Ahoj, téma svokra tu bola hádam milión X.
Chcela by som prispieť aj ja. Som vydatá ešte len krátky čas. Bývame u svokrovcov kým nedostaviame domček cca ešte približne rok. Deti zatiaľ nemáme, ale planujeme.
Môj závažný problém je....
Kúpila som svokrovcom ( aj nám samozrejme ) uteráky a osušky na vianoce. Keďže po mojom zistení, používajú ešte ich uteráky ktoré kúpili po ich svadbe, je tomu už 40 rokov. Viete si predstaviť utrieť sa po kúpaní s uterákom ktorí ma 40 rokov . Ja teda nie. Možno som "parádna" ako sa o mne vyjadrila svokra ale mám určite hygienické základy. Keďže som chcela na dobre, ale skončila som ako nevdačnica a hlavne žena ktorá sa NIKDY nenaucí byť GAZDINNA , keďže vyhadzujem zbytočne peniaze za nové uteráky, ktoré ani z ďaleká nemajú takú kvalitu ako tie jej.. áno som ešte mladá, určite sa mám čo učiť. Ale toto ? Čo si o tom myslíte ,ja viem musím vydržať kým pôjdeme do nášho.
Popravde ani neviem čo chcem od vás počuť ( čítať). Asi sa potrebujem len vyventilovat.
No to nado mnou by tvoja svokra plesala, tiez pouzivam 40 rocne utierky po svokre. Co to vyhodim ked tomu nic nie je? Mam taku riadnu 60kusovu nesmrtelnu zbierku🙈
Nabudúce kúp ako darček kávu a čokoládu a dovi dopo.
Stari ľudia majú svoje zvyky a názory, to nezmeníš. Proste oni sú zvyknutí na svoje a všetko nove je zle, väčšinou.
Byvas u svokry, tak sa je prispôsob a nemen jej spôsob života. To do akých utetakov sa ona utiera ti moze byt jedno, ty sa do nich utierať nemusíš. Alebo sa zbal a odsťahuj do svojho.
Ja používam uteráky aj utierky z podobného obdobia.. teda majú 30 rokov plus. Keď sa operú nič im nie je. Navyše keď si porovnám ich kvalitu s "priesvitnými" utierkami z dneška, som rada za tieto zásoby. Aj keď dnes tieto veci nie sú drahé, nejaké peniažky sa tým ušetria.
Bohuzial to je ta generacia, ktora zaspala dobu a neprisposobuje sa terajsej, resp. nuti nas mladych na ich stare zvyky..to nie je len o uterakoch, to je aj o zberacstve vsetkych nepotrebnych veci, ved raz sa zide..nikdy v zivote sa to nezide..ja takto bojujem s mojou mamou..ona je sice velmi moderna, ziadna zastarala dedincanka co skace okolo muza a zivot stravila v kuchyni..ale strasne vela ma zbytocnych veci,nic nevyhodi..zase na mna krici, ze ja vyhodim aj vcerajsi den 🙂..ak sa kupia kvalitne uteraky, vydrzia dlho..ak v znamych komercnych retazcoch vo vypredaji tak hadam sa nemoze nikto cudovat, ze niesu kvalitne..
Dosť možné,že ti nevadí ich vek,ale to,že sú "jej"...urieraj sa do čoho chceš,však kludne do svojich nových,ale svokrine nekomentuj,žiješ u nich,tak nerob somára z komára.Nerob problém tam,kde nie je.Ja som k svokre chodila len na víkendy,ale samozrejme som mala svoje osušky aj pre deti,nikdy by som jej nenechala ,aby po nás štyroch potom musela prať ,kebyže použijeme tie jej.
prosimta, odhliadnuc od uterakov, to je akoze tvoj ciel byt dobra gazdina? Aj manzelov ciel je byt dobry gazda? Je 21.storocie, su aj ine priority. Byvat s rodicmi ci svokrovcami nikdy nerobi dobrotu, zatni zuby, kup si vlastne uteraky a pocitaj dni do odchodu
Ty sa nimi utieraj a ostatné si odlož do nového domu 🙂
@viestta neviem ako vy ale bežne periem uteráky na 90°...
Áno, Máte pravdu kúpim so NOVE 😊keďže používať uteráky ktoré sú zničené , určite používať nebudem .
Ja som tu prišla riešiť vyjadrenie svokry , a vy ma tu idete presviedčať ake su 40 ročné uteráky super .Ve ano , dal by Boh aby vám vydržali aj ďalších 40 rokov ..... Ale pokial na to vyzerajú, tie svokrine sú na 80% fľakaté, poniektore roztrhané , ALE áno máte pravdu , človek chce na dobre ale podľa vašich slov svokrina domácnosť. Ja som neprišla meniť žiadne ich zvyky. Ako tu píšete, chcela som im spraviť radosť,... Ale v podstate je to jedno...
Tu sa človek skutočne dočká len dehonestovania. Prajem vám pekný zvyšok dňa a krásny víkend.
Ja poyzivam dokonca 41 rocne, ktore som dostala mnozstvo ako svadobne dary. A vies preco tak dlho.? Lebo su tak kvalitne, ze ich nemozem zodrat. Iste, mnohe sa uz znicili a vytiahla som nove. Ked doslo na nas trh Quelle, objednala som si sady jednofarebnych. Tenke, ako sito. Utierky detto. Takkze nehnevaj sa na svokru, vie co robi.
Ja mám 20-ročne. Myslím, že má raz nevesta bude ohovárať na koni, ako používam staré dobre uteráky 😂
A inak, u našich máme ešte svoje detské 20-30 ročné osušky a stále sú dobré
no neviem ake boli uteraky pred 40 rokmi, ale ked si spomeniem, babka ake mala uteraky na ruky, a mama este prednedavno co pouzivala osusku tak.... ja som mala tiez problem si ruky utriet.... v strede vysuchane a uz tam neboli tie "ocka" ci co su to... cize v tom strede bola len akoby ta biela bavlnena latka....
takze zavisi aj na stave a castosti pouzivania... ked ma niekto dva uteraky tak a strieda ich obtyzden tak si neviem predstavit ze za 40 rokov sa nevysuchaju....
co mi este pred cca 25-30 rokmi kupila babka na "vybavu" tak som zacala pouzivat, a cca po 10 rokoch uz dost vidno pouzivanie... ani ich uz nepouzivam.
@viestta tvrdím niečo o potlapkaní po pleci? Asi sa cítite ako nejaká hrdinka však? Keď si prifarbujete čo píšem. Prečítajte si poniektore komentáre, samozrejme s porozumením....
Netvrdila som to práve o vás. Ale to je jedno 😉😉
Keby ti nepovedali, tak ani nevieš. Kúp si nový, sebe aj mužovi. Záves si do kupelky a používaj tie. Len tu zase vidím, ako ty a svokra stojíte pred dverami, čakáte na tvojho muza-ze do ktorého uteráka sa utrpel
proste si urobila blbost tak to skus prehryznut
a na vianoce sa ako uteraky nekupuju ked tak , svokre stačia chce ich má k nim vztah, nierieš, jej byt jej uteraky jej spôsob života
ja mám plátené utierky po babke stále už dosluhuju a ano maju sem tam dieru ale to sa nedá porovnat s tými čo mám nové , tak tie deraví si šanujem a teda pokial nemusim nevyhadujem
a ano nebola by som nadšená keby mi nevesta kupila svoje, asi by som jej povedal nech si odloží do svojej domacnosti a šanuje peniažky
@viestta alebo kým za každu cenu komentuje 🤣
tak si kup nové pre seba do tých sa utieraj ty a kto čo robí nerieš
a veru ty budeš z tých top neviest, no je mi luto ale nedržím nejak ani jednej stranu , skus sa na to pozriet aj zo svokrinej strany možno sa jej to dotklo že nie si jej dobra preto ta princezna
@sara07 ja mám Kúpené nové pre seba ...
Áno som s tých TOP neviest, to vám garantujem... je od vás inteligentné sudit na základe pár vyjadrení aká som nevesta ? Blahoželám. Asi preto ten dnešný svet vyzerá ako vyzerá. Ale veď vy ma poznáte najlepšie a viete aká som 🤣🤣