Už neviem ako ďalej ,manželovi rodičia sa do nás starajú až primoc ako by mali .Ako sa nám narodilo dieťa ,je vkuse problém iba vo mne ,manžel je z 4 detí ,2 syn.Čo je nič,ale je zjavne Otcov a mamičkin najmilovanejší.🤦🏻♀️Predtým som sa so svokrami nevídala ,pracovala aom v zahraničí.Ale k téme ,našli sme bývanie ,niekolko KM od ich rodneho domu,cenovo to vyhovovalo do rozpočtu.Ale .Akonáhle sme sa zabývali ,padli reči typu,A má navarene? A upratane? ,nonstop výsmesne spravy na moju osobu .Horšie je že manžel s tým nič nerobil,raz si ma zastal ,ale nevie sa od nich odstrihnúť.Oco ho nonstop volá ku nemu pracovať alebo je nasáčkovaný u nás alebo u susedov .Prisiel si do nas raz “odskocit” a o dva dni mi vykrical ze mam smeti na zemi.Že som neporiadna gazdiná.Smeti (chrumky kde papal malý) ,ale snáď vysvetlit mu ,že kazdu smietku co dieta porozsýpa nechytím a že vysávať sa mi oplati až keď dopapa,bolo zbytočné.Bola som za neporiadnu ,sprostú.Čo bolo horšie ,moja rodina si ma zastala ,teda
Moji rodičia .Ponúkli mi bývať dočasne u nich,že nie som nejaká handra aby ma denno denne niekto zhadzoval .Na to bola svokrova reakcia manzelovi do telefónu “Synak hlavne tam s nou nechod bývať,všetko sú to k*rvy.”Áno ,skoro ma vtedy čerti brali ,manžel bol ticho 🙂 môj otec to s nervami už nezvládal.O par dni na drzovku,pani svokra šla skontrolovat malého,ze ho chce vidiet,a doniesla mi nové závesy ,so slovami ,vyzerá to otrasne ,veď nemáte v oknách rovnaké závesy ,čo si kto pomyslí,to sa tak nerobí.A že mam zadrbané okná že mi ich umyje .🤦🏻♀️Ked aom ju poslala kadelahsie s nervami v kýbli,manzel spotený že sa mám PODAKOVAT za tie závesy.Rovno aom jej ich zabalila a nechala v aute manzelovi,nech ich zaviezie odkial ich aj vzala.Pán svokor to vzal do vlastmých rúk a začal vykrikovať že som zlá gazdiná,neviem sa správať ,a ze ja tu (kde bývame) nie som doma .🙂 Manzelova reakcia ,to sú hluposti,to nerieš,ja sa nechxem hádať ,mna to nebavi riesit .Ked mi prisli rodicia na navstevu,manzel si siel do spalnw zdriemnut alebo naschval bol vonku a mal “nieco “ na robote,ked dosli svokrovci a urobila som mu to iste .Po 2 minutach po mna prisiel a krical nech zyjdem dolu ze to je hanba ...Nervy mám v kýbli ,či už z chlapa alebo z nich ...Čo ich len pocujem,viem že idú provokovať a urazat.Manzelovi som hrozila niekolko krat ze odidem,nezaujimalo ho to dokym neslo do tuheho,jeho rodicia mu napisali ze budu pri nom stat dokym budu zit a ze ma u nich dvere otvorene🙂 K poslednej perle ,ked som nutene sla do kostola (svokrovia az prilis veriaci) nutili nas modlit sa a mna obliekli do kabátu,a do inych siat aby nebola hanba ze tak idwm do kostola .No a nakoniec ,podotykam ze nam urazkami ,typu “mala si vediet za koho sa vydavas” Tvoja chyba ze si robis dieta s debilom” ma naozaj nezaujímajú,takéto komenty píšu presne tie čo majú to isté alebo horšieho chlapa doma ;) Mňa len zaujíma ,či som chybná ja a ci mam zmenit svoje spravanie 🤦🏻♀️
Neviete s manzelom normalne komunikovat a teda si rozbijate manzelstvo sami.
Nuz chyba je, ze si ta manzel nezastane. Aku chces radu? Jedine sa odstahovat.
Väčšinou je polovica pravda z toho čo sa tu niekto sťažuje (väčšinou to človek sám vníma citlivo tak to extrémne nafúkne)....ale aj ta polovica mne by stačila, ono to asi nebude lepšie on bude mamičkin a tatkov chlapček, takže buď spravíš riadny cirkus, alebo "budeš držať hubu a krok" vyber si
ak ti rodičia sami navrhli, aby si sa k nim vrátila, asi by si tam mala väčší pokoj.
všetko by to bolo nič, keby muž stál pri tebe. ale on sa ich bojí. toto nemá veľkú šancu na zlepšenie.
Pokiaľ manžel sám sa teba nezastane tak oni budú robiť s tebou čo len chcú. Urážať a ponižovať. Toto potrebuješ? Chceš že by dieťa vyrastalo v takomto prostredí kde jeho matku dennodenné ponižujú a majú za handru?
Ved chod k rodicom, zatial na skusku, ci to s tvojim chlapom pohne. Aspon uvidis a bud ostanes alebo sa budete vediet nejako dohodnut a vratis sa. Drzim prsty, aspon mas svoju rodinu a mas kde ist.
No najvacsia chyba je v muzovi, zial.svokrovci nech si dristaju aj neviem co, pokial si ta muz nezastane, ze to nie je pravda a bolo to inak atd atd... zial ano, manzelstvo stroskota.lenze sa ich boji .tak mu daj na vyber.
1. nie je nič horšie, ako sa nasťahovať do blízkosti premotivovaných svokrovcov alebo rodičov
2. nevedela si od začiatku, že je miláčik svojich rodičov?
3. s mužom by som sa narovinu pobavila.. ak nezakročí a niečo sa nezmení, dala by som mu ultimátum
4. na nejaký čas by som naozaj odišla k rodičom.. nech si aj muž uvedomí, že má pred očami rozpadajúcu sa rodinu
5. odstrihla by som sa od svokrovcov - nechodila tam na návštevy, obmedzila kontakt, keď k vám prídu - radšej choď s malým von alebo vopred sa vytrať
6. všetko, čo ti svokra prinesie, by som použila len v čase, kým je u vás... potom by išli záclony a všetko ostatné preč a nech si hovorí, čo chce
7. posledná možnosť je, že si na to zvykneš a budeš držať krok - toto by som však ja nedala
ja myslím, že tu už ani ultimátum nezabere, zbaliť si veci a kopnúť muža do tej časti, kde sa sedí, nech si dobre pamätá, že k žene sa nemá správať ako k handre, a pri odchode by som mu ešte podala do ruky žiadosť o rozvod.
Tak toto by som nedala. Ja by som vyuzila možnosť,ponuku rodicov a isto by som k nim odisla. Manzelovi by som dala ultimátum....ze bud sa zmení a zacne sa chovať ako chlap a manzel, alebo rozvod. Takto budeš nešťastná roky
Svokrovcom povedz, ze ak chcu prist, nech sa ohlasia den vopred. Taky den si uprac v kuchyni, tam si mozu posediet a zvysok domu ich nema co zaujimat. Vo dverach ich vítaj slovami : vitajte u mna doma. Je to Tvoj dom, nie ich. Sadni si s nimi a na rovinu sa ich opytaj co chcu tymto spravanim dosiahnut. Ci chcu aby ste sa rozviedli. Ak povedia ze ano,vyprevad ich a povedz, ze viac v Tvojom dome nie su vitani.
Ty nemusis s nimi zit, nemusis sa o nich vobec zaujimat. Oni su Ti cudzi. Ak iny problem s manzelom nemate riesila by som to odstrihnutim jeho rodicov. Ak on k nim chce ist, tak bez Teba. A oni k Vam vobec. To nie je jeho dom, ale vas oboch. Ak Ta nemaju radi, nech sa Ti tam netrepu.
Hodit rec s manzelom, ze to takto dalej nemoze ist, ak nechce prist o rodinu. Ste dospeli a svojoravni ludia, takze nie je potreba aby vas jeho rodicia este « vychovavali ». To ak povie rodicom NIE neznamena, ze ich nema rad. Treba si urcit hranice predsa. V rodine mame nieco podobne - skoncilo to s vaznymi zdravotntmi problemami u manzelky. Toto by som ani ja nedala, ved zivot mame len jeden, a takto si zrat nervy .... ach.
Este by som dodala ze ja mam stastie na svokrovcov. Ale napr.moja mama to riesila tak ako som pisala. Otcovi rodicia na mojich krstinach navrhli rozvod - moja mama ich poslala do riti. Este po mne mali tretie dieta .. od vtedy chodil za rodicmi otec sam a oni k nam vobec. Babku som videla az ako dospela, ked sme za nou zacali sami chodit. Aj tak sa da dopadnut.
A co keby si to este pred radikalnym riesenim odstahovania sa skusila trosku otocit?
Napriklad tie okna. Nechat svokru nech ich umyje a podakovat sa jej, aka je super a ako vam pomaham.
Mozno ten pocit celkovo, ze su potrebni tomu pomoze. Pytat sa na ich nazor, pytat sa jej na recepty? Poporist ju, aby ti s niecim pomohla. Toto by nemohla byt cesta?
@queen_mary toto je len o dominancii, nie o snahe pomoct
Nechápem svokry a svokrov ako môžu rozbíjať deťom manželstva Hrozné , mali by sa tiež trošku prispôsobiť deťom, sú dospelé a chcú si robiť po svojom 🤷♀️Som svokra 😀
Súrodenci manžela sa ako k tebe správajú?
@queen_mary ach ,to som sa raz opytala na recept a zaznelo ,a ty nevies varit? A co daa chlapovi a dietatu? To nevies ako sa robi? To by si mala vediet,To ta nikto neucil? Absolutne ,na vsetky otazky uz vopred odpoved.Vo vsetkom som zlá lebo hladaju iba chybu ,aby ma vynervovali a mali co doma rozoberat a nadavat aka som a aka je moja rodina banda retardov
@katkati tak isto ,doma žijú s nimi,vsetci dospelý,pocuvaju na slovo,nemaju svoj nazor ,něaju pravo sa sami rozhodovat.maju na mna rovnaky nazor lebo pocuvaju reci od svokrov,ako k handre.
Mna si naopak predposlednou vetou utvrdila v tom, ze sama mas problem s tym, ze si si debila vzala. Nuz, teraz to uz len nejako poriesit, ked uz aj mate deti. Na tvojom mieste, by som muzovi dala ultimatum, aby si rodicov poriesil. Ak nie, dovidenia. A pridete mi ako nezrele deti- on mne, tak som mu oplatila, ja som zrobila toto, on mne odplatil.....manzelstvo (partnerstvo) je komunikacii a nie vzajomne oplacanie si napriekov pri problemoch..
Veď odíď k rodičom a rozveď sa, ak na to máš nervy.
Nechcete ísť ďalej od nich? Ináč jedine tvrdá ignorácia, ak ti to manželstvo za to stojí🤷. Máš bordel... Mám. Nemáš závesy. Nemám... Máš navarené. Nemám, ale pošlem mužíka k vám sa najesť. Ale tiež si myslím, že chyba bude aj v ňom, on si musí spraviť poriadok v svojom dome, ako to, že oni vám idú rozhodovať vo všetkom dome? Opýtaj sa ho, či mu to príde normálne, že jeho rodičia ti menežujú domácnosť? Ak to muž nechce riešiť a ty si chceš vzťah udržať, jediné riešenie mi príde odsťahovať sa🤷. To že si si ľahla keď tam boli na návšteve, tak to by som si s mužom v pokoji vyriešila po návšteve, že či jeho hanba nefacká keď tvoji rodičia prídu a on sa odpalkuje preč. A že keď on to bude robiť, to isté budeš ty robiť a nech sa potom z toho nejde potentiť, robíš iba to, čo robí aj on.
@vevesh ako deti mi to samozrejme prislo ale myslis ze v mojej situacii som mu mala povolit a nechaz nespravodlivo zametat ked nechcel somnou vykomunikovat? A ked bolo 200 pokusov odisiel odomna ,ze to nejde riesit lebo nechce si nicit nervy a ze to uz pocul.Za dalsim,skoro ma udrel ked som na jeho rodicov z hnevu povedala ze sú hnusáci .Pritom on ticho sedel ked lietali iné nadávky na smer mojich rodičov ktorý mu nikdy neurobili nic a drzia od nas krok lebo vedia ze nam treba pokoj
Toto musíš rázne zastaviť. Ti ľudia tá inak úplne zničia.
Ja nemám rada ultimáta, ale tentokrát by som ho mužovi dala, buď sa spamätá, alebo sa vaša rodina rozpadne
Tu už mie je priestor na nič iné
Ak sa manzel nepostavi na tvoju stranu, vase manzelstvo pravdepodobne skonci. Toto nedas, vec to je aj na kona vela ako sa hovori. Ak nechces skoncit « chora na nervy » . Vies kolko takych neviest poznam, lebo roky toto trpeli. Neviem aka silna si osobnost, skus prestat riesit aki su svokrovci, co urobili, co povedali. Toto uz vsetko davno vies. Emocne a fyzicky sa od nich odputat. Zameraj sa na seba a manzela. Ale po tom co pises, manzel asi nema guraz sa od nich odstrihnut.
Myslim, ze kym manzel neotvorí oci, tak to bude len horsie a pokoja nenajdes, a manželstvo pojde do hajan. Bolo by skvele, odist niekam na dovolenku, ci chalupu daleko od domu, ukazat manzelovi, ze si skvela manzelka i matka, kludna, vyrovnana ked nie si doma blizko nich. Nasledne sa porozpravat a bud on velmi razne zakroci a urči hranice alebo sa odstahujete aby ste toto znasali len na dialku alebo max raz mesacne. Drzim palce.
@karhu asi hej. Ale ten pocit ich dolezitosti tomu mozno pomoze
No tak asi potom by som mu len s kludom anglicana povedala, ze bud sa spameta a bude riesit a komunikovat alebo pride o rodinu. Aj na riesenie problemu treba dvoch, a ked on o to nestoji, je to hadzanie hrachu o stenu. Rodicia ti pomoc ponukli, vyuzila by som to...
Koho je byt ? Len jeho tj.tvojho muza ? Z akeho dôvodu sa ti tam rozťahujú svokrovci .Máš tam trvale bývanie ? Ak ano , jednoducho navstevy zaraz .Separuj ich od seba ,preco ty máš odchadzat s aj s vojho bytu a svokrovci si budu robiť pašu v cudzom .Muž sa ťa nezastane ? Nie si jedina,ale neznamena ,ze budes skakať podľa nic ,urob si poriadku sama a daj jasne pravidla hry ,skôr ich úplne od seba separuj a máš pravo ich nevpustit do bytu i ked je spolocný ,,skontrolovat vnuka" na neho nemajú ziadne pravo ani dļa zákona .Ak ich chce muz vidieť ,nech zoberie syna a ukaze ho babke,ale bez teba .Mužovi ak sa nebude lúbiť tento systém,nech da on prace k rodicom.Preco ty mas odchádzat z bytu , kde zijes s dietatom a otcom svojho dietata a iné osoby sa ti tam roztahuju , ked to zatrhnes bude tomu koniec.Ludí ktori ta urazaju , vstupujú hlboko do tvojo sukromia a to doslovne s cielom skodit k zivotu nepotrebujes a treba ich elominovat .Ak sa k vam budu dobijat i napriek zakazu ,stači ,ze si to len ty nezelas ,volaj kludne aj políciu .Co si muz robi u nich je jeho problém , co tam o tebe hovoria je jeho problem ,to nech zostane u nich a teba nech to nezaujma .citovy zlí upíry nech si bacuju na svojom hrade .Ty,ale bohuzial nemôzes ocakavat,ze stopne svoje navstevy u nich ,su to jeho rodiacia .s tym sa zmier .Bojuj ,my zeny sme silné ...Odkaz pre muža ,,Závesy sú lapače prachu a nema ich kvantum mladych rodín a je to v úplnom poriadku ."
manzelstvo ti rozbija fakt, ze manzel ti nie je oporou
toto sama nedas a to co si si vzala si ta nezastane, cize co ta caka.....?