Ahojte mamičky,
možno máte rovnaký problém ako ja, stalo sa Vám niekedy že svokra/svokor sa hrabali vo vašich súkromných veciach? myslím materiálne.. spálňa, kuchyňa atd. Poslednú dobu sa to stáva často, vždy si nájdu zámienku prečo to museli spraviť Ako by ste riešili danú situáciu, aby ste nikoho neurazili? Ďakujem za každú odpoveď.
Ano stavalo sa a pravidelne,dokonca ked si polovicka mechala v zasuvke peniaze tak svokra si ich vzala pre druheho syna!moj sa na odmeny v robote nadrel a ona vzala lebo druhy bol bez prace a potreboval peniaze pre frajerku na darceky a preto uz stastne zijeme v nasom bytiku a mame pokoj!!!to radim kazdemu nikdy nebude pokoj,vzdy sa budu miesat,hrabat a starat!
@kacenka151
nestalo, a ani nestane, kedze kluce od bytu nemaju svokrovci.
A keby nahodou stalo, tak medzi styrmi ocami upozornim dotycnu osobu a poziadam ju, aby sa to neopakovalo.
@puklica13
svokrovci su rodina, ich syna mas za manzela, pokial vazne neohrozuju rodinu mladych manzelov, je neprimerane kvoli tomu prerusit s nimi kontakt... vzdy to budu rodicia manzela.
@puklica13 aj pre mňa je to dosť dôležite, naposledy mi svokra otvorila balík .. čo je pre mňa nepochopiteľne otvárať cudziu poštu.. ony sú strašne fajn vychádzame spolu všetko len táto vec..
to si neviem predstavit...svokra pride, sadne si ako navsteva a sprava sa ako na navsteve, pokym teda spolu nieco nerobime...uprimne, parkrat by som to asi zniesla, ale potom by som jej slusne vysvetlila, ze ani ja sa im nehrabem v ich veciach...
@ivivaiveta Ved toto, nech príde sadne si a ja jej s radostou spravím kávu 🙂
áno stáva sa mi to,máme spoločný dvor,klúče majú oni aj my,navzájom,pre každý prípad....viem že sem chodia,zo začiatku mi to nevadilo,až do tej doby,ked rpestali chodiť ku nám,kied som ja doma a prišli sem,len čo som vytiahla päty z domu....svokra hovorievala,že je to jej dom....áno,ale už len múry,vnútro sme prerobili,súkromie je moje a vytkla som im to....raz som pristihla svokra s hlavou v mojej chladničke....až červený ostal,ked ma zbadal....nemám nič proti tomu,ked niečo potrebujú a nemajú,,,,nech si zoberú.....po poslednej výmene názorov sem ani nechodia....čo už každý sme nejaký.....ja sa na niečo také neznížim....
@martina28p úplne ta chápem.. včera som sa aj s mm pohádala.. nie sme doma a svokor čo spravil, išiel sa hrabať medzi moje vianočne ozdoby vytiahol si stromček a začal ozdobovať! a čerešnička na torte nakoniec nám poslal mms aby som ho pochválila. Nech si ide domov ozdobovať.. Mm mi nepodržal stránku že co je na tom.. ale ja vidím vela na tom.. ja si chcem robit Vianoce sama..
@kacenka151 Plne Ta chapem, len tuna budes tahat za kratsi koniec, lebo pokial Ta manzel nepodrzi, tak Ty budes naveky ta zla, ked nieco povies. Ja by som sa pokusila asi najskor spracovat manzela, aby to on povedal svojim rodicom. Samozrejme ze budu vediet odkial vietor fuka, ale takto pokial to ich synackovi nevadi, tak si z toho velku hlavu nerobia. Vsak a ked idete dakde mimo domu, nemozete si zamknut svoj byt? Teda som to pochopila tak, ze asi byvate v jednom dome a mate tam svoje poschodie. My to tak robime, ze si zamkneme a hotovo. Bud cely byt alebo len spalnu, kde mame nejake papiere, peniaze a tak. Robime to skor len tak preventivne, zacali sme hned od zaciatku ako sme sa nastahovali, takze teraz to je kazdemu normalne.
@kacenka151 vrrrr,vraždila by som niekedy...niekedy na to totálne kašlem,ale ked je už toho vela,tak sa ozvem....tiež sa snažím s kludom to riešiť,lebo u nás sú vzťahy velmi naštrbené,ale niekedy tak vybuchnem,že až....viem sa so svokrou velmi pohádať a už si nenechám skkať po hlave....keby sem chodili,aj ked som ja doma,tak mi to nevadí,neberiem to tak,ale ked chodia len ked som preč,tak mi to príde také zlodejské snorenie....fuj nechutnéééééé....... 😠
urcite by som si povedala svoje, a ver mi za klobuk by si to nezobrala a urcite by to druhykrat neurobila
@bejbinka Ale kde kupili sme si vlastný byt prerobili a zijeme asi 3 km od nich tak ony si chodia na prechádzky k nam🙂 nie sme doma casto lebo praca je mimo sr ale to je jedno.
Mm zo zaciatku stál na mojej strane ale ja som sa stažovala hlavne jemu a im som to nikdy nepovedala. Ony si myslia že je vsetko super.. Super by aj bolo keby nesnoria.. Zajtra ideme k nim a sto chuti mam povedať svokrovi že nech si ozdobuje stromcek doma ☹ len neviem co bude potom ci to budu respektovat alebo budeme mat odstup a neprehovoríme na spolocných akciách ani slovo..
@kacenka151 Pockaj, takze oni sa ako dostanu dnu? Ste im nechali kluc od bytu? Ak aj vy mate kluc od ich bytu...pekne si tam vojdi, poprehadzuj veci, tak aby vedeli, ze tam niekto bol...a mozno potom prestanu. Ale toto je fakt sila, este kebyze ste v jednom dome, by som nie ze chapala, ale bolo by to logickejsie, ze si svokrovci narokuju na Vas byt a ze Vase sukromie je aj ich sukromim...ale takto? No to mna by rozdrapilo priam! Ze si kupim byt, aby som mala od kazdeho pokoj a svoje sukromie a aj tak by som ho nemala. No ale ak nieco neurobis, tak s tym isto neprestanu. Ja by som kazdopadne k tomu dokopala draheho, nech sa pochlapi, vsak je to hlavne jeho rodina, tak nech si to s nimi riesi a ked by nechcel ani za svet, tak asi inu moznost nemas, len im povedat, ze by si si priala, aby k Vam chodili, ked ste doma.
nemam takuto skusenost a ak by som mala, velmi razne by som to hned na zaciatku riesila. Ani ja nechodim svokre po skriniach, nevidim dovod, preco by to mala robit ona mne. Nastastie mame s muzom na otazku sukromia rovnaky nazor. Moja svokra je skvela zena a od zaciatku sme si urcili hranice, kam jedna druhu pustime. So svokrom je to podobne. S mojimi rodicmi sme to mali podobne. Respekt.. Ak sa da, vystrngaj si to s nimi - podla moznosti po dobrom, lebo toto ta bude hnevat vzdy a bude to medzi vas vnasat negativne emocie. A myslim, ze zasadnu ulohu by tu mal zohrat tvoj manzel.Drzim palce.
@kacenka151 vymeň zámok a máš po probléme. Keby sa pýtali prečo, kľudne im povedz, že ti veľmi prekáža, keď sa ti niekto hrabe vo veciach. Bývala som aj u svokrovcov, ale toto som nikdy nezažila.
@kacenka151 Myslím, že keď oni sa ti hrabú vo veciach pramálo ich zaujímajú tvoje pocity. Neviem prečo by si mala ty brať ohľad na nich. Predsa len...oni narúšajú tvoje súkromie.
Hlavne to zaraz už teraz, ako sa vraví už v zárodku, ťažko ich to naučíš neskôr.
Ja by som najskôr samozrejme začala slušne. "Mama, otec (napr. neviem ako voláš svokrovcov) prosím, rešpektujte moje súkromie. Ani ja nenarúšam to Vaše. Takže rovnako ako to robím ja, keď niečo treba spýtajte sa, pozriem sa. Ak nie som doma a je to súrne, zavolajte mi."
Pokiaľ to nepochopia tak už by som slušná nebola. Rodinné (ale aj iné) vzťahy sú o dvoch stranách. Pokiaľ sa druhý nesnaží vychádzať so mnou v dobrom, nie je dôvod aby som ja ponižovala snahou.
Moja ex svokra nám chodila sčítavať hrnčeky. Bývali sme spolu so svokrovcami v jednom dome, len každý mal svoje poschodie. Je pravda, že hrnčeky boli jej, ale mne to pripadalo dosť blbé, pretože hrnček je pre mňa spotrebný tovar. A rozbije sa raz dva.... Ona totižto ten jeden hrnček nenašla, pretože bol v chladničke..... A potom sme mali niekoľko dní v dome ticho.
@bonaqa2013 😀 tu sa aspon clovek zasmeje popri vsetkych starostiach...uz si rada, ze je ex,co?
no tak k takemuto niecomu nulova tolerancia. raz sa o cosi take pokusila moja mama, sice v dobrej voli a snahe o pomoc, ale velmi jednoznacne bola upozornena, ze si to nezelam a ze to povazujem za hruby zasah do sukromia. i ked som jej dieta a navzdy zostanem, ale vladu nado mnou stratila minimalne v okamihu, ked som odisla z jej domacnosti. toto prosto nie, za ziadnych okolnosti.
toboz nie svokra. aj za cenu, ze by sa bol synacik ofukoval. na kazdeho rovnaky meter, je uplne jedno, ako blizka je ta osoba, ale ked nie je sucastou mojej domacnosti, beriem to uplne rovnako ako trebars porusenie listoveho tajomstva.
ta moja sice nelašovala po skriniach, ale neodpustila si "jemne" naznacenie, aka som bordelarka, ked mi niekolkokrat v mojej nepritomnosti umyla 2 hrnceky a lyzicky od ranajok a ostentativne nechala na linke, aby som to teda urcite neprehliadla 🙂
@ivivaiveta spomienka na tú rodinu nie sú práve najpríjemnejšie. A to bývame v jednej dedine - síce veľkej, ale vzdialení asi 3 ulice od seba. Našťstie mám už svoju rodinu a náš spoločný syn ide mať v jan. 20 rokov.
@bonaqa2013 fuuha, budem na moju svokru tieto sviatky obzvlast mila, ked to tu tak citam. Ja len cumim, co za ludi to maju niektori v okoli. Nasi by si to teda nedovolili. A svokrovci uz vobec nie.
@esterba moji rodičia majú tiež nevesty, ale keď som ja rozprávala čo som koli hrnčeku zažila, tak len krútili hlavou. Nie je to nikomu milé, ale rozbiť hrnček, tanier a pod. sa stane. Nebol žiadny vzácny. obyčajný. Kto chce psa biť, palicu si nájde. Kto sa chce hádať - zámienku si nájde....
teda, to som ja ani pri svokre ani pri mamke nezazila, od svokry mame 2 kluce, jeden ma manzel, jeden ja, ale to len pre pripad, ze by stratili kluce, kluc od mojho bytu ma svokra, ale nikdy sa nestalo, ze by mi chodila po byte, ani si len klucom neotvori, zazvoni a caka 🙂 ked pride na navstevu tak sa aj tak sprava, mamka to iste, do bytu mi vosla len raz, ked ma mala zavrela na balkone a nevedela otvorit 😀
@ivuss01 a digi si vrátila? Všetko si vrátila čo bolo treba?
@bonaqa2013 ja by som jej tie hrnceky odniesla v skatuli...radsej by som pila z horcicakov ako toto zazivat ☺
ahoj ja mám to iste a tiež si neviem poradiť len u mňa je to svokrina matka, hrabe sa vo veciach keby že jej nezoberiem kľúč tak si ku nám chodí kedy chce a vodí svoje návštevy na prehliadku nášho bytu,ak ku nám príde okamžite sa začne do niečoho starať niečo kritizuje niečo vraj "hľadá" a hrabe sa vo všetko, naposledy ked prišla hrabala sa v mrazničke vraj mi ide robiť poriadok...??!! a zdrbávala ma koľko tam je pokazeného mäsa a že či ja nič nerobim?....no jedna pi, ak jej neotvorím dvere tak počúvam prednášky o tom ako 5x klopala (búchala) a nikto neotváral, naj na tom je že ona veľmi dobre vie že sme doma, lebo ak otvorim dvere že idem von alebo do špajze okamžite otvori aj ona ja už nechápem či má stoličku pri svojich dverách a čaká? minule sa jej muž snažil vysvetliť čo robi zle normálne jej to vysvetľoval a ona hned začala kričať že ako sa to s ňou rozpráva rozrevala sa a šla domov s plačom a celá sa triasla, keďže je po mrtvici tak sa bojim povedať jej niečo, nechcem byť hnusná ale myslím, že nám ostáva už len "čakať kým to príde", úplne ťa chápem človek chce mať vo svojom všetko po svojom je to na nervy
@petulda333 Mila maminky vsetky vas lutujem a chapem.Sama som svokra uz 4 roky.Man len synov a teraz konecne mam dceru.Mama mi nehovori,ale ja to sama nechcem.Mama je len jedna -vlastna.Som Janka.Tak je to krasne.Ani jasomnemala dobru svokru.Poucilasom sa a som celkom ina.No a ved mi porodila vnucku.!o co mi mohla dat viac?Alebo byt mudra a najsikovnejsiía pre vek?To predsa nie je pravda.
ja nastastie mam celkom dobru svokru.. nehrabe sa mi v nicom, ale zas s nicim moc nepomoze.. a k nam chodi a nosi si v krabicke jedlo na obed.. to ma velmi vytaca, nikdy sa nestalo ze by navarila aj nam a pozvala nas k sebe a to my docestujeme vnoci domov a rano vstavat, nakupovat, varit.. ju to prosto nenapadne.. fest ma to stve, nie vzdy ale niekedy som total vytocena..
no ale top svokru ma moja kamoska, ta jej minule upratala kuch. linku a male lyzicky jej spojila gumickou 😀 😀 😀 to som sa rehlila ako kon, ze to co za napad.. to bude vyberat a vkladat do gumicky.. moj boze, nehovoriac ze upratovat jej linku je pekna drzost a este to tam aj preorganizovat.. och
@janawi je fajn ze si uvedomujete aku svokru ste mali a snazite sa byt ina,moja svokra mi zo zaciatku hovorila co si s tou svojou svokrou prezila no napriek tomu nam robila to iste a horsie tiez.pre nas mladych by bolo lahsie zit s nimi v dome,lebo teraz su tam len dvaja,ale nrdalo sa,preto si myslim ze mladi maju byt sami!
moje sukromie je pre mna tak dolezite ze by mi bolo suma fuk u prdele ci niekoho urazim...jasne by som dala najavo ze si to nezelam a v pripade ze by sa to opakovalo tak rusim kontakt s dotycnou osobou...