Baby idem sa vyžalovať. Sme na dovolenke v Tatrách aj s rocnou dcérou. Keďže sme mladá rodinka, tak sme chceli byt na dovolenke sami a viac krát sme to spomenuli aj pred svokrovcami. Cez víkend sme boli u svokrovcov a popriali nám pekný pobyt.... No a v pondelok sme prišli do Tatier a ubytovali sa. Večer sme išli na večeru a svokrovci boli pri recepcii. Ubytovavali sa v našom hoteli a dokonca máju izbu hneď vedľa našej izby. Sú strašne falošní a tvarili sa ako by sa nič nedialo. A už dva týždne mali pobyt rezervovaný poza nás chrbát. A klamali nám do očí..... Žiaľ nám pokazili úplne celú dovolenku. Už viackrát sa nám stalo, že nás vôbec nerešpektovali. Oni niečo chcú, tak si urobia po svojom. Rozmýšľam nad obmedzenim kontaktu, lebo toto čo oni nám už robia je choré. Chodíme tam každú nedeľu. Bývame v jednom meste a a je aj varianta,že by sme sa presťahovali do mesta z ktorého pochádzam. Ako by ste vy riešili bláznivých a vypocitavych svokrovcov?
@1nelka1 Ahoj viem presne o čom píšeš!!!!Ja mám podobný problém faloš zákernosť do očí najlepší Deduško s Babičkou ale za chrbtom odmietajú strážiť ale pre seba čas majú strašne sú "chorý" ale ak ja potrebujem skutočne pomôcť nôž do chrbta čokoľvek som skúšala rešpektujem starších ľudí sama sa starám ale ide o iný problém mne skôr vracajú zatrpknutost z ich minulosti čo oni prežívali ako im nikto nepomohol a podobné.... Takže ja osobne Ignorujem ak niečo kúpia nech sa páči dvere majú pre deti otvorené ale tým to končí čo najmenej iba ak cez mobil... Blízky ľudia vedia veľmi ublížiť a keďže chceš určite zachovať zdravý rozum ďaleko od nich...Ako sa hovorí aké požičaj také vráť....! Držím palčeky a nenechaj sa vytočiť s úsmevom 🍀☺️
Ja mam takych istych svokrovcov viem o com hpvoris vsadr dolezu za nami ani na dovolenke ti nedaju klud tu sme s vami uchytit ma ide
Naco vesiate svokrovcom na nos kam idete na dovolenku a este aj nazov hotela ked viete aki su. Mozete si zato sami. Minimum informacii im hovorte to najnutnejsie nic viac. Tolko si k vam budu dovolovat kolko im vy dovolite.
Ked viem aki su,nevesiam im na nos kde idem na dovolenku. A Tatry su velke, da sa cely den byt mimo nich.
@elenita Je to tak... kks, to je sila...
"už asi päť mesiacov mi hovorí ako ona chce ísť na materskú a chce vychovávať vnúča. Vždy to rieši, keď môj muž ide svokrovi na chvíľu pomôct a sme samé Má rok do dôchodku a chce ísť na predčasný od septembra,keď už bude malicka na svete. Vždy jej slušne poviem, že ja určite z materskej skôr neodídem. Že si vychovam dieťa ja a že sa na toto životné obdobie tesim. Ale ona si ide stále svoje a keď ma znova príležitost na nasledujúcej návšteve, zase si ide svoje ako ona ide vychovať vnuca. A už o tom ako o hotovej veci rozpráva aj v rodine a kolegyniam v práci."
Odkiaľ vedeli kedy a kde sa chystáte na dovolenku? Kto im to zavesil na nos?
@1nelka1 tiež nechápem, prečo im vešiate všetko na nos, že sa ubytovali v tom istom hoteli, za to si môžete sami. Nerozumiem tiež, prečo by vám mali skaziť celú dovolenku, veď si robte svoj program a so svokrovcami sa stretnete v jedálni, možno, Na čo k nim chodíte každú nedeľu? Veď sa začnite správať ako dospelí a budú sa k vám tak správať aj svokrovci,. Dovolia si k vám len toľko, koľko im dovolíte vy. To presťahovanie je dobrým nápadom.
Hneď by som im dieťa zavesila a šla s mužom do wellnessu, keď už tak chcú byť blízko, nech pomôžu..
Nabuduce im treba povedat nejaky iny hotel, alebo miesto. Pojdete napriklqd do Chorvatska a im povedzte, ze do Talianska. Nech maju prekvapko aj oni 😃
Dievcata toto iste spravili svokrovci nam, dotrepali sa za nami do madarska. Bolo to pred 17timi rokmi a odvtedy uz nikdy nevedeli kam presne ideme.
@1nelka1 prepáč, ale zažívate to stále a ste nepoučiteľní https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/svokor-sa-nam-vnucuje/
Pre vás by bolo ideálne odsťahovať sa od tých svokrovcov aspoň 200 km, prídu dva tri krát do roka na víkend, dva tri krát do roka prídete vy k nim, to vydržíte aj s dýkou v chrbte a bude pokoj. Na kieho čerta im stále referujete, že niekde idete a ešte im oznámite aj konkrétne kde a potom sa divíte, že prídu za vami?
Nepočúvaj tie čo ti vravia že je to tvoja chyba keď si vravela kam idete na dovolenku. Žiadneho normálneho človeka, o to viac rodiča partnera by nemalo napadnúť nasačkovať sa druhému na dovolenku len preto že "viem kde býva". Podobný victim blaming ako "nemala si dávať také tričko keď nechcela byť znásilnená". Anyway- je to o to viac mimo keď ste zdôraznili že si to chcete užiť sami pre seba. Svokrovci to možno nemysleli zle, možno si mysleli že budete skákať od radosti aké milé prekvapenie ale totálne prestrelili. Viem že s takými ľuďmi sa ťažko aj diskutuje ak by ste sa o tom chceli porozprávať lebo takí majú uši nastavené len na to čo chcú počuť ale do budúcna poučenie že asi fakt sa im neoplatí hovoriť nič ak si chcete udržať psychické zdravie.
@beatrixx1525 pozri na ostatné témy, ktoré založila, veď sa im toto opakuje dookola, nedokážu dať svokrovcom jasné stop, tuto končia vaše kompetencie. Vzťah svokrovcov k nim je chorý, ale pretrváva to už dlhšie, dávno to mohli riešiť. Keby sa to stalo prvý krát, tak s tebou súhlasím, ale keď mám svokrovcov, ktorí mi chcú riadiť život, tak sa s nimi bavím maximálne o počasí a o tom, kde majú maslo v akcii
@basska_b toto je už na nejakú diagnozu, lebo normálne to nie je. Aby si jedna žena neuvedomila kde sú jej hranice
@elizabet173 hej pozrela som to čo si linkla, v podstate presne táto situácia, už vtedy tušila že bude problém a nastal presne čas dovolenky a problém. To nie je že znova niečo a ona sa nepoučila, to je presne ten problém z minula len sa zrealizoval až teraz. Nemyslím že už to mohla nejako ďalej ovplyvniť keď už vtedy svokor vedel čo kedy a kam. A už vôbec si nemyslím že ju treba nejako hejtiť za konanie jej svokrovcov. Aj keď človek urobí chybu nemusí sa mu hneď vyhadzovať na oči a útočiť slovami ako neschopná hlúpa a podobne, stačí buď obyčajne poradiť pomôcť alebo niekedy jednoducho aj nehovoriť nič ak by som mala radšej ublížiť ;)
@kvetinka75 ale ona nie je v tom vzťahu/ rodine sama
@beatrixx1525 veď tu mala štyri strany rád ešte keď bola tehotná a poučila sa z nich? Nevšimla som si, že by jej niekto napísal, že je hlúpa, iba že si za to môže sama a to si môže. Nik iný to za nich neurobí, aby urobil so svokrovcami poriadok a určil im jasné hranice, iba oni sami. V spomenutej téme išlo o iný pobyt, už tam sa im svokor tlačil, tak načo spomínali pred nimi, kde idú na dovolenku. Spakujem sa, odídem a po troch dňoch zavolám, že som v Tatrách a je nám fajn a keby sa pýtali, prečo sme nespomenuli, že tam ideme, tak by som im povedala, že práve preto, aby sa tam zase netlačili ísť
@elizabet173 komu niet rady, bude trpieť ďalej. Ja by som sa už dávno odsťahovala a ak by to nebolo možné, prestala by som im hovoril o plánoch a už duplom nie, kde presne budeme.
@elizabet173 neviem, ja nesledujem detailne život každej ženy na MK, ani mi to nechýba k šťastiu. A ani mi nechýba k šťastiu sa navážať do niekoho kto sa len chcel vykecať z blbej situácie. Odporúčam vždy predtým ako niečo poviem druhému, zamyslieť sa ako by bolo mne keby mi takto niekto povedal. Čau 🙂
Nabuduce im už nehovorte, kam idete.
@beatrixx1525 ja tiež nesledujem život ženy na MK, mne ani nick nebol povedomý, ale niekto tu dal link na minulú tému, tak som si spomenula. Ak niekto opakuje dookola zlý postup a očakáva iný výsledok, tak je to ťažké...čau
@1nelka1 Keďže toto nie je váš prvý problém so svokrovcami, na tvojom mieste by som im informácie o dovolenke nebola dala. Nabudúce už budete vedieť, čo (ne)robiť.
A rozhodne by som im teraz na dovolenke nedala strážiť dieťa. Mohli by si to vysvetliť tak, že vlastne urobili dobre, keď išli "s vami" na dovolenku, veď potrebujete pomoc! S manželom a dieťaťom by som si robila vlastný program a poučená touto situáciou by som im nehovorila, aké máme plány. Ale s manželom musíte ťahať za jeden povraz, inak to nemá zmysel.
@1nelka1 prečo vám pokazili celú dovolenku? Co sa dialo neskôr? Lebo pokiaľ ste sa na nich len prekvapene pozerali ale zároveň dohodli kedy idete na raňajky a aký máte zajtra program- kam a kedy odchádzate...
@janewithane myslím, že ešte na tej dovolenke sú, ale ja v tom nevidím problém, po raňajkách sadnem s dieťaťom do auta a idem na výlet, zajtra na iný, v Tatrách je kopa možností.
@1nelka1
ahoj, ukoncut kontakt a odstahovat sa najlepsie do ineho statu! Mne stacila jedna veta v minulosti. Priatelova mama povedala, ze bude s nasim dietatom doma aby som ja mohla zarabat. Skoro som z koze vyletela. Nenavidim, ked si niekto robi taketo naroky na moje buduce deti a chce zit moj zivot! A je mi srdecne jedno, ci mama ci svokra.
Nech si laskavo zije svoj zivot a ide robit do dedskeho domova ked sa nudi! Pre mna uz taketo poznamky boli varovnym signalom. Oni nakoniec naozaj velmi starali o dcerine deti, jej to vyhovovalo. Nemusia byt svokrovci na vnuca zli, ale nech si uvedomia svoju ulohu a miesto. Pokial vas nerespektuju, tak jedna navsteva za dva mesiace na hodinu a skutovne sa odstahovat velmi daleko a nedat ani adresu. Mozno sa naucia respektu voci vam. A v prvom rade, rodicov si musi upratat manzel. Aj za cenu, ze budu zduti a uplakani. Ty sa nauc vyjadrovat priamo! Svokre: Nikdy vy nebudete vychvavat nase dieta, nikdy nepojdete vy na matersku, nikdy! Rozumeli ste mi?
Este by som cekej rodine napisala, nech ake bludy rozprava.
Tu slusnost a respekt pre mna konci- ake pozicaj, take vrat. Drzim palce 🙂
Tak im nehovorte plány kam mate ísť a choďte a keďže to nie prvý krát načo im vesiate všetko na nos.
Tiez mam take vtierky. Tajime vylety 🤣 a kedze robia take veci, nemam chut ich ani nikam volat, takze kolotoc 🤦
moc to prežívaš... nejak vás obmedzujú na dovolenke? Alebo ako ti vadia.
Ja by som im dala na krk dieťa a urobili by sme si s manž. večer pre seba...