takže ešte raz....svokrovci nejavia záujem o svoju vnučku,popritom dcérine deti obletujú,už sme im aj povedali že to nie je správne a ich odpoved bola vraj nerobia rozdieli.....mám chut sa na to vykašlat....
Nemáte osobné problémy? Možno, že už svokrovci nevládzu okolo malého dieťaťa. Skús napísať k tomu viac.
...na tvojom mieste by som to už asi neriešila,keďže ste sa o tom už bavili a z tvojho pohľadu žiadna zmena nenastala ....sú to 2 rôzne pohľady na situáciu - oni majú pocit,že rozdiely nerobia ale ty/vy ich vidíte ....dcérka nedáva nejaké znamenia,že aj ona má pocit "akoby" ju babka s dedkom odstrkovali? ...ako sa správali k chlapcom,keď boli v dcérkinom veku?
babku a dedka z otcovej strany sme navštevovali ako deti denne.......nikdy nám nič nedali.......ak 1 cukrík, tak to bolo dosť........ostaným bratrancom a sestreniciam dali všetko...prvé aj posledné..........vtedy mi to nejak ani nevadilo....... už nežiju, ale až teraz im to nemôžem odpustiť..........
u nás je to tiež tak.moju malú za vyše 2 roky /odkedy je na svet/ nezobrali ani raz nikam,ak teda nepočítam asi 3x,čo svokra zobrala malú do ochodu v meste,ale ja som ich čakal v reštike,bolo to len na skok.ale neter berú stále niekam,na kone,v zime sánkovať,na zmrzku,jarmok,kolotoče,na nákupy do vedľajšieho mesta,chodia po ňu do škôlky.a robia tak už veeeľmi dávno,už vtedy ju brali kade-tade keď som začala s mužom chodiť,a to neter nemala 2 roky.a moju doteraz nikam neberú,a tiež im to už muž raz vyčítal.nič sa žiaľ nezmenilo.celkovo uprednostňujú druhú,som z toho na nervy.
a o materiálnych rozdieloch je aj škoda reči,lebo tých je neúrekom.
@sisa1826 ahoj mame to podobne az nato, ze moja svokra nejavy zaujem o ziadne vnucence pokial nepridu samy za nou...a kedze ja sa z jej nazormi nestotoznujem atd...tak k nej nechodim...manzelovi nebranim niako aby malu zobral, ked tam ide a o babke pred nou nehovorim skaredo, ona si spravy sama nazor, ked bude vacsia...
a zabudla som napísať,že už pred 9-timi mesiacmi svokra sľubovala,že si malú zoberú k sebe spať,ale to sú len prázdne reči.vždy bol dôvod,prečo nie.kdežto neter u nich spáva minimálne raz za mesiac,od svojich asi 7-mych mesiacov.viem,že momentálne je na mňa malá dosť naviazaná,a už by tam asi sama u nich nezostala spať,ale pred tými 9-timi mesiacmi to tak nebolo,myslím,že by tam zostala.ale teraz má aspoň svokra dobrú výhovorku.
@sisa1826 verim ,ze vam to je asi luto, ale vobec by som to neriesila. ich vec. naco sa tym zapodievate? nechodte tam a hotovo.
@stanislavao inak u nás konkrétne je to dosť ťažké vôbec tam nechodiť.ja neviem,či ja som naozaj taká "háklivá" na tieto veci,ale ja vždy vidím rozdiel medzi tým,čo robia svokrovci s neterou,a čo s našou malou.aj napr.čo sa týka výchovy.
ja som sa sem vydala,do malého mesta,nikoho iného okrem svokrovcov,švagrovcov,a pár ľudí nepoznám.s deťmi tu nie je kam ísť.takže keď ideme k svokrovcom,tak ja len preto,aby sa mala kde malá pohrať,na dvore.nejdem tam kvôli nim,či sebe,ale kvôli malej.
@sisa1826 ani moji svokrovci nemaju zaujem o svojich vnucikov,nas ma 9 mesiacov a videli ho raz,ani na ruky si ho nevzali 😖 ani o starsieho vnuka nejavia zaujem,mozu si za to sami a nikto ich prosit nebude,aby mali zaujem.....jednoducho so svagrinou na nich kasleme.Este dodam,ze nas dve svokrovci strasne ohovaraju...... 😠
@huxy jasne, ale ked svokrovci dcerku vasu nechcu, tak ani jej nemusi byt prijemne tam byt.
@sisa1826
@stellamaris
...naučila som sa takéto veci neriešiť ,zbytočne ma to ťažilo 😉 ...ak tam deti a manžel chcú ísť nebránila by som,ja by som si splnila nejaké povinné návštevy (narodeniny,alebo 4x do roka ) a časom to tie deti aj tak pochopia ako to naozaj je,vedia vycítiť veľa vecí aj bez slov ...naši sa ma tiež často pýtali "prečo je taká?" tak som len povedala,že neviem,ale však ona ich ľúbi len trochu inak
@stanislavao no ono to zas tak nie je,že by nás tam nechceli,oni chcú.veď nás stále volajú,aj malú.ale ide o to,keď by už mali malú niekam zobrať,tak stále majú výhovorky prečo nie,alebo ju proste nevolajú.a ja viem,že keby som nebola u nich,nevidela by som tie iné rozdiely,čo robia,a netrápilo by ma to.ale takto,že tam chodíme,tak skoro vždy vidím ich "rozdiely".
@huxy tak ale ked vas volaju, tak neviem, ake rozdiely. nerozumiem tomu. a kam ju nevolaju? kam ju maju volat?
@bodka13 no my ten nezaujem neriesime,ale to ohovaranie zato ano. NIe je nic neprijemnejsie,ked na ulici nas ludia ignoruju alebo zazeraju po nas a my vieme,ze to ma svokra na svedomi....................povinne navstevy malym usetrime a mame uz pre nasho nahradnych starych rodicov,nasi susedia maju styri vnucata a nasho beru tiez ako vlastneho,takze nas drobec ukrateny nebude,co nas tesi 🙂 a deti ho maju radi ako dalsieho braceka.......super!
Ak nas maly bude niekedy chciet spoznat svokrovcov,tak mu to od urciteho veku umoznime,snad dovtedy dostanu rozum svokrovci...............
@stanislavao skús si ešte raz prečítať môj prvý a môj druhý príspevok,tak píšem,že malú nikam nikdy nezobrali,nevolajú,len neter.a ani spať nezoberú,len nasľubujú hory-doly.a tiež robia rozdiely v materiálnych veciach,ale to rozpisovať nechcem,aby som nevyznievala pre niekoho nevďačne
Tak to je smutné. Asi by som prerušila vzťahy, nech majú dostatok času sa venovať druhým vnúčatám. Ono raz príde deň, keď si spomenú, že niekto v tej rodine chýba. Len či bude mať záujem tvoja dcéra, lebo čas rýchlo plynie a starý rodičia sa je odcudzia. Ale to už nebude tvoja chyba, ale ich.
@huxy koľko má teraz tá tvoja neter rokov? ....predsa len prešlo nejaké obdobie,aj im pribudli roky a možno si naozaj netrúfajú zobrať tvoju malinkú,boja sa že by to nezvládli ....nedá sa "navtierať" na nejaký spoločný výlet kam budú brať tú staršiu vnučku? ja by som skúsila "a mohli by sme sa pridať aj my s Emkou?" ak by súhlasili,tak na výlete by som sa veľmi neangažovala,ale nechala ju akože im na starosť a zasiahla iba v nevyhnutných prípadoch ...možno by získali istotu,že aj tvoja dcérka je šikulka,ktorá zvláda výlet a hlavne,že oni to zvládli tiež ....u nás je to tak aj teraz,keď naši berú niekam chalanov,tak sem tam sa im tam natlačím a veľakrát ma volajú s nimi,ale na výlete rozhodujú starí rodičia,ja som tam len "akože" 😉 🙂
@stellamaris nie je to určite nič príjemné ....
baby to neni o tom ze nemozu netrufaju .. to je o tom ze NECHCU.... a tak sa aj s tym treba vyrovnat ..nechcu nechcu ich problem ...
jasne ze sa vnucata odcudzia ... casom ... deti neni su blbe oni to vidia....
@sisa1826 ja mám ten istý "problém" , svokrovci mojho syna videli len raz keď sa narodil aj to mal 4 týždne no a teraz má 10 mesiacov a nič žiadny záujem, neprídu ho pozrieť a ani nezavulojú ako sa má a jedinú výhovorku akú majú je že nemajú čas :( a ja k nim s malým nepôjdem lebo oni sú silný fajčiari a cigariet sa nevzdajú a majú psov, a mne pes a malé dieťa nejde dohromady, majú ešte jednu vnučku ale tá býva snimi takže ak zavolajú raz za uhorský rok tak nič iné nepočuť len čo dokáže ich vnučka a namalého sa neopýtajú, a k tým psom to dievčatko jeden pohrýzol do líčka a ešte sa pochválili že ešte šťastie že nemali poradňu takže ju ani ošetriť nevzali 😲
@bodka13 ja som inak myslela,že niekto sa bude pýtať,koľko má neter.bude mať 6 rokov.ale to vôbec nie je výhovorka.svokra veľmi dobre vie,že moja je inak vychovávaná,nie je rozmaznávaná.že jej niekedy stačí raz povedať a spraví,kdežto neter nepočúva ani na tretí krát a aj tak si robí po svojom.takže s tým,že by ju nezvládli,určite problém nie je.
a to,že by nevládali?neverím.svokra je na to,že má 50 plná energie,má jej viac,ako ja.to sme nedávno konštatovali so švagrinou.takže v tom problém určite nie je.je to o tom,že im vyhovuje,keď ja idem s malou k nim,že ja dávam na ňu pozor,a že oni majú potom na strarosti už len neter.a tak isto moju nikam neberú,lebo berú neter.ale nechápem,prečo by raz nemohli zobrať moju,a neter nie.a inak si neviem predstaviť natlačiť sa s nimi niekam,sedieť vzadu medzi dvoma autosedačkami,raz sme tak šli,a veru nebola to príjemná aj keď len 20 minútová jazda.
veľmi ma zabolelo,keď raz šli do vedľajšieho mesta,ja som vravela mužovi,nech sa spýta mamy,či emku nezoberú.odpoveď bola,že teraz nie,že sa ponáhľa niečo vybaviť a že v sobotu ju zoberú na nákup.a na druhý deň som sa od neteri dozvedela,že ona bola s nimi na nákupoch ☹ a to bolo už asi pred 2 mesiacmi,a tá ich sľúbená sobota nie a nie prísť
Tak toto velmi dobre poznam, hlavne, ze stale mrncali o vnucatko a skutek utek 😒
@sisa1826 je to smutné a verím, že ťa to trápi... ale tvoji svokrovci zďaleka nie sú jediní, ktorí sa takto správajú.... vo väčšine prípadov je vidieť veľmi zreteľný rozdiel v prístupe ku deťom od dcéry a ku deťom od syna (nie je to pravidlo, ale veľmi časté)... čo s tým? NIČ... musíš sa to naučiť prijať, pred dcérkou sa správaj úplne normálne, aby nedošlo k situácii, že spozoruje tento "konflikt", ona to časom, keď dozreje, pochopí sama...
@sisa1826 toto sa deje v mnohych rodinach a neviem o takej, kde by sa to vyriesilo nejakym pohovorom alebo nechodenim na navstevy alebo cimkolkvek inym. Rodicia mojho otca o nas vobec nemali a ani nemaju zaujem. Tak mam iba jednu babku 🙂