Mam taky problem, mozno sa chcem len vyrozpravat, alebo uz mam toho dost....Byvame 5 rokov v novom byte, povodni majitelia asi 60 rocni manzelia. Byt sme kupili aj s nabytkom...Postupne - ked su peniaze vymiename za moderny...a tu je problem. Cokolvek vymenime v byte za nove svokrovci maju blbe reci ze naco, ved to bolo este dobre a dookola. Muzova sestra zije v luxuse, cokolvek si kupi drahe, su ticho a ja som si dovolila kupit novu linku za 600 e na splátky a uz zase sproste reci. Pritom tie stare veci este aj predam, takze mam z nich aj nejake peniaze. Je to snad moja vec?a muz nas nevie ani zastat.Sme predsa mladi a chceme nabytok podla seba...a hlavne si to platime my nie oni!!!Chcem im uz nieco povedat ale neviem ako zacat, poradte :/
chces zit svoj zivot bez svokrovcov a aj tak si ich tahas do domacnosti- do svojej hlavy. byt samostatny a nezavisly znamena nielen byvat sam ale robit si svoje rozhodnutia a nemat potrebu sa niekomu za ne spovedat a vysvetlovat ich.
preco im chces nieco povedat? maju k tvojmu nabytku presne taky isty vztah ako hocikto okoloiduci na ulici. tomu tiez nevysvetlujes.
svokrovcov maj rada ako rodicov tvojho manzela, ako navstevu ktora k vam pride a ty sa o nich pekne slusne postaras a pobavis sa s nimi. na komentare o vasich veciach sa usmej a ber to ako ich malu chybicku, ktoru im rada tolerujes. ale nekomentujes.
tvoj zivot, tvoj byt, tvoj nabytok. ty rozhodujes co chces mat v zivote :o)
No ja súhlasím s nadejna7 ja mám trošku taký podobný problém so svokrou máme 8 mesačnú dcérku a ked jej niečo kúpim ja alebo moja mama už je zlé pretože ona chce mať všetko pod kontrolou ked sa narodila dostali sme od ich rodiny použitú postieľku ktorá nám ale nevyhovovala tak sme kúpili novú a tamtu sme im vrátili prišla a začala že či bola tamta postieľka zlá a načo kúpujeme novú tak aby mala pokoj na duši tak jej kúpila ešte aj ona postieľku ked prídeme do nich, toto isté je aj s oblečením kúpim jej niečo ved načo ja som jej priniesla, príde na návštevu a malá nemá oblečené jej oblečenie tak A prečo jej nedávaš moje veci. Ked príde moja mama a niečo jej prinesie tak len to blbo okomentuje. Mňa už fakt štvalo tak som jej povedala svoje na rovinu a už mám aj trochu pokoj :D Stoj si za svojím jedným uchom dnu a druhým von 😉
ak si nepovieš svoje, stále ťa to bude s.ať..Viem viem, chceme byť za dobre, ale niekedy musíš..
No buď rada, že to je aspoň rodina, my sme kupovali byt, a majitelia bytu konkrétne ten chlap, pri dvoch našich obhliadkach a pri preberaní bytu, stále mal nejaké sprosté pripomienky, že načo chceme meniť to a to, že to bolo dobré , oni to robili pred 15 rokmi. Lebo sme sa dohodli, že nám nechajú doslova "holobyt" (bez podláh , kuchynskej linky atď). Ešte ma zdrbal aj zato, že chceme iného dodávateľa energií, a že len problémy robíme. To sú proste takí ľudia. Rodine to vysvetlíš, starších ľudí nejako nechcem uraziť, ale predsa majú iný vkus, čo je normálne a proste to filtruj 🙂
@lulyaaa nevšímať si to. Nežijete s nimi, sú to vaše peniaze. Kašli na to, úplne toto z ich strany ignoruj. Ak už je to teda neúnosné a po každé, keď ste spolu, to oni spomenú, povedať : " O čo vám ide ? Sú to vaše peniaze alebo naše? Nemíňame nadarmo, staré predáme, tak sa nestarajte! " Nech je jasno vo veci, raz a navždy.
no, svoj nazor povedat mozu, pacit sa im linka nemusi, ale jednym uchom dnu a druhym von.....je to Vas byt, vy si ho zariadujete po svojom a hlavne aby sa Vam pacil. Ja mam tiez takych svokrovcov,ze nic netreba kupovat nove, na vsetko vedia vytiahnut nejaku staru odlozenu vec niekde zo zasob......uz to beriem tak,ze ich nezmenim, ak to chcem, vezmem od nich,ak nie, kupim nove......
spovedat sa im nemusis
@lulyaaa Moja svokra zostala zhrozená, že spávame pod jedným paplónom! Doniesla mi staré duchny s návlečkami z roku pána aj s ihlou a niťou, aby som si došila gombíky tam kde chýbajú! Usmiala som sa a počkala, vtedy ešte na priateľa. Pri dalšiej návšteve im to naložil späť do kufra 😀
@lulyaaa to by som úplne neriešila, nech si rozprávajú, z ich vrecka to nejde. nemajú s tým nič spoločné, možno závidia 🙂
Jednym uchom dnu druhym won.mne tak niekedy swokra howori kolo deti.wyhod tie teplaky sak to handra,daj mu ponosky,treba mu okuliarky,neumyje zuby... a tak no.teraz si powiem porozprawaj moje deti ja wiem co jak.teraz riesime bywanie wacsie.a uz ma dozrali wsetci od mamy po swokru az cez sestru.a som doma powedala dost.nase bywanie.nic nechcem od nikoho poriesime si sami.nebudem s nimi ni diskutowat.kazdy mudry a nikto s nicim nedojde aby nam bolo lepsie.mas uz swoju rodinu.nenechaj si do toho kafrat.mate swoj rozum.nech si pohowori.skus na to reagowat minimalne a neriesit. A tes sa z nowych weci.ja by som to tiez wymenila wsetko 🙂
Jednym uchom dnu a druhym von. Pripadne razne ale slusne poslat dokelu. Mne tak nasi stale frflali, ze preco ma syn plienky. Tak som sa nasr.... a opytala som sa ich ci ich kupuju oni. A kedze ich nekupuju, nemaju sa co do toho starat. A takto je to zo vsetkym. Pokusim sa normalne vysvetlit a potom uz idem razne. Tiez sa z muzom porozpravaj. Vysvetli mu, ze ta to obtazuje a mohol by aj on zadiahnut. Este nemate deti, to estelen budu komentare. Casom sa naucis sa cez taketo hovadiny preniest. Vekom sa to len zhorsuje, bude viac hlupych poznamok. Prides do stadia, ze si len pomyslis svoje a pojdes ticho dalej. Naco sa stresovat....
ja by som ich s milym usmevom nabuduce poziadala, aby mi k 15-temu priniesli ich vypis z uctu, aby si skontrolovala ci to, co kupovali, bolo nutne kupit. Ze len chces zhodnotit ci neminaju na kraviny 🙂
Povedala by som jej, čo sa do toho starajú. Sú to predsa vaše peniaze a môžete si s nimi robiť čo chcete. Keby vám oni dávali na to peniaze, nepoviem ani pol slova. Je samozrejmé, že chcete mať pekný moderný byt a nie s nejakými starými haraburdami
Ja som taka ista vsetko stare vyhodit a kupit nove.ja mam uzasnu svokru no je tiez ten typ ze si este aj svoju x rocnu obyvacku zobrala ked sme sa stahovali z jej bytu co sa predal k nam do domu.ale tak je to jej izba a moze tam mat co chce.ale obyvacku ako obyvacku sme si kupili novu aj gauc stol aj kuchynu tu sme boli spolocne vyberat.a ked svokre poviem ze aj pre energiu ze stara negativna odide tak nova s novym pride.alebo stromceky pred domom.svokra ved to je pekne ja muzovy hovorim ale to bude krasna predzahradka tak sme to dali prec a svokra sama uznala ze to hned inak ukaze a ze je to lepsie.ale oblecenia sa nevzda aj ked to nenosi a ma to x rokov.
ak nebývate spolu tak len pretrpieť tie jej blbé reči....možno by som povedala že tá jej dcéra- tvoja švagriná má taký krásny nábytok a chcela si aj ty taký podobný.... 😉
Vies co ja by som to ani neriesila, pokial vam nezakazuju nieco kupovat, na co teda ani nemaju pravo tak to ani neries. Jedine im povedz, ze chcete mat byvanie podla seba a platite si to sami takze im to moze byt jedno. Pokial budu mat aj potom nejake poznamky tak jednym uchom dnu a druhym von a vobec si z toho nerob hlavu