Svokrovci chcú, aby si syn odo mňa odvykal

jks27
18. máj 2020

Ahojte, baby, už som tu predtým jeden príspevok napísala... už sa zdalo, že bude všetko dobre, no asi som sa mýlila.
Moji svokrovci hučia do môjho muža, nech k ním dovezieme malého, necháme im ho tam a my nech ideme preč, pretože je strašne zamamkaný a stále, keď je s nimi, hovorí mama mama, a treba ho to odnaučiť, že nech si zvyká byť bezo mňa.
Podotýkam, môj syn nemá ešte ani jeden rok. Malého im nechávam raz za týždeň, myslím si, že je to optimálne vzhľadom na to, že sme spolu predtým najlepšie nevychádzali. Ja už naozaj neviem, človek dá prst a oni chcú celú ruku.... čo si o tom myslite? je normlane, aby si ročne dieťa ODVYKALO od vlastnej matky?

irusa
18. máj 2020

nie je

pavucikvet
18. máj 2020

@jks27 urcite nie. Povedz im, ze ked v 15tich bude zamamkany, tak to budes riesit. Myslim, ze 1x do tyzdna je ok

dskjhfdlkdjhl
18. máj 2020

@jks27 Ich syn si tiez od nich odvykol?

heln
18. máj 2020

V tomto veku sa dieťa ešte identifikuje s matkou ako jedna bytosť, postupne si bude budovať samostatnú identifikáciu seba samého. Raz za týždeň k svokrovcom je akurát dosť.

jks27
autor
18. máj 2020

@dskjhfdlkdjhl no tu ide o to, že ich syn, teda môj muž, nikdy na matku vraj naviazaný nebol, a preto si myslia, že náš malý musí byť taký, ako bol on...

jaskolka
18. máj 2020

Ani nie ročne dieťa je ešte v podstate bábätko. Neviem si predstaviť, ako by asi sa malo správať, akože nechciet vlastnú mamu? 🙈Veď to je normálne, že "mamkuje", je to najdôležitejšia bytosť pre neho. Ok, postrazit na, dáky čas, ale aby ste proste nechali ho tam, aby si odvykal od mamy? To co z višne spadli? Keby to robil ako 10 ročný, nepoviem, ale tak malinke dieťa jednoducho potrebuje hlavne mamu. Ani by sa sa nebavila o takom dačom, že nechaj ho nám tu a chod proste preč...

jaskolka
18. máj 2020
daganov
18. máj 2020

@jks27 ja by som im ho nenechávala vôbec, je ešte príliš maličké a keď ste dobre nevychádzali....nechala by som ho tam až potom, keby dieťa samé chcelo u nich zostať, napr. vo veku 4-5 rokov. Na čo sa tým vôbec zaoberáš? Prečo necháš som sebou mávať? A čo na to tvoj muž? Nechápem, prečo by si malo také malé dieťa odvykať od mamy, čo sú na hlavu? Každé dieťa je iné, niektoré by odišlo aj s čertom rohatým na týždeň, iné ani v piatich rokoch. Každé na to odlúčenie od matky dozrie inokedy. Moje nechcelo ísť v predškolskom veku nikam, myslím zostať tam bez mamy, a? Keď mal sedem, chodil ako kolotočiari. Ty ho tam nechávaš, aj keď plače za tebou, len aby svokra bola spokojná?

jks27
autor
18. máj 2020

@jaskolka vidíte, oni to zrejme berú inak... nechcú, aby bol malý naviazaný na mamu... doslova napísali, že nech si odvyká od toho, že bude stále s vami, lebo je veľmi zamamkaný....

daganov
18. máj 2020

@
@jks27 nech to berú ako chcú, ty si nesvojprávna, alebo čo? Poviem nie, ešte na to nie je zrelý a ďalej na túto tému s nimi nedebatujem,

0silvia0
18. máj 2020

@jks27 nechapem, svokrovci si svoje vychovali, teraz vychovavas ty s muzom a ich predpotopne nazory vobec nemusis brat do uvahy. Moje deti v takomto veku nikdy neboli bez matky, hoci som mala a mam s rodicmi vyborne vztahy. Na tvojom mieste by som tam taketo male babo vobec nenechavala bez rodicov. V ziadnom pripade.
Si dospela, tak sa tak aj spravaj, ved sa k tebe chovaju ako k malemu hlúpemu decku, toto si nenechavaj!

daganov
18. máj 2020

@jks27 už si to tu riešila, fakt si si nezobrala nič z toho, čo ti baby radili? Prečítaj si niečo o asertivite. Tvoje dieťa, ty si za neho zodpovedná, ty určuješ, alebo teda spolu s manželom všetko ohľadom jeho výchovy. Stále neviem, čo na to manžel.

renatka1985
18. máj 2020

som sokovana. absolutne v ziadnom pripade nie.

jks27
autor
18. máj 2020

@daganov práveže som to s nimi riešila, zdalo sa, že pochopili, že sme v pohode, že akceptujú, no to asi len naoko

jks27
autor
18. máj 2020

@daganov manžel je viac menej prikloneny na moju stranu, v niečom ma chápe, rešpektuje, no na druhej strane, chce dobre aj im, sú to jeho rodicia.

daganov
18. máj 2020

@jks27 ja asi po víkende ťažšie chápem, ale ideš tam s ním na návštevu, po dvoch hodinách sa zdvihneš a odchádzaš. Svokra chce, aby si tam malého nechali, ty odpovieš že nie, je na to ešte malý. Ak argumentuje, že je na teba príliš naviazaný, odpovieš, že je to v jeho veku v poriadku a ďalej na túto tému nedebatuješ, iba priblbnutý úsmev. Ak je manžel na tvojej strane, tak čo riešiš? Čo ti ho vytrhnú z rúk? Nech sa s ním pomaznajú, potešia, kým ste tam a vybavené, nie?

minimilan
18. máj 2020

Veď im povedz, že si jeho mama, tak koho asi má chcieť ročné decko? Svoju babu?! Ja som to tak povedala a odvtedy je kľud. 🙃

lenka2710
18. máj 2020

@jks27 prosím ta, moja mala, teraz ma 5a pol roka ostala na Veľkú noc prvýkrát u mojej mamy a to tak ze 4 dni v kuse a z ničoho nič, doma sa pobalila, že ona bude u babky! Dovtedy tiež len mama mama, už som myslela, že do 15 sa jej nezbavím 😂😂😂 tvoj je ešte maličký a mamu potrebuje, je to normálne ze mu chýbaš! Ja som tiež nechavala malú u mamy alebo u svokry keď bola aj menšia, ale to len na par hodín keď som potrebovala ísť k lekárovi, alebo po úradoch pobehať a tiež, niekedy si ani nespomenula a niekedy celý čas len s plačom chodila od okna k oknu, kedy už prídem! Plus, my sme boli len prakticky v kuse dve spolu, muž ráno odchádzal do práce ešte spala a keď večer prišiel, častokrát sa stalo, že malá už išla spat, tiež bola len so mnou do troch rokov a v pohode zvládla aj škôlku bez placu, aj krúžky, no proste všetko! Ja si myslím, že čím viac dieťaťu dáš, dvojnásobne sa ti to vráti! Tiež mi všetci vraveli, že je stále len so mnou, že nezvládne byť v škôlke atď a zvládla všetko s prehľadom

brita7777
18. máj 2020

to su tzv toxicki svokrovci, oni najlepsie vedia, co je pre tvoje dieta dobre, davaju nevyziadane rady, su bezohladni na pocity matky a este sa ohradia, ze ved oni chceli len to najlepsie..mas to tazke, takymto ludom iba na drzaka povedat, ze ty si jeho mama a vies co je pre neho dobre, no hrozi ze sa ofucia, len dalsi znak toxickych ludi

daganov
18. máj 2020

@jks27 jednala by som s nimi veľmi slušne, ak by svokra stále na teba tlačila a bola neoblomná, tak by som jej pokojným hlasom povedala, že alebo ťa bude rešpektovať ako matku, alebo tam nebudeš s malým chodiť vôbec.

jks27
autor
18. máj 2020

@daganov funguje to tak, že tam ideme v nedeľu na obed... pred tým, než tam prídeme, napíšu manželovi, nech prinesieme kočiar, že oni ho dovezú k nám domov, ôk, to beriem,aj keď sa to dá krajšie napísať. Najeme sa a my s mužom ideme preč... A áno, keď plače, svokra mi ho trhá z rúk, aj včera to urobila, a robila to aj predtým. Vravím, zdalo sa, že pochopili, ale asi len naoko.

jks27
autor
18. máj 2020

@brita7777 áno, predtým sme im povedali a neozvali sa nám dva mesiace, ja som iniciovala stretnutia a rozhovory, aby bolo dobre...

evkano1402
18. máj 2020

@jks27
tak toto by som netolerovala ani sekundu...
A v com je presne problem podla svokrovcov, ze je zamamkany???
Ze preco si musi odvykat od mamky???
Nerozumiem.
Ja ziaden problem nevidim.

lenka2710
18. máj 2020

@jks27 trhá z rúk, akože doslova??? Tak to by bol u mňa koniec, čo ti ma co niekto trhať dieťa z rúk??
A si myslia, že aj pre to dieťa je to super, keď ho niekto trhá z rúk vlastnej matke?? No normálne mi sánka spadla

jks27
autor
18. máj 2020

@evkano1402 áno, problém je, že stále keď sme u nich, pýta si ma, hovorí mama mama, naťahuje sa za mnou... A keď plače, taha sa ku mne... co robia všetky deti v jeho veku a aj staršie

jks27
autor
18. máj 2020

@lenka2710 áno, trhá. A keď sa ku mne pýta, naťahuje sa za mnou, nedá mi ho, musím si preňho prísť sama, zobrať ho, a ona sa popritom smeje, že joooj, ty zamamkany

darinkaninka
18. máj 2020

@jks27 Ty si matka, tak im to vysvetlí. Takto, keď dieťa plače a ty im ho napriek tomu necháš a odídeš, spôsobujes mu veľký stres. Musíš si chrániť vlastné dieťa, nie je zrele na odlúčenie od mamy.

pribinak
18. máj 2020

@jks27 prečo tam chodíš, keď ti to vadí. Dajte si pauzu. Spravte si iný program

daganov
18. máj 2020

@jks27 aby bolo dobre, je totálny nezmysel. Ty hájiš koho záujmy? Dieťaťa alebo svokry? Svokre, ktorú si opísala v predošlej téme, by som dieťa nedala ani na pol hodinu. Kočík by som nezobrala dieťa odniesla na rukách do auta a ak by mi ho začala trhať z rúk, tak by som ju upozornila, že toto urobila naposledy. na čo tu zakladáš témy, keď nie si schopná niečo zmeniť a záleží ti viac na pocitoch svokrovcov ako na pocitoch tvojho dieťaťa?

jvlo
18. máj 2020

Je to tvoje, či ich dieťa? A s takým prístupom ako majú by som im ho nenechavala ani 1x týždenne. Návštevy áno,ale nie bez mamy. Tvoj syn ťa ešte potrebuje