Svokrovci a ich kontrolovanie môjho manžela

20. mar 2022

Potrebujem sa tu naozaj vyrozprávať,keďže mi je fakt z toho už zle .
Som s manželom pár mesiacov ,otehotneli sme este pred svadbou ,kvoli jeho rodičom viere sme sa po správnosti museli zosobášiť .ALE ide o to ,nemohol pri mne večer ostať,ani sme nemohlo byť v spoločnej izbe sami,hovorili že po svatbe nám dajú “pokoj” .Po svadbe ktorú sme obaja aj chceli ,tak sme sa odstahovali .Bývame sami ALE ,svokrovci?Manželovi píše svokor že chce vidieť aký má stav na účte,či mi nahodou moc neubudlo 👌Kedze nebývame v dome ale byte ,jeho svokrovci chcú silou mocou postaviť dom ,záleží o tom ,že jeho otec má pozemok hneď vedľa ich domu .A chce aby sme tam stavali ,a chce nám ten dom postaviť ,naplánovať ,ide o princíp ,svokor zhodnotil źe nemam absolutne pravo do stavby nieco povedat,kedze do toho nedam ani cent .A že ON vie co budeme stavať a ze to bude za jeho peniaze .Samozrejme má aj dve nevidaté dcéry ktoré si musia pozemok najst samé ,ale syna tam chce stoj čo stoj .(neni jediný syn).Kedze sme im povedali že tam stavať nejdeme ,nechceme jeho peniaze ani pomoc ktorú nám po každom dni vyčítajú po každej príležitosti,čo niečo neurobime podla nich .Tak sú u nich naučený,počúvať na slovo a nemať právo na svoj názor 😀👌.Naozaj možno prídem ako nevdacná ...ide o to ,že mi chceli vychovať syna ,urážajú ma iba pre to že nevedia zniesť že somnou žije a nie s nimi ...A neviem ktorá by žila celý život vedľa ľudí čo ju majú za hovno a iba handru čo musí skákať ako písknu ...Ale k veci .Manzelovi napísali do rodinnej skupiny kde nie som ,teda svokor s jeho dcérou ,že mame syna a ze ako on (mm) chodil z DOMU do školy že ma aj náš syn ,a že chodí raz tam a raz tam ( nikdy som u nich nebývala ani on u nás). A na záver .Ich ešte neplnoletá dcéra zaperlila ,že mám najmenšie právo rozprávať do toho či manzel posle svokrovi kolko ma penazi,ze ja nemam absolutne pravo .A ze je to jeho otec a ze ich nemoze vymazat zo zivota,nesmierne sa ho snazia psychicky zdierat,svokra mi rano volala ci jej dam k telefonu manzela ,povedala som jej ze spi lebo bol s kolegami večer na sedení,neskôr mu volala a vrieskala mu co ro znamena ze preco bol von ze je ma neho nahnevaná a že keby aj skapala a nieco potrebovala ze by nedvihol(co je blbost,manzel im chodi pravidelne pomahat a behat okolo zadku,a svokra je na marodke as dcerami doma). 😀Zienky prosim vas ,poradte mi co robit ...manzel uz nevladze o tom riesit ,zakazdym ked sa ozve ho zrusia ako nevdacneho dementa ktoreho “nadarmo” chovali a zivili cely zivot ....

blancheporte
20. mar 2022

Odstrihnut sa....inak ho budu komandovat stale.A co este bude,ked sa vam narodi babo!!!Och....😡

grace55
20. mar 2022

Robíte to dobre, len vytrvalosť. Co najmenej s nimi riešiť, nezdoverovat sa, ideálne sa odsťahovať tých 2000 km, aj keď viem, že vždy sa nedá.

0kristina0
20. mar 2022

Obmedzit kontakt, svokrovci su toxicki ludia

kate211
20. mar 2022

Svokry a modry konik. Vysvetlis mi co je to za dospeleho jedinca, ktory necha nech na neho matka vrieska, pretoze jej nezdvihol jeden vecer mobil? Kde, prosim ta, kde najdem takeho jedinca? Ja si to nedokazem ani predstavit, preto to povazujem za skreslene az nerealne.

katus226
20. mar 2022

Kristova noho, ja uz by som asi sedela v base za vrazdu 😯

solange7
20. mar 2022

Neustupovat. Inak si znicis zivot.

sasa1310
20. mar 2022

to máš tak, keď si s manželom pred svadbou pár mesiacov a nepoznáš ho bližšie. No čo už. Buď si zvykneš, alebo ujdeš.

andrejka1974
20. mar 2022

Nekontaktovat ak s tím aj muž súhlasí proste kašľať na všetko a žiť si svoj zivot

petricka22
20. mar 2022

Utekaaaaat! Ale je dobre, ze aj manzel vidi, co sa deje a nenecha sa nimi manipulovat. Teraz ste rodina vy, nenechajte si to pokazit.

komplikovana
20. mar 2022

tak nech sa prestane ozyvat. Je dospely, svojpravny a aj ked su to jeho rodicia, tak nie je ich majetok. To nech si uvedomi. Ak nie ste odkazani na ich peniaze a dokazete sami pekne vyzit, tak nie je o com. Nech si vsetko nechaju, vy budete mat pokoj a nikto vam nic nebude vyhadzovat na oci. Ty a tvoj manzel teraz tvorite vlastnu rodinu. Nech sa zamysli a uvedomi, co vlastne chce. Ma dost sil na to aby povedal nie? Aj za cenu, zeby sa rodicia urazili a pretrhli kontakt. Tie zabomysie vojny su velka zataz na psychiku. Uz teraz je svet dost komplikovany, tak naco si nicit zivot este aj tymto.

petricka22
20. mar 2022

@kate211 nerealne to nie je. Poznam podobny pripad. Ked ti cely zivot rodicia nedaju dychat a ty si submisivnejsej povahy, ver tomu, ze aj v 40tke mas problem si presadit svoj zivot a zit si ho podla seba a nie podla nich.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kate211
20. mar 2022

@petricka22 Viem co je submisivna povaha a ciastocne si dokazem predstavit svokrovcov, ktori zasahuju do zivota. Ale aby jeden dospely clovek nechal po sebe vrieskat svoju matku, pretoze jej nezdvihol telefon? Tazko si predstavit cloveka, ktory to dokaze.

autor
20. mar 2022

@blancheporte uz je narodene...

autor
20. mar 2022

@sasa1310 prosim ta 🙂 par mesiacov? Najprv si zisti ako niekoho vysmiat odsudit a zhodit 😀😀poznali sme sa roky a jeho rodinu som moc nestretavala ,a neukazovali sa tak

lasona
20. mar 2022

Och môj bože....nič iba sa odstrihnúť a dúfam že manžel je na tvojej strane a že sa nepodvoli..ja už by som infarkt mala kebyže mám takých svokrovcov

54tinka54
20. mar 2022

Akoby sa nevedeli zmieriť s tým že ich syn je dospelý a má vlastnú rodinu.. oni uz ale nemajú právo ho vychovávať preboha! To mali robiť kým bol dieťa či tínedžer.. aj tvoj manžel by sa mal uz ostrejšie vyjadrit voči ich správaniu.. a určite sa nedaj prehovoriť aby ste išli k nim stavať dom! To komandovanie by bolo horšie

nelina1
20. mar 2022

Ako sa k tomu stavia manžel?
Ako reaguje na tie invektívy voči tebe? Zastane sa ťa? Či počúva rodičov? Toto je dôležité si zodpovedať.

sasa1310
20. mar 2022

tak píš po Slovensky. "som s manželom pár mesiacov". A neviem, kto ťa vysmial, odsúdil a zhodil

7lenka11
20. mar 2022

ísť od nich čo najďalej, nastaviť sporadické návštevy, udržiavať kontakt max cez telefón a žiť si svoj život.. ideálne sa im ani nezdôverovať s vecami, plánmi, s ničím.. všetko im oznámiť ako hotovú vec...

abbey1
20. mar 2022

Koľko má manžel rokov? Riešiť má on! Teba týmto vôbec nemá zaťažovať. Nech si urobí doma poriadku. Rodičia si k nemu dovolia len to, čo im on sám dovolí.
Kontrolka ti mala blikať už pred svadbou. Už vtedy ste to zjavne mali veselé.

zojazoja
20. mar 2022

A pan manzel si vypocuje vrieskanie matky na neho, sklopi uši a je to.. A pán manzel posle svoj zostatok na účte, sice nerad, ale posle.... Co s tym?.. Jednoduché ako facka. Draha mamicka! Prestan prosim vrieskat po mne do telefonu! Atd atd.. Drahy otecko! Preco ti mam poslat zostatok mojho účtu???? Atd atd.. Toť vsjo. Dospelosť neznamena len "vážiť si" a pomahat rodicom.....

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matullienka
20. mar 2022

Ja by som to uťala a buď sa spamätá ju a budú sa spravat ako normálny ľudia alebo neuvidia vnúča, to by som tam nedovolila brať ani manželovi

aliaray1
20. mar 2022

Gratulujem, su to psychoteroristi, toxicki ludia...

Co citam ich nazory, spravanie...tak toto je teda riadny krok naspat do jaskyne 🤦‍♀️🤷‍♀️😱

Odist, obmedzit kontakt aj osobny aj telefonicky (nedvihnes), byvat co najdalej, zdielat co najmenej info o sebe - po vzajomnej dohode s tvojim manzelom.

Oni sa nezmenia a leosi uz nebudu, naopak. Nastavte pravidla a hranice.

98
20. mar 2022

To ako by si o mojom svokrovi pisala... a sestry mojho muza tiez najmudrejsie... tiez ked sme odmietli dvojgeneracny dom, zacalo peklo, ani na svadbe nam neboli, muz chcel zostat blizko, po dvoch mesiacoch som ho ukecala sli sme 200km prec.. a nelutujeme... sice sami na inom konci sr ako su nase rodiny ale mame svaty pokoj... a najma.. aj telefonaty sa utlmovali az raz za cas zavolali aj to sa pohadali... lebo bolo zle ze kde robi, kde eobim ja, ze som na pn po urze, ze mam nizsi plat ako och syn, vyssi... ze moji rod. Sa rozviedli... atd.. atd...

Nestavat v ich blizkosti, skusit ist co najdalej a najma muzovi daj cas, tlacit ho do niecoho nepomoze, moze ti neskor vycitat...

Stale su Ťapákovci medzi nami 😂

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miadi
21. mar 2022

Trosku chaoticky napisane.Ale ok chapem si v afekte pisala. Ty nemozes nic to tvoj muz sa musi ohradit. “ mama keby si skapinala alebo nieco potrebovala - tak mas od toho svojho muza . Obrat sa nanho Ja mam svoj zivot a zem sa neprestane tocit ked ti raz nedvihnem.” Atd atd . Ty mozes jedine pomoct tak ze by ste sa odstahovali velmi daleko.. ale to by musel chciet aj on a motiv by nemalo byt len dostat sa co najdalej od nich. Legitimny dovod ist niekde daleko kde sa vam bude lepsie zit. A necitaj ich rodinny chat . Lebo oni nech si pisu co chcu ale tvoj muz by mal odpisat “ aj Keby nedala ani cent a dom by som postavil vlastnorucne Moja zena mà rovnake pravo planovat vyberat rozhodovat ako ja .” A vas do toho trt. Nemuseli by ste sa ani nikde stahovat stacilo by Keby tvojmu muzovi narastli gule , ale recept na to ti Neviem dat Moj stary uz gule mal ked som ho stretla, a to mal dost dominantnych rodicov.

annamalaga
21. mar 2022

No len kontakt obmedziť, čo iné ostáva. Ak bývate v podnájme, odsťahovať sa ďaleko, ak vo vlastnom na hypotéku, tak byt predať a utekať, veď má svokor dcéry aj syna ďalšieho či, má kto stavať.

banalu
21. mar 2022

Uplne sa odstrihnut, nedvihat telefon, neodpovedat na rodinny chat. To je jedine co vam zabezpeci manzelsku pohodu.
Zaujimave, ze velki a tvrdi krestania a zabudli, co kaze biblia 🤣 len by som im poslala:
Efezanom 5:31-32 SSV
Preto muž zanechá otca i matku a pripúta sa k svojej manželke a budú dvaja v jednom tele.