupujete nevhodne darceky a este aj drahe, tak to je v prvom rade vasa chyba;) Predpokladam, ze on vam nepovedal ze mu mate kupit pobyt ani nejake pripravy za stovky eur... ak je to typ cloveka co neskace za darcek 10metrov od radosti, tak nech.. proste je to taka povaha. Ak tie pripravky si vyberala so svokrou, tak ona nech mu to dava.. proste jednym uchom dnu druhym von, zo slusnosti pogratulovat, drobnost doniest a dovi dopo. A usetris si nervy.
Priklad: moj chlap mi doniesol otrasnu kozenu kapsu, co ani postarovi by som nedala za 200EUR? mala som ho na rukach nosit? no nie.. rok to bolo hodene v skrini a potom letelo do kontajnera. Slusnost neslusnot. A aj keby mi doniesol modre z neba, ja nie som clovek co si na dary nejak extra potrpi...

0silvia0
5. nov 2020

Ja nechapem co sa rozculujes. Vasa chyba ze ste sa nepoucili. Ocakavate vdacnost, radost z darcekov, ktoru nevidite. Takze aby ste sa vyhli sklamaniu, tak darceky kupujte typu kava, vino, bonboniera, konska mast a tvarte sa, ze davate uzasne darceky. Co je na tom tazke? 🤷‍♀️

panelacikova
5. nov 2020

tak presne na autorkin príspevok napíšem.... nikdy by som nekúpila ako darček žiaden pobyt či kúpele apod. a ani žiadne mastičky, lieky, vitamínové doplnky atď.... a presne, ako uvádzajú niektoré, opýtala by som sa, čo človek potrebuje. presne tento týždeň som videla kapce (také tie "staré" kapce, aké sa kedysi nosili). keďže mama má dnes narodky a zároveň má opuchnuté nohy snáď celý život, tak som jej najprv zavolala a opýtala sa, či si myslí, žeby sa jej hodili (má totiž problém kúpiť si obuv práve pre širokú opuchnutú nohu). a mama nadšená, tak som zakúpila a dala poslať jej na adresu. presne dnes jej prišli a volala mi celá nadšená, ako super jej sedia a že je spokojná. nevidím zmysel kupovať iným ľuďom (či mladý, či starý) darček, ktorý vopred neprediskutujem. to už by som radšej dala 100 eur do obálky a nech si kúpi, čo mu srdce ráči