Svokrovci - bez komentára

8johanan
26. apr 2016

Baby prosim o radu ci skusenost co by som mohla robit s manzelovou rodinou.
Ked som spoznala svojho manzela, prve stretnutie so svokrovcami dlho oddialoval. Ale nakoniec prisiel den, kedy som ich spoznala, aj buducu svagrinu a svagra. Mamickina stara dievka a stary mladenec.
Chladny rakusky pristup a prezentacia domu, zahrady, bazenu, same chvalenkarstvo a vyvysovanie sa nad susedmi atd.
Pri planovani svadby sa ponukli ze zorganizuju priestory, jedlo.... Po pol roku ked ich manzel k muru, co s tym je ze ja si to vybavim sama sme prisli nato ze to boli prazdne reci. Nikoho sa ani nic nepytali len natahovali cas aby sme sa rozisli. Svadbu sme si zorganizovali sami ledva dosli k svadobnej hostine. Cele moje tehotenstvo nas chodili nepozvane navstehovat, nechali sa obsluhovat, aj ked som v 9.mes. ledva stala na nohach. Svokra mi usila niejake saty pre tehotne vyzerali ako handry na umyvanie dlazky a prinutila ma to nosit lebo ona ked bola tehotna musela sa do takych navliekat. Nechcela som robit v rodine niejake hadky alebo nepriemnosti .
Ked som porodila syna, zacalo peklo na zemi... Naordinovali nam denne navstevy a vysedavanie pri babätku, bozkavanie a kaslanie na mojho syna, chnapanie s neumytymi rukami, nic ale vobec nic mi nepomohli, len ma stali vela namahy a nervov. Neskor si ho rodinka prisla zobrat na cely den, kupili mu vsetko dvojmo co mal doma aj u nich doma, posielku, veci, hracky, autosedacku, pieskoviska, hojdacky. Na narodeniny vsetky darovane veci mu vzali z ruky ze ked pride domov k nim bude sa hrat. To iste robia aj z vecami prezlecu ho ked tam pride do svojich veci a ked odchadza navlecu mu moje. Ak nieco zabudnu vyzaduju si to doniest okamzite naspät.
Prvy moj zakaz pre nich znel; ziadne sladkosti, vajcia a jahody. Od toho dna ho napchavaju uz len tymi 3 vecami. Manzelova babka chcela pred smrtou darovat mojmu manzelovi pozemok ale kedze nemal 18 museli to prepisat na svokrovcov. Planovali sme stavat dom na danom pozemku a muz im spomenul ze by mu uz mohli prepisat ten pozemok. Jedneho dna svokrovci zavolali manzelovi ze ma prist urychlene na urcite miesto. Prisiel tam a prepisali mu stavebny pozemok na jeho meno. S tym ze ich vilu a dalsi dom s 3 dalsimi pozemkami 2x väcsimi ako ten co mu prepisali uz nema pravo na narokovanie na dedicstvo ze to dostali jeho surodenci na poly. Kedze nie sme uradne zosobaseny len v kostole (v Rakusku je to jedna z moznosti) nie sme oficialny manzelia. Cize moje uspory a vsetko okolo domu celu moju investiciu, chceli svokrovci aby oficialne vlastnil len moj manzel. HA!!! To bol vrchol vsetkeho
O tyzden sme prepisali 40% pozemku na mna, zbytocne dalsie vydavky 9.000,- na prepis a tu zacala druha lekcia ich otrasneho spravania.
Zacali sme stavat dom robia nam vsetko na zlost, ked sme neboli na stavbe bagristom natarali ze stavaju oni a maju pocuvat svokra, tak bagrovanie trvalo 1 mesiac dlhsie stalo 18.000,- Eur a museli kopat este raz, buchla som po stole nahresila svokrovi a vzala vsetko do svojich ruk.... dom by nam stal o 5 m inac ako je v geometrickom plane.
Konecne som nemusela mojho syna trapit ze musi denno denne vstavat rano o 8 a ist k jeho Grossmutter na cely den. Vybuchla som a povedala uplne vsetko. Bol skoro rok pokoj. Vobec nijaky kontakt.
Zacali nam ale nicit vsetky veci na stavbe. Dolamali nam plech na strechu, ukradli nam drevo, rozbili tvarnice na komin, rozbili vanu, vsetku zeleninu nam dalamali, znicili zateplenie, vcera dotrhali foliovnik a 30 paradajok mi obmrzlo. vsetko sme si skamerovali len co to pomoze, neudam predsa svokrovcov na policiu. Neviem co dalej ludia raddte mi lebo neviem ako mam na tu rodinu ist. Skusala som vsetko mozne aj z dobrym na nich torty som im piekla dary kupovala. Stale to budem ja ta......diablica....

kengurica
26. apr 2016

....no, myslim, ze udanie by v takomto pripade bolo na mieste. Zrejme ich le tak lahko nic nezastavi.... Treba im jednoznacne dat najavo, ze vy ste panmi vasich zivotov.

lubkavargova1
26. apr 2016

bud ste na nich financne zavisly, a preto si robia s vami co chcu...alebo je tam nieco viac. Ja neviem, ale normalny manzelia toto nenechaju si tak skakat po hlave. Bud zena trepne panvicou chlapa po hlave a urobi poriadok a svokrovcov vidi max 1 krat do roka a aj to bohato staci, alebo chlap posle rodicov do nenavratna...nooo takze ako jee to???

perdiem
26. apr 2016

Predajte to, čo ste postavili doposiaľ, a hop na druhý koniec Rakúska. Možno to bude považovať niekto za útek, ale radšej utiecť, udržať si nervy v poriadku, aj manželstvo a začať v kľude. Snáď Vás nebudú prenasledovať. Je tu možnosť, že budeš bojovať, kamerový systém, lebo to musíš mať zachytené, nemôžeš bezdôvodne niekoho obviniť, hádky a udania, no fasa, a kopec nervov, ale zjavne už máš všetkého dosť.

barnica
26. apr 2016

Tyyy jo sanka dole ze mas este tak pevne nervi. Normalne ta obdivujem lebo ja keby som mala na kamere ze mi nicia majetok a kradnu veci tak dovidenia. Jasne ze je to muzova rodina ale tak do psej budy tu co si myslia ze ty si len prichodzia tak nemas na nic pravo? Sa divim ze v tej svojej chorej lakomosti mu vobec ten pozemok prepisali. Nenormalne cosi. To s tymi vecami poznam velmi dobre u nas mas svoje doma mas svoje a este sa chvalia ake oni kupili dietatu a boze jak si im ho doniesla nemozne oblecene a podobne. Ja som aj vrieskala aj som sa snazila po dobrom aj som ignorovala ale... nepomohlo nic z dlhodobeho hladiska. Bude to zniet blbo ale odkedy som zacala robit to iste co oni mne zrazu mam klud. Tiez som zacala so susedmi riesit v com to preboha musi u nich chodit a co chudak musi jest a podobne. Tiez som chodila na necakane neohlasene navstevy a rypala do vsetkeho ako oni a.mam zrazu svaty pokoj. Stalo to vela sil a nervov ale teraz ten klud je na nezaplatenie.

mimla
26. apr 2016

Kúpte si cvičeného strážneho Rotwajlera na pozemok. A zvyšok len ignorácia. Torty? Ani omylom.

barnica
26. apr 2016

Mimla@ a dobre hladneho rotwajlera s averziou na starsich ludi 😂😂😂😂

maminuska
26. apr 2016

@8johanan pes pomôže , naozaj . Na môj pozemok len tak niekto nevstúpi . 🙂 . Jedna ho ulíže k smrti a druhá mu natrhne prdel .

mysga
26. apr 2016

Normálne ich udaj a keď sa vystrašia, tak to stiahni.

8johanan
autor
26. apr 2016

😉 😉 😉 dakujem za vaze prispevky, potesili aj rozosmiali po dnesnom rozplakanom dni ked som nasla moje paradajky mrtve. Dali ste mi silu idem do toho !! Manzelov navrh bol ze v najhorsom pripade to predame a zdrhame. Ja to skusim este asi s tym psom.

0silvia0
26. apr 2016

@8johanan a prečo si do stola plieskala ty a vykričala všetko ty? Prečo si nenechala vybaviť si to manžela s vlastnou rodinou? Predsa len od syna by to inak zobrali ako od nevesty... ak by som mala problém s mojou rodinou, riešila by som to ja a nenechávala by som to na manžela...

mysga
26. apr 2016

Pre boha nekupujte si psa kôli odplašeniu svokrovcov, je to živý tvor a záväzok na 15 rokov. 🙄

ankakovacova
26. apr 2016

Jednoznačne odstahovat sa a dosť ďaleko ..... :( a to som si myslela ze nieco taketo je len vo filmoch

drzim palce aby tvoja mlada rodinka toto peklo vydrzala

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katarinapekna
26. apr 2016

Majú ta za sliepku a tvoj muž zzrejme tiež,keďže nekoná. Resp.nič o jeho počinoch tu nie je. Smola, nie si dosť dobrá pre ich Syna,na ich mieste by Som si ta nevsimala,ale robiť prieky to nikam nevedie. Odsťahuj sa a máš vybavené.

papricka33
26. apr 2016

Nikde nepises, co na to manzel. Skor mi to pride tak, ze on je nejaky pasivny. Ty buchas po stole, ty im vykrikujes... Takto sa to nezmeni 😒 ... inak, mna by potesilo, keby mi svokrovci dali pozemok, ci kupili detom tolko veci... Moje deti maju len to, na co naskrabem ja ☹

veronicka88
26. apr 2016

@papricka33 no je rozdiel kúpiť a kúpiť...pozemok zdedil po babičke len nemal na nho vek vtedy takže s tým rodičia nič v podstate nemajú...

Och ja sa ti divím že si ešte v pohode,ja už by som sa nachádzala na druhej strane republiky...

maminuska
26. apr 2016

@mysga záväzok na 15 rokov sú oriešky a malé plemená . Veľké plemená , schopné účinného bránenia sa dožívajú 8-10 rokov.

papricka33
26. apr 2016

@veronicka88 ale tyka sa to jeho. Ona na ten pozemok naozaj nema ani pravny narok. Ak by sa rozhodli, darovali mu ho a oni dvaja by boli aj manzelia, (ako nie su), nema na neho narok. 😒 mne to cele pride divne, ze vobec ostali v takej blizkosti... Asi z toho plynuli predsalen nejake vyhody 😒

veronicka88
26. apr 2016

@papricka33 uvidime...kazdopadne mne až hosia koža behala pri čítaní a jezili sa mi chlpy ktoré mám ja nemám;)

yanni
26. apr 2016

@veronicka88 Hlupost, dedit moze aj neplnolete ditea. Akurat, ze disponovat moze aj po dovrseni plnoletosti. A dokonca, dedit moze aj este nenarodene dieta (napr. po otcovi, ktory zomrel este pocas tehu).

@papricka33 ako tu uz odznelo, podla opisu, veci, ktore babickovci chlapcovi kupuju, ostavaju stale u nich Takze vlastne ako keby nekupovali nic.
Ono aj moji rodicia aj svokrovci kupia detom aj oblecko, aj daku tu knuhu ci hracku aj len tak, pomimo narodenin ci Vianoc, ale vzdy si to donesu domov.Naco im je plno oblecka u dedkovcov, ked by to mali oblecene malo a by im to bolo hned male.

Chcu robit len napriek. Ja by som takto nemohla zit. aj ja mam muza Nemca, zijeme v De ale moji rodicia 800 km a svokrovci 450 km daleko. Moj svokor je tiez tak trochu cudny, svokra ok ale spm rada, ze nemame nikoho okolo. Nik sa nam takto do nicoho nestarie.
tiez kednieco, musi si to moj muz vyriesit so svojimi rodicmi sam.

@8johanan Co podnikol vlastne tvoj muz. Nech si tieto zalezitosti vybavi sam s rodicmi. on nevidi, ze vam rozbijaju rodinu? Dieta tiez ma len jeden domov, a ten je u rodicov nie u Oma a Opa. Takze tam moze mat nejake hracky, mozno par Ersatzklamotten ale tym sa to ak konci.

8johanan
autor
26. apr 2016

mojho manzela mali svokrovci za psicka ktory im platil po skole za najom a jedlo, musel prispiet na vystabvu bazenu, musel im pritakavat a cusat.
Ma z nich strach a hrozu. Nikdy ho neobjali a nedali mu ziadnu lasku. Vyrastal z babickou v jej dome v susedstve, bol nechcene tretie dieta. Rodicia len robili a setrili.
Dom sme si chceli postavit inde ale moj muz slubil babke ze si ho postavi na tom pozemku.
Ale teraz manzel vidi ze to s nimi vobec nejde.

8johanan
autor
26. apr 2016

@papricka33 tu niesu ziadne vyhody, tu su len straty hlavne to psychicke vydieranie a rozkaz okamzite dones dieta Ome lebo sa citi menejcenna a nepotrebna celu noc nemohla koli tomu spat ze maly nebol vcera u nas a utekaj si hladat pracu. - to bola posledna hlaska svokra ked mi zavolal.
Proste Rakusaci su asi INY alebo co.
Pozemok mu prepisali lebo si ho chceli priputat ako psa a manipulovat a ovladat na baterky.

maminuska
26. apr 2016

@8johanan uvažoval tvoj muž o psychoterapii ? Neber to v zlom , ale potrebuje sa naučiť účinne sa brániť a postaviť rodičom .

veronicka88
26. apr 2016

@8johanan utekajte...kade ľahšie...babička by to myslím pochopila...

8johanan
autor
26. apr 2016

@yanni v tomto vsetkom mas svätu pravdu. Oni ked to dieta dostanu do ruk staraju sa onho len na oko. Zabudla som si telefon u nich tak som sa po par minutach vratila naspät. Maly plakal, vzali mu cumel a svokra kricala ze ten cumel hodi mame do hlavy a ze ma si sadnut na nocnik lebo ona viac plienky kupovat nebude. Maly sa triasol od strachu a stal v kute. Po tomto incidente som vtedy vybuchla zdalo sa mi adekvatne reagovat a rok u nich nebol.

barnica
26. apr 2016

Ked raz chcela babka aby mal ten pizemok on maju suchat nohami a nerobit zo seba grantov ze mu ho napisali. Citi sa menejcenna? Tak preco nepride a nepomoze ale este ublizuje kde sa da? Fakt porozmyslaj nad tym psom. Je to zavazok ano a ziva bytost ale aj ochranca a velmi dobry dovod nato aby tam uz nechodili robit zle. Cely zivot nanho kaslali z vysky starala sa starka a oni chcu este aby prispieval? Wtf... ma vlastnu rodinu...vlastny zivot a najlepsie by boli sa odstrihnut. Ja by som im nedvihala mobil a potom az by dieta spalo by som im zavolala a miluckym hlasom sa spytala ci nieco nepotrebuju lebo ako ospravedlnujem sa ale bola som ulozit dieta. A uz by mi mohli vraviet co by chceli,jednym uchom dnu druhym von... pustila by som im video so zaznamom kde mi nicia a kradnu veci spolu s manzelom a spolu by sme im aj povedali ze ak sa to zopakuje hned riesime policiu a je nam jedno ze sme rodina lebo rodina si toro nerobi. To je svinstvo😡 rakusaci su ano su iny. V mnohom a ich vztahy su chladne a vo velkom si zavidia. Nepomahaju si ako slovaci radsej si zaplatia firmu akoby mali poprosit rodinu o pomoc.

yanni
26. apr 2016

@8johanan seknite s tym raz a navzdy. Chapem, ze tvoj muz sa citi babicke zaviazany, ale pri takychto vztahoch sa musi v hrobe obracat. Myslim, ze prave ona, ked sa o neho s laskou starala, by chcela, aby sa mal dobre a zil pokojny zivot.

Ina vec. To, ze rodicia vyzadovali najom ak dieta vystuduje a zaraba vlastne prachy povazujem za normalne a na zapade je to takmer v kazdej rodine. To len na SK maju decka hotel mama AI dobre ze nie do 50siatky 😕 😠

timea7
26. apr 2016

@8johanan sorry, si robíš žarty, alebo si nesvojprávna? Ako ma môže niekto nanútiť obliecť si šaty, ktoré nechcem? Jedine v narkóze. Obskakovať ich, keď si bola tehotná? Z dvadsiatich návštev 18 krát nie som doma, dva krát uvarím kávu a otvorím dezert. S mojím dieťaťom bude okrem jeho otca manipulovať len ten, komu to dovolím. Takže nemusela si nič. Robila si to preto, lebo si z akýchkoľvek dôvodov chcela. Čo na to tvoj manžel? Ak čuší, tak máš problém v prvom rade s ním, až potom s jeho rodičmi. Prečo sa od nich neodsťahujete aspoň 500km a nezúžite kontakty na nutné minimum? A s kľudným svedomím by som na nich podala trestné oznámenie.

alaguema
26. apr 2016

@8johanan akože svokor zavolal s týmto predslovom a ty si zbalila dieťa a utekala vyplniť rozkaz? Toto je mimo moje chápanie. A ty sa čuduješ, že si dovoľujú stále viac a viac? Tvoj muž sa potrebuje odstrihnúť. Presťahujte sa. Babke, ktorá je po smrti je šuma fuk, či na tom pozemku bývate, alebo nie. Je už niekde úplne inde a vy a vaše dieťa ste stále tu a potrebujete tu žiť normálne ako rodina. V tej rodine sú choré vzťahy, choré väzby, choré sľuby, manipulácia a patologické charaktery. V takom niečom by som svoje dieťa nevychovávala. Čím skôr preč a čo najďalej.

veronicka88
26. apr 2016

@alaguema a najlepšie im nedat adresu kde bývate...ja by som sa triasla strachom uz