Ahoj maminky zaujima vas nazor.Nebudem sa tu extra rozpisovat, mnohe pozname to rozmaznavanie deticiek starymi rodicmi a pod. Dcerka ma 13m, stale ked od svokrovcov pride je ako vymenena to je jasne.Stale place a trucuje a trva aj 3 dni kym sa dostane do normalu, ale to som uz nejak prekusla, neda sa fakt vsetko zakazovat a je mi jasne, ze si ju chcu uzit ked sme tam a bla bla bla.ide mi skor o to, ze naposledy ked sme sa snimi pohadali a to koli tomu, ze malej chcela svokra silou mocou solit jedlo, ktore nebolo nutne zbotocne solit ked malej chutit aj tak a navise ked sa najedla znovu do nej napchali este banan a po nom este kolac.Nebola som pri tom, ale muz tvrdil, ze ju upozornil, ze malej uz bude zle nech to do nej nasilu netlacia svokra sa vyjadrila, ze nech si rozkazuje doma u nich si nebude!A takto to prakrizuju vo vsetkom.Najhorsie natom je, ze muz sa zato hneva namna ked ho,upozornim ze sa mi to nepaci a vraj vsetko zbitocne riesim.Stale sa koli tomu hadame.Vadi mi, ze ked sme u nich malu mi ani na ruky nedaju a ked si ju konecne vezmem o 5 min.pride svokor a vezme mi ju.Ked place a vezmem ju na ruky svokra ju zase zoberie, lebo ja ju asi neviem utisit.A toto mame kazdy raz.Co si o tom myslite.neviem ako sa snimi porozpravat o tom, ked ma ani muz nepodpori zastava si len ich.uz som z toho zufala, chcem aby mala mala starych rodicov vidim, ze je rada ked sme tam, ale oni nerespektuju nic co im poviem.Co ma papat, co nema proste nic
A k tomu, ze sa nedostanes k vlastnemu dietatu.ja tiez ziarlim na svoje, a ide mi to na nervy, ze cele sviatky ho vsetci mali na rukach a ku mne sa ledva dostal. Ale tak som to prekusila, prvykrat ho videli, ale potom neskor, bu ma asi slahlo, ze mi dieta beru. A surovo nedala by som. Len ked mam naladu
Je to pekne ze maju zaujem no kazdy mame hranice odtial potial treba si otvorit usta a konkkretne povedat co sa ti nepaci... Jako ked ste u svokrovcov na navseteve tak tam nemate rozkazovat ak sa jedna o malu... No bohuzial ty mas dotoho co povedat ti si matka. Dcerka je este malicka casom ju to prejde a bude chcet iba teba s toho strach veru nemaj😊
@limetka69 velmi dobre poznam :D Ked som isla po schodoch, svokor mi malu zobral zol ruk, ze pod moja aby si mame nespadla.Skoro ma drblo, len som povedala Ano, maminka je gramplava nevie ani chodit, tak sa len usmial namna
Ne nadarmo sa vravi,ze svokra je najlepsia studená. Sice to velmi nepouzivam,ja svokru nemam a ani som ju nepoznala, ale vraj to bola super zena.
@laura42779329 ozaj si myslim,ze zbytocne zvelicujes.13mes.dieta nepoje naraz obed banan a kolac.To mi nehovor.Taketo dieta ak nechce uz jest nebude.A to ze ti vadi,ze si malu podavaju z ruk do ruk a uzivaju si ju,je skor smutne.A este otazocka.Si taka podrazdena aj na svojich rodicov,alebo tam sa to toleruje,lebo je to mama?
Najlepšie, že to asi nezmeníme. Ja mám ten istý problém s výchovou malej. Ja jej nedovolím sladké a oni jej ho dajú..ale nechápem s mojimi rodičmi tento problém nemám..mám pocit, že to robia schválne. 🤐
@laura42779329 muz sa ta nezastane, rataj s tym a pories to sama. Jasne povedz ked budu robit nieco nevhodne, ze toto nie. To su taki ludia, ze to bez konfliktu nepojde. Darmo budes teraz ustupovat, raz k tomu konfliktu dojde, len ty uz budes taka vynervovana, ze to bude ovela horsie. Takze radsej konflikt hned a budes mat pokoj skor. A ak to inac nepojde, tak tam nejaky cas vobec nechod. Az kym sa nenaucia respektovat, ze o tvojom dietati rozhodujes ty, aj ked je v ich dome.
No nik iny len ty musis nastavit pravidla, ktore sa tykaju vas a vaseho dietata. U nas boli tiez tendencie vychovavat podla starych principov, ako bol vychovany druhy vnuk, uz dospely, ale my sme si dupli a ti poviem, ze taky respekt mam teraz, ze svokra im neda jedinu lyzicku niecoho bez toho aby sa ma na to neopytala. Lebo zas ja si poviem na plne usta, ked sa mi nepaci a oni hadky nemaju radi, krik uz vobec, tak co im ostava nez ma respektovat 😀 Pokial budes poslusne vykonavat, co ti oni nadiktuju a budu vidiet, ze sa nechas, ine to nebude...
@laura42779329 Ty rozhodujes o svojom dietati. Keby mne ktokolvek zobral MOJE dieta z ruk, spravil by to prvy a posledny raz. Uprac si v svojom zivote, lebo sa este budes divit.
Svokrovci nemaju narok na dieta. Nemaju pravvo nepocuvnut pokyny okolo dietata. A ak to tak je "pod ich strechou", tak to dieta nema pod ich strechou co hladat.
Vela stastia.
@laura42779329, je to len a len o tom ako si stanovite pravidla a ver mi je, je to ovela lahsie ako s malym dietatom. My sme si vycvicili vsetkych, aby dcere nedavali nic jest co nema povolene, a vedeli, ze keby to raz porusili, viac bez dozoru neostanu. Po case nam dali za pravdu, ze sme robili spravne. Najprv sice boli sproste reci, ale stali sme si za svojim. To ci budem dietatu solit, cukrit, korenit, kedy pojde spat a podobne, su to moje pravidla, mne nikto dieta nestrazil, nevychovaval, vsetko bola na mne a na muzovi, je to tazke, lebo nemas sancu oddychu, ked ti nema kto povarovat, ale nebolo to kvoli nasim pravidlam, ale tie boli dodrzane.
V prvom rade dakuj, ze s nimi nebyvas (ja byvam) a potom asi len jedine obmedzit navstevy, pripadne sa vyhrazat, ze navstevy skoncia...viem uplne ako sa citis...mna maju tiez uz rok za debila nesvojpravneho, co sa nevie postarat o vlastne dieta...
@mihula rodicov nemam 🙂 Chodime len ku sestre a tam ma ako matku respektuju
@laura42779329 v prvom rade máš problém s mužom, až potom so svokrovcami, on by mal podporiť v prvom rade teba, nie rodičov. Inak nechápem, prečo tvoje dieťa ide k svokrovcom, ak tam nie si ty. Bohužiaľ zle si si to od začiatku nadstavila. Bolo treba si hneď určiť pravidlá, kým bolo dieťa malé. Ale nie je ešte nič stratené, treba si pred mužom buchnúť do stola a dať mu najavo, že dieťa je vaše, vy ste zodpovední za jeho výchovu, tak sa musia s tým jeho rodičia zmieriť. Ak nie, obmedzíš návštevy u nich a nutné minimum.
@laura1804 aspon vidim, ze nebudem jedina, neviem co je toto za nova moda.
@limetka69 Ja som sprosta, lebo ked mi slubil, ze budeme tu maximalne jeden rok, verila som, ze to tak bude a hlavne som netusila, co to obnasa takto zit...dom sa stavia, no slimacim tempom a ja len rozmyslam, co urobit, aby mi dovtedy nepreskocilo...ale s 200€ nemam vela moznosti...
@maykaaa1122, bvate so svokrovcami alebo nie? Ano, je to aj o ludoch, ty svokrovcov nezmenis, ale da sa zabranit aby nedali dietatu sladke, ked ti to vadi. Jednoducho nepustis dieta z oci.
@laura1804 no ja ti verim. Ja som vedela ake to bude ked som videla moju babu buzerovat svoju dceru-moju mamu aj v 40tke. Vtedy som pochopila s nikym nic radsej. Tiez budem teraz dostavat 200 eur, ale ja som odlozila co to zo svadby aby sme pomaly vytahovali popri rodicovskej,lebo inak by sme neprezili s hypotékou na krku, cely muzov plat ide na hypo a byvanie a traja mame zit z 200e, cize nonsens. Tiez mi hrozi ist byvat k mame ak nebudeme zvladat a byt dat.do podnajmu. Tak sa.modlim uz teraz. Raz sa dom dostavia,vydrz 🙂
@laura42779329 buď si istá, že mne by dieťa svokor na schodoch nezobral a ešte by si pri jeho pokuse urobiť to vypočul toľko, že by ho to už v živote nenapadlo ani urobiť, ani komentovať.
@mihula iné je naťahovať ruky k vnúčaťu a iné je snažiť sa dokázať jeho rodičom, akí sú neschopní a seba stavať do pozície jediného schopného vychovať ich dieťa. Starý rodič sa môže s dieťaťom hrať, venovať sa mu predsa bez toho, aby podkopával autoritu jeho rodičom a bez toho, aby nerešpektovali ich štýl výchovy.
@laura42779329 Ak si sa rozhodla, že toto nevieš ignorovať, tak prístupy sú v podstate dva. 1.) po dobrom a 2.) po zlom. Pozri ak ti niekto takto agresívne zasahuje do kompetencií, asi treba konať. Takže môžeš do nekonečna papagájovať, čo áno a čo nie a ignorovať poznámky k tomu vytrúsené, alebo môžeš vybuchnúť. To nebude len otázka soliť, či nesoliť. To bude aj otázka, koľko a aké hračky, koľko a aké oblečenie, to bude akceptovanie, alebo neakceptovanie základných výchovných pilierov ako sú vzťah k vlastníctvu, spôsob trávenia voľného času, spôsob stolovania, spoločenské vzťahy a podobne. Tvoje dieťa je tvojim dieťaťom u vás doma aj u babky aj v obchode aj v tramtárii, nebude mať výrazne protichodné pravidlá, len preto, že babka povedala. Každý zver si svoje mladé chráni, chráň si aj ty. Aj mne raz mama urobila to, že dve sekundy po tom, čo som synovi niečo zakázala, ona zahlásila, "ale môžeš, babka ti dovolí", nepremýšľala som, vybuchla som. Pochopila, už to nerobí. Ale zase ja tak trochu akceptujem aj to, že babka je tak trochu aj na rozmaznávanie. Ak by mi niekto z rodiny robil to, čo popisuješ, moje dieťa by tam jednoducho nechodilo. Dieťa vidí, že sa vy dve naťahujete a čochvíľa to bude zneužívať.
@mihula toto žiaľ nie je o privretí očí a ak ona nemá svoju maminu, tak sa jej ešte viac môže dotknúť, že jej dáva svokra najavo, aká je neschopná. Moja svokra je mojou kamarátkou, veľmi si ju vážim, môj syn ju zbožňuje, nikdy sa nesnažila znevažovať našu výchovu a určite nesúhlasila so všetkým, čo sme robili.
To nevies buchnut po stole a pivedat, ze to je moje dieta, moje pravidla? Ja mam 5 tyzdnov syna a uz 5 tyzdnov sa opakujem ako papagaj, ze oni svoje uz vychovali a teraz nexh nechaju vychovavat mna. Bola som hnusna, drza, ale ba rovinu a pomohlo. Mam po krl vsetkych rad, aj tak kazdy inal radi. A ked pocujem davaj pozor nech ti nespadne, ta zasobnik by som do nich vystrielala. Po pripade by som im slusne povedala, ze ak chcu malu vidiet casto tak nech ta rešpektujú, lebo ta nebavi ju tri dni davat doma do laty. Musia ta respektovat. Zacala by som milo, slusne ak by nepomohlo, muz by sa musel postavit na moju stranu a spolu drzat a dosiahnut to co chces. Drzim prsty. Pozitivum? Bud rada, ze s nimi nezijes 😀